Aje probaj ovo zamislit otpjevano ala Bruce Dickinson= Citat =:
Izvorno postao The Great Duck
iT77b3ERDnk
Printable View
Aje probaj ovo zamislit otpjevano ala Bruce Dickinson= Citat =:
iT77b3ERDnk
Uopće nema zvuka.
Imate li šta kao Arch Enemy ?
Probaj Heartwork i Swansong od Carcassa...
Slušao Carcass, još?
Probaj melodeath onaj raniji, At The Gates, Dark Tranquillity. Ako oces probaj Quo Vadis, to ti je neki melodeath progresivniji, no ne bas kao Arch Enemy.
Hvala, sve od toga slušao osim Dark Tranquillity.
Ne postoje najbolji bendovi. Oni koji su najpopularniji su tesko smece, njihova "muzika" skoro da nema nikakvu kompozicijsku vrednost, a oni koji su najbolji se mogu nabrojati na prste jedne ruke i opet ne uspevaju da ispune sve uslove koje trebaju, niti dosezu visine u kojima nema boljeg ili goreg. Najbolji metal bendovi su trenutno neki koji su nepoznati, a metal muzika je jos uvek izuzetno ogranicena sama po sebi i u njoj je moguce uzivati tek kada se posmatra na nivou na kome je napravljenja. Cim se pocne uporedjivati sa uslovima koje treba da ispuni da bi bila dostojna nivoa muzike, ona se odmah srusi kao kula od karata. Zaista je neverovatno da u svetu metal muzike ne postoji mnogo bendova koji opravdavaju ime muzike, a veliki problem za metalce da ovo shvate se moze podeliti na dva razloga:= Citat =:
Izvorno postao megalodon
1) Muzicki su potpuno nepismeni i nemaju pojma o tome sta je kompozicija
2) Muziku procenjuju na osnovu osjecaja i onda su spremni da izginu braneci svoje stavove, a nemaju pojma o cemu pricaju
Opeth sam po sebi je odlican bend na nivou na kome je njegova muzika pravljena, uspeva da dobaci do recimo, 4-og stepenika, od 12 uslova koje treba da ispuni. Najveci njegov problem je upravo u onim dugackim pesmama, koje sve do jedne "puknu" na muzickoj strukturi, zbog naglih secenja deonica koje ne podrzavaju jedna drugu.
Da bi metal bio uspeo, on mora da se otrese nekih ogranicenja, a zadrzi neke elemente koji ce ga definisati kao takvog. Neki zanrovi su potpuno nepodobni za ovo - Black Metal, na primer, jednostavno je nemoguce napraviti BM izvedbu, koja ce biti uspela, a da ostane BM, jednostavno ne moze. Samo eksperimentalni BM moze ovo da prevazidje. Da ne govorimo o ostalim zanrovima, kao sto je Trash (zanr koji je od svih popularnih definitivno najvise vredan sazaljenja), Heavy, Metal-Core, itd.
U svakom slucaju, pored sve prenapucenosti metal sveta, oni koji zaista prave nesto vredno sijaju kao svetionici.
U svakom slucaju, muzicko obrazovanje + otvorenost stava = win, win!
Ne slazem se u mnogo toga, a glazbenik sam.
Npr. heavy mora biti slusljiv,pitak pa reci cu i jednostavan i pjevati o onome o cemu pjeva.Tako nastaju bogovi poput Manowara i Iron Maidena, bandovi koji su heavy doveli do savrsenstva.
Thrash mora biti ostar,brz,britak i agresivan-Slayer je najbolji primjer za to
Opeth,Symphony,Dream sve svoje tehnikalije jednostavno nemogu pokazati u pjesmama duzine bm ili punk pjesama, i ktome jos izraziti glasovne mogucnosti, melodiju itd...
Smatram da svaki pravac ima bend koji je dosao do vrhunca,koji predstavlja savrsenstvo glazbe.
Hehe, druze, to jeste mozda "savrsenstvo" tog pravca u metalu (mada ni to ne mislim) ali tu nema ni M od muzike, veruj mi. Nije to muzika, to je zvuk. Mislim da nisi razumeo sta sam pisao.
Svaki žanr ima neke smjernice po kojima bi se unutar njega mogla stvarati glazba, i za svaki žanr su te smjernice drukčije, bilo da je riječ o black metalu, prog rocku, jazzu ili klasici. Ne možeš od black metala očekivati kvalitetu po prog rock standardima, jer kao što si rekao, da tako nešto postoji, to više ne bi bio black metal. Očito vjeruješ da postoji univerzalni standard po kojem se može procjeniti kvaliteta svakog žanra u glazbi, i da sve što ne zadovoljava te standarde nije glazba. Uopće se ne slažem - neki žanrovi u svojoj srži imaju manju, a neki veću kompozicijsku vrijednost, što ne mora značiti da ovi s većom stvaraju bolju glazbu.
I da,
Ako ne znaš da se piše Thrash, očito nisi dovoljno upoznat sa žanrom da pljuješ po njemu.= Citat =:
Izvorno postao xarabas
Ili vrlo suptilno trollaš. :(
Walls of Jericho i In This Moment možda.= Citat =:
Izvorno postao Mr. Ante
lol thrash jedini vrijedi.
Muzika se ne moze stvarati po SMJERNICAMA zanra koji sam po sebi onemogucava stvaranje muzike.= Citat =:
Izvorno postao Mafioz0r
Ja ne verujem da postoju univerzalni standard, nego ZNAM da postoji, e sad, ta rec "standard" je malo rogobatna, ja bih rekao "nacin". Stvaranje muzike nije tehnicka nauka nego UMETNOST tako da je potrebno biti malo slobodnijeg shvatanja kada se prica o tome. Dopustena je izuzetno velika sloboda, a opet unutar nje neke stvari trebaju da budu hirurski precizno izvedene. Tajna umetnickog stvaranja je misterija kao i tajna bozanskog stvaranja, a opet je obrazovanjem i razumevanjem moguce dostici te visine.
...i poslednja stvar - muzika koja ima "vecu kompozicijsku vrednost" kako ti to kazes, je AUTOMATSKI bolja od one koji je imaju u skromnijim kolicinama.
I da,napisao sam Trash umjesto Thrash....typo automatski negira sve moje gornje postove i stavlja ih u troll kategoriju.Bravo.
Rasprava nema ama bas nikakvu poantu :(
Nego izaslo kakvo novo metal izdanje vrijedno slusanja?
ima novi NADJA album. metal ipo. :D
Prvi put sad cujem za taj bend :)= Citat =:
Izvorno postao skitkid
Pogledao na arhivama i kao ambient drone doom. Zanimljivo zvuci, a i imaju pozamasnu diskografiju, ove godine izdali 5 albuma, EP i split :o
Tak da, moze preporuka? Ne znam s cime da krenem :)
a probaj prvo touched i corrasion al to je sve isto.
nabavi sve i piči. :D
Ček,xarabas,ako sam te dobro razumio,ti hoćeš reći da su Black Sabbath,Judas Priest,Iron Maiden,Saxon,Running Wild,Manowar,Motorhead,Dio i ostali bendovi koji su stvarali metal smeće?
Nisi me dobro razumio.Ne daj boze da sam to rekao.
O,ispričavam se onda,al mislim,rekao si da su najpopularniji bendovi smeće,a ovi spadaju u takve...Ili misliš na Slipknot,Korn i ostala nu sranja?
slušajte ovog xabarasa lika, zna o čemu priča.
Mozda bih ti i odgovorio ali znam za tvoju troll istoriju na forumu koja jos uvijek traje(nikad nije ni prestala)tako da svaki tvoj post uzimam s rezervom :)= Citat =:
Mah,odustao sam od trolanja...Priznajem,Mirko me inspirirao...
Kao prvo, nisam reko da trollaš, nego da si možda namjerno ostavio taj typo. Svi znamo da thrash fanovi znaju biti osjetljivi kad netko napiše Trash metal.= Citat =:
Izvorno postao xarabas
Drugo, ti si prvi spomenuo "kompozicijsku vrijednost".
Treće, iskreno nemam neki argument protiv onog kaj si napisao, a da imam, vjerojatno bi počeo o tome kako je glazba umjetnost koja se izražava zvukom, stoga i gaženje žarulja može biti glazba, bla bla blargh. Mogu uživati slušajući svakakve gluposti, od odvratno loše produciranog noise-grinda do vrištanja psihičkih bolesnika u podrumu praćenog blastbeatovima i pozadinskom bukom/distorzijom. Cijenim obrazovane glazbenike koji stvaraju kompleksnu glazbu, ali to ne znači da onu manje kompleksnu ne smatram glazbom. Nema tog žanra čije "smjernice" onemogućuju stvaranje glazbe - istina, u nekim žanrovima (drone pogotovo) je nemoguće stvoriti kompleksnu glazbu, ali nikakva pravila te ne mogu spriječiti od stvaranja glazbe kao takve.
Normalno.Ovdje se slazemo.= Citat =:
Izvorno postao Mafioz0r
Drago mi je, samo me zbunio onaj odgovor na Masakristov post, kad si rekao da "to nije muzika, nego zvuk". :D
To je svakako samo u metalu.= Citat =:
Izvorno postao xarabas
Ali,ali...ocekivao sam nesto tipa
"e da,svi ste vi megaretardirani"
Maloki,gubis se :(
Pa zašto bih vam rekao da ste megaretardirani kada je rasprava bila (koliko-toliko) zanimljiva :(
I ja sam očekivao odgovor na svoj jebački sarkazam, a ne opasku o tome da se gubim.
A neka...dosadno mi pa ono,malo.......ok si ti.
Braćo pametniji metalci tražim sada nešto kao Tyr :D
Kakav je Tyr inače? Koliko je to progresivno, a koliko vikinško? Koji album preporučaš?
Taman. Malo sam prije već slušao na jubitou i svakako je vrijedan pažnje...
Nešto kao album Eric the Red.= Citat =:
Izvorno postao m777
Onako, solidni su. Instrumentali su idlični, lirike loše...= Citat =:
Izvorno postao Wishmaster
Dethklok - AwakenS :pray: Neviđeno rula :pray:
Tyr je takođe dobar, svidio mi se.
bokte vec sam zaboravio na njih, sad vidim da je leakan drugi album i uskoro pocinje treca sezona \m/= Citat =:
Izvorno postao Hansi Kürsch
jučer municipali uništili županju. :pray:
Počeo slušati Drudkh :pray: