Da, već dva dana ponavljam reality checkove i pokušavam s autosuggestionima.
I vodim Dream Journal.
Printable View
Da, već dva dana ponavljam reality checkove i pokušavam s autosuggestionima.
I vodim Dream Journal.
Failao sam totalno.
Probudim se, bro razmišljam što sam sanjao i ničeg se ne mogu sjetiti. :(
Danas opet, nadam se daću imati više sreće.
Mirko....ja više ne spavam :eyebrows: Od prošlogodišnjih pokušaja sa lucidnim snovima...pa nešto, nešto, insomnija as usual...do ovoga - 5 dana, mozak radi, tijelo automatizirano..brr, jedva se vratih u "normalu"...al' bih opet :) Ne znam kako se faza zove...ali je genijalno
Još nisam uspio. Pokušavam svaku noć, valjda ću uspjeti. :roll:
Mislim da ne moraš pokušavati, tj. forsirati često...samo pusti tijelo da spava, a mozak drži budnim i daj mu puno inspiracije više nego obično :D
Ako prejako pokušavaš, to je obično kontraproduktivno.
Zato se često savjetuje da se malo odmoriš od toga, tada možda uspiješ.
In fact, tako sam i ja prvi put uspio.
@Dania- Znam, takav efekt WILD ima, desilo se i meni kada sam pokušavao prvi put ;)
Prije nekoliko dana sam prvi put imao pravi LD, i to zato što sam poslušao ovaj savjet. Nisam pokušavao imati LD, čak nisam ni razmišljao o tome, jednostavno se dogodilo :)= Citat =:
Izvorno postao Mirko L
Probudio sam se usred noći i razmišljao o snu kojega sam maloprije imao, odjednom sam čuo zvukove i vidio nekakve boje koje su se počele pretvarati u slike, na kraju sam potpuno svjestan počeo sanjati. Bilo je genijalno:D
Znam, rekao si mi jučer na chatu :)
Drago mi je :)
Sretno ostalima.
Znam da znaš :)
Govorim ostalima.
@ Mirko - Znam, znam...samo sam ti došla reći da je sad to to (prevedeno - pohvalit' se da više nemam sumnji oko toga) :)
Danas mi se dogodila najčudnija stvar dosad. Sanjao sam da imam LD, pa sam se probudio.
Ali nisam se probudio u stvarni svijet, nego u još jedan san. Bilo je kao san u snu.
Bio sam svjestan da je prvi dio samo san, ali sam mislio da sam se zapravo probudio.
Koji je to vrag?!
To je nešto najmanje čudno što ti se može desit.
Ta iskustva kad sanjaš o lucidnim snovima su česta i zovu se false lucid dreams (lažni lucidni snovi), iliti FLD.
To je jedno od najčešćih pitanja od strane novih LD-era, bar na LD4all forumu.
Ništa ne brini, to je isto napredak, jer pokazuje da ti mozak razmišlja o lucidnim snovima.
Mogao bi dobiti jedan pravi uskoro.
Što se tiče drugoga, to je false awakening (lažno buđenje), FA.
Ništa čudno također, događalo se mnogima, uključujući i mene.
Kul je što si dobio oboje u istom snu, tho ^^
Sad ti je, nadam se, jasnije.
Nastavi ti :)
TNX, jasnije mi je. Za dva dana se vraćam u ZG, onda ću moći više vježbati.
aaaa....prvi put da sam totalno owno u LD-u....radio sam sta hocu...cak sam i...i mogu reci da je najlaksa metoda ono podsjecanje da je ovo san...ja osobno sam stavio reminder u mob da me podsjeti...u LD-u naravno :D
MILD?
Well, autosugestije su dobre ^^
Čestitam.
Tebi je najlakša, ali to je vrlo subjektivno.
Je li bio baš čist san? Jasan, lucidan...?
sve cisto....mogu ti rec registracije auta koji sam spawno....samo vidim da mi velik utjecaj igra....jer kad bi spawno auto palu bi s neba i vidio bi u kutu cheat activated(GTA:SA)...a tijekom voznje mogao sam mijenjati kameru :pray:
Lol :)
Da, stvari iz života imaju velik utjecaj na snove, pošto u snovima mozak procesira ono što se dogodilo tjekom dana.
Nice, tho :)
Jeli netko ovdje uspio letjeti u LD? To i slične nemoguće stvari su djelom razlog zašto sam počeo LD. :D
Ja.
Pričaj više!
A šta da ti pričam, letiš :)
Zapravo, ništa nije teško u lucidnim snovima i treba to znat.
Ako stvarno vjeruješ i z naš zapravo da možeš, onda možeš to.
Ja sam uspio jedan put ld ali samo jedanput i nisam mogao ništa radit samo sam znao da sanjam a kad sanjam ne mogu radit reality checkove jer nisam svjestan ničega plz help
LOL.
Well, prvo, nisi mogao ništa radit jer nisi bio dovoljno lucidan.
Kad budeš lucidnijii, sve će ti biti jasnije i mozak će ti biti u stanju razmišljati kao u pravom životu.
Radi i dalje reality checkove (ako planiraš nastavit s tom tehnikom), pa kad-tad bi to trebao automatski učinit u snu.
Nemoj ga radit samo iz obveze, onako...vrlo je moguće da tada uopće ne radi.
Moraš uvijek strvarno ispitati stvarnost. Čak i kad znaš da si budan, ponašaj se kao da si u snu dok RC-aš.
Imaj strpljenja, nemoj žurit.
Samo napomena...
Za danas je na LD4all forumu određen međunarodni dan lucidnih snova.
Sretno svima :)
Sretan međunarodni dan lucidnih snova!
Nisam ni znao da to postoji. :D
Pa nije priznat u svijetu, samo je smišljen na LD4all-u :)
Inače, razmišljao sam o pisanju velike teme tamo o rješavanju svakakvih problema na kakve jedan sanjar (lol) može naletjeti, nekakva vrsta F.A.Q-a.
Sad malo proučavam LD4all stranicu, odnosno načine za dobivanje lucidnog sna, počet ću malo to isprobavati. Važni savjeti prije nego počnem?
E, sad si me sjetio...idem se bacit na pisanje one teme.
Hah, bolje ti prvo pročitaj pa pitaj :)
EDIT: Očito nisam još approvan za scribea, morat ćete se malo strpit : )
Evo, pročitao cijeli guide, no imam par pitanja. Kako da pišem dnevnik snova? Mora li to biti cijeli roman ili par ključnih stvari? Koja metoda za postizanje lucidnog snova se preporuča za one koji tek počinju? Nekako mi najlakše izgleda MILD, a i čini mi se kad bi barem jedanput uspio postići lucidan san da bi mi bilo lakše metodom WILD.