A ne znam, jebemu život. Evo zadnjih godina su se uspjeli izborit da su hormoni besplatni, a sad privode i kraju rješavanje toga da se može spol promijenit u dokumentima kak spada. Da dadu sto kuna za kartu, opet dobro. Otom-potom!
Printable View
A ne znam, jebemu život. Evo zadnjih godina su se uspjeli izborit da su hormoni besplatni, a sad privode i kraju rješavanje toga da se može spol promijenit u dokumentima kak spada. Da dadu sto kuna za kartu, opet dobro. Otom-potom!
Trebo bi ti rađe nešto za OCD rješiti ak ti smetaju one plahte.
Ko da ne znam.
Aha, kako da ne. Neka djeca sa teškim bolestima ne dobivaju ni svoje skupe lijekove jer HZZO nema para. Ako tebi dadu ikakve pare za instalaciju pičke, onda treba počet postavljat neka pitanja.
Ja nemam komentara ali stvarno. Znao sam da si retardiran do pakla ali ovo me stvarno iznenadilo.
"HZZO udostoji platiti neke troskove."
Jebalo majko, iance nisam za nasilje, ali tebi iz glave treba izbit sve te gluposti sakama, nogama, i cime sve ne.
kae ovo
NDH srbine!
Ko ne skače balija!
Mogli bi dobit prvog forumaša sa montažnom pičkom!
Ovaj forum je prije bio dejting sajt, zašto ne.
Jebote ako meni ne odobre biološke lijekove za Chronovu bolest koji koštaju valjda pun kurac love, a tebi odobre to... a ništa, prijavit ću te u 24 sata i dobit 200 kn :(= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Giving the phrase "Oću pičku!" a whole new meaning.
Mislim da bi u današnjem svijetu bolje prošao kao zamka.
Zašto trošiti lovu na novu pičku kad možeš uložiti parsto kuna u teretanu i biti jači od dečka.
Neki su ovdje ispali dost retardirani.
Što očekivati na gaming forumu kad netko spomene promjenu spola :D
Kako reagirat na covjeka koji ce trazit pare od drzave za promjenu spola? Koji uopce ima ljudskosti to pitat, kad se uzme u obzir kakva je ovo mrtva drzava.= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Šta je najgore te hormone će doista i platit država za njega.
Pa kakve to veze ima s tobom, kaj tebe ugrozava?= Citat =:
Izvorno postao Carp
Ugrožava zato jer za njegove pizdarije (doslovno) uzima pare iz proračuna koje su se mogle iskoristiti za neke ljude kojima je stvarno i trebalo.
Tko zna, mozda ce meni ili nekome od mojih bliznjih (nedaj boze) biti potrebna pomoc drzave, pa ce ih odbit, kao sto odbiju 80% ljudi kojima je stvarno potreba pomoc.
A i taj argument ti je malo besmislen.
Pa i ovo njegovo se broji kao bolest.
Možda.
Psihijatrija?
Ima on mnogo problema, ali nijedan od njih se neće riješiti "promjenom" spola.= Citat =:
Izvorno postao Sgt. Bull
Kako ti znaš?
:rotfl:
Ali to nisu pizdarije, u tome je stvar.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
HZZO ne plaća eksperimentalna liječenja i to u potpunosti razumijem i podržavam. Ako je nešto u eksperimentalnoj fazi ne bi se smjelo naplaćivati (bilo 2 dolara ili 2 bilijuna dolara), isti je kurac kao da ti izbaciš alpha verziju igre na Steam i tražiš ljude novac za to (khm).
Ne želi Predo mijenjati spol zato jer mu se tako sprdnulo i to nije faza koju će prerasti kad za 12 godina završi Filozofski i zaposli se u McDonaldsu. Osporavanje toga kako se on osjeća je jednako kao i osporavanje nečije nacionalnosti - to što sam ja 3/4 Srbin rodom ne znači da se osjećam kao Srbin. Osjećam se kao Hrvat i tako se izjašnjavam kada je to potrebno. Isti kurac (pun intended) je i sa spolom/ rodom. Predo i ja smo biološki muškarci, ali predo se osjeća kao žena (i to lezba). Kako je Predo biološki (valjda) Hrvat, ako se on u sebi osjeća kao da je Kosovar, to je to.
Koliko god ti to htio, ljudima ne možeš govoriti kako se i što osjećaju. To je na razini "ti mene ne voliš" u vezi.
