-
Re: Što se igra... [Konzole]
Prešao Alone in the Dark: Inferno.
Počeo sam igrati dan nakon Uncharteda 2.
Kontrole su mi bile užasne, scenarij i voiceacting smiješni, izgledalo je kao neki B film.
No, nasreću, krenuo sam igrati i dan nakon toga, te sam se polako uvukao u igru nakon ulaska u park.
Igra nije strašna, ali ima dobru atmosferu.
Nema novu superlijepu grafiku, no ima nekoliko stvarno lijepih prizora.
Nema neku super priču, no ima epskih scena.
Likovi su u početku bezvezni, no navikneš se na njih i postanu sasvim u redu.
Kontrole su loše. Navikneš se, no svejedno, taj segment je neoprostiv. To se najviše odnosi na melee borbu.
Ali zato igra ima odličan inventory. I kombinacije.
I vatru. Meni je odlično što gotovo sve neprijatelje moraš ubiti vatrom, pa ako nisi opremljen, moraž bježati, i snalaziti se.
Također je odlično što nema blistavih pokaznika kamo dalje, pa treba zastati na nekim mjestima, i pregledati okolinu.
Kraj, koji je mnogima loš, meni je odličan.
Od igre koja je trebala biti loša k prosječnoj, ispala je vrlo dobra i dajem joj čvrstu osmicu (8/10).
Muzika zaslužuje čistu desetku, čak sam dvaput gledao end creditse zbog nje.
7OsbL5zK ... r_embedded
I uspio sam skupit sve one glupe trofeje (jedino zato što su lagani, pa sam nakon prolaska imao preko 90%, i onda sam odlučio još tih par).
Ne vjerujem da će se to ikada više ponoviti.
-
Odigraj novu Castlevaniu ako nisi. Oduševit će te odličan gameplay, grafika, dizajn i dugotrajnost.
-
To bi i ja trebao odigrati
-
Ico na PS2.
Kolko me nervira ona nesposobna mentalno retardirana kurva. Al ok je za sad igra...
-
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Odigraj novu Castlevaniu ako nisi. Oduševit će te odličan gameplay, grafika, dizajn i dugotrajnost.
To mi je sljedeće na listi.
Baš mi je jučer igra stigla, pa danas krećem.
-
Zaboravio si navesti Patricka Stewarta. To je dosta da proda bilo koju igru. Osim Obliviona jer je tamo na 4 sekunde.
-
Igrao sam oko 2 sata. Sviđa mi se.
Sredio sam onog diva i završio chapter 1.
I onda vidim još 11 chaptera.
Ako će svaki tolko trajat, milina.
Super je što Patrick Stewart priča uvod svakog levela, i još je k tome lik u igri.
Jedino mu faca nikako ne paše glasu. Radije bi da je kao ćelavi Picard.
-
Frajer u igri izgleda i zvuči ko Sean Connery u Highlanderu.
-
Odigrao sam dobar dio kampanje Resistancea 3.
Isusa ti, koliko je ova igra iskopirala Half Life 2, to je prestrašno. Za jedan level bi rekao da se po mehaniki igranja, likovima i settingu u jedno barem 80% podudara sa Half Lifeom.
-
Re: Koju igru trenutno igrate? [PC]
Splinter Cell.
Zaželio sam se malo steltera...
-
-
A to je loše zašto?
Po meni bi FPS-i trebali puno više biti kao HL2, a manje kao COD smeća.
Sad jedva čekam probati taj Resistance serijal.
-
Sjeckam zombije na cevapcice. Dead island
-
Nemam ništa protiv kopiranja pošto danas ionako svi to rade, ali u manjoj mjeri, dok su U Resistanceu 3 očigledno pretjerali. Koncept radnje i neki leveli su direktni copy-paste Half-Lifea, neki elementi igrivosti copy-paste Killzonea dok primjerice zadnji level je išao po recepturi prvog Crysisa (veliki toranj koji zamrzava planet). Jedina originalna stvar u igri su oružja i njihove nadogradnje.
Multiplayer je doduše zanimljiv. Skillovi su odlični i stvarno podižu razinu igrivosti. Naravno, matchmaking je po običaju u kurcu pa igram s likovima koji su 60-ti level i u kojega ispucam cijeli rafal streljiva i ne desi se ništa. Razlog za to je naravno hrpa nadogradnji koje ja u početnim levelima ne mogu imati. Kampanja se ne može dičiti nekom dužinom što je velika šteta. Priča je začudo dobra te je to ispalo na kraju jako zbrzano. Već sam na zadnjem levelu, a igrao sam svega 4-5 sati kampanju. Moglo se to puno bolje razradit te ubaciti u igru više raznolikih levela, a ne da kampanju odigraš u 2-3 popodneva. Ako već kopiraju toliko, mogli su se ugledati na primjerce Crysis 2 čija je kampanja imala preko 12 sati trajanja.
Al ok, igra ima co-op mod u kojem se može reprizirati cijela kampanja. Multiplayer sa skillovima i razrađenim sustavom napredovanja igrača nudi puno tako da investicija od 400-ak kn je u ovom trenutku ok. Ukoliko niste fan multiplayera, bolje pričekati da igri padne cijena na nekim web shopovima ili pričekati da R3 dođe u Platinum kategoriju.
-
-
Ja i onako uvijek čekam da igra bude oko 150kn, a do onda imam dosta drugih.
Nego, jel co-op ima offline splitscreen?
-
Imaš offline i online co-op mod
-
Monkey Island Special Edition Collection
-
Lol, opet nova :D Koliko sad igara igraš istovremeno? :D
-
Samo to trenutno, hvata me nostalgija :)
Uhvati me manija igranja prije svake nove AAA igre, npr. iduće kaj se čeka je Rage. I tako...sve po redu do kraja godine.
-
Pocea opet Brothers in arms prvi. Zadnji put san odusta jer mi je bila teska. Sad igran na easy
-
Možda počnem sad novi Deus Ex. Možda.
Ili Minecraft, nakon dugo vremena.
-
Završio sam Castlevania: Lords of Shadow.
Pod 'završio' mislim na jedan ugodan prelazak priče, po 2 chaptera na dan (što ne znači da sam skupio sve upgradeove, veće težine i slično).
I samo taj jedan prolaz je oko 20 sati igre, što je za ovakvu akcijsku igru fantastično.
Da sam jučer ili koji dan prije išao komentirati igru, rekao bih da je savršena.
Gameplay, setting, atmosfera, dizajn, grafika, zvuk, glazba, epskost, voiceacting (Patrick Stewart), neki likovi, brojnost i raznovrsnost neprijatelja (te vjerojatno najveći broj bossova što sam ikad vidio u nekoj igri), lore, extra content (opisi likova i neprijatelja u knjizi, artwork, vampirski šah)... sve je jednostavno fenomenalno i vrijedno svake lipe koja se da za igru.
E, sad dolazimo do problema, a to je priča, ili bolje rečeno, sam kraj priče tj. chapter 12 aka Final Battle.
Počne animacija, i dogodi se sranje. WTF, ali ok, nema veze, može proći.
Kad, minutu kasnije, animacija još traje, i ono još veće sranje. WTF?
I onda borba s tim nepotrebnim, bezveze ubačenim sranjetom, koja je toliko lagana da moraš samo klikati attack, nemoraš niti izmicati.
Nakon svih fenomenalnih bossova, sub-bossova, boss-like levela i sličnog, ovo je pravo razočaranje.
I završiš, i onda sladunjav kraj (iako, kad bolje razmislim, veći dio priče glavnog lika je takav, no ovdje ipak pretjeruju).
I počnu creditsi, i mislim ja, ajd ok, super igra, no zašto se zove Castlevania, kad si manje od trećine u nekom dvorcu (i to mi je nekako bio najdosadniji dio, iako super), te još važnije, gdje je D..., kad ono animacija poslije creditsa.
I iako cool, i glava ti hoće puknuti, no otišli su stvarno over-the-top, i trebali su to čuvat za neki pravi nastavak.
No, čujem da imaju DLC-i, pa nastavljaju li se oni na to ili ne, neznam, no kupit ću ih sigurno (iako ih prezirem). No, ova igra to zaslužuje.
Iznenadilo me i kako su likovi dosta dobro dizajnirani za japansku igru, a onda sam vidio u creditsima da su je napravili španjolci ili nešto slično.
Sve u svemu, lošnjikava priča (u odnosu na ostale segmente igre) nije dovoljna da sroza ovu igru, te joj eto: 9/10.
I još mnogo prelazaka, da sve skupim, no to nekom drugom prilikom.
Što se tiče akcijskih junaka sličnog tipa igara, Kratos mi je ipak draži.
A koja igra je bolja? Moram proći GOW3 da bih mogao suditi.
No, i Dante's Inferno se smješka u kutu.
-
Dante's Inferno ti je neinspiriran do bola, ako ti to što znači.
-
DLC-ovi za Castlevaniu dodaju XIII i XIV chapter koji produbljuju priču.
Inače, od dostupnih hack n slash avantura na PS3, God of War 3 je čista klasika, Ninja Gaiden ima najbolju mehaniku borbe, Bayonetta je najzabavnija, Darksiders je najopširniji.
-
Ninja me zanima, samo svugdje vidim da ima za kupiti drugi, a prvi rijetko, i uvijek je skup.
A i Darksiders mi je već dugo na listi.
Bayonetta mi je malo pre-off, no tko zna, možda probam.
Ukus mi se mijenja u zadnje vrijeme.
Ali prije svih njih, GOW3 je na redu. Predugo ga već odgađam.
A i Origins kolekcija je izašla.
Što se tiče Castlevania DLC-a, da li produbljuju, tj. nastavljaju priču nakon prvog kraja, ili nakon drugog?
Ili je miješano?
-
Igram Fallout: NW - Lonesome Road DLC.
-
malo sam igro dead island al mi dopizdio, pa hard reset takođe i sad igram warhammer 40k space marine, prezabavno je klat orkove :P
-
Dawn of War 2.
Već sam zaboravio koliko ova strategija rula sve svemire.
-
Trine, The Path, Penumbra Overture i drugu epizodu Hectora.