Nb4rQ0yH ... re=related
Disarmonia Mundi - Nihilistic Overdrive
Tek sam je sad otkrio, vgg pjesma, (ako nevolite melodeath, zaobilazite :))
Printable View
Nb4rQ0yH ... re=related
Disarmonia Mundi - Nihilistic Overdrive
Tek sam je sad otkrio, vgg pjesma, (ako nevolite melodeath, zaobilazite :))
koja je razlika izmedju extreme powera i melodeta? :o
afaik extreme power je dragonforce a melodeath bendovi tipa soilwork, in flejms, at the gates, disarmonia mundi, primjeti se po vokalu valjda :P
SNot rly. :)= Citat =:
Izvorno postao Aerospark
Osim eventoalno blastbeatova, nema ništa "ekstremno" u njihovom zvuku.
Extreme power je power metal s minimalnim elementima deatha, uglavnom su to growl ili blastbeatovi. Children of Bodom, Kalmah, Skyfire i slični. Po meni sve to spada u melodeath.
Kalmah - The Groan of Wind
A melodeath je... hmmm, melodeath. Prije sam bio veliki fanboy, al s vremenom sam skužio dosta nedostataka žanra i prestao ga tolko slušat.
Ili tako nešto.= Citat =:
Izvorno postao Mafioz0r
Bendovi koje trpaju pod melodeath zapravo nemaju prevelike veze s deathom. Po riffovima su većinom power metal, a od death elemenata koriste, kao što sam spomenuo, polu-growl i blastbeatove. Istina, to bi moglo značit da je sve to extreme power, al nije. Ima tu dosta death metal bendova koji su s vremenom unijeli više melodije u zvuk, bendova koji koriste riffove death metala i kombiniraju ih s klavijaturama, samplovima, orkestrom ili folkom, metalcore bendova koji su "prežestoki" da ih se trpa u metalcore, itd. Melodeath je širok pojam i u njega se ovih dana trpa sve s dosta melodije i growlom. A vrsta vokala nije dovoljna da nekom bendu odredi žanr.
EDIT :
Za Disarmonia Mundi znam već neko vrijeme, al dosad nisam našo neku pjesmu vrijednu spomena koja bi me natjerala da ih više proučim. Nihilistic Overdrive je vgg, mislim da ću nabavit album Mind Trics. Ak mi se svidi, budem poslušo Fragments of D-Generation, vidim da ima dobre ocjene na Archivesima.
U pravu si, a dragonforce je self-proclaimed extreme power metal, a čovjek je tražio razliku između ta dva žanra i iznio sam svoje subjektivno mišljenje o tome, bilo ono točno ili ne. Nisam baš u stanju čovjeku napisati esej o kompletnoj razlici u glazbi tih dvaju žanrova :)= Citat =:
Izvorno postao Mafioz0r
No evo, mafiozor pretty much sums it up
= Citat =:
Izvorno postao D.E.M.O.
razlika je u tome extreeme power ne postoji vec je izmisljotina skupine nadobudnih gayeva koji vole izmisljati gluposti.
dragonforce je cista kombinacija progresive i powera. znaci progressive/power.
a melodicni death je od 2004 sve na isti kalup.
znaci tisuce bendova soundom koji zvuci kao Norther, Bodom, In flames, ...
= Citat =:
Izvorno postao Mafioz0r
:rotfl: - rolling on the floor smiling till death.
