Mozete li mi preporuciti neku krim avanturu tipa Sherlock Holmes itd. (koja ja po vama najbolja)
i neku avanturu koja ima dobru pricu,atmosferu i jako dobru grafiku (ako uopce postoji :P )... :D
Printable View
Mozete li mi preporuciti neku krim avanturu tipa Sherlock Holmes itd. (koja ja po vama najbolja)
i neku avanturu koja ima dobru pricu,atmosferu i jako dobru grafiku (ako uopce postoji :P )... :D
Broken Sword i Monkey Island. Dvije kraljice avantura. Grafika nije potrebna u avanturama, već atmosfera.
Moze preporuka nekakvog FPS-a ili TPS-a iz <2006 sa dobrom pricom, i zanimljivim likovima. Da se ono uzivis u igru
najbolja krimi avantura koju sam ja igrao jeste discworld noir. samo imaj na umu to da je to ustvari krimić sa discworld twistom - iako nije parodija, igra je krimić-komedija (otprilike 70% u korist krimića)
kažeš šerlok holms, a ne znam da li si igrao starije šerlok holms avanture - case of the serrated scalpel i rose tattoo? obe su odlične, a naročito rose tattoo
naposletku, mnogi uzdižu u nebesa still life, koji je objektivno nešto između proseka i sranja po pitanju priče. ali opet, to mnogi ne vide, pa možeš da probaš, možda ne vidiš ni ti
izuzev rose tattooa, nijedna od pobrojanih avantura nema "dobru" grafiku, ali teško ćeš naći krimić sa dobrom pričom i grafikom. osim ako ne kupiš ps3 i heavy rain, ali opet, pitanje je koliko je to avantura
a šta stvara atmosferu, ako ne grafika?= Citat =:
Izvorno postao Dreaming Jinx
inače, avanturama je (u tipičnom slučaju) potreban dobar zaplet i dobre zagonetke. na trećem mestu su atmosfera i interfejs
Prablm je što ja još nemam 2 GB RAM-a, mislio sam nadograditi tek kad saznam dal mi može grafička simse podnjeti= Citat =:
Izvorno postao Frky
Krivo sam se izrazio, htio sam reći da grafika ne mora biti razvijena previše sa tehnološke strane, nego je bitno kako se uklapa skupa sa muzikom i pričom.. Ja osobno mislim da atmosfera dijeli prvo mjesto skupa sa pričom, zagonetkama i zapletom. Hoću reći da su u avantarama sve te stavke neizostavne..= Citat =:
Izvorno postao baldrick
neki brzi i zabavni singleplayer tps
apsolutno si u pravu, baš sam razmišljao na tu temu danas (nagnala me tvoja poruka) i zaključio sam da klasičnoj avanturi više odgovara pikselizovana igra (osim ako nije neka drama il ikomedija). gemini rue, recimo, dobra atmosfera, a da li bi bila dobra da je rađena u 3d? mislim da ne bi= Citat =:
analogno tome, razmišljao sam o istom pitanju ali vezano za rolplej. tu sam već zaključio da za lošu grafiku (u bilo kom pogledu) nema mesta u jednom rolpleju, jer dobra grafika sve može da prikaže upečatljivije, ako je, naravno, dobro rešena (ne razumem se sad baš u to)
sve te stavke jesu bitne, ali mislim da su objektivno bitniji zaplet i zagonetke. zašto? zato što su te dve stavke najdominantnije. da, tu je i atmosfera konstantno, ali ona je u pozadini, na nju većinom nije bačen naglasak.. zato je mnogo bitnije da zaplet i zagonetke budu dobre. ima, doduše, i izuzetaka gde je atmosfera na prvom mestu, ali oni su upravo to - izuzeci= Citat =:
Ja osobno mislim da atmosfera dijeli prvo mjesto skupa sa pričom, zagonetkama i zapletom. Hoću reći da su u avantarama sve te stavke neizostavne..
naravno, ti imaš pravo da ti subjektivno sve to bude podjednako bitno, tvoja stvar
[quote=_baldrick][/quote:3mti6sly]= Citat =:
Izvorno postao "Dreaming Jinx":3mti6sly
Mislim da što manje informacija imamo, to vise mastamo dok igramo i time nam se lakše uživiti u igru. Ja npr, ove novije RPG-ove nemogu igrat, jer previše informacija mi je onako servirano, i vec sam zasicen informacijama nakon par minuta igranja..
valjda je lakše da se uživiš kad ti igra sve to servira na tacni, a ne kad si prinuđen da maštaš
Ovako; imam jedno pitanje... Jel mi se isplati odigrati Discworld Noir, AKO:
Discworld 1 mi se nije bas svidio, mnogo nelogike i glupih zagonetki, sto se nadoknadilo dobrim zavrsetkom + lose napravljeni likovi u odnosu na knjige. Ipak, misljenje o Discworldu mi se uvelike diglo kad sam odigrao Discworld 2. KOJE JEBENO DJUBRE nevrijedno proizvodnje. Jedini atribut je bolja grafika. Losiji Rincewind, losiji librarian, losiji windle, losiji mustrum, losiji dibbler, losija SMRT. cupao sam kosu.
Dva sata nakon zavrsetka igre sam citao knjige, i nisam se mogao oteti zamisli da likovi (pogotovo SMRT) izgledaju retardirano, kao u igri. Umjesto kao po Paulu Kidbyju, koji je zakon lik (on je nacrtao likove po zamisli Pratchetta).
Hoce li me Noir jednako toliko razocarati?
Discworld Noir ti više manje nema veze s Discworldom, od poznatih likova jedino vidiš Nobbya i Smrt. Ali na toliko kratko da nije vrijedno spomena. I radnja je u Ankh-Morporku ali kao što rekoh ne forsa se franšiza tako da kad se zadubiš uopce ne briješ da je to Discworld. Doduše neki likovi su toliko odlični da se čudim kako nikad nisu bili u knjigama.= Citat =:
Izvorno postao Chupacabra
Humor je odličan, ali zna nekad bit forsan, ali kao i u svim avanturama. Priča je solidna i sasvim dovoljno tajanstvena da te vuče dalje. VA je solidan, ako ne i odličan. Grafika je savršena za ono vrijeme, osim animacija koje znaju biti trzakave. U svakom slučaju, isplati se odigrat. Po meni jedna od najboljih avantura, i bila bi među boljima i da nije Discworld tako da...
Zeno Clash ili Riddick: Dark Athena?
Oba.
Samo 1 mogu izabrat. I koji je zabavniji?
Riddick. Duži je i raznolikiji.
Rekoh bi ti Zeno Clash, ali je prekratak, jako zabavan, no možeš ga završit u jednom popodnevu, dok je Dark Athen originalni riddick + još jedna kampanja barem 15-20h gameplaya, pa....
Ok, Thx :)
Onda ću prvo Ridika rješit :)
Anyone?= Citat =:
Izvorno postao Falus
No nabavi si i odigraj i Zeno Clash kad tad.= Citat =:
Izvorno postao Devil Dog
Kratko, no tako predivno trknuti svijet.
Htio bih da naprave neki dugi FPS/RPG tipa Fallout3 u tom svijetu s tim likovima.
Pao mi na pamet Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy (2004).= Citat =:
Izvorno postao Falus
TPS sa supah-jedi-pouvaz.
Meni je igra bila baš zabavna.
(Neznam zašto, no nisam je se sjetio duže vrijeme, i baš mi sad pala na pamet).
Dvije preporuke molim:
1. neku horor avanturu. Ne survival horror ala penumbra, nego neku point & click avanturu mračnije atmosfere.
2. Ako uopće postoji, neki starji space rpg a da nije albion. Idealno nešto tipa eye of the beholder, s time da su tamnice zamijenjene hodnicima nekog svemirskog broda.
The Lost Crown: A Ghost-hunting Adventure, The White Chamber (ova druga je besplatna tako da ne škodi da ju barem isprobaš)= Citat =:
Izvorno postao Outmind
Imaš i The Darkness Within, no ne želim tvrditi dali valja jer je nisam puno igrao... premlad sam da me strefi srčani. :)
Bum pogledao, hvala.
Space Hulk? Iz 1994, i nastavak iz '96, nisam nikad igrao, ali po gameplayu na youtubeu i komentarima onih koji jesu izgleda da je bio skroz solidan.= Citat =:
Izvorno postao Outmind
Baziran u warhammer 40k svemiru.
Bilo koja igra koja ima veze sa uzimanjem psihodelika, ili da je art psihodeličan nekako. I da, po mogućnosti 2D. :)
Hmmm, Braid ima zanimljiv art, World of Goo takodjer. Gore spominjani Zeno Clash je preabstraktan dok recimo najobičniji Peggle Deluxe ima prilično trippy pozadine + ful cudne specijalne efekte duge i šarene zvijezde i inja sranja na određenim stazama. Hmmm recimo Flow na PS-u 3 je odlicno trippy kad si pod utjecajem. Hmmm, sjetit cu se jos par, zablokirao sam sada. :)= Citat =:
Sve ove tu osim ZEno Clasha su 2D. E i ima još jedna odlicna 3D trippy igra, zove se AaaAAAaAaAA! 3D je ali u maniri najboljih 2d arkada, čekit na you tube-u...
Teško da ću naći informacije o AaaAAAaAaAA! na netu.. Zeno Clash mi se čini pre dark nekako a dark igre me užasno paranoiziraju i bediraju, a to sigurno ne želim.. Flow sam igrao samo u flash verziji i svidio mi se, stil Peggle Deluxe-a jednostavno ne volim.. World of Goo sam igrao. Za isprobati mi ostaje Braid. Hvala na preporukama.
Ako netko ima jos nesto za dodati, osim Psychonauta, njih mislim isprobati već duže vremena al nikako da uhvatim priliku..
And Yet It Moves
Developeri su bili na težim drogama kad su radili igru.
= Citat =:
Puno ime joj je ''A recless disregard of gravity'', oprosti nisam se mogao sjetit... :)
Eh probaj Audiosurf, igra je jednostavna gameplayom, ali ima odlican koncept. Ubacis neku pjesmu po svom ukusu i onda igra od te pjesme napravi stazu i onda voziš po notama, što je pjesma luđa/brža/čudnija to je i staza šarenija brža zanimljivija, poprilično trippy.
Beat Hazzard. Nešto na foru Audiosurfa, samo što ovdje oči bole već nakon par minuta. :D