baš sam rješio Back to the future Episode 2, jednostavno predobro, koda gledam novi film a da ne pričam o napetosti i da jedva čekam saznat kaj se događa dalje :pray:
Printable View
baš sam rješio Back to the future Episode 2, jednostavno predobro, koda gledam novi film a da ne pričam o napetosti i da jedva čekam saznat kaj se događa dalje :pray:
ČEKAJ POSTOJI IGRA??!?!?!?!?!?!?
Film je legendaran može li se besplatno skinuti igra ?
postoji epizodna avanturistička igra (za sada su izašle dve epizode, a prva je besplatna), no nipošto nije na razini filmova, što ćeš najlakše primetiti ako si veliki fan filmova ili si ih odgledao neposredno pre igranja
wtf grafika je lošija i od pokemona....
igre su itekako na razini, nije 100 % al to je to kaj se traži :thumbs2:= Citat =:
Izvorno postao _baldrick
Džepne Nemani, molim lijepo, ili bar nalijepi veliko slovo kad pišeš :wink:= Citat =:
Izvorno postao KICO123
ništa nije gore od pokemona= Citat =:
Izvorno postao KICO123
nipošto. mislim da je najveći problem nedostatak ljudstva na trgu hil velija. potpuno ubija atmosferu= Citat =:
Izvorno postao D.O.M.I.
Black Ops
tron 2.0
iščupo cd kod frenda iz ladice. moro skinut neki patch, dosta zahebancije da bi ju pokrenio na sedmici. ali isplatilo se
Alpha ProtocolS- ipak nisam požalio, dobra igra.
Bulletstorm, na početku umro kako je bio jeben, zabavn i lud. Na kraju dosadan i nezanimljiv. DObra ideja, nadam se boljoj realizaciji u dvici.
7/10
Discworld 1.
Zagonetke su totalno nelogične i glupe, i Rincewindov me izgled razočarao, kao i lejm izvedba "Sturcus Moriturus Sum", ali sve se to nadoknađuje preawesome završetkom :pray: :pray:
u subotu prvi BIOSHOCK s tim da imao pauzu igranja od nekih 15 dana i krenem u 22:30 igrati kad ono nakon 30 minuta KRAJ,igra je zakon samo malo manje dolaze do izražaja one moći a više oružje,ono moći su balo pre slabe,igralo se na hardu
Discworld je jedna od onih avantura, gdje zagonetke rjesavas tako da pretumbavaš cijeli inventory, i kombiniraš sve sa svime, dok ne nadješ rješenje...Ali ni takav pristup, ne može narušiti šarm čitave igre...= Citat =:
Izvorno postao Chupacabra
Oni starci na trgu, su mi iz čina u čin, sve bolji i bolji :D
to što ti nisi mogo da rešiš zagonetke koristeći logičku dedukciju ne znači da moraš da kombinuješ sve sa svačim
bre
Discworld svijet, i logika...= Citat =:
Izvorno postao _baldrick
Stavljanje žabe u usta, kako bi se ulovio leptir, je stvar logičke dedukcije?
Guranje hobotnice u WC, kako bi se uzeo belt buckle...logika, dakako...
Pratchettov svijet je dizajniran, da nema previse logike, zato igra i je bila dobila nesto negativnih kritika na racun zagonetki...
Naravno, ti si slobodno nabildaj svoj ego, ako smatras da su gorenavedeni primjeri zagonetki, sasma logicni tvom intelektu...I to ce onda nesto reci o tebi...
naravno da su logični, s tim što takva logika podleže pravilima kartunolikog sveta, i po tom pitanju discworld se ne razlikuje od ostalih izdanaka istog žanra. doduše, teži je, ali je način razmišljanja isti. ako pokušavaš da rešiš zagonetke koristeći realan prilaz situaciji, naravno da će ti se činiti nelogičnim. međutim, ako se adaptiraš na specifičan svet kartunolikih avantura, sve pada na svoje mesto. naravno, u svakom žitu ima kukolja, pa su tako pojedine zagonetke lošije, ali, gledano kao celina, discworld jeste logična igra
i svet discworlda je logičan, s tim što podleže sopstvenim pravilima koja u tom kontekstu imaju smisla
Ja epski fejlam u avanturama, koliko god pokušavao odigrati neke klasike, zagonetke me jednostavno ubijaju u pojam, to mi nabija komplekse. Glup sam. :(
Evo, Machinarium, kako je to divna igra, ali jebote svaka druga scena otvaram ugrađeni walkthrough. Fak det.
treba ti praksa. kreni sa lakšim avanturama - full throttle ili syberie, recimo. posle prva sezona sama & maxa ili treći monkey island. za te starije igre, odličan je program scummvm, veoma je bezbolan i prost za korišćenje
kad se zaglaviš nemoj odma da gledaš u walkthrough, pokušavaj pola sata, pa ako ne ide, a ti pauziraj (ako treba i 24 sata), pa probaj ponovo.
