Da, oni to sada nazad šalju u T-Mobile centar tako da moraš pričekati dok ga oni ne dobe pošto te neće kontaktirati Mobis da si dođeš po mobitel.
Printable View
Da, oni to sada nazad šalju u T-Mobile centar tako da moraš pričekati dok ga oni ne dobe pošto te neće kontaktirati Mobis da si dođeš po mobitel.
baš sam jučer malo prošo đir po raznim centrima i za oko mi zapeo Samsung Galaxy 3 , e sad ako imate iskusta sa HTC wildfire
koji je od 2 navedea bolji :) gledam malo HTC ima bolju kameru,bljeskalicu više rama dok samsung ima bolji ekran jaču bateriju ...
Samsung Galaxy 3 http://www.gsmarena.com/samsung_i5800_galaxy_3-3395.php
HTC Wildfire http://www.gsmarena.com/htc_wildfire-3337.php
Danas sam se igrao sa x10 mini proS:D Koja je to igračkica, ekran je minijatura, ali je čist ugodan za raditi :D
http://imgur.com/25pQw.jpg
Razmišljam o tome da si ubodem neki "normalniji" HTC. Ajde Bartuc budi tako dobar i pogledaj koliko bi me došli "Tattoo" i "Wildfire" ako bi napravio "produljenje ugovora na 24 mjeseca" u tarifi "Model 50"?
http://img822.imageshack.us/img822/8...vswildfire.jpg
Za "HTC Wildfire" sam provjerio maloprije i nude mi ga za "samo 499 kuna" uz "produljenje ugovora na 24 mjeseca" u tarifi "Model 50"?
Vaša mišljenja? :eyebrows:
Uzmi , ja sam ga na istu semu uzel svojoj dragoj i mobitel je bomba , ona pre zadovoljna :D
Koliko mu dugo treba da se baterija full napuni kad se skroz isprazni. To mi je megavažno. Ajde pliz pitaj/vidi, pa mi javi.
ja se dvoumim između :
Samsung Galaxy 3 http://www.gsmarena.com/samsung_i5800_galaxy_3-3395.php
HTC Wildfire http://www.gsmarena.com/htc_wildfire-3337.php
samsung ima bolji zaslon jaču bateriju i jači procesor dok htc više rama i jaču kameru sa bljeskalicom
Kako jebeno, danas radim na Acer Aspire 5738PZ laptopu sa Touch Screen ekranom :pray: Totalna ludnica, nemam miša i scrollanje mi je pakao, a na ovom čudu scrollam kao na mobitelu. Tu ne samo da isprobam sve žive smartphone, već i hrpu lapopta, ovo mi je 8. laptop u ovih mjesec dana :D
@Niko. Samo jedno pitanje... Model 50 više ne postoji u ponudi VIP-a, koliko sam ja upoznat sa tarifama, kod produljenja iste nemreš ostati u staroj tarifi (ako ne postoji) već bi morao odabrati neku od novih tarifa!? U nepostojećoj tarifi možeš ostati neograničeno bez produljenja ugovora!? Tak da, jesi ziher da to možeš napraviti?
Mislim, mi tu ne radimo sa tarifama, tako da prodavači u centrima znaju bolje od nas, tako da sam možda u krivu!
@Ivan... Budem vidio jel imamo tog Samsunga u bazi pa ću se poigrati njime i usporediti malo sa Wildfire. Mislim da sam ga već imao u rukama, ali nisam ziher. Javim ti tokom dana!
Ne postoji samo za nove korisnike. Ja svejedno mogu produžiti ugovornu obvezu u toj tarifi i uzeti HTC Wildfire za 49900 lipa.
Čuj, što se samog sustava tiče, tu ćeš se preporoditi. Android je daleko ispoliraniji i bolji sustav od starog Symbiana. Rad na njemu je puno brži i ugodniji nego na 5800XM. I dalje ćeš moći koristiti Operu na koju si se naviknuo itd. ALI, osobno mislim da ćeš se teško naviknuti na njegov ekran pošto 5800XM ima puno bolju rezoluciju pri istoj dijagonali. Biti će ti ugodniji za koristiti pošto je kapacitivni sa multitouchom, ali sve će na njemu izgledati daleko ružnije.
Morao bi otići u neki VIP ili TMobile centar i isprobati mobitel na licu mjesta. Svaki veći centar ti ima izložene mobitele i možeš sa na njima "igrati". To si obavezno napravi tako da vidiš jel ti odgovora...
Cijena je odlična, ako ništa drugo, kupiš i prodaš zapakiranog preko oglasnika za 3-4x više para (1500 - 1700 kuna).
PS: Također, Wildfire >>> Tattoo
Ma ima vremena. Od ovih boljih imam trenutno 5800 XpressMusic i 5230, tak da mi se nigdje ne žuri...
Nema, imamo slabiji Galaxy 5, a Galaxy 3 sam na kratko koristio u drugom centru :( Sorry.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
budem pogledo danas po gradu ako kiša stane :P kamera mi neigra ulogu a po specifikacijama samsung mi se više sviđa , najviše zbog zaslona= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Heh ovisi , s adv task killerom moze do 2 dana , ali realno posto ga moja draga trenutacno korsiti umesto kompa njoj izdrzi jedan dan max , znaci gtalk aktivan skoro celi dan , plus surf po netu , u prevod 3g i wifi rade celi dan , plus mp3 kada ide do faksa i sa faksa ..= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Kada ga je kupila prvih tjedan dana je baterija trajala pol dana , ali to je bilo tak prije task killera i jos dok je pipkala po celi dan da vidi kaj mob moze :D
Tako slično i ja koristim mobitel, ali krivo si me skužio. Mene zanima koliko mu vremena treba da se baterija full napuni kad ga staviš punit. To mi igra ulogu najviše.= Citat =:
Izvorno postao ezav
UPDATE!!! (Bartuc pomagaj)
Imam zanimljivu mogućnost da za 9 kuna (uz produženje ugovora) uzmem HTC Leđend. Da li valja taj mobitel ili je tih 9 kuna previše za njega? Nisam baš nešto upoznat s Android telefonima, pa ne znam koliko ovna...
Mogu si i onaj od vas nahajpani Samsung Galaksi Es uzet za 99 kuna, ali trenutno ih nema na lageru, pa bi trebalo čekati da se Vip smiluje i naruči novu pošiljku...
Šta mi je činiti pajdaši. Galaksi Es mi je malo preglomazan, a i Leđend je od aluminija tak da ovna plastičnog konkurenta po kvaliteti izrade...
Na 100 sam (slatkih) muka i potrebujem vaš guide...
Legend je definitivno bolji od Wildfire, meni se jedino ne sviđa dizajn zbog one "bradice" iliti izbočenog donjeg djela. Na slici ne izgleda tako, ali u živo baš nekako čudno strši :D Ali ekran ti ima višu rezu tako da dosta ispravi glavni nedostatak od Wildfirea. Još uvijek reza nije dobra kao na 5800XM, ali nije niti puno lošije.
Ali ako možeš uzeti GalaxyS, zajebi sve ovo, to je potpuno viša klasa uređaja od Wildfirea, Legenda, pa čak i od Desirea i sl. Pokraj tog uređaja možeš staviti jedino high end mobitele tipa iPhone 4, HTC Desire HD, Evo 4G itd. To si ubodi, mobitel NIJE pre velik. Drito je dizajniran da stane u džep od traperica. Sve iznad njega je nepotrebno pre veliko...
ja ipak odlucio preko njuskala za 1400kn kupit zapakirani Samsung S8000 Jet http://www.gsmarena.com/samsung_s8000_jet-2835.php
koliko sam cito ima odlican ekran kameru i procesor no nije android al to mi nije bitno , bitno je da wllan i gps rade svoj posao igrice i ostale aplikacije me ne zanimaju ..
ako neko ima loše mišljenje o ovom telefonu neka me zaustavi na vrijeme :)
Najveća mana je Java OS, ali nije bitno. Staviš si gore Operu Mini (ili Operu Mobile ako je podržava!?) i imaš jebenu surf mašinu.
Ja što više gledam ovaj Legend, sve mi se više dopada. Galaxy S možda i je bolji za nekog srednjoškolca/fakultetliju, ali mislim da bi ga ja vrlo lako skršio. Možda tebi Bartuc on i nije prevelik, ali ja inače ne lajkam široke mobitele tipa iPhone na kojima moraš koristiti obje ruke za pola stvari i nemreš ga primit čvrsto u grip, tak da... 99% sam siguran uzimam Legend. Ime sve govori... Legend!
Pa iPhone ti je gotovo istih dimenzija kao Legend, 2mm je širi i duži te 2mm tanji. Ništa strašno. iPhone ti je još takvih dimenzija da ti ne trebaju dvije ruke pri normalnom radu, ali Galaxy S je već zvjerka (1cm u sve strane) :D
Ali ozbiljno, odi i probaj i Galaxy i Legend. Nemoj kupiti prema specifikacijama i slikama sa neta! U živo mi je recimo Legend ružniji, a Galaxy "pitomiji" nego na slikama.
Igrao sam se na oba i opet sam nigdje...
Samsung Galaxy S
+ ekran (ponajviše dimenzije)
+ hardver (brz proc i jaka baterija)
+ memorija (8GB je sasvim dosta)
+ ima sve što mi treba i još mnogo toga (uglavnom samo surfam netom, pišem zabilješke, laprdam i slušam mjuzu)
- širok i tanak (nema mi dobar grip kad ga držim u ruci)
- djeluje preplastično i jeftino (mislim ga imati cca 2 godine tako da trebam izdržljiv i čvrst uređaj)
- moram za njega dati 90 kuna više nego za HTC (kriza je)
HTC Legend
+ izgled (djeluje mi megafancy i nepoderivo)
+ konstrukcija (guma i unibody alu kućište djeluju megakvalitetno i izdržljivo)
+ ima sve što mi treba i još mnogo toga (uglavnom samo surfam netom, pišem zabilješke, laprdam i slušam mjuzu)
+ košta me samo 9 kuna (Vip i njihovi ludi popusti)
- hardver (malo sporiji proc i manje sistemske memorije)
- memorija (samo 2GB kartica, ali već imam jednu od 4GB i jednu od 8GB, tako da to i nije neki bed)
- manji ekran (okej ovo i nije neki minus s obzirom na manje dimenzije uređaja i na to da mi super leži u ruci)
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3141
joj boze, pa ako ti je cijena 90 kn razlika ne laprdaj nego uzmi galaxy-a. za iste pare puno bolji mob, ko zna sta ce ti se radit na mobu za god-2 pa ce ti bit zao sto ga nisi uzeo.
Ma da, ne znam kakve dileme mogu postajati između mainstream i high end smartphonea ukoliko je razlika 90 kuna :(
Kažeš da voliš surfati na mobitelu, GalaxyS je onda pre savršen izbor zbog velikog S-AMOLED (bitan detalj!!!) ekrana i visoke rezolucije. Još će na 2.2 podržavati Flash i di ćeš bolje?! A uz to, jači proc će ti pružiti fluidnije kretanje po stranicama (zoom, scroll itd.)...
Osobno, nebi razmišljao niti trenutka. Nego, kako možeš tako jeftino dobiti Galaxy S? Pa u niti jednoj tarifi nije tako jeftin (tek je u tarifi 600 svega 9 kuna)!?
Imam feeling da ću u te dvije godine Galaxy S lako zgrebat i strgat, jer mi ne leži baš najbolje u ruci i dok sam se igrao s njim morao sam ga jednom rukom držat, a drugom pikat po ekranu, dok kod Legende s palcem bez beda imam full radius pikanja po cijelom ekranu. Oba imaju Android 2.2 update, a "manu" manjeg ekrana i malo slabijeg hardvera Legenda nadomješta (meni) puno boljom konstrukcijom i otmjenijim izgledom (brušeni unibody aluminij vs glossy plastika), no opet, ono u čemu me odbija Galaxy S istovremeno mi je prednost kod Legende i obrnuto, a i overall, "mane" od Legende lakše podnosim...
Sve ste vi krivi! :-x
Ne bih ni gledao taj Galaxy S da ga niste toliko nahvalili. :P
@ Bartuc
Meni su ti svi mobiteli bar 200 ili više kuna jeftiiji nego "običnim smrtnicima", pošto sam na Vipu već oko 5 godina i imam malo masnije račune od vulgaris korisnika, pa dobijam razne bonuse i tako to. Tarifa je "Sve za mene 400" (koja je sad na akciji -50%, dakle 200 kuna), a pošto su meni računi za ovaj "surferski broj" uvijek oko 250+ kuna, ovo mi je uletilo super...
Što se brzine tiče, nekako sumnjam da je to toliko primjetno, a i meni se u životu nikud pretjerano ne žuri. Čak je najčešće upravo mreža ta koja je spora, a ne mobitel. Meni je kod njega jedina "velika prednost" upravo ta gigantska ekrančina, no šta mi ona vrijedi kad donosi hendikep lošeg ležanja u ruci i kućište od jeftine plastike. Volim kompaktnije uređaje i da ti budem iskren, malo mi je čak previše i ovih 56.3mm širine kod Legende, pošto sam se full navikao na 51.7mm širine kod 5230 i 5800 XpressMusic, tako da mi je skok s tih 51,7mm na 64.2mm koliko je širok Galaxy S ipak malo too much...
pa kakve rukice ti imas xd pa na galaxy s se bez beda radi jednom rukom dok ga normalno drzis.
ja sam na galaxija preso sa LG-ja od 100 kn :D
@playyy, preporod, 100% :D
@Niko, onda si zemi Legenda. Jesi probao upaliti browser na njemu i malo prosurfati? Kako ti odgovara njegova rezolucija s obzirom da je niža nego na 5800xm?
Ja sam 9 godina VIP-ov korisnik, pa nemam van smrtničke popuste :( Ili možda imam, samo moram pitati na šalteru!?
Ček ti hoćeš reći da ti Galaxy S stane u dlan? :shock:
Možda imaš ekstra dug palac? :shock:
Uglavnom, najvjerojatnije uzimam jednog od njih krajem mjesec, tako da ću ih do tad bar još jednom detaljno ispipati... :P
Desire također moram isprobati. I on mi je mislim 9 ili 99 kuna... 8)
@ Bartuc
Kako da surfam kad ne možeš surfati preko mobitela u Vip centru? Probat ću ih zagnjaviti da mi daju šifru za WLAN, ali već sam ih prije cca godinu dana pitao i uglavnom nije se moglo isprobati. Što se popusta tiče, mislim da to ti ponajviše ovisi o tome koliko trošiš. Ja im godišnje ostavim oko 6000 kuna, a prije dok sam bio mlađi računi su mi znali biti i po 100€. To mi je najveći porok, radi kojeg sam (između ostalog) prestao i sa pušenjem. Volim imati mogućnost da nazovem bilo koga kad god poželim i spojim se na internet kad god poželim, makar se nalazio u vlaku ili na ćevapima u Bosni. To je za mene definicija slobode, a svi znamo da sloboda nema cijene... xD
Pa morali bi imati svoj hotspot u dućanu :D
Ali ono, sad kažeš za Desire :( Pa Legend je pokraj njega drekec. Ili Desire ili Galaxy S, Legend otpada. Ne znam da li si držao Desire rukama, ali svaki HTC ti je fenomenalno kvalitno izrađen. Odličan smartphone!!!
kako ne pa cijena je godisnje 6000kn:)= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Ajde mi molim te objasni šta to točno Desire može, a Legend ne. :roll:
Nisam ga dosad gledao, jer je širok šor, baš kao i Galaxy S. :(
Najveći mi je bed što mi sad - nakon što sam isprobao Legend - skoro svaki drugi non-HTC mobitel djeluje kao igračka. :eyebrows:
Brijem da ću ako uzmem jedan od njih postat lud za HTC-om kao W3DR4N Apple-om. :)
Veći ekran sa gotovo duplo većom rezolucijom!? San za mobilno surfanje. Uz to, gotovo duplo bolji HW i po meni puno elegantniji dizajn. Ako je cijena ista ili 90kn veća od Legenda, onda je to HTC koji želiš, bez imalo sumnje!!!
Jasno mi je da ti se Galaxy ne sviđa pošto zbilja je napravljen od jeftine plastike i ne djeluje kvalitetno u ruci. Ali HTC-i imaju savršen osjećaj u ruci, drito imaš osjećaj da je riječ o skupom high end uređaju koji se i nakon 5 godina neće "rasklimati". Tako da ti na Desire sigurno neće faliti to alu kućište. Osim toga, HTC ne ujebe OS svojim glupostima kao Samsung (što se da ispraviti).
Osobno mislim da neide bolje od HTC-a. Niti jedan LG, Samsung, BB, SE, Nokia, iPhone itd. nisu toliko kvalitetno i elegantno izrađeni. Jedina konkurencija mu je iPhone 4, ali samo kod osjećajaSkvalitete u ruci. Tu je i4 na tronu, ali po samoj kvaliteti izrade je opet daleko daleko ispod većine HTC-a.
EDIT:
HTC-i su ti izrađeni od kvalitetne plastike koja je gumenasta na dodir. Tako da imaš i dobar grip i jeben osjećaj kvalitete i dobiješ uređaj koji se teško ošteti (naspram ovih glossy jeftinih plastika kakve su na GalaxyS, iPhone 3 itd.)
Evo zagnjavio sam opet ekipu u szk i dobio sljedeće informacije...
- HTC DesireS(Sve za mene 400) 99 kuna
- HTC LegendS(Sve za mene 400) 9 kuna
Ako se eventualno predomislim u vezi tarife onda...
- HTC WildfireS(Sve za mene 250) 99 kuna
Idem sad malo na YouTube da u miru pregledam što kažu o njima...
@ Bartuc
Meni je Apple sasvim ok firma, ALI sve dok taj isti Apple svoj megakulni iPhone ne počne prodavati uz jamstvo od 24 mjeseca, on za mene ima 50% lošiju kvalitetu od bilo kojeg drugog (sličnog) uređaja na tržištu. Poserem se na tu kvalitetu koja je zajamčena tek 12 mjeseci!
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Otisao danas i narucio Galaxy S. Stize mi u srijedu. Pocastio sam se za rodendan sa pravim mobom ^^
Blago tebi :(
I sretan ti b-day btw :)
Odličan, jedino bad što si htio mobitel sa dobrom kamerom, a GalaxyS ti nema niti bljeskalice :D Ali u svim ostalim segmentima ne sumnjam da će te impresionirati.
Pa hm, može imat bljeskalicu a shit kameru :)
Mora da imamo drugaciju viziju dobre kamere jerbo po onome sta sam vidio na netu, galaxy ima sasvim dobru kameru :/
A i rece da snima u 720p <_<
EDIT: Aral, hvala :D za dva dana je i sluzbeno :P
Jesi to naručio prek Njuškala ili nekak drugačije?