TL;DR - slažem se s Predom, ali ne i s njegovim nastupom zbog kojeg i dalje želim da padne niz stepenicu.
Ma kurac. Došo na FFZG, pročitao ponešto o transrodnim osobama pa mu došlo da si skine prozor. A za to će platiti porezni obveznici. Kako da ne.
Ima slobodu i pravo raditi iz sebe šta god želi, ali nema šanse da je u redu da porezni obveznici plaćaju za njegove egzibicije. Od čega će se to on izliječiti s time što će mu raskopati penis i napraviti nešto što bi trebalo imitirat vaginu? Ako će biti manja šupčina, odlično, samo nisam siguran da će se to moći izliječiti s tim hormonima.
Nisi siguran da će mu pomoć, al bome nisi ni stručnjak tako da su tvoji zaključci temeljeni na nekakvim retardacijama, poput onih da se homoseksualnost može liječit ili da je ok bit srbin.
@cham
Malo mi je glupo to sto govoris. Prvo, gotovo sam siguran na ne poznajes predatora tako dobro da znas iz kog razloga on hoce to da uradi. Drugo, ovo se moze tretirati i kao poremecaj, pa ako kazes da ne treba da se lijeci onda ne bi trebali ni svi oni sa mentalnim problemima. Koliko samo ljudi ide na estetske operacije placene od strane drzave samo da bi se rijesili nekog cira na faci ili tako necega. Isto tako i on, ako ce ga to uciniti srecnim i zadovoljnim samim sobom, mislim da je u redu.
Porezni obveznici plaćaju jako puno toga, stoga nisam siguran da će ovaj polupromil transrodnih osoba biti velik udarac na budžet.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Osim toga, kako bolje utrošiti taj novac nego da se netko konačno osjeća ugodno u vlastitom tijelu?
Naravno, ako mu naprave vaginu na naš račun pa se predomisli, prvi ću ga propucat sjekirom iz zasjede.
Vaši zaključci s druge strane temeljeni su na tome da je želja nekog random tipa da si promijeni spol jednaka kao bolest koja ti može ugroziti život. Fakat prejadno.
A otkad to HZZO i država subvencioniraju i plaćaju stvari koje usrećuju ljude? Ako je tako, neka meni kupe jednu Imprezu WRX.
xara zašto ti pišeš "kaj"?
Zato sto sam hrvatina
Kaj ti nije jasno?
A jesi i ti kameleon retardiran, nije da sam FFZG htio upisat i u Zagreb doć već 4-5 godina upravo zato jer su tu (u Zg, ne na FFZG) svi iole pametni psiholozi i psihijatri. FFZG mi je bio prvi izbor, al da nisam upao na njega, upisao bi bilo što ikad samo da budem u Zagrebu da mogu to krenut rješavat.
Izuzev toga, sve ovo što su ostali reki, biti TS je psihološki poremećaj i kao takav se vodi, te ne možeš (osim negdje ilegalno, jel) ni prstom mrdnut bez da dobiješ sve moguće potvrde i odsjediš jedan dobar period na raznim promatranjima. Ne možeš to napravit iz hira ni da hoćeš.
A sad, to što je taj psihički poremećaj poseban pa se liječi fizičkom intervencijom, to je druga stvar.
I da, HZZO već i sad svima pokriva tablete (ili injekcije), dakle blokere muških i doze ženskih hormona (ili pak obrnuto). Zasad još ništa više od toga (nije tu samo operacija pičke, tu je i uklanjanje brade i eventualno još ponešto), ali doktori će ti uvijek reć da sačuvaš sve račune, jer nikad se ne zna.
A ima vas još, jel'? Jel' organizujete kakav party? Meeting? Orgije?
Evo ovdje u BH. Imam frenda koji je na potiljku imao ogroman mladez i skroz mu je bilo lose zbog toga, manjak samopouzdanja i te stvari. I sta sad on nije trebao da ode na operaciju da ga ukloni samo zato sto to ne bi trebalo da placa zdravstvo?= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Stvari bi trebale da stoji ovako, ako neko placa osiguranje onda treba da dobija beneficije bez obzira sta hoce, kitu na sred cela ili nesto drugo. Mislim da je to logika. E sad ako vam je zravstvo u kurcu jebaji ga. Ali svako treba da ima podjednak tretman, bio to predator sa pickom ili neki lik sa bilo kojom bolesti.