Ako sam nešto u osnovnoj zbilja mrzio, onda je to bila teorija glazbe. Note, ljestvice,... fuj.
Printable View
Ako sam nešto u osnovnoj zbilja mrzio, onda je to bila teorija glazbe. Note, ljestvice,... fuj.
a hemija?
biologija
fizika
matematika
brjlkhjthl;jn.hddz.fvz.\
Hemiju nisam nikad volio, a i danas je mrzim, fiziku volim, ali je teška, matematiku ne volim, ali je isto teška, a sa biologijom sam se uvijek lijepo nosio. Međutim, svi ti predmeti su imali nekakvu logiku i smisao iza sebe. Notni zapis nikad. Jedina stvar koju kod njega kužim i koja ima smisla je da nota može imati različitu visinu ovisno o tome na kojoj je crti, i da svaki tip note ima svoje trajanje. Ne znam čemu sve one ostale stvari.
pa za solllffegioo
solllfeggggioo je omiljena rec onih malo corporation kurvica.
-Ja sam uvek bila talentovana,isla sam na sollfeggioo,na kurs novinarstva blah blah blah blah
^ I to, da. Rezervirano za školske štreberice koje plaču ako dobiju -5.
Misliš, plaču i šize nakon svakog testa da će jedine dobiti 1, onda dobiju maksimalno bodova.
Ma ne, to je drugo. Ovo o čemu ja pričam je fenomen koji se pojavljuje isključivo u osnovnoj školi. Iz iskustva znam da se u srednjoj takve osobe promijene jer ih srednja spusti na zemlju. U srednjoj profesori gotovo uvijek traže nekakvo razumijevanje. Znam likušu koja je bila učenica generacije ili neki kurac u našoj osnovnoj. Sve petice, izvannastavne aktivnosti, lidrano, te glazbene pizdarije i slično. Onda prvo polugodište srednje 3 zaključene jedinice.
Jučer na probi baš pitao i profesora o tom solfeđu, na kraju skužim da smo nešto od toga nabrzinu naučili usput na par satova što sam bio :s
Struktura akorda, koji akordi bi morali bit ako počnije iz x akorda ovisno o broju istih, kako skužit akorde koje ne znaš - sve je čista matematika i abeceda, skroz jednostavno :D
Doduše ne možeš uspoređivat sa solfeđom ali i ovako možeš sve shvatit u brzo vrijeme.
imas jos dosta u solfeggiu, s time da ubiti prvih par godina radis vecinom odnose tonova, dominanta, subdominanta i te seme, teorija akorada dolazi tek kasnije (ako dolazi uopce, tip kojeg znam zavrsio 6 godina muzicke ne moze odsvirat normalnu rok baladu lol). pa imas harmonizaciju, ritamske i melodijske diktate blablalbal, dosta sablonski i zato mi je bilo to glupo skroz. sve cista matematika, s time da ja ne zelim gledat tako muziku :( ono, bilo mi je debilno, jeste da je korisno al mi je bilo zlo od fafa tefe fa kurceva i tjariarirar govneta. bilo mi je to "na silu" pa sam markao uvijek.
Aha, znači to. Ma uglavnom nije ništa pretjerano, dosta ljudi radi bauk od toga. Kad ovako gledaš muzika i je čista matematika, a to koristiš samo u ajmo reć tehničke svrhe. Jedino što me nervira retardirana ljestvica, kod Amera je B a kod nas H - zna smetat kad čitaš note/akorde jer ne znaš po čijem je standardu. E tu uskače ono gore što si naučio, nađeš prvi akord i dalje samo brojiš.
Ma jok, radi se o tzv. "fenomenu 1. razreda", dosta odlikaša padne nešto na polugodištu.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Bičam po "predstavniku" studenata koji čuva samo svoje dupe. Dupeglavac jedan. U ponedeljak ga treba za muda i objesit da se klati. Idiot.
Ja sam bio odlikaš u osnovnoj i ostao sam to u srednjoj. 8)= Citat =:
Izvorno postao josip_kraš
Ako zanemarimo da sam na polugodištu prvog i sad na polugodištu trećeg prošao s četiri.
Ili ti se dogodi situacija kada dobiješ profesoricu iz matematike koja nema pojma, pa moraš na instrukcije itd. Ili nakon što si u osnovnoj imao idiota koji se umjesto da je predavao fiziku zajebavao na satu. Ja sam na 1 polugodištu 1 srednje imao 2 iz spomenutih predmeta, no brzo se to da sredit kad se čovjek ufura.= Citat =:
Izvorno postao josip_kraš
Bolna istina, fizika i mehanika su mi dva zbog gore navedenog razloga.
Ja sad imam takav predmet na faksu. Zove se Dijagnostičke metode u medicini. Ali ja ne studiram medicinu. Ja studiram računarstvo.
Uglavnom, sastoji se od toga da profa melje o bioinformatici i statistici, a nitko živ ne zna šta trebamo napravit i kako. I šta je najgore, koliko god puta ga pitaš da ti nešto objasni ponovit će ti ono isto objašnjenje kao zadnji put, tako da ga nitko ni ne pokušava pitat išta.
Hrvatski fakulteti, najveći promašaj za mladog čovjeka.
9gag je službeno uništio internet
gg wp
Više ne moramo ni prosvjedovati protiv ACTA-e.
Ne mogu vjerovat kako me zlostavlja matematika na faksu. Kako bi nagradili šačicu studenata koji su prosli sva 3 kolokvija stave nama ovaj ispit tezi malo. Mislim kakva je to nagrada za njih? Zar su sadisti svi od reda?
Pa ono, da si u poziciji studenta koji je prošao sva 3 kolokvija, rado bi prihvatio da te nagrade ispitom koji je lakši od onoga koji moraju riješiti ovi koji nisu prošli sva 3.
Ne bi. Zasto bi tija da je onima sta nisu prosli na kolokvijima teze jos. Nagrada je sta si se rjesija toga govna za semestar. Ili kao recimo kolegi na FER-u su digli ocjenu za prolaz na kolokvijima.
Aha, šta ako se prođu kolokviji ne moraš na ispit ili nešto?
Biča po glupom HRTu koji je opet otkazao prikazivanje Top Geara. Treća sedmica za redom... :(
Jep. Mislim ok ako te to kao natjera da jos jace ucis za kolokvij, ali oni su sami po sebi zajebani dosta, tako da jos dodatno otezavat ispit koji se nekome sastoji od sva 3 kolokvija nije baza.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
A to je druga stvar. Kod nas se treba položiti kolokvije da bi se uopće dobio privilegij izlaska na ispit.
Što se tiče otežavanja ispita, nema smisla, da. Ovi koji su kolokvirali nemaju ništa od toga. Eventualno "schadenfreude".
Bičam po nastavnici iz kemije koja stavlja provjeru sutra iako zbog snijega nismo dovršili sve gradivo i nitko nije ništa učio.
Bičam po komšiji :( Opet razvaljuje stan iznad mene (svaki božiji dan već tri godine odkako se doselio). Počeo je u 10 tako što je nonašalantno bacio ormar od bogapitajkolko kila na pod i vukao ga jedno pola sata.
Bičam po bankama i mobilnim transakcijama koje uzimaju proviziju tako da ne mogu otići na bankomat jer imam manjka 7 kn od minimalnog iznosa koji se može podići D:
i sad ne mogu u trgovinu nego moram pješačit' do benze koja je je u pm i plaćat karticom i blaaaaaaaa fuj.
Samo se istresam. Move on.
Kakva je to trgovina koja nema POS aparat?