Pohledao Heromana, gledat će se obavezno. Radnja je u USA, na Westcoastu i samim time su likovi drugačije nacrtani, ona profra ima ludu kosu xD Brijem da će bit ludi fajtovi, neki elijeni napadaju zemlju ovo-ono...uglavnom vrlo novo i svježe te zanimljivo!
01-04-2010, 21:58
Electromaster
Re: Anime & manga everything related
Pogledao i ja Hiromena. Well, očito je da će anime više vući na američanske priče o superherojima nego li na one japanske... Vidjet ćemo hoće li mu to biti plus ili minus, zasad sam neodlučen.
Dizajn likova... Hm. Glavni lik mi izgleda ženskastije od jednog dobrog tuceta ženskih likova koje sam dosad vidio u animejima, uključujući i jednog koji se actually pretvarao u ženu. :)
Ona cheerleaderica mi je čim sam ju ugledao bila odbojna, makar je pozitivan lik... Previše odgledanih holivudskih teenage komedija krivo je za to. Bakica glavnog lika i onaj profesor imaju potencijala da postanu urnebesno smiješni likovi, ako ih autori animea budu znali iskoristiti. Ekipa bogatih siledžija u trenutku mi je digla tlak.
Izgled samog Heromana pak... Mi je u najmanju ruku lagano čudan. Vidio sam i bolje, uglavnom.
Nastavit ću pratiti, čisto da vidim kako će ovo ispasti...
01-04-2010, 22:02
Aral
U tom i je poanta, konačno nemamo standardan japanese look, nego američki. Tek je prva epizoda al vidjet ćemo, već mi je sad artwork i tema bolja od većine generičkih moe-ecchi-otaku sranja. Hoću onaj sa zombijima u školi btw xD
Inače, počinjem gledat Sengoku Basara, jer ga uopće nisam zabršio i pogledao sam samo dvije-tri epizode :eyebrows:
01-04-2010, 22:07
Electromaster
I ja hoćem Highschool of the Dead, ali meni je problem u tome što sam se već zasitio američanskih generičnih superhero sranja... Tako sam i počeo gledati anime, uostalom... Bio mi je pun kufer toga.
Ali da, kao što kažeš, tek je prva epizoda, još se štošta može dogoditi.
Za Sengoku Basara, eh, i ja sam zapeo na trećoj epizodi još dok se airalo i nikako da se pomaknem... :I
01-04-2010, 22:13
Aral
Ja inače nit ne gledam te american theme gluposti tak da nit neznam kaj ima. U biti znam dovoljno čim sam vidio onaj film, Kickass il kak se već zove, jad jadova. Ovo je valjda prvi anime koji sam vidio da se počeo furat na to, mislim da su relativno rijetki. Ak niš drugo nov je pa isplati se vidjet koju epizodu, ak bude sranje lako mogu droppat. Al u prvoj epizodi su dosta toga otkrili pa već lagano mogu pretpostavit kak će se radnja odvijat. Samo si zamisli da to još nije jedan railgun :)
A sutra Sengoku Basara, mislim da će bit funny gledat ^^
01-04-2010, 22:45
Electromaster
Hah, ja sam se toga nagledao kao klinjo i stvarno mi više nije zanimljivo, svi ti crtani filmovi su na isti kalup... Onak, imamo malog, siromašnog, nepopularnog dečka [najčešće bez roditelja]Skojeg maltretiraju u školi, dok jednog dana na ovaj ili ne pridobije nekakve moći, te spašava svoj grad/planet a pred ekipom iz škole se i dalje mora praviti sasvim normalan. Tu je uvijek i sidekick u vidu njegovog najboljeg frenda [poželjno je da pripada nekoj etničkoj manjini/drugoj rasi/etc!]Ste megakjut i popularna cura dobrog srca koja iz totalno nedefiniranih razloga ima crush na glavnog lika i koja predstavlja a damsel in distress u 90% epizoda. Uz par epizodalnih neprijatelja, glavni lik ubrzo dobije arch nemesisa koji cijelo vrijeme plotta dijabolične planove protiv njega ali isti se svaki puta uz hrpu klišeja rasplinu do kraja epizode. Iako nemaju previše fillera, kod ovakvih serija, izuzev par većih story arcova napredak u radnji jednostavno ne postoji- s krajem epizode sve se vrati na staro.
Onak, ako potvrdimo da je ovo takav tip serije, moći ću slobodno odmah napraviti okvirnu ideju radnje barem jedno 5 epizoda koje će se sigurno pojaviti u njoj... Ali, kao što rekoh, još ništa nije sigurno.
Hah, ja sam se toga nagledao kao klinjo i stvarno mi više nije zanimljivo, svi ti crtani filmovi su na isti kalup... Onak, imamo malog, siromašnog, nepopularnog dečka [najčešće bez roditelja]Skojeg maltretiraju u školi, dok jednog dana na ovaj ili ne pridobije nekakve moći, te spašava svoj grad/planet a pred ekipom iz škole se i dalje mora praviti sasvim normalan. Tu je uvijek i sidekick u vidu njegovog najboljeg frenda [poželjno je da pripada nekoj etničkoj manjini/drugoj rasi/etc!]Ste megakjut i popularna cura dobrog srca koja iz totalno nedefiniranih razloga ima crush na glavnog lika i koja predstavlja a damsel in distress u 90% epizoda. Uz par epizodalnih neprijatelja, glavni lik ubrzo dobije arch nemesisa koji cijelo vrijeme plotta dijabolične planove protiv njega ali isti se svaki puta uz hrpu klišeja rasplinu do kraja epizode. Iako nemaju previše fillera, kod ovakvih serija, izuzev par većih story arcova napredak u radnji jednostavno ne postoji- s krajem epizode sve se vrati na staro.
Onak, ako potvrdimo da je ovo takav tip serije, moći ću slobodno odmah napraviti okvirnu ideju radnje barem jedno 5 epizoda koje će se sigurno pojaviti u njoj... Ali, kao što rekoh, još ništa nije sigurno.
shvatio si :pray:
01-04-2010, 22:48
blood4me
I got rick rolled :(
oce izac spesl ili je sad zbog praznika preskocen ovaj tjedan?
01-04-2010, 22:52
Electromaster
= Citat =:
Izvorno postao TeraBajt
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
shvatio si :pray:
Da, shvatio sam da mi je pun kufer američanskih superhero crtanih serija. Odavno. Što me kao fana animiranih filmova nagnalo da počnem gledati neš drugo, točnije anime.
... Your point being?
01-04-2010, 23:10
Raz
Oke, animetake ima najbolju prvoaprilsku šalu do sada... :pray: :pray:
... još samo da stave stave password za chat i bila bi identična preslika onog iz Durarare. :)
01-04-2010, 23:53
Aral
Predo, ovo kaj si opisao stoji, barem u tvoj slučaju ^^ ali i to se događa u animu isto, al uopće se ne obaziram na te fore.
Animetake ownage :rotfl: Inače, nova epizoda shippuudena dolazi idući tjedan, bit će one hour special, kewl.
01-04-2010, 23:54
Electromaster
Pogledao epizodu 10 Haruhi po Kyon rasporedu. [To je ona kad se pred kraj pojavi starija Asahina]
Uglavnom, odlična epizoda! Ako anime nastavi ovakvim tokom do kraja, mogao bi se vrlo lako iskupiti za neke mnogo dosadne epizode ranije...
Kyon je bio kulnes kao i obično, Yuki badass, starija Asahina pak moe... Dok me Haruhi ovaj puta uspjela kupiti onim govorom o ljubavi/vezama.
Izuzev toga, čitao sada episode discussion na MAL, pa likovi tam neš briju... Damn, bit će mindfuck ako je Asahina Kyonova sestra.
@Aral
Mda, naravno, i anime ima svoje kalupe/klišeje... Ali njih se uglavnom još nisam zasitio. ^^
02-04-2010, 00:04
Raz
Nasjeo na animetakeovu prvoaprilsku šalu 2. puta... video u pravom linku Durarare je skroz izokrenut. :pray:
FFUUUUU-
A baš mi se gleda :<
02-04-2010, 00:07
Electromaster
Izokrenut kao... za 180 stupnjeva? :)
02-04-2010, 00:09
Raz
Onako, kao da ga gledaš u zrcalu. Lijevo je desno, a desno lijevo. :)
Isusbog... a tek otkačeni subbsi. :pray: :pray:
02-04-2010, 00:10
Electromaster
Oh lul. :)
Pa, kontam da bi u postavkama playera, ili pak control panelu grafičke kartice mogao naći nešto čime češ sliku okrenuti na pravu stranu...
02-04-2010, 00:17
Raz
Premotao malo... vidim da su se dečki malo igrali i nabacali svačega po malo iz dosadašnjih epizoda + subsi tipa "LE gasp" ili "I am TARZAN. HEAR ME ROAR!" sa parodijama poput openinga iz bekemonogatari sa likom iz Durarare... ma strašno :rotfl: :pray:
Wow, dobar je ovaj Heroman. Izrazito je zapadnjački, jedino po čemu je anime je to što ima onaj artwork koji ga stavlja tamo (iako baca na retro stil '80-ih koji mi je draži od ovih danas). Zanimljivo je rageanje određenih komuna samo zato jer im je nepojmljiv spoj Amerike i robota u animeju... i ono, jer nije bilo dovoljno still shotsa, slice-of-life dosade i sličnog. Možda nije meni drag žanr, ali objektivno je jako dobar... lice samog robota me JAKO podsjeća na nekoga, ali da me ubiješ ne mogu se sjetiti koga sad.
