Opa, nisam znao da su izdali novi album :o= Citat =:
Izvorno postao MILF hunter
Javim dojmove čim poslušam.
Printable View
Opa, nisam znao da su izdali novi album :o= Citat =:
Izvorno postao MILF hunter
Javim dojmove čim poslušam.
mafiozor vidimo se na hammerfallu,a posebno na sabatonu:)))bit ce prziona:)
Hammerfall je jedan od prvih metal bendova koje sam čuo i jako ih cijenim.
Što se tiče Metallice, i njih jako cijenim, no isključivo starije albume, thrash fazu, i volim poslušat Black Album, ali ovo nakon toga, ta Hard rock/heavy metal faza mi se nikako ne sviđa.
Ovaj Sonic Syndicate sam sad prvi put čuo, i pjesma Denied mi se sviđa, mada mi se bend ne sviđa, i istina je bubnjanje je fakat loše.
Ja nešto u zadnje vrijeme slušam mahom Death Metal, tipa In Flames, Lamb Of God, Gojira.
Mogu reći da mi se LoG jako sviđaju, dok Gojiru još nisam slušao dovoljno da prosudim, ali ono što sam čuo mi se jako sviđa. Što se IF tiče, njih slušam već duže vrijeme, i jedan su mi od dražih Death Metal bendova.
metallica nikad nije bila hard rock, već stoner i sludge mjetal. ovaj novi je skoro čist heavy, sa veoma malo thrasha.
Death metal, kažeš.= Citat =:
Izvorno postao Cthulhu
In Flames, Lamb of God i death metal u istoj rečenici. :pray:
Od navedenih, jedino Gojira ima minimalnih death elemenata. In Flamesi su melodeath na prvom albumu, nakon toga prelaze na power/groove/whatver i nakon Clayman na nu metal/metalcore. Lamb of God također nema veze s deathom, oni su čisti metalcore.
Nemam niš protiv navedenih bendova, posebno In Flamesa, al molim te nemoj ih zvat death metalom. :)
@ Masakrist
Indeed, vidimo se. :)
ono jebote propucaj se ucinices ako ne nama onda vjerovatno citavoj njemackoj uslugu...= Citat =:
Izvorno postao Baldrick
Masakrist i Mafiozor, jeste vi već kupili karte za Hammerfall/Sabaton? Koja je cijena? Jel ima još karti i oće ih bit još neko vrijeme?
Ja i par frendova planiramo ići, jer mi je Sabaton najdraži bend, a Hammerfall slušam već duže vrijeme.
Nisam,ali cim sad odem u zg,prolly u subotu kupujem.Sabaton sam vidio jednom uzivo i necu ih vise nikad propustit:)a hammerfall je bio prvi bend nakon Manowara koji sam poceo slusat,i to se mora cuti:)neznam cijenu,i nepitam,kolika je da je
Pa nije ni meni bitna cijena, samo pitam informativno. Najviše me brine dali će bit još karti u prodaji još neko vrijeme, jer još nismo sigurni dal idemo i to sve. Meni je sabaton najdraži metal bend (i najdraži bend općenito) i jako bi ih htio vidjet uživo.
za sabaton count me in...nema sanse da ne odem ^^
my apocalypse je čist thrash.= Citat =:
Izvorno postao _ZlayA_
Baha ste čuli za band Dragonforce.
To su neki debili koji su se ubrazavali u studiju i onda kad je bio live su im pjesme bile potpuno drugačije.
pogledajte koje su parodije na jubitou napravili :rotfl:
stoner?? sludge??= Citat =:
Izvorno postao Baldrick
gade mi se ove nove kvazi-podjele..
wtf?? metallica je oduvijek bila thrash.. onak.. kad sam kupio "and justice" 1988, nije niti postojala stoner/sludge podjela.. bilo bi lijepo kad bi ljudi prestali izmišljat novu grupaciju za svaki novi band
istina metallica nema veze s stonerom, čisti trash... prije u tu skupinu spada pantera
Pantera je stoner? Ajme, šta sve neću čut. Stoner metal je podvrsta doom metala, nema veze ni s Panterom ni s Metallicom. Sludge metal također.
Yep, imam kartu, cijena je 170 kn.= Citat =:
Izvorno postao Ryd3R
Sigurno još ima karata, ali mislim da će do koncerta biti rasprodane pošto i jedan i drugi bend imaju horde fanboya u Hrvatskoj.
Btw, predgrupa je Bloodbound, neki švedski heavy mjetal bend kojeg mi se trenutno ne da preslušavat.
stoner se veže uz marijuanu, bar u svojem početku.. a pošto je pantera veliki poklonik marijuane.. možemo ih tamo svrstati.. bar sam tako čitao negdje..?! :?
EDIT:
pardon... pročitao al da nije :D
"Various musicians who identify themselves as marijuana users (notably Pantera, who have included cannabis logos on their merchandise) do not qualify as "stoner rock" as the style of their musical output is largely outside the genre."
davno to pročitao :D
Tekstovi o marihuani nemaju veze s žanrom. Možeš svirat black metal i imat tekstove o marihuani ili svirat stoner metal i imat tekstove o popravljanju norveških traktora.
