OTISLA JE OH NE
ozbiljno, trebala si barem thread otvoriti, ovo je glupo, premalo uzbudjenja, hajpa, nista. I AM DISSAPOINT.
Printable View
OTISLA JE OH NE
ozbiljno, trebala si barem thread otvoriti, ovo je glupo, premalo uzbudjenja, hajpa, nista. I AM DISSAPOINT.
Sutra jos jedan ispit. Nikako da prode ovo razdoblje :(
Citam danas u novinama o macku Oskaru koji predvidja smrt u jednom centru za stare ljude, dakle taj macak je dosad predvidio 50 smrtnih slucajeva, stavise on se ne druzi sa osobljem vec samo sa osobama na umoru, ako ne moze da udje u sobu gdje osjeca prisustvo smrti on mjauce i grebe. Dakle trazili smo cudo, evo ga. Smrt nije kostur u crnoj halji sa kosom.
Hah.= Citat =:
Izvorno postao xarabas
Anyways, spoznah da je smartass napustila forum. Nadam se da sada ima vremena za učenje engleskog. You go girl <3
Spoznah da sam prvi u školi na natjecanju iz engleskog, 57/60 bodova. Idem za neka dva tjedna na županijsko. Megamože. <3
Jeji. Ideš na astronomiju?= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Mda, baš u ovoj mojoj vukojebini organiziraju natjecanje iz astronomije. ;(
Znaš da mentor može biti bilo tko? Meni je prije par godina (dok sam još u osnovnoj bio) jedan mentor iz druge županije to predložio, s obzirom da se niti ovdje ne organizira za srednje škole.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
A ti ionako znaš dosta ljudi iz astronomskih krugova... (i Korado Korlević je u državnoj komisiji). A organizacija je trivijalna, ionako državno povjerenstvo odlučuje koga će pozvati; sve što trebaju je pronaći nekog fizičara da bude u županijskoj komisiji (random profesor/i).
(ako te nisam zamijenio s nekime?)
Nisi me zamjenio. :)
Hm, nisam znao kako to ide... Inače, dvije druge srednje škole na otoku imaju astronomske sekcije, a moja nema... Ironično, astronomska udruga koja je i pomogla osnovati te dvije sekcije, i čiji sam član, je u istom mjestu kao moja škola [Korčula], ali očito nikog u školi ne zanima takvo nešto. :I
Nego, zvučiš kao da imaš iskustva s time... Što u biti bude na takvim natjecanjima, kako to izgleda? Pisani testovi, observacija nebeskih tijela [nešto kao Messierov maraton]...?
Super, onda ti samo treba mentor. Član sekcije? Onda već imaš mentora! Nemalo puta su mentori iz takvih sekcija... ne mora biti iz škole. Ako druge dvije imaju, onda je i županijsko povjerenstvo sređeno.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Nisam bio još od osnovne (3 puta pozvan na državno jej)... a možda se i razlikuje za srednje; ali vjerojatno ne puno.
Sastoji se od 2 dijela, praktični rad i pisani ispit. Rad je bilo kakav referat: ali je veoma poželjno da što više toga iz rada bude tvoje (dakle da nešto promatraš, računaš..., da nije samo teorija, jer se to gotovo i ne boduje - štoviše na državnom čak sugeriraju da se uopće ne predstavlja teoretski dio).
Ispit se sastoji od 3 dijela: klasični zadaci za nadopunu, zaokruživanje... pitanja su tipa "Što je perihel?", "Kad je otkriven xyz i tko ga je otkrio?", "Teleskop __ kao __ ima zrcalo."
Drugi dio su fizički zadaci. Ne idu u skladu s nastavom fizike, i vrlo se strogo boduju. Pa se na njima lako gube bodovi (čini mi se da ih čak stavljaju i u 5. i 6. osnovne, što je sumanuto).
Treći dio je karta neba, ili nekog zviježđa. Obično se traži da prepoznaš zvijezde, nazive zviježđa, skupova zvijezda, maglica, galaksija... i svega što ide uz to.
Mislim da rad nosi nešto više bodova od ispita, i ako želiš neki rezultat, što više truda morađ uložiti u rad... (ja sam redovito radio čisto teoretske radove, pa su mi i uspjesi bili poražavajući :D)
Ne, nisam član školske sekcije, već udruge koja je pomogla osnovati sekcije. Ali valjda dođe na isto... Neki od članova su i profesori u školi. :P
Uglavnom, zanimljivo zvuči, možda bi mogao jednom i poći... Ali ne ove godine, trenutno imam ionako previše posla oko svega i svačega.
Referat? Hah, zadnji put kad sam nešto takvo radio bilo je prije par godina, kad smo jedan moj vršnjak i ja kao članovi udruge zajedno sa ekipom iz Koprivnice mjerili opseg Zemlje...S[Točnije, mjerili polumjer, a izračunavali opseg... Ili kakoveć. Eratosten i tako to. :P ]
Ispit... Hm, baš me zanima kako bi tu prošao, znam inače tone općenitih podataka, ali datume otkrivanja ovog ili onog uvijek zaboravim. ;P
Vidjet ćemo...