kad se zaglaviš, razmisli šta je trenutni cilj i kako bi mogao da ga ostvariš. najčešće je to pomoću predmeta u inventaru. kad dođeš do zaključka da bi neki predmet mogao da ti koristi u datoj situaciji, obiđi sve dostupne lokacije i obavezno pogledaj sve hot-spotove (look) ako već nisi. pa čak i ako jesi
takođe, pogledaj pomoću look funkcije i sve predmete u inventaru kad se zaglaviš.
u suštini. najvažnije je razmisliti o problemu i o potencijalnim rešenjima. a zatim i analizirati sve lokacije da vidiš šta bi (najčešće u sprezi sa nečim što već imaš) moglo da ti pomogne.
čest je problem pixel huntinga. kad se zaglaviš, moguće je da je to jer si prevideo neki hot-spot. stoga analiziraj ekrane piksel po piksel. uglavnom se veoma lako provali da li igra ima probleme sa pixel huntingom, i da li uopšte ima smisla pretraživati tako ekran. uglavnom sve novije avanture imaju ugrađenu funkciju za prikaz svih hot-spotova, pa si tu miran, ali ako igraš starije možeš susresti probleme.. no kod klasika lucasartsa, recimo, takvih problema nema.
meni se, inače, ponekad desi da naiđem na avanturu koju jednostavno nema smisla igrati bez rešenja koliko je pixel huntasta. nikopol, csi comes to mind...
novi savet - kad naiđeš na nekog lika koji nije statičan, to jest koji ima animaciju, pažljivo posmatraj šta radi. česte su situacije tipa on ostavi nakratko nešto na sto, a ti staviš nešto na to njegovo nešto, pa se priča odmota dalje
uvek kad možeš zatvaraj sva vrata. developeri mnogo vole da kriju korisne stvari iza zatvorenih vrata
kad se zaglaviš popričaj ponovo sa svim likovima. često je ostavljena mogućnost da ti ponove neki hint bitan za rešenje zagonetke
na kraju, bitno je strpljenje. ne odustaj čim se zaglaviš, već pauziraj, pa probaj kasnije
Same here :( . Grim Fandango sam počeo, i jos me tako nekako obuzeo sa atmosferom, pričom i glavnim likom, kad ono ne mogu prec drugu zagonetku i odustanem.= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
OT:
Splinter Cell: Pandora Tomorrow 8/10. Dao sam joj ocjenu manje od jedinice, ne zato sto je slabija, dapače, nego eto, imao sam vec nekakva ocekivanja koja je i vise nego ispunila, ali u jedinicu sam usao bez vecih ocekivanja i nevjerojatno je kako me navukla. Kao sama igra vjerojatno je i bolja, lokacije su daleko raznovrsnije i primamljivije, par otvorenih nivoa pruza vise mogucnosti prelaska, Sam je jos smjesniji :D , pricu sam pogubio pri pocetku kao i kod jedinice, a i nivo sa vlakom mi je tako genijalan. Ono sta me smeta je sta je naglo zavrsila. Jos 2-3 nivoa bi bila taman, ali eto. Sve u svemu, kad mi se vrati laptop, krecem na tricu :rambo:
Bfbc2 singleplayer...fora i zanimljivo da ubijem vrijeme dok nisam pri netu,
J sam se samo postavio u poziciju "What would Vimes/Rincewind/Pratchett/Carrot do?" i malo je lakše. Trebalo mi je tri tjedna da pređem igru, jebeni LSpace grrr.
Splinter Cell: Chaos Theory
Ne da mi se puno blebetat, pa cu samo rec da mi je najbolji Splinter Cell do sad, sa odlicno smisljenim misijama 9/10
Homefshit.
3.1/10
Bljutavo i bezlicno.
Slobodno zaobidjite.
Again WC3: TFT :pray:
Dragon Age 2 i DoW 2: Retribution. Oba vise puta.
Devil may cry4 :) :pray: :pray:
priča <3
Kico, to sam bas tija probat. Jel previse konzolaska, kao trica? Sjecam se da tamo nisi moga minjat tipke i rezoluciju i bilo je kriminalno, sta me nazalost odbilo od igre.
DMC3-Dmc4 Nisu ni slične.
1. pa s joystickom je lakse mozda ali u ovom dijelu su prilagođenije neko trojci,nije nužno imati game pad kau u trojci.
Moras imat barem malo jacu grafiku,rezolucija i grafika :pray:
pa eto nadam se da sam pomogao,ako je potrebno napraviti cu i temu dmc4 u kojoj cu staviti vodic i ovo sto si pitao