vece nebuloze nisam u zivotu procitao, cestitam probio si plafon... :rotfl:
samo bih dodao, blast bitovi postoje prije nego je sami death kao i njegov subgenre melodic death nastao, stvoren kao i growl. jer inace dva bass bubnja su se koristila davno prije u poweru i heavy metalu a pogotovo thrashu, dvostruka pedalina koja daje slican udarni tempo najcesce u thrashu, kasnije blacku pa i u kombinaciji metala sa industrijalom a to sto ti melodicnost usporedjujes sa powerom, ocito ni sam neznas sto znaci rijec MELODICNO jer tebi je sve sto je melodicno power. sigurno onda ni melodicni black metal nije black emtal vec power po tebi. procui najprije progresivu jer progresiva utemeljuje klasiku, i odatle melodicnost, pa se potom kad je ensto melodicno ne usporedjuje sa powerom, metalom uopce vec progressivom, eh da sad bi samo trebao naucit sto znaci PROGRESSIVE, al hebiga, uz toliko knjiga o metalu predpostavljam da srao bih ovakva sranja kao ti. ma tko te samo obrazovo tako "pametnog"...boze sacuvaj me izmisljotina. :rotfl:
drugo: nekon vise od 5 tisuca preslusanih ebndova i njihovih albuma ne vjerujem da ima ikoji brzi i inovativniji metal-rock bend od japanskih rock i metal bendova.
Ideš, daj sad to sve preformuliraj i ponovno napiši da svi shvatimo što si točno htio reći, ja apsolutno ne vidim poantu ovog posta, pogotovo boldanog dijela.= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
Koliko sam uspio pohvatat, po tebi sav progressive mora bit melodičan, ergo, SVI Melodic Death bendovi su po tome progresivni, mislim, WTF. Znam da slušaš Metal, pa evo jedan Progressive Metal primjer apsolutne nemelodičnosti:
Meshuggah - I
Ovdje melodije skoro uopće nema, a Meshuggah se smatra jednim od najvećih bendova Progressive Metala, cijenjen i od strane Prog Rock fanova, isto kao i Metal slušatelja. A što se tiče Rocka, cijela RIO i Kraut Rock scena je primjer nemelodičnosti i abrazivnosti zvuka, ali itekako spada pod Progresivu, evo ti jedan dobar primjer:
Univers Zero - Central Belgium in the Dark
barathrum je master kvlter :shock:
Jesam ja reko da je sve melodično power? Nisam. Samo sam spomenuo da su dosta melodeath bendova zapravo power metal s growlom. I pobogu, znam da su i blastbeatovi i growl nastali prije deatha. Al ako tvrdiš da to nisu death elementi u melodeathu, onda molim te prosvjetli me i reci što jesu. Spomenuo si da svi melodeath bendovi zvuče ko Bodomi i Norther (yeah right), al nisi objasnio što ti bendovi kombiniraju. Ono, kužim da melodeath kod većine bendova nema prevelike veze s deathom, al sam si reko da je podžanr istoga.= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
A to kolko si bendova poslušo nema veze s ičime i neću ulazit u raspravu o tome.
Ali ti ne kontas , on je preslusao preko 1 TB muzike !!111
mislim da imaš pogrešan pristup muzici - ko je poenta puštanja jednog albuma za drugim, bez da uopšte poslušaš tu muziku? poenta je uživanje u muzici, ali ok, postoji mnogo ljudi koji ne uživaju nego puste muziku samo da im svira u pozadini (kao što je meni tv uvek uključen) i to je ok, ali nije ok kad dođeš i kreneš nekom da sereš kako znaš mnogo više od njega samo zato što si preslušao mnogo albuma. ti si tu najveći gubitnik, možda i imaš teorijsko znanje, ali nisi nikad uživao u muzici. ja sam 5.000 puta preslušao master of reality. ti si samo jednom. ja sam uživao. ti nisi. ko je tu gubitnik?= Citat =:
Izvorno postao Barathrum
:shock: Ajhaj, prvi put da se slažem s tvojim mišljenjem, nije stvar u količini preslušane glazbe, nego u razumijevanju i uživanju u njoj.= Citat =:
Izvorno postao baldrick_
kenanov utjecaj ? :(= Citat =:
Izvorno postao LL21
mene je bio silovao sa her ghost in the fog, al na tome sam stao :(
ja znam samo nimfetamin :(
kenane, ideš na blok :(
ne želim biti kao ti :(
I mene je pokušao vrbovati i djelomično je uspio :(
Kenan je gej koji siluje gej spiku. :(
meni se danii gadi, mislim ko vokal mi se gadi... a i po skakutanju :(= Citat =:
Izvorno postao LL21
ono imaju okej glazbu, danii u nekim trenutcima ima stvarno super vokal , ali kad počne skvičit :(
jedino temptation valja sa onom picokom...ufffffff....
Šta je trebaš?
Mene nije pokušao vrbovati
:(
Dajte kurve, rana black era CoF-a rula :(
Ni ja ne volim ove novije stvari , samo da se zna :P
Sad se sjetio da sam zaboravio javit dojmove s Kreatora.
Svirala su 4 benda - Emergency Gate, Eluveitie, Caliban i Kreator, tim redosljedom. Koncert je trebo počet u 20:00, al očito su ga ranije tog dana pomaknuli za sat vremena ranije. Đubrad. Ja išo s curom, i oboje smo morali otić doma nakon škole, ostavit stvari i sve to, pa smo došli u Boogaloo oko 20:45, kad su Eluveitie svirali Inis Mona, tj. predzadnju pjesmu. Uglavnom, mi mislili da sve počinje u 8 i očekivali da će kasnit s početkom... i propustili Eluveitie. Damn. Sljedeći su bili Caliban, njemački metalcore bend kojeg je publika obožavala, što je bilo očito kad su počeli vikat "Kreator kreator kreator" ili im dobacivat "Odite se doma rezat", "Emo salama reže se sama" i slično. Al fakat su suxali. Reciklirane pjesme, iritantni vokali (i glavni i prateći), i lejm pokušaji motiviranja publike na stvaranje poga. Ali hej, nisu rekli "JuMpDaFuCkUp". Yaaay. Nakon kratke pauze, na red je došo Kreator. Isuse bože prejebeni uber ownage. Tek kad su oni počeli se dvorana do kraja popunila (prije je bilo neš malo ljudi u prvim redovima, ostali skroz iza ili izvan dvorane). Podivljala publika, odlično raspoloženi Mille Petrozza i prilično raznovrsna setlista. Bilo je tu svega, od pjesama sa zadnja 2 albuma do klasika s ranijih. Flag of Hate, Pleasure to Kill, Phobia, Enemy of God, Tormentor, itd. Sve je to trajalo solidnih sat i pol svirke. Inače, pohvala ide organizatorima na kratkim pauzama između bendova, nije tu bilo +30 min čekanja, nego oko 10 minuta, eventualno 15 prije Kreatora.
Cuo sam da je zvuk suxo?:(istina?
kakav je plan za sub?ja doalzim u 12 i nadam se da sam gotov sa obvezama do16-17h
Mi iz Karlovca dolazimo dost rano, već oko 15, pa onda se malo smucat po gradu i onda pravac boogaloo. Malo mi sjebano to što je Iced Earth već u pola 21, tako da pretpostavljam da će cijeli koncert već biti gotov oko ponoći. Morat ćemo nać neku lokaciju di ćemo bit do jutra. Mislim, ne znam za vas ekipu iz Požege, ali ja mislim da mi nemamo vlak poslije 23, jedino ako ide kakav bus.
Biće banana :)
Nema vlaka prije jutra,ali zato ima ekipa+birc :friends: ,i onda kod cure u stan u krevet:)(niste pozvani :wink:)
Meni ce trebat neko da me na trgu pokupi jer neznam rutu do bugaluica.)
Aj, bumo te mi onda pokupili. Znači, s foruma idemo ti, MTF, Mafiozor i ja, te još moja 2 frenda. Kaj je sa tvojom ekipom iz Požege?
Oni deru vlakom,a ja autom,poznavajuc njih bit ce dovoljno pijani da se ne jave al da ih nadjemo pred bugaluom:)
Kreator i Caliban su se normalno čuli. Eluveitie je bio najzahtjevniji bend kaj se razglasa tiče, a od njih sam čuo 2 pjesme - Inis Mona, na kojoj se sve solidno čulo, i Tegernako, kojeg je razglas potpuno uništio, niš se nije moglo čut osim bubnjeva/gitare/vokala. Za ostatak pjesama ne bih znao... kao što rekoh, propustio sam ih.= Citat =:
Izvorno postao MasaKrisT
EDIT : Mortician, jesi na kraju išo na Kreator?
caliban owna.