ja sam zbog rolanja skoro umro, probudio se u šikari u Trilju :(
Printable View
ja sam zbog rolanja skoro umro, probudio se u šikari u Trilju :(
Evo krenulo je. Počele objave da je prošle zime strana skijališta posjetilo preko 200.000 Hrvata (?!?), te da će ove godine ta brojka vjerojatno biti viša (?!???!?). Poludim na takve vijesti :(
Zašto?
Ubiše nam državu!
Ane, kak ih nije sramota trosit hrvatske pare u tudjini i potkopavat nam ekonomiju
A ono mislim ići na snig, pa šta more nekoga natirat na takvo što, nikad mi to neće biti jasno.
Opet se karabaš pravi da je Hrvat.
Neki su šparali za skijanje, neki su si kupili Arkham City. That's life.= Citat =:
Izvorno postao IgGy
^ true true :)
Nego, nema moj rant nikakve veze s iznošenjem potencijalnog kapitala domaćeg zimskog turizma van granica, nego jednostavno s tim novim trendom odlaska Hrvata na trendi skijališta. Na stranu ukoliko je nekim obiteljima to dugogodišnja tradicija, pa ono, i mama, tata, sinek i ćerka idu u Grenoble na skijanje jer su išli i njihovi mama, tata, deda, baka, whatever.
No siguran sam da mnogi Hrvati ono, "na silu" idu na to skijanje jer to je sad toliko u trendu i, lude, jednostavno si ne mogu pomoći, pa dižu kredite, vuku klince za rukav i onako s luđačkim pogledom na licu "IDEMO NA SKIJANJE POTROŠIT LOVU KOJU NEMAMO, MAKAR NAM TO BILO ZADNJE U ŽIVOTU JER TELEVIZIJA KAŽE DA JE TO SAD U TRENDU, A MI MORAMO BIT U TRENDU".
A mediji svojim potenciranjem tog "trenda" nimalo ne pomažu. S jedne strane, svaki dan bombardiraju kako sve ide u pizdu materinu zbog katastrofalne ekonomske situacije u hrvatskoj, kako je skoro 400.000 ljudi bez posla, kako tisuće ljudi rade, a ne dobivaju plaću - što je sve istina, no s druge, pošto je došla zima, imaju totalno čudan modus operandi u potpunosti zanemarit sve te prethodno navedene činjenice, i de facto se ponašat kao da smo sad u nekakvoj drugoj dimenziji u kojoj će preko 200.000 Hrvata ove godine otić na skijanje. I što je najgore, vjerojatno će bit u pravu.
Istina. Da nema te reklame iz medija, išli bi mnogi na Sljeme spustit se par puta i gotovo. Ako ih doista ima koji razmišljaju na principu "gle, Marićevi idu na skijanje, ajmo i mi ove godine, da im pokažemo kako smo i mi puni para", onda je to fakat žalosno, ali na kraju krajeva, svatko nek radi kako mu drago i nek troši pare koje ima kako god želi.
Milanović je išao na skijanje što su neke političke žalosti iz oporbe prozvale sramotnim, a čovjek ima veliku plaću (kakvu bi premijer trebao i imat), pa normalno da može priuštiti skijanje. Njegovi novci, nek ih troši kako želi.
Što se standarda u RH tiče, to što nam je gospodarstvo u kukuruzu ne znači da nemamo sloj ljudi koji jako dobro žive. Siguran sam da i u Grčkoj i Španjolskoj imaš isti postotak ljudi koji su bar neka viša srednja klasa. Druga stvar je što smo mi regionalno jako nehomogeni. Normalno je da Wedran tvrdi da Hrvatska nije u nikakvoj krizi kad živi u Zagrebu gdje je najviše tvrtki, najviše poslova i zapravo najviše svega. Ako dođete kada u Rijeku primijetit ćete da je to selo s neboderima. Raspitujući se o poslovima iz IT sektora u Rijeci i Zagrebu došao sam do zaključka da tvrtke u Rijeci koje se time bave možeš nabrojati na prste jedne ruke i nijedna ne traži nikoga, a u Zagrebu odmah nađeš 10 opcija. Dovoljno govori i to da imamo jednu trgovinu hardverom i ostalim điđama vezanim za računala. U cijelom gradu.
I Zagreb je privredno dno. Grad je na respiratoru.
Bičam po amazonu. Nakon što sam slinio mjesec dana za onim betmen cowlom odlučim isti i preorderati. I tako, uradim to i sve gg. Dobih mail prije neki dan i nisam ga ni provjeravao do večeras kad ono, imam šta vidjeti. Idioti su umjesto sa Standard Shippingom poslali item Expedited int'l. shippingom. Needles to say, sada će me doći skuplja pita nego tepsija ilitiga na stvar od 30€ doći će me još 20€ carine i 20€ troškova špedicije. Trebao sam se držati .uk i fino naručiti... jebeni ameri.
BIČ BIČ BIČ :@
Samo da dodam
FU FU FU FU FU FU FU FU FU FU FU FU
FU
Traži nek ti nadomjeste to kad su ti već krivo poslali. Ne more to tek tako, uvik se triba žalit.
Kontaktiraj live support, poslat ce ti jos dzaba kakvi su. Amazon ima jednu od najboljih korisnickih usluga ikad= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
Kontaktirao. Refundali su mi čak 7$ za dostavu. Nabijem ih
Kako nekad želim zatuć ljude kad im nešto lektoriram, to nisu istine. That feel kad znaš da osoba nema jebeno pojma što je napisala, neg je samo ubacila riječ u Google Translate i uzela ono što joj je zvučalo najfensi, GODDAMN.
that feel kad pises na engleskom i hrvatskom istovremeno
taj feel kad imas osjecaj za tricu
taj feel kad hansi više neigra dotu
lol best gaem
Pa, s obzirom da lektoriram tekst na engleskom pokušavajući skužit što je pjesnik htio reći iz hrvatske verzije, mogu reći da se radi o profesionalnoj deformaciji. ;D
Inače kad već govorim o lekturi, nekidan sam imao za pročitat neki znanstveni članak po izboru, pa uzeo nešto iz časopisa Informatologia, mislim si, znanstvenici, obrazovani ljudi, a kad ono već u kratkom sadržaju na engleskom toliko pogrešaka da su mi oči iskrvarile. ;(
Osobe koje ne razlikuju "this" i "these", "than" i "then", bože.
your an faget
Predo kak ti ide na faksu?
Solidno, nema ova lektura veze s faksom. Samo sam doma lijeno đubre pa ne napišem nikad sve zadaće. A na satu sam super aktivan pa ispadam top student.
A na kraju dobijem trojke. :/
dat feel kad sanjaš na engleskom= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Dat feel kad si toliki jebeni englez da misliš na engleskom.
That feel kad ne znaš prestat šibat mrtvog konja.
dat feel kad te boli dok drkaš
Pričao sam o sebi.
Da li postoji neki zakon koji propisuje koje sve pjesme smije svirati loši polovni bend na lošim zabavama? Ako još jednom čujem Rowing on the River u izvedbi nekih lokalnih trumbentala gađat ću ih kamenjem.