Samo čekam da Predator uleti sa B Gata H Kei, novim "kontroverznim" (doslovno pravim air quotes prstima) animeom. 100 fuck buddies.
02-04-2010, 09:06
Aral
Da, lice robota i mene užasno podsjeća na nekog a neznam koga...one oči i još je onak šutljiv, zanimljivo napravljen. A inače dobro kažeš, niš ovo ne veže uz anime nego samo stil crtanja, sve ostalo je amerikčki. Ali, možda ispadne dobra formula...meni se sviđa jer nije standardan anime, nego mješavina dva skoro pa različita stila.
02-04-2010, 09:50
Electromaster
= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Samo čekam da Predator uleti sa B Gata H Kei, novim "kontroverznim" (doslovno pravim air quotes prstima) animeom. 100 fuck buddies.
Pa sad... Namjeravao sam čekirati... :)
02-04-2010, 11:02
Raz
Pogledao i ja prvu epku Heroman-a.
Ovo bi bilo savršeno, samo da interakcija između glavnog lika i robota nije odrađena toliko amaterski. Ono, pojavi mu se... nešto na ruci i robot se 20x poveća, a jedine reakcije na to su *uuu... what will this button do?* ili *Yay, heroman is alive!*. Unatoč tome, bilo je dobro... svi su likovi zanimljivi i anime je nevjerojatno svjež zbog svog zapadnjačkog štiha. Samo se nadam da se neće svesti na nešto tipa ben 10 i ja zadovoljan.
Also, Joey zajedno sa Hideyoshi (on je doduše sam gender, no nwm xD) ulazi u natječaj za trap godine. :>
edit: evo pošten high school of the dead trailer, koji nije sniman kamerom. Previše rula a da se ponovo ne pogleda. :)
02-04-2010, 17:01
Aral
A ne, totalno awesome, gleda će se samo tako. Jel netko zna kad dolazi, kolko se sjećam nisam nigdje vidio datum dolaska...?
Inače, evo jednog od trailera za prvi Gundam 00 movie koji dolazi ove godine u 9mj, naježio sam se od glave do pete. Skoro pa mi je bolji od Macrossa. Damn, jedva čekam, Setsuna F. Seiei owna na kraju.
Raphael Gundam, samo ime je ono...isss :pray:
02-04-2010, 17:26
Arbiter of Change
Ja baš sad gledam bi li opičio jednu Gundam mega reprizu... ono, od 1979. godine do danas kao pripremu. Samo trebam iskopati VHS i DVD kompilacije.
Nisam gledao Gundama jedno 7-8 godina, a i onda sam jedva bio pogledao 1/5 svega. :)
02-04-2010, 17:31
Aral
Joj tak sam i ja razmišljao, čak sam imao u pripremi Gundam Seed al nikak i nikak.
02-04-2010, 17:33
Arbiter of Change
Vidim da nisam sam u ludosti. :)
02-04-2010, 17:48
Electromaster
Pogledao prvu epizodu B Gata H Kei. Damn. :)
That was fu**ed up... But in a fun way. ^^
Enihau, ljudi se trude dokučiti što naziv animea znači... Pretpostavka je da "B" stoji za "baka", a "H" za "hentai"... Prema čemu bi naziv animea bio nešto u stilu "Baka type (character) who's into hentai"... Što je stvarno i opis glavne likice, koja je nevjerojatan lulz, i nastaviti ću ovo pratiti samo da vidim još njenih ispada. :)
Izuzev toga, chibi Ero-kami i pjesma o kondomima su bili megarofl. ^^
02-04-2010, 19:46
Aral
Počeo gledat Sengoku Basara...ovo bi moglo bit zanimljivo :) Inače, bit će druge sezone.
02-04-2010, 23:05
Electromaster
Izašla je prva epizoda Kaichou wa Maid-sama!, kao i Ichiban Ushiro no Daimaou... Trenutno me ova dva animea baš i ne zanimaju, ali volio bi čuti dojmove vas ostalih. Dakle... Gleda li itko? :3
02-04-2010, 23:14
Raz
Nabavio, izbrisao... nemam volje za gledanjem. Prebacio na par random scena tek toliko...
Maid je vjerojatno generična harem komedija, a Ichiban generičan shounen/ecchi harem... vjerojatno poput Kampfera, samo sa školom magije ili nečim sličnim.