A ono, to mi je bila jedina opcija. :)
Iako moram napomenuti, da nebi ispalo da sam neki super student, ne ide mi baš najbolje, al nije me puno ni briga, biće to i jest jedan od razloga.
Printable View
A ono, to mi je bila jedina opcija. :)
Iako moram napomenuti, da nebi ispalo da sam neki super student, ne ide mi baš najbolje, al nije me puno ni briga, biće to i jest jedan od razloga.
ja sam htjeo elektroniku u splitu ali majka rece "neces ti meni tako daleko od kuce", pa sam eto upisao promet
Daleko od kuće :(
Barem ces vise raditi i imat ces topli obrok i cisto rublje kad se vratis doma. Ja eto vec drugu godinu u Dubrovniku,zivim sam, spavam danju, ucim nocu zadnji dan prije kolokvija, a jedem kad se sjetim jer jedem samo u menzi. Jos mi je fascinantno sto prolazim.= Citat =:
Izvorno postao LukA33
Vezano je uz fakultet, jebiga tera. :D
Inace, sve prijave i slicno ces radit pred sam kraj rokova, evo ja sam tek danas se sjetio da stavim odabir ispita, 4 dana prije krajnjeg roka.
Prokrastinacija i tak to.
Otherwise, sljedeci izbor:
4x FKIT (svi smjerovi), 2x PMF (kem, mol. bio), FFZG (germ, angl, pov), i iz zajebancije je stavljena medicina u Rijeci.
wat wat kakve ispite?? Misliš, tek sad si maturu prijavio?
E, i kaj s onim kurcima npr. test inteligencije i ta sranja šta će bit kasnije, da li se to trebamo prijavljivat na postani student il kaj?
Fakseve ionako moš prijavit 2 mjeseca nakon završetka četvrtog razreda, tak da se stigneš opredjelit još.
E, da, gikovanje :pray: pokido sam se
Btw, ono moje pitanje još uvijek stoji.
Ispiti na maturi, jelte.
Uh, koliko sam skuzio te stvari odreduju sami fakulteti pa ces morat pratit kada se odrzavaju.
@ tera- Vecina ljudi otprilike dobije ideju sredinom-krajem treceg razreda. Bude i tebe puklo nesto, imas vremena jos 12 mjeseci. Barem da ne zeznes odabir izbornih predmeta/razina ispita prije nego sto imas rang liste faksova.
Mene i dalje jebe sto mi nitko ne moze pojasniti razliku u bodovima izmedu A i B razine, ako predmet nosi 0%. Neki kazu da je svejedno, a drugi tvrde da A razina ima prednost, iako ne nosi bodove. :(
Kako onda može biti prednost? Prednost je ako ti faks traži nižu razinu a ti padneš višu, jer je ta jedinica jednaka dvici iz niže (tak su nama objasnili). I nosi ekstra bodove ako prođeš a traži te nižu.
Zapravo, nije ni meni skroz jasno.
E kako je to nepošteno u odnosu na nas prije da se možete javiti na 10 fakseva :cry:
Al mene zanima slucaj kad ti predmet nosi 0%.
Onako, recimo da faks trazi hrv i eng A razinu, te svaki nosi 50% za upis, a mtm je B razina 0%. Sad, nitko mi nije tocno rekao sto ce biti kad ti i jos netko imate isti broj bodova za upis, a pisali ste razlicite razine mtm. Tj. tko ce biti na boljem mjestu u rang listi, dal ce mtm nosit neko znacenje ili slicno.
Ako padneš višu razinu ko da si pao nižu jebe im se koliko si bodova dobio, pad je pad. Jedini način da dobiješ ekstra bodove je ako prodješ višu razinu a faks traži nižu. Tako sam ja sa 55% više razine imo ko 80-90% niže za matematiku plus neki faksovi davaju još dodatnih bodova za to.
Sad dosta se izmjenjalo u ove dvije-tri godine al mislim da ti je to još uvijek ista shema.
edit: ako pišeš B razinu a faks traži A dat ce ti pedalu bez razmisljanja.
@kroati
Sumnjam, ali bolje ti je onda stavit višu razinu za svaki slučaj. Znam par ljudi kojima isto nosi 0% i svi su stavili nižu da se ne zamaraju.
@petar
Nama su objasnili da ako padneš višu a faks ti traži nižu kad se sve to preračuna najvjerojatnije prolaziš. I meni djeluje nelogično.
Mozda bi se naso neki faks koji bi to prihvatio al ja ne vjerujem previse u to a i ne bih se ni uzdao u te price.
Stvar je da niti koordinator nije 100% siguran. :(
Vjerovatno su upisivali neki faks gdje nije velika potraznja ili predmet nosi malo bodova.
Probaj mailat faks
To je jos najbolje. Tajnice odjela znaju gotovo sve u vezi upisa i shema kako se upisati na odredjeni smjer, a njihove mailove bi trebo imati na stranici odjela.= Citat =:
Izvorno postao Paran0a
Kakav je filozofski fakultet,smjer informatologija? (jel ide neko?) I da li znate koji se tacno poslovi mogu raditi poslije tog fakulteta?
(Molim vas bez onoga tipa odi na njihovu stranicu i procitaj jer procitao sam i nisam bas shvatio)
Ide predator.
Išla ja 2 godine, u princpipu bi trebao moći raditi u knjižnicama, muzejima, arhivima, odnosima s javnošću, nakladništvu i bilokakvim informacijskim ustanovama (rad s bazama podataka i tako to)
Zašto si odustala?
Zbog love, upala sam s plaćanjem iako sam prijemni prošla bez greške jer mi nisu bodovali nijedan predmet iz srednje kao
"informatiku" što je nosilo taman toliko bodova koliko mi je falilo. Imala sam love za prve 2 god i ne za treću, a nisam uspjela nagurat prosjek iznad 4.20 jer sam bila lijena.
Pingu smanji homolust.
@Kistra
Ja sam na informatologiji u kombinaciji sa sociologijom, uglavnom smjer je jedan od najlakših na faksu. Od kolegija imaš OIT, gdje učiš onak, dijelove računala iz teorije a iz prakse Office te možeš to proć komotno bez učenja osim ako si imbecil. Zatim UIZ gdje na teoriji učiš o organizaciji i pohrani znanja, a na praksi o tome kako se rade seminarski radovi. Ak nisi lijeno đubre i napraviš par zadaća i seminarski rad kako spada, prođeš bez problema. Još imaš i engleski za informatologe al on je isto smijarija. To su svi obavezni kolegiji ako si dvopredmentni. U slučaju da si samo na informacijskima, onda još imaš matematiku gdje ćeš evenutalno morat nešto više vježbat i rješavat zadatke. I možda logiku, nisam siguran je li ona obavezna.
Poslije toga fakulteta možeš, ovisno o diplomskom, bit bibliotekar, muzeolog, informacijski stručnjak. Uglavnom bilo što vezano uz baze podataka. No uzevši u obzir našu državu, vjerojatnije je da ćeš skupljat boce.
Općenito bolje ti je uzest dvopredmetno, jer u konačnici imaš više mogućnosti.
Nači ako uzmeš kao dvopredmetni možeš 'ladit jaja bez matematike? kul
Možeš je ti uzet svejedno, al ti nije obavezni. Ja sam si ovaj semestar za izborne uzeo Društvo i tehnologiju te Sociologiju spolnosti, s time da je DiT isto sa sociologije, a ne sa informacijskih. Izborni na sociologiji su super jer svi nose po 6 ECTS bodova, što je gro.
i protesti ti postanu najnormalnija stvar
Hvala vam na odgovorima :)= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Ali ne razumijem to sa dvopredmetnim,kako se to odabire(i kakav izbor imam),odnosno jel nije informatologija jednopredmetni studij?
@kistra
I jednopredmetni i dvopredmetni.
Početni problem je što nismo razjasnili u kojem si ti gradu i na koji faks planiraš ić. :)= Citat =:
Izvorno postao Kistra
Ako pričamo o FFZG, tamo sigurno postoji i jednopredmetna i dvopredmetna informatologija. Vidjet ćeš tamo na popisu kad budeš preko neta upisivao, to će ti valjda već profesori objasnit kako radi. U svakom slučaju, ak uzmeš jednopredmetnu onda samo gledaš jesi upao i to je sve. Ako uzmeš dvopredmetnu, onda si moraš na listu stavit još nešto dvopredmetno na tom faksu- ima puno toga- te onda moraš upasti i na informatologiju i na to drugo da bi mogao upisati godinu. Ako nemaš neki poseban interes, najbolje ti staviti par random stvari pa gdje upadneš.
U Osijeku.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R