Kako da prijatelj igra samnom
Evo napravio sam room u hamachiju on se pridruzio,ja server skino,promijenio ono u notepadu,opet probali i nista?
Jel moram startati u offline modu jer igram na ovom markecovom a njemu nije orginal
Printable View
Kako da prijatelj igra samnom
Evo napravio sam room u hamachiju on se pridruzio,ja server skino,promijenio ono u notepadu,opet probali i nista?
Jel moram startati u offline modu jer igram na ovom markecovom a njemu nije orginal
Ajde joinajte se u room, sutra u 19:00 igramo svi koji budete onlajn :D
Ja cu hostat, vi samo se joinajte na hamachi i upisete moj hamachi IP i toeto.. ^^
Samo da vas podučim nečemu, pokušajte to zapamtiti, dakle, to nisu "ne orgianli, kopije" već Minecraft igra koja nije aktivirana.
Znai, otiđem na hamachiju na join an existin network, upišem ime to neko, pass i pokrenem igru?
Da
nego molim vas ako neko ima iskustva sa port fowardanjem(al ne onim sto u browser upisujes 192... nego s programom,evo ja sam odabro sa liste minecraft server,fowardo tu aplikaciju...I jel to to ili trebam jos nesto drugo radit
I sad ja udjem u singleplayer bilokoji world,moji prijatelji upisu ip od hamachija i to je to?
Eto ja dolazim oko 19 i pol, vidimo se :D
@majstoro; pošalji Kiwiu PM..imaš ga tu koju stranicu prije.
Ajde svi koji mislite igrat, budite onlajn u 19:00, mi onda pocinjemo :D
= Citat =:
Izvorno postao majstoro
Evo pošto vidim da dosta vas ima problema s tim hostanjem servera da dam jedan mali tutorial.
Prva stvar koju trebate napraviti je skinuti Minecraft jel :P
Druga stvar trebate odluciti dali zelite igrati preko hamachia ili normalno. Ovisno o vasem izboru namjestite portove u routeru (port forwarding).
Što se tice samog namjestanja portova to mozete napraviti preko ove stranice
Tu imate listu svih routera i aplikaciju koja vam pomaze pri namjestavanju. Meni osobno je lakse to napraviti preko browsera upisivanjem ip-a od routera.
Za sve dodatne informacije o namjestanju portova i pitanja meni na pm da ne zaspamamo temu :)
Nakon sto smo to napravili skinete Multiplayer beta server softwareSkoji podzoji u dva oblika. U *.exe formatu i kao *.jar format
Sluzbeni download linkovi s minecraft.net stranice:
Minecraft_Server.exe
Minecraft_Server.jar
Primjetio sam da kada hostam server pomocu minecraft_server.jar ima puno manje laga. Samo treba updejtat javu.
Znaci skinete bilo koji od ta dva i otvorite ih u nekom folderu (tipa Minecraft Server) koji moze biti bilo gdje na PC-u. Ja osobno ga drzim na desktopu.
Pokrenete u folderu to sto ste skinuli i cekate da vam se digne server.Nakon sto se digne ga ugasite. U folderu ce vam se pojaviti jos par stvari kao sto je ops.txt,banned-ips.txt,server.properties,server.log etc.
Prvo otvorite ops.txt i upisite svoje username. Tako da odmah budete op (admin)
Druga i najbitnija stvar je server.properties. Otvorite ga u notepadu.
Unutra cete vidjeti sljedece redove.
level-name=world
hellworld=false
spawn-monsters=false
online-mode=false
spawn-animals=true
max-players=20
server-ip=
pvp=true
server-port=
level-name=world - Ime svijeta koji se nalazi na serveru. Mozete mjenjati po volji ali se stime i generira novi svijet. Omogucuje brzo mjenjanje izmedu svijetova ali i importanje sp worldova (Budem kasnije malo o tom)
hellworld=false/true - Stavlja Nether na server. Ne preporucujem da ukljucujete jer je retardirano.
spawn-monster=false/true - Spwananje neprijateljskih mobova (svinje,krave i kokosi se uvijek spawnaju bez obzira na ovu postavku)
online-mode=false/true Ovo stalno imati na true osim ako zelite da vam se spoji neki frend koji nema aktiviranu igru :D
spawn-animals=false/true Odreduje spawnanje gore navedenih zivina (krave i ostala gamad) Nekad stvarno znaju smetat kada nesto gradis.
max-players=xbroj Ostavite po defaultu na 20. I onako ako mislite imati vise od 20 igraca na homemade serveru necete moci zbog laga.
server-ip= Ovo pustite prazno bez obzira igrali preko hamachia ili normalno.
pvp=true/false :twisted:
server-port=SOvdje stavljate port koji ste podesili u routeru. Defaultni port za minecraft servere je 25565. Preporucam da ga i vi koristite. Znaci 25565 se treba podesiti na routeru i ovdje. A ako se igra preko hamachiaSonda on ima svoji port koji neznam napamet (guglajte)
Nakon sto ste sve to namjestili spremite i zatvorite server.properties i pokrenite server.
Odete na What is my ip?Si kopirate ip i port prijatelju kojeg zelite da se pridruzi vasem serveru.
Napomena da ako imate dinamicni ip morat cete svaki put kada vam se restarta router ili ga vi ugasite ici ponovno na tu stranicu po novi ip.
Ako se igra preko hamachia onda se kopira adresa od onog koji hosta server i njegov port i to je to.
Mislim da sam pokrio sve ono bitno. Ako sam nes izostavio to je jer mi je ponestalo keksa dok sam tipkao. :)
Ako igrate na "online-mode=false" onda će svima koji nemaju premium igra staviti nick "Player", a samo jedna osoba sa takvim nickom može biti na serveru. Morati ćete pronaći način da promijenite nickove.
5.77.127.160
To je IP za server, znaci ko se oce konektat, ode pod multiplayer i upise ovaj IP
Posto iam nekih poteskoca sa Teamspeakom, izgleda da cmo morat pisat svi XD
@Markec, pa server daje random imena koliko sam skuzio tipa Player789, Player123 and so on...
edit:
Ajde ljudi navalite, startan je server :DD
Kaj smo krenuli onda ili?
moram imat premium ili obican?
dosao bi i ja igrat se s proficima :D
kakva je to igra, gleda san slike, izgleda ko legici mozda san fula slike xD
Ako ste već počeli, onda meni zbog mog usranog neta neće upast na server pa izgleda da ništa od mene. -.-
me too...kaze outdated client..= Citat =:
Izvorno postao hrčak
dajte opisite igru i ubacite koji ss velicine 1kx1k
Moze neko drugi hostat,jer mi kasni 2 minute
@zeko vidi na netu ss ove
Koga sam to kickao kada sam se ulogirao?:D
Vjerovatno mene jer mislim da sam jedini tvoj acc koristio :D
Onda odi na offline mode, malo ću igrati sad:p
Ma kasnilo mi je bogte zaletim se na zombije udaram ih i nista,odem i nakon minutu pocne mi se trosit energija vjerovatno jer su me kad sam ih udaro poceli bit
pls objasnite igru, na mobu san
Jel to sad igrati na hamachiju ili?
lol.
LOL.
Što bi mi sad trebali tebi objašnjavati? Pročitaj prvi post.
nvm...fulao :D
jel to bilo tesko :D
moze samo neko objasnit ovo sa serveron, tj ima li pcp svoj server i kako do njega, a igru cu definitivno isprobat......ovaj vikend :)
Nekontam sad
evo preko hamachija
ja drzim minecraft server upaljenim i udjem u minecraft odaberem neki world u singleplayeru,dam mu svoj ip,pa opet nemozemo
kako uc u igru xD