Jedino što ima veze sa Panterom a da je stoner metal je philov drugi bend Down.= Citat =:
Izvorno postao Mafioz0r
bila je thrash, ajde do justicea, mada ni na njemu nema mnogo thrasha. stoner i sludge itekako imaju razloga za postojanje, u koje druge žanrove bi svrstao bendove kao što su corrosion of conformity kasni i eyehategod? 88. nije bilo stonera i sludge, jer tad niko to nije svirao (sem jedne pesme sabbatha koja se zove lord of this world).= Citat =:
Izvorno postao Gwin
ako možeš za down da kažeš da je stoner mjetal bend, onda možeš i za metaličine load i reload albume. gde bi ih drugde svrstao? mnogo to više zvuči kao down, nego kao neki klasičan hard rock tipa ac/dc. st. anger je nešto jedinstveno, ali je opet najbliži sludgeu - klasičan primer su pesme dirty window i purify.= Citat =:
Izvorno postao Mafioz0r
istina= Citat =:
Izvorno postao Baldrick
slušao se punk, rock ili metal. daljnje podjele nisu bile bitne.. ili si bio metalac ili nisi..
Vidim da se spominje stoner metal, pa da pitam jel slušao ko Orange Goblin?
http://en.wikipedia.org/wiki/Orange_Goblin
1C2hgivqwJ8
lNOYy4gz ... re=related
Meni su dobri, kakvi su vaši dojmovi?
st. anger nema veze sa stonerom, ali ima veze sa sludgeom. nije klasičan, ali pošto je st. anger žanr za sebe, nešto najbliže njemu bio bi sludge.= Citat =:
Izvorno postao LL21
St.Anger je smeće. Nikakav stoner, nikakav sludge. Smeće.
Ako ti vidiš ikakve sličnosti između St. Angera i Eyehategoda ili Crowbara onda fakat ne znam kaj da ti više kažem :(
već sam slušao sličnu priču, i znam da starijim metalcima (veteranima) pomalo smetaju te podele silne na podžanrove, ali meni, kao i mnogim drugima iz mlađeg naraštaja, je baš zadovoljstvo da strpam svaki bend u neki žanr. možda je tako znak da smo mi radoznaliji nego vi, da mi imamo veću želju da proniknemo u srž muzike, a možda i ne, nemam pojma... u svakom slučaju, pogrešno sam se izražio sa tim mi i vi, ja sam protiv podela bilo koje vrste, čak ne delim ljude ni na metalce i fensere (ne znam koji je hrvatski izraz za fensera - cajkaš, možda?)... htedoh reći da mislim da veterani nemaju razloga za bunt protiv podele na žanrove - drugima čini zadovoljstvo, a njih možda malo pecka i to je to.= Citat =:
Izvorno postao Gwin
ne loži se. moraš da shvatiš da ako se tebi nešto ne sviđa, to ne znači da je smeće. tvoj ukus nije univerzalan. to ako si bio ozbiljan. ako se samo praviš da bi te drugi više poštovali kako si ti tr00, onda ništa, shvatićeš ti jednom...= Citat =:
Izvorno postao Maloki
što se sludge tiče, poslušaj ponovo dirty window.
slušao sam frequencies from planet ten, i album je do jaja, neke pesme sam malo dosadnjikave, ali ostalo je vrh brate. saruman's wish je baš gotivna, onaj deo na kraju je raj za headbangere..= Citat =:
Izvorno postao Ryd3R
a healing through fire mi se isto sviđa, iako je mnogima shit... navodni uticaji motorheada... sjajan album, iako nije baš stoner.
baldrick, smeta me jer se radi glupa segregacija..
neki dan sam poludio kad sam vidio da se grupa metalaca (svi fanovi istog thrash benda) smije na račun jednog para koji je prolazio obučen u goth stilu.. sa izjavom "gle prljave gotičare" ??
onak.. haloo.. metalci ste i jedni i drugi, i ja kao maidenovac skupa s vama. (iako mi se trenutno vrti "the prodigy" u autu :D) i umjesto da prikazujemo zajednički front, sad ćemo ismijavat jedni druge?
ne znam.. kad se išlo van, najčešće u Pauk, bilo je bitno samo jedno.. da nisi "tehničar". za istim stolom se slušalo sve.. od Scorpionsa, Def Lepparda, preko Maidena i Metallice do Kreatora i Napalm Deatha.. i totalno nije bilo bitno tko je donio koji LP (da, imali smo LP, CD-a nije bilo :D)
možda sam ja star, ali mislim da malo previše pažnje posvećujete žanrovima, umjesto da uživate u dobroj glazbi..
Čovjek je sve rekao...= Citat =:
Izvorno postao Gwin
Mada sam ja ova nova mlađa generacija, u potpunosti se slažem s ovim.