Taj sistem mi se i više sviđao nego sistem da možeš sa svima razgovarati, a nitko ti nema ništa za reći. Uspio sam pogledati onaj artwork video i sviđa mi se, barem po artworku izgleda puno impresivnije nego Oblivion.
Printable View
Taj sistem mi se i više sviđao nego sistem da možeš sa svima razgovarati, a nitko ti nema ništa za reći. Uspio sam pogledati onaj artwork video i sviđa mi se, barem po artworku izgleda puno impresivnije nego Oblivion.
Da ko u MW di je bil gro NPCa koji su imali identične ponuđene odgovore ili ekipa s one linerima u OB, bolje onda imati random građane čisto da se dobije dojam stanovništva.
Inside Skyrim's Menu System Overhaul
Beskorisne informacije: Game Informer je uzimao samo konzole u obzir.
Nitko nije rekao da su wallpaperi dosli. Tek sam sad vidio kad sam isao malo istrazivati.
http://www.gameinformer.com/b/features/ ... apers.aspx
Bilo bi bolje da nema ovog "Gameinformer" dole desno :|= Citat =:
Izvorno postao Mirogamemasta
Neke od zanimljivosti koje otkriva jedan Francuski časopis:
-if a weapon and a shield or two weapons are equiped, you cannot cast any spell
-it seems that smithing (repairing included) can only be done in forges
-clouds are gathering in real time around mountain peaks
-jedan od gradova je Dunmerski grad
-after Oblivion where every place looked alike, in Skyrim you'll find once agin the excentricity of Vvardenfell. Here every Nord Clan has its own colors, its own identity
-Fury spell se vraće
-dva nova spella: Snow Trap i Circle of Protection (koji odgurne sve neprijatelje iz tog kruga)
-Athletics doesn't exist anymore (to prevent the player boosting this only by jumping on stand)
-AI : NPCs have day and night activities like cooking and brushing the ground in front of their houses
-dialogues : most "unimportant" NPC like simple villagers won't have any dialogue tree (instead they'll directly comment on rumors or on what they're doing) ; only important NPCs will actually exchange dialogue with you, you can cut short the dialogue only by walking away
-Every city and town is bound to some particular resources meaning if you burn their mill or mine, you affect their economy and they'll be forced to buy flour or mineral somewhere else and when you'll want to buy these resources here again it will be more expensive
-Dragons can be unpredictable in their behavior, they will fly in the air, crawl on the land, they can crash when wounded
-Todd Howard potvrđuje: "a cause-consequence tree for each mission"
-each mission will be a bit different according to which mission you did before and the path you play
-If you meet a Giant on the road he might totally not attack you unless you attack him
-it seems he says that when most NPCs give you a quest, they'll give you precise directions or accompany you to the road showing you which direction to take to go on on you quest
-rumors spoken by NPCs between them : they can speak vaguely about places of interest around the village and it's all up to yourself to find them if you're interested in (drugim riječima, nećete dobiti na mapi sličicu koja pokazuje gdje je to)
-in Oblivion there was only 1 guy working on the dungeons, this time for Skyrim, 8 devs are working on them
Source
Aha, nema direktnog pointera na quest objective... sviđa mi se i iznenađen sam.
E ovdje ima nekih dobrih stvari, sviđa mi se sve ovo vezano za utjecaj koji igrač ostavi na svijet.
Taj dio treba oprezno uzeti sa zrnom soli jer svaki put kad su najavljivali takve velike utjecaje na svijet oko igrača je to bilo jako pretjerano u odnosu na stvarni rezultat. Možda na kraju taj utjecaj na ekonomiju gradova bude sveden na jedan questić u svakome gdje ćeš moći za neke pare uništiti mlin ili nešto. Ne znam, malo je predobro da bi bilo istinito.
Dobro, to se podrazumijeva. Sve od ovih najava treba uzet za zrncem soli :P
Nope, nikad nisu najavljivali Choice and Consequence u OB-u. Jesu najavljivali kvalitetnije questove (što je manje-više ostvareno: ima boljih questova ali ne toliko da impresionira igrača) ali su držali začepljena usta što se ticalo Choice and Consequencea.
Ali istina jest da valja uzimati ove informacije sa zrnom soli. Nisu rekli je li ono uništavanje rudnika i to main quest ili se to dogodi ako lik uništi iz nikakva razloga to.
There goes my paladin.... :( (Ma quick swap ce rijesiti stvar valjda, ali opet bi bilo brze da ne moram konstantno izmjenjivati).= Citat =:
-if a weapon and a shield or two weapons are equiped, you cannot cast any spell
Bar cemo tako moci brzo prepoznati važnije likove u igri koji mogu imati neki quest za nas.= Citat =:
-dialogues : most "unimportant" NPC like simple villagers won't have any dialogue tree (instead they'll directly comment on rumors or on what they're doing) ; only important NPCs will actually exchange dialogue with you, you can cut short the dialogue only by walking away
Iako sa questovima u OB nemam previse problema, cim uletim u grad prvi pravac taverna i raspitivanje o glasinama.
Mudcrab flashbackovi.= Citat =:
-rumors spoken by NPCs between them : they can speak vaguely about places of interest around the village and it's all up to yourself to find them if you're interested in (drugim riječima, nećete dobiti na mapi sličicu koja pokazuje gdje je to)
Baš, bolje bi bilo da ti za Buff i Restoration spellove ne trebaju slobodne ruke, za srednje-jake Destruction (i sl.) spellove da je dovoljna jedna ruka, a za high level Destruction spellove da ti trebaju obje ruke ili Staff/Wand koji pomažu kod kanaliziranja magične energije, a mogu poslužiti i za melee borbu. Samo sa ta 3 elementa si već dobio bolje iskustvo Paladina, Spellsworda i Mage-a pošto bi svaki bio kudikamo unikatan i nebi mogao napraviti recimo "jack of all trades" Mage-a već bi klase zapravo i imale smisla :(= Citat =:
Ono, ideja dođe samo tako!? Zašto njihovim glavonjama ne padaju takve ideje na pamet :(
Kad smo kod toga, to mi i je jedna od najvećih zamjerki u Oblivionu i Morrowindu. Postoji samo mentalna restrikcija da ne postaneš "Jack" klasa. Volio bi da prokleti Mage nemre nositi Heavy Armor i Two Handed Sword i pritom castati magije bez problema. Ili da si u jednom trenutku u light armoru i skačeš po krovovima, snipeaš neprijatelje na 100 metara, a u drugom trenutku da nosiš heavy armor i ideš prsa o prsa sa zmajem ili nekom drugom beštijom... Znači napraviti neke restrikcije po klasama. Zato i želim prokleti EXP sistem levelup-a, a ne use skill to levelup :(
Misliš odlikaSjer je upravo to "napravi lika točno onakvim kakvog ga želiš" najbolja stvar u TES igrama budući da te ne ograničavaju nekakvim klasama i unaprijed određenim stvarima. Nije mi jasna ta mržnