Na gsm arena, uredno ti to testiraju, samo moraš reć koji model. Naravno, ako model nije stariji neki.
Printable View
Na gsm arena, uredno ti to testiraju, samo moraš reć koji model. Naravno, ako model nije stariji neki.
Hm nisam na to naletio. Pliz možeš li mi pokazati gdje se to točno nalazi :D
Konkretno zanima me usporedba između 5800EM, X6 i iPhone 4
5800 - Remarkable audio quality
iPhone 4 - Audio quality impresses
X6 - Pretty good audio quality
Malo dolje odskrolaš...valjda to pomaže ;)
e fala :pray: necirtam te velike reviewe jer su... preveliki :D
samo mi nije jasno nešto. Noise level je glasnoča? po onoj tamo tablici mi sve izgleda skroz nerealno. Između iP3G i 5800 je samo 2 Db a u prekasi se razlika bome jako osjeti.
npr šta mi je jako bitno. vozam se biciklom sa frendom i on pusti nešto na 5800 i uredno čujemo oboica čak i kada se udaljimo koi metar, a kad ja pustim na svom 3Gu jedva čujem ja a on gotovo nikako. nekad ništa ni nečuje pa pusti nešto svoje jer misli da ja ništa nepuštam.
Mislim da je Noise lvl razina buke oko tebe kad razgovaraš s nekim, znači ako je niža onda je to dobro. A što se tiće samih zvučnika, to neznam. Valjda ovisi gdje se nalaze na mobu, dolje, gore, sastrane i sl. i naravno kak su glasni.
To se zove dobar mobitel, za razliku od kojekakvih SE ili Nokia smeća uz koje osim tebe tvoju glazbu sluša još pola tramvaja.= Citat =:
Izvorno postao RIDER32
Koi pametnjakovic ce raspaliti glazbu u pola busa da ga svicuj? Za tu namjenu postoje slušalice (a preko iPhone slušalica se bome dobro čuje 3 klupe iza tebe).
Netreba mi mobitel za bus nego za otvoren prostor, bicikli i vozanje izvan grada -.-
Kom smeta preglasan zvučnik ima tipku za stišavanje. Zbilja korisna tipka.
Haha, koja retorika. Svaka čast majstore, iz dana u dan ti se sve više divim :pray:= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
:)
Mislim da se tu radi o zvučniku koji se koristi za razgovor.
Dakle glasnoća i jasnoća zvuka pri razgovoru.
A "noise" tu označava šum koji se čuje iz zvučnika. Što ga je manje to bolje čuješ sugovornika.
Nije. Pročitaj text. Spominje se music player, a i neznam baš kako ćeš iPad staviti na uho :)
Futuristički mobiteli za novo desetljeće
Ovaj od Mozzile :pray:
Imam problem sa Samsung S5600. Znači mobitel sam bio našo u parku. I vlasnik tog mobitela je mijenjao ŠIFRE na mobitelu. Sada bi htio pitati kako da maknem te šifre??
Lagano, pitaš nekog čika policajca, najbolje u najbližoj policijskoj postaji.= Citat =:
Izvorno postao Assasin`s
Nebudi kreten.= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
[quote=Assasin`s]Nebudi kreten.[/quote:14mb730g]= Citat =:
Kreten jer sam ti savjetovao jedinu ispravnu stvar za poduzeti?
Mislim da si ti kreten što takve stvari uopće pitaš ovdje; misliš da če ti netko pomoći oko kriminalnih radnji?
assassins kako te nije sramota tako sta pitat.
meni savjest jednostavno ne bi dopustila takvo sta.
netko ili neciji roditelj se naradio da zaradi pare za taj mob i mozda ga otplacuje i ti si ga ostavis.
da si moj dobro bi te navuko za usi i napljusko.
znam kako je to zato sto mi je jedamput u vlaku ispao novcanik ( srecom nije bilo puno para ali su bili dokumenti unutra)
srecom covjek koji ga je nasao je bio posten pa sam ga dobio nazad.
Sad bi ja trebo ič 20km do policijske stanice.Da je mobitel bar imao karticu ili bar nešto gore(broj od nekog prijatelja...) pa bi vratio .
da,sigurno je to razlog:D no brat bratu da prosjecan nadje takav mob nemajuci indikaciju ciji je uzeo bi ga.
Postoje dvije realne solucije:
1. Mobitel je nečiji i taj netko ga je izgubio (ili mu je otuđen).
2. Mobitel je korišten za nekakvu kriminalnu radnju te nakon toga odbačen (recimo mafijaški dogovori, posao s drogom, pedofilija, ...).
Pošto se radi o skupom uređaju, ako je pod 1. lako je vjerojatno da ga vlasnik traži. Lako moguće da je prijavio nestanak nadležnom tijelu (aka policiji). U tom slučaju uređaju se pri uporabi može ući u trag. Kako kažu oteto-prokleto. zbog tog treba uređaj odnijeti na policiju. U najboljem slučaju možda ima kakva nagrada.
Osim toga, policija lako nađe vlasnika.
Ako je pod 2., možda je uređaj praćen ili nadziran te "nalaznik" može gadno zaglibiti ukoliko "preuzme" taj uređaj i nastavi ga korisiti. Zbog takvih situacija opet je pametno odnijeti na policiju.
Napominjem, mobitel nije novčanica od 50 Kn kojoj se ne može ući u trag i tako pronaći onoga tko je izgubio. Pronalazak mobitela ekvivalentan je pronalasku novčanika s dokumentima, ženske torbice, fotoaparata, prijenosnog računala, ... i kao takvo zadržavanje istog smatra se kaznenim djelom otuđivanja imovine.
Osim toga, ljudski je i moralno takvo nešto pronađeno prijaviti. Ako se nakon nekog vremena ne pronađe vlasnik, lako moguće da se uređaj i smije zadržati.
= Citat =:
imaš bujnu maštu vezano za svoj komentar!
osobno sam izgubio 2 mobitela i čak davao nagradu za povrat bar sim kartice zbog kontakta al niko se nije javio,tolko o moralu i ljudskosti
Pokloni ga nekome. :wink:
Marijanović, poznavanje zakonskog prava bi ti pomoglo. Pronalazak izgubljene stvari nije krađa ili otuđivanje, već utaja.
Najžalosnije od svega je što policija računa da se takvi uređaji neće pronaći, pa se čak i prijava nađenog uređaja negdje "zametne".
Danas sam se igrao sa HTC Wildfire, Smart i Tattoo... Netko je prije cca tjedan dana pitao kako izgleda 320x240 rezolucija na 3+" ekranima, ODVRATNO. Pixel na pixelu, slika je loša kao što je nekoć bila na K550i i sl. mobitelima, apsolutna katastrofa. Automatski sve slike, svi filmovi, web surfanje, SVE izgleda zastarjelo i jadno, a to si jedan multimedijalni smartphone NE smije dopustiti. Da bi mogao čitati web sadržaj, moraš pošteno zoomirati kako bi uopće vidio text zbog lošeg dot pitcha i niske reze.
A što se tiče Android 2.1 (Eclair) vs Windows Phone 7. Koliko god na prvu ruku Android izgledao oku ugodnije, WP7 je jednostavno višestruko ugodniji sustav za korištenje. Koliko god sam bio skeptičan prema WP7, toliko počinjem shvaćati koliko je zapravo sustav do jaja. To mi nije trebalo, pošto si ga ziher neću moći priuštiti i bojim se da ću jednog dana imati iOS i sanjati WP7 :( Isto kako Vedran ima MAC, a sanja o standarnom laptopu i ljudskim prijateljima...
Evo slikica
http://imgur.com/AZPyu.jpg
Bartuc moram biti bezobrazan :P ali seres :D
Ja imam Omniu sa 3.2 incha ekran i rezom od 240x320 pa ne vidim pikselizaciju a dragoj sam uzel htc wildfire i isto ju nevidim .. tako ili imas oko sokolovo ili ga seres :D .
Problem bi po meni bio da je reza niza od toga :D
Kako ne vidiš :o Ja sam gledao upravo na Wildfire, slika je pre loša. Moguće da su mi se oči navikle na 480x800px kojega sam koristio dan prije, ali sumnjam da je do toga. Recimo 3GS ima vrlo dobru sliku sa 320x480, ali 240x320 je pre pre sitna reza za toliki ekran...
Možda nije do mojih očiju, možda ti nisi vidio nešto s većom rezom pa ti je ovo prihvaljivo :D Sjećam se ja doba kada mi je SE T630Simao savršeno kristalnu sliku (128x160px), točno se sjećam kako smo se svi u školi divili tom ekranu (i minigolfu preko bluetootha), dok nije izašlo nešto bolje :D
Budem probao u utorak nekako uslikati razliku između niske i visoke reze, sumnjam da će uspjeti ali mogu probati...
tatto ima malo rezoluciju ekrana al slika je po meni čisto ok s obzirom da tatto ima 2,8" zaslon , ove druge nisam koristio pa nebih znao
Ma koristil sam i 3g i HTC Disaer i jos par mobova s vecom rezom , da lepsa je slika slazem , ali ne vidim pikselizaciju , i dalje je i na nizoj rezi slika cista tak da mi je i to ok .= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Da apsolutno se nebi bunil na jedan Galaksi S ali ni wildfire ni dobra stara omnia po meni nemaju los ekran :D
Trebam vašu pomoć. Imao sam u planu uzeti neki iphone u t-mobileu, ali pošto su me tamo tako naživcirali odustao sam od toga.
Vidio sam u tele 2 HTC Desire u Smiley tarifi za 700 kn, pa me zanima jel bi ja mogao prijeći nakon nekog vremena sa 300 kn na npr. 200 kn ili 100 jer ne vjerujem da bi mogao cijelo vrijeme plaćati 300 kuna. Čitao sam one njihove uvijete ali uopće se nisam snašao oko toga, jer u jednom piše da mogu prijeći s više na nižu, a opet u drugom piše da ne mogu.
Nisam uspio ono uslikati, autofokus se ne slaže samnom :D
@TutBlut... Ne znam kako je u Tele2, ali u VIP-u i T-Mobileu možeš naknadno preći u nižu tarifu, ALI...
1) To možeš tek nakon 3 ili 4 mjeseca što si proveo u trenutnoj tarifi
2) Možeš se spustiti SAMO za 1 tarifni razred kroz čitavu pretplatu (znači ako ima 300, 200 i 100, ti možeš samo sa 300 na 200 i tu ostaješ do isteka ugovora ili dok se ne želiš prebaciti nazad u neki viši razred)
Ne da mi se istraživati kako je u Tele2, ali sumnjam da je nešto drugačije. Inače bi svi uzeli mobitele u tarifi 500 i vratili se na tarifu 50-150 za par mjeseci :D