znaci imam GP5, ukucao sam one keyeve i to. i sto sad? tamo su otvorene neke note ni ja ne kuzim sto. moja sestra oce naucit svirat gitaru, sto da joj skinem?
Printable View
znaci imam GP5, ukucao sam one keyeve i to. i sto sad? tamo su otvorene neke note ni ja ne kuzim sto. moja sestra oce naucit svirat gitaru, sto da joj skinem?
cuj,jedan ju program sigurno nebu naucil svirati gitaru.ali joj moze pokazati kak svirati neke poznate stvari.nek ti veli neku pjesmu,ti joj potrazi tab (blabla.gp5 ali moze i starije verzije, gp4. gp3. itd.),imas hrpu stranica za to.ja koristim ovu http://www.911tabs.com/Si tak.nek se malo zajebava,ak nezna note nek ih makne.mozes staviti da se vidi vrat od gitare pa da tocno zna u kojem momentu koju zicu stisnuti.sretno= Citat =:
Izvorno postao Kron
e valjda je to to, ona kaze danjeni iz razreda imaju nesto sto ti pkaziva di tribas stisnuti da otsviras.
pa to ti je to... oni brojevi pokazuju polja na gitari koja trebas stisnut...
TuSsam napisao kratko objasnjenje sviranja po tablaturama.
nego ljudi posto sam ja poceo svirat (iz zajebancije sa curom) akusticnu gitaru trebali bi mi akordi do nekih pjesama pa me zanima dali neko zna di ih mogu naci ???
ajde hitno mi je ovo :D
2akordi.net
Tu ćeš naći puno akorada za domaće pjesme. Neke imaš čak i u GP formatu!
A za strane će ti pomoći ova stranica:
http://www.google.hr/S :D :D
Samo upiši "chords", "guitar chords" ili tako nešto i naći ćeš sve što trebaš
:gitara: :gitara:
Pa i na Ultimate Guitaru imaš akorde...= Citat =:
Izvorno postao Booby
ty ty :pray:
vidis nisam znao kako se na eng. pise akordi :P
:bravo: :gitara:
I will praise to the one who will do this:
Youtube video:
hmOBTP0i ... ed&search=
Tabs/Guitar Pro:
http://www.ultimate-guitar.com/tabs/jerryc_tabs.htm
:pray:
Pa ja to sviram, samo me neki malo brži djelovi hebu u mozak... nemrem taping na sadašnjoj gitari, zbog nedostatka pravog pojačala.
zelim do savrsenstva :D
zelja mi je da ovo naucim svirat... :( ajd kad dobijem elektricnu gitaru, pa cu sjest i ucit... :) covjek predobro svira, vec sam ranije cuo ovo, super je...
Je li? Valjda osjecaj splasne kad osoba cuje stvar 100 puta, i jos 10x vise prerada.
Ne znam, svoje dragocijeno vrijeme s gitarom u ruci mogu i bolje iskoristiti.
^A i to što kažeš.
Ma bezveze su mi dijelovi sa tapingom, nepotrebni i relativno loši, inače je u redu. Draži mi je Mozart Rock od Mattracha.
Evo ovako, imam pitanje za iskusnije gitariste.
Slučajno sam našao na tavanu tatinu staru gitaru iz kamenog doba (nisam siguran je li klasična ili akustična, ali nije bitno) i odlučio sam naučit svirat.
Našao sam na netu neke lagane tablature i vježbe za početnike i zapeo odmah na startu, ne mogu nikako uskladit pokrete lijeve i desne ruke, ako se koncentriram na lijevu ruku i stiskanje žice zaboravim na desnu ruku i trzanje. Sad me zanima je li to normalno na početku ili sam stvarno anitalent i trebam odustat od sviranja?
1) Nitko nije antitalent koji bi trebao odustati od sviranja.
Nemoj se odmah zamarati sa ritmovima, prvo izvjezbaj lijevu ruku tako da mozes uhvatiti bilo koji akord kad to zelis.
OK.Hvala.= Citat =:
Izvorno postao DrunkyDuck
A jel bi mi možda mogao preporučit neku stranicu ta vježbanje akorda, ali da bude malo lakše.
Hmm, mislim svima je teško tako na početku, ali moje je mišljenje da prvo trebaš vježbati desnu ruku i trzanje, prstima i trzalicom, po praznim žicama, otvoreno i zatvoreno, a onda tek uključivati polako tonove.
Erm, dosad se nisam susreo s tim pojmovima. Kakvo je to zatvoreno, a kakvo otvoreno sviranje?= Citat =:
Izvorno postao Sajmon Drimr
[quote=M@T3J]Erm, dosad se nisam susreo s tim pojmovima. Kakvo je to zatvoreno, a kakvo otvoreno sviranje?[/quote:308ue7bk]= Citat =:
Izvorno postao "Sajmon Drimr":308ue7bk
Prstima, zatvoreno, koje u biti ni ne koristiš ti je kad ti prst nakon trzaja ode na drugu žicu, osloni se na sljedeću žicu. Ruka je položena više prema sebi i izravnana.
Otvoreno je kad ode u zrak, prema gore, kad ti je ruka oblika kugle i to je uobičajeni način trzanja.
Evo jedna lijepa vježbica za prste (i lijeve i desne ruke) za akustičnu gitaru:
Morbid Angel - Desolate Ways
http://www.tabscout.com/guitartab/w6pGv ... te%20Ways/
Skinite si ovu tabulaturu i komentarišite, nisam bezveze tražio ovu pjesmu 20 minuta po internetu!!
:gitara: :gitara:
moja prva vjezba na gitari bila je izmjenjivanje u sviranju prve i druge zice...
a za pocetnike: prvo sam naucio G,D,A.....to pokusaj uhvatit pa cemo poslje na bare "zahvate"
Isuste, ja sam s F živce izgubila. :? Sad ga odsviram bez pol muke. :D
i bez gledanja :D= Citat =:
Izvorno postao Helena
Ja sam počeo s ovimSprije 3 tjedna. Sad sam na 5. lekciji. Za sad mi se sviđa...
Ima li iko da mi objasni što mi je sve potrebno da napravim da mi radi električna gitara na kompu!? Čitao sam i prethodne stranice ovog topica i nabavio sve što mi treba,prikjučim gitaru i namjestim sve kako ide ali opet nema zvuka??Imam 5.1 sistem zvučnika!Skinuo sam i Guitar Rig 2 i ASIO što ste također rekli ali opet neće...dakle može li mi itko objasniti kako da namjestim da mogu svirati??
:gitara:
erm, ja sam pred neki dan počeo na klavijaturama svirati. Postoji koji net udžbenik za to ?
ja danas kupio akustaru
silujem je cjeli dan :boohoo:
Da vidim tko ce pogoditi sto je ovo (a da nije Sonic Moronic):
Guess!