Nema puno povijesnih pitanja (sjećam se pitanja za Uran i Neptun, te čak mislim da su to jedina povijesna pitanja ikad)...
Ma skužio sam da nisi član školske sekcije, mislio sam na astronomsko društvo... ne moraš biti mentoriran od strane škole, to sam htio reći.
E, taj rad je sjajan primjer onoga što se traži (iako neznam je li to dovoljno kompleksno, ili čak možda i pretjerano kompleksno... nisam pratio što srednje škole uzimaju). Imaš na stranicama organizatora natjecanja biltene prethodnih natjecanja, pa možeš pogledati naslove tema. Također se negdje može pronaći opsežan esej jednog starijeg člana povjerenstva (možda i nije više) o tome kako napisati dobar referat.
Referat uz sam rad treba sadržavati i uvod i zaključak, i neke stvari poput literature i životopisa; ali to se da brzo srediti, ono što je bitno je sam praktični dio. Većina napravi i nekakvu PP prezentaciju, dobar dio i plakat, a poneki ono za grafoskop (kad sam zadnji put bio, jedna je to imala... bilo je prilično zanimljivo jer se grafoskop zapalio).
Malo je konkurencije, pa ako se potrudiš, dobar rezultat ti je zagarantiran.
Ispada da idem opet sa taktikom od prosle dvije godine.
3 natjecanja- sad su kem., fiz. i mat.
Fizika je 60%, zajebo sam se u par preracunavanja, ali min. prolaznost je 50% tak bmk. (ali i dalje sam prvi na listi heh)
Matematiku sam danas pisao, ako bude 60% vgg. (isto kao i fiz.)
Sutra kemija. I ne moram pisati ispit. :)
Da sam nasao Skolski Istorijski Atlas iz 1974.
Spoznao sam pun toga, uglavnom neke gluposti...
@PR3DAT0R: Jeste vi imali natjecanje iz eng. i u 2. razredu?
U nas ima samo za 2. i 4. -.-'
Na školskom sam imao 58/60 a dalje sam sve ispričao šta je bilo i to više puta, uglavnom gamad. U 4. razredu ću im za inat doći na državno. :-x
Pa, ja jesam u drugom razredu. :I
Svugdje je to tako, i da, usrano je...
Hm, što je to točno bilo?
I oh, imao si bod više od mene, gade. :)
Zar nisi u 3., mislio sam da si moj vršnjak. :?
Mah, bio 1. u školi, 3. u županiji, imao sam dovoljno bodova za prolazak na državno ali me gamad nije pustila zbog srezanog budžeta nego je išao sam 1. iz županije (2 boda više). Darn bastards. I tako čiko gothic na kraju bio 52. u državi... :(
Ali vidit će oni svog Boga iduće godine. :rambo:
Suck it biatch! :D= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Pa i jesam tvoj vršnjak, ali... Ehehe...= Citat =:
Izvorno postao gothic45
Inače, wow, netko je imao full bodova? Isusati. :O
Što se tiče rezanja budžeta i sličnih spika... Bleh, ma bude svakakvih gluposti s tim natjecajnjima... Ja sam tako recimo u osnovnoj 3 puta zaredom bio prvi u županiji iz programiranja [Logo], pa nijednom nisam otišao na državno...
FEjlo je 8. :)
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Long story, eh? :(= Citat =:
Izvorno postao croat1gamer
A jbga, uči da ne bi morao kopat, to je moj moto. :wink:
Osmi? Wat?= Citat =:
Izvorno postao croat1gamer
Prvi srednje, računalni tehničar u strojarstvu. Nevjerojatno naporan smjer.
Vidi se iz imena smjera.
Informatiku volim, matematiku prezirem, kvragu.
Mah, prezireš predmet i način predavanja. Matematika je umjetnost!= Citat =:
Izvorno postao gothic45
Da, baš to što si rekao a i nikad nisam imao neke extra profesore i nastavnike, u osnovnoj mi je predavala živčana pijandura.= Citat =:
Izvorno postao Luka
Nije nemoguće mrziti cijeli predmet. Ni ja ne volim matematiku, ali ipak mi je kudikamo draža od primjerice povijesti ili nečeg sličnog.
Mislim da će ti neki predmet biti super savršen, samo zato jer ti ide/jer ga znaš.
Meni matematika užasno loše ide, ali u nekim trenutcima mi je bila savršena jer sam je prokužila (da nebudem kontradiktorna, pričam o nekim segmentima).
Spoznao sam da sklopovi i nisu toliko teški, samo treba pratiti sheme dok se uči, ali to ne mjenja činjenicu da ih ima 15-ak
Također sam spoznao da u hrv živi čovijek koji se zove Svemirko :rotfl:
Spoznah da bi prošla stranica ove teme komotno mogla u onu temu o školi... :)
Izuzev toga, sutra idem u Split, yay! :3
Spoznala sam da su danas Floydi u Zgb-u, a sutra u Splitu, i da neidem :( :cry: