Onda je za tebe ili Scissor switch rubber dome (škare-membranska) ili mehanička s MX Green/Blue/brown ovisno o tome koliko voliš tvrde tipke i zvuk klikanja.
Printable View
Onda je za tebe ili Scissor switch rubber dome (škare-membranska) ili mehanička s MX Green/Blue/brown ovisno o tome koliko voliš tvrde tipke i zvuk klikanja.
Ne, za njega je normalna tipkovnica.
Moja obična Genius tipkovnica koja je vama vjerojatno dreš mi je i više nego okej. Od fancy opreme ima tri žaruljice koje svjetle kad je uključen Caps, Num i Scroll lock. Pisao sam s njom i eseje, pravio prezentacije, tipkam svakodnevno na forumima i sl., nikad mi ništa nije zafalilo. Kad se sjebe kupujem novu, po mogućnosti još jeftiniju.
Nebi tolike novce dao za tipkovnicu makar da sama tipka i još mi skuha kavu ujutro.
Je faco, a kakve ima svičeve?
+40 stranica.
:pray:
Sve ti je u sigu.
nedami se čitat ovo prije,
imam Logitech K200,koje ona ima kakve svičeve o kojima razglabate tolko
ili samo mehaničke imaju tu fancy tehnologiju
K200 master race. Imam je i ja.
Zvuk, tipke, sve mi leži tako perfektno. A košta 130 kn. I nije prevelika.
Jednostavnost.
Da.
W3dr4ne, nisi li ti zagovornik škare-membranskih tipa Logitech Illuminated i K320? Zašto onda kažeš da takve nisu za njega ako ih već zagovaraš?
Prije je frend imao Genius tipkovnicu sa svom silom multimedijskih tipki i kratkim hodom, bila mi je toliko fensi da sam htio kupit, ono, ne samo da je imala sve zamislive multimedijske tipke, nego je imala jebeni scroll wheel, mada ne znam koliko je koristan ako ga već imaš na mišu, možda nešto dok tipkaš. Ali đaba sve to kad se nije dalo igrat niš s njom, tipke su malo davale signal, malo nisu, a kad si morao 2 odjednom stisnut, onda si tek najebo.= Citat =:
Izvorno postao Azer
Ja još ni jedan problem nisam primjetio u par godina. Čak mi je ispadala par puta, jer ju držimSu kriluSkad tipkam najčešće. #YOLO= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Nemoj ti meni škare-membranske-điđe-miđe-idi mi-dođi mi. Ja nemam škare, nego tipkovnicu.= Citat =:
Izvorno postao marijanovic
Predlažem da tamo negdje 2014. kad padne odluka, svi zajedno odemo sa Marijanovićem u Links da se i sami uvjerimo da je stvarno kupio tipkovnicu.
Ne treba. Biti će unboxing video.
Aha da, fak. Već sam se poveselio road tripu.
http://hr.pcplay.wikia.com/wiki/Glavna_stranica
Treba apdejt.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
već vidim da će kupit neku "lošiju" tipkovnicu a svi ju nahvalili + nači joj još 100 mana,
a kakva ti je ruka, imaš male debele prste ili duge i tanke, nešt me to spopalo ALI i ovo ima ulugu u kupnji
Neki od vas ocito ne znaju citati, vec sam u par navrata napisao da je jedini razlog sto jos nisam kupio taj da mi novci nisu sjeli na racun. Isplata je trebala biti pocetkom lipnja, zavod je to odgodio za pocetak srpnja. Ne mogu kupiti bez novaca, sta vam tu nije jasno.
A ti W3dr4ne bolan malo pises jedno malo drugo, valjalo bi da poshjtis psihologa da taj nered u glavi malo pokusate posloziti.
ADM dobio Roccat Isku, danas bio tamo, ali nemaju full HR layout. ISO je, ali bez HR znakova :/ Tak da nis od toga, jebeni Feniks (uvoznik) je taman dovoljno mutav da ne zna naruciti proizvod namjenjen balkancima :(
A HR znakovi su ti nužni zbogporadičega? Pa znakovi su, kad staviš HT layout u Windowsima, na istim mjestima gdje i inače samo nisu napisani na tipkama...
Zbog sexy dojma, ne želim nakeljena slova za 650 kuna.
A što ako nemaš izbora? Ono, ako baš želiš tu keybu ali nema je s HR dijakritičkim znakovima?
Bez HR znakova košta isto kao K800 keyba, koja mi se čini kao bolja investicija.
Ja bih pak rekao da je Isku bolja investicija:
- plavo osvjetljenje
- 1000 Hz pooling rate (nebitno za išta, ali zakon velikih brojeva kaže da je ...)
- dobar naslon za dlanove (ne kažem da je na K800 loš)
- antighosting i to jako dobro realiziran
I da, gamer si, po definiciji ti treba gamerska tipkovnica. XD
Šta kaže zakon velikih brojeva?
Da Logitech rula.
Ukratko: Slučajne varijable, pogotovo u eksperimentima koji se ponavljaju veliki broj puta, pokazuju izvjesnu pravilnost.= Citat =:
Izvorno postao Wizard
To je matematički zakon velikih brojeva.
Ekonomski zakon velikih brojeva:
v1 - Što je nekog proizvoda više, to je njegova cijena manja.
v2 - što je na nekom proizvodu veći broj to se on bolje prodaje.
v3 - što se više proizvoda proda, zarada je veća
Slab ti je iskaz, al nema veze. Sad kako se to može ovdje iskoristiti?
Ne razumijem pitanje.
v3 - točno iako nerazumljivo napisano= Citat =:
v2 - nema smisla
v3 - ne uvijek
Zašto je tu spomenut zakon velikih brojeva?= Citat =:
EDIT: Yay, otvorih 43. stranicu.
Zašto je spomenut? Iz zezancije, parodiranja ekonomije/marketinga na osnovi matematike, kako da ti drugačije objasnim.
Prodaju miševe s 500 i 1000 Hz poolingom i na njima to ima neke veze, pa su počeli slično i s tipkovnicama (na kojima to ama baš ništa ne znači).
Naime, tipkovnice nisu uređaji kojima je bitno kontinuirano očitavanje nečega već po potrebi registriranje pritiska tipke.
Ali opet, s 1000 Hz signalu od tipkovnice do računala treba najviše 1ms dok kod 125 Hz (standard USB-a) 8ms.
No ja ne znam nikoga tko tipka toliko brzo da unutar 8 milisekundi pritisne više od jedne tipke zaredom, a kamo li 1ms...
Evo nešto na što sam nabasao, rejtinzi mehaničkih switcheva za gaming, tipkanje i opčenito:
http://mechanicalkeyboards.com/mechanical_switches.php
Wow http://www.anandtech.com/show/6358/logi ... e-review/4
= Citat =:
but I can tell you the G710+'s feedback feels more like stiff membrane keys than the other mechanical keyboards I've used
Teske rijeci su pale...
Meni je to pak super, u biti kaže da ima osjećaj kao da tipka po tvrdoj membranskoj tipkovnici s dubokim hodom tipki.
To je baš ono što tražim. XD
Onda kupuj i ne razmisljaj vise.
Svi pijemo Karlovačko, samo Petar Pan.= Citat =:
Izvorno postao Vedro
Pa, ja sam odlučio odavno. Samo čekam novce. No to ne znači da ne postoji nešto što bi mi moglo promijeniti mišljenje do dana kupnje.= Citat =:
Izvorno postao Vedro
U biti tražim takvo nešto, ali se nadam da neću naći. I za sada nisam pronašao.
Na kojem je planetu plavo osvjetljenje prednost pred bijelim? Lol= Citat =:
Na Zemlji. Gledajući Zemlju s velike udaljenosti vidljiv je plavkast sjaj. Slobodno progooglaj.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Mislim da je objašnjenje atmosfera i velike površine prekrivene vodom.