-
Re: The Witcher 3: Wild Hunt
= Citat =:
Izvorno postao
Duke v2.0
Kad masturbirate na Stalkera, da li pričate o nemodiranom prvom ? Odlučio sam mu možda dat jednu šansu, al neznam kojeg da igram kad ih ima 3 i još za svaki 20.000 modova, od kojih su vjerojatno svi bugovitiji i neoptimiziraniji od orginala.
Samo modovi za bolju grafiku, ostali koji olakšavaju gameplay gdje npr. možeš nositi 150 kila opreme, spavati gdje poželiš ili ubijati sa dva metka su bljak. Teški bljak. Znači peč i bez moda. Ako nisi spreman probdjeti uz vatru "cijelu" noć na nekom nivou i pričekati da se razdani nemoj ni kretati u igru :D.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Duke v2.0
Kad masturbirate na Stalkera, da li pričate o nemodiranom prvom ? Odlučio sam mu možda dat jednu šansu, al neznam kojeg da igram kad ih ima 3 i još za svaki 20.000 modova, od kojih su vjerojatno svi bugovitiji i neoptimiziraniji od orginala.
Prvi Stalker, vanila bez patcheva. Hardcore postapokalipsa.
-
Metro 2033 mi je bila zadnja igra koja se vrtila puno bolje na med nego na high. Witcher 2 bi na high uključio neku opciju koja bi spuštala fps za 5-10, ali mi se nije dalo tražit koja je pa sam ostavio med.
Otkad sam u previše igara dobio jednake fps dropove neovisno o postavkama sam jednostavno počeo ostavljat postavke koje god su tu kad uključim igru.
Crysis 3 se na high vrtio kao ćesme, a na low kao manje ćesme, dok je grafički prikaz bio skoro identičan. Onda sam upalio Crysis 2, stavi ga na high i igra je išla na konstantnih 60 fpsa i izgledala identično kao Crysis 3, lel.
-
Crysis 2 sa DX11 patchom + DX11 postavkama i 60+ fps-a? Onda imaš jako dobar komp.
https://www.youtube.com/watch?v=lSfN7OTUOTA
-
Crysis 2 u svojoj prvotnoj verziji. Dx 11 patch ubija performanse, a verzije izgledaju više manje isto.
-
Više manje ne izgledaju isto. Onda ti usporedba sa trojkom ne drži vodu koji je DX11 naslov. Za tu igru koja je grafički još uvijek najanaprednija ti treba dobar stroj, kao i za dvojku sa tim postavkama.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Duke v2.0
ako je tebi 20.000 modova nedostatak, onda kupi konzolu. Ako već imaš konzolu onda kupi neko ps3 exclusive smeće, i igraj ga nekoliko stotina puta... out-of-the box optimiziranog... samo da radi out-of-the-box...
-
Jad stvarno više odjebite sa Stalkerom, imate temu.
-
= Citat =:
Izvorno postao
IGoR_2803
ako je tebi 20.000 modova nedostatak, onda kupi konzolu. Ako već imaš konzolu onda kupi neko ps3 exclusive smeće, i igraj ga nekoliko stotina puta... out-of-the box optimiziranog... samo da radi out-of-the-box...
Koji mi kurac vrijede modovi kad ne rade kak spada.
-
O čemu ti? Complete mod, Lurk, Oblivion...sve to radi uredno samo je za papke. Eventualno complete mod zbog grafičkih peglanja ali i on dodaje vreću za spavanje ako se dobro sjećam.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Deadwalker
@Weky
A čuj, nije PC za svakog seljaka. Zato su izmislili konzole. Plug & play.
Pa PC je bio izmišljen za pisanje tekstova i programa za radarsku nevidljivost za zaštitu od Rusa.
Konzole su izmišljene za igranje i samo igranje.
Ne vidim problem.
-
Problem je što ljudi ne znaju vlastita ograničenja. Tu ti vrijedi ona stara; vidjela žaba da konja potkivaju pa bi i ona :D.
-
A kad smo kod STALKER-a, igrao sam Pripyat na ovom prastarom laptopu kojem je vjerojatno i jedna jezgra crkla i na kojem prva igra koja nije radila bio je upravo Witcher 2.
Igrao sam na med-high, i sve je solidno išlo, bez bugova.
Ok, igra je imala svojih iritantnosti, ali ne tehničke prirode.
Također sam na istom laptopu odigrao prvi Metro na medium. Bez bugova ili ikakvih tehničkih poteškoća.
Kolko sam FPS-a imao ne znam i ne zamaram se time. Znam samo da nije štekalo (osim main menua, začudo), i mogo sam normalno igrat.
Witcher 2 ne mogu ni na lowest of the low. Vidi se osjetno štekanje. Vjerojatno ispod 15 tih famoznih FPS-a ak bi išo pogađat.
-
A to znači da je witcher 2 grafički naprednija igra. Ako treba postam linkove gdje se vidi da igra radi uredno na srednje jakom stroju. Laptop za igranje koriste samo konzolaši.
-
Ljudi bi na PC-u vrijednosti konzole htjeli imati Crysis 3 ultra grafiku i onda bičaju po developerima kako ne znaju optimizirati igre.
Ono, ako se želiš igrati za manje pare uzmeš konzolu gdje ne moraš o ničemu razmišljati i gdje je sve plug & play.
Ako želiš izvući maksimum iz igre, uzmeš nekoliko puta skuplji PC gdje ganjaš veće rezolucije, tesalizaciju, detaljnije teksture i druge vizualne divote.
-
Znam da je naprednija, ali low sam ipak očekivao.
-
Igranje za manje para na konzoli ja jako rasegnut pojam...baš jako.
-
Ovisi što, gdje i kada kupuješ. :)
-
= Citat =:
Izvorno postao
dugi
on dodaje vreću za spavanje ako se dobro sjećam.
Ovo zvuči još gore od simulatora sijanja pšenice i kukuruza.
-
Istina, zato mu i kažem da ne koristi te dodatke za papke.
-
= Citat =:
Izvorno postao
dugi
Crysis 2 sa DX11 patchom + DX11 postavkama i 60+ fps-a? Onda imaš jako dobar komp.
https://www.youtube.com/watch?v=lSfN7OTUOTA
Više manje ne izgledaju isto. Onda ti usporedba sa trojkom ne drži vodu koji je DX11 naslov. Za tu igru koja je grafički još uvijek najanaprednija ti treba dobar stroj, kao i za dvojku sa tim postavkama.
voda izgleda bolje i teksture zida (cigli) mrvicu bolje...skok u zahtjevima potpuno neopravdan...inače Crysis 2 mi je sa starom grafom (4850) letio na max postavkama bez DX11, za trojku ne znam, nisam još probao...
-
Hahaha, ja ne vjerujem kaj se tu koristi kao "uvreda".
"Kako si jadan želiš da ti igra radi isti tren nakon kaj si dao 350kn za nju. Kujo ovo je PC gaming i tu moraš prvo pročitat par tutoriala pa sat vremena podešavat opcije kako bi ti investicija radila na računalu koje si platio 5 soma, nisi seljak da očekuješ da ti odmah radi i to je sve znak odlične optimizacije. Kujo."
- Master Rasa
Crysis 2 je smeće, trojka je govno. Jedinica i Warhead su dobri.
-
Nadam se da Witcher 3 neće imati vreću za spavanje.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Maloki
"Kako si jadan želiš da ti igra radi isti tren nakon kaj si dao 350kn za nju. Kujo ovo je PC gaming i tu moraš prvo pročitat par tutoriala pa sat vremena podešavat opcije kako bi ti investicija radila na računalu koje si platio 5 soma, nisi seljak da očekuješ da ti odmah radi i to je sve znak odlične optimizacije. Kujo."
- Master Rasa
+1000000000
bas ono vrh idiotizma
-
pa da imate uredno održavane kompove (i softver i hardver) bi radilo... jer ja sam možda čudo zato jer u vanilla stalkeru nisam naišao ni na jedan glitch/bug... kao i brojni drugi ljudi... isto tako i witcher 2...
-
Ma sve pet, nema frke. Obje igre rade savrseno, to je nesto do procesora ili graficke a nekad se i dosta prasine zna nakupit
-
Koliko često promijeniš ulje u kvantnom inhibitoru od grafičke? Ja sam čuo da bi trebalo cca svakih 200000 kilometara.
-
Evo meni su na primjer R*ovci sjebali Max Payne 3 jer nisam dugo počistio prašinu s kompa. Nije se s tim za zajebavati.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Maloki
- Master Rasa
Uopće nije takav slučaj.
Znači konzola je za one koji si ne znaju složiti optimalnu konfiguraciju. Ako kupiš komp sa slabim procesorm i jakom grafom možeš očekivati probleme tima" smanjio sam detalje ali i dalje mi radi kao govno". Ono dao sam dva soma kuna za grafu i dalje se vuće na 30 fps-a. Tko ti je kriv , za tebe je konzola. Ne ciljam direktno na tebe.
Navodim ovo samo kao jedan od primjera, ima ih na desetke drugačijih. Od toga da ljudi ne skidaju zadnje drivere uključujući i beta verzije koje su optimizirane za najnovije naslove do toga da uopće ne krpaju igre. Hrpa je piratskih igara koje ne rade kako bi trebale. Za sve ztakve korisnike koji ne znaju, ne žele se time zajabavati ili bilo što drugo konzola bolja opcija.
Najčešće nije problem u igrama, nego u nerealnim očekivanjima korisnika s obzirom na hardver koji posjeduju. Ne pamtim igru koja nije bila igriva na snažnom stroju. E sad ako je netko pljunuo nerazumnih 15 somova kuna pa očekivao UHD rezoluciju na 120 fps-a a umjesto toga mu je igra par puta trznula pa se plakao na forumu, ili je dao tri soma kuna i očekivao da će mu raditi ko podmazano na bilo čemu višljem od minimalnih detalja i rezolucije...njegov problem.
Zato kupi konzolu koja je jeftinija od PC gaming mašine, plati igru više, plati porez za online igranje, sve će ti se automatski nadograđivati i igraj. Ako si zadovoljan sa kontrolama, izborom igara, troškovima...zašto ne.
Za Witchera 3 će trebati vrlo jaka mašina. Igra će na takvom stroju raditi u većoj rezoluciji , na višim detaljima i na više fps-a. Onaj tko zna sastaviti takvu mašinu i izvući iz nje maksimum držat će se PC verzije i izvuči maksimum iz igre. Onaj tko ne zna bolje neka uzme PS4.
-
Uzet ću PS4.
I uz Witchera dobit ću hrpu lijepih ekskluziva.
Good day to you!
-
= Citat =:
Izvorno postao
Maloki
- Master Rasa
baš to, ne kužim dok neko brani svoj izbor platforme toliko fanatično da mane pretvara u ''prednosti''...
Witcher 2 mi je super igra, no reći da je dobro optimiziran je glupost
-
= Citat =:
Izvorno postao
crnisokol
Witcher 2 mi je super igra, no reći da je dobro optimiziran je glupost
Video snimljen 2011. Znači očito vanila vezije igre i sa tadašnjim hardverom. Gdje je problem?
https://www.youtube.com/watch?v=Z86mslSJHnI
-
pa nisam rekao da igra loše izgleda već da je loše optimizirana...kad većinu opcija možeš mijenjat sa low na high bez ikakvog efekta onda tu nešt ne štima s optimizacijom
-
Pa nisam ja postao ovaj video zato što sam mislio da igra dobro izgleda, nego zato što mislim da se odlično izvodi iako je na max postavkama. Pitam gdje je problem sa lošom optimizacijom?
-
Pa nisam ja postao ovaj video zato što sam mislio da igra dobro izgleda, nego zato što mislim da se odlično izvodi iako je na max postavkama. Pitam gdje je problem sa lošom optimizacijom? Ovo što navodiš oko samnjivanja detalja imaš testove na netu koji tvrde suprotno. FPS-ovi idu gore nakon rezanja opcija.
-
= Citat =:
Izvorno postao
crnisokol
kad većinu opcija možeš mijenjat sa low na high bez ikakvog efekta onda tu nešt ne štima s optimizacijom
evo ti gore piše
jedino kod rezolucije, ubersamplinga i detalja tekstura...sve ostale silne opcije praktički nemaju nikakav efekt
-
-
šta da proučavam? pa igrao sam igru i proveo u optionsima više od jednog sata, isprobao razne kombinacije, čak proučio nekakav vodič na netu
igra ima hrpu opcija no na performanse utječu samo 3-4
-
Ako na malim detaljima dobiješ duplo više fps-a nego na maksimalnim gdje je problem u optimizaciji? Znači tebe smeta što su ponudili toliko detaljne opcije? Po meni je to prednost a ne mana. Ako je tebi mana uzmeš x360 veziju gdje nema nikakvih opcija. Ja ne vjerujem što sve ljudima neće smetati...
-
ljudi preloši ste. ako je igra dobra, koga boli kurac kako je optimizirana, bitno da se pokreće. ako vam se ne pokreće onda jeste jebeni debili jer postoje milijuni ljudi kojima se vrti sasvim normalno witcher 2 na med/high detaljima na kompu kupljenom 2008.
lijep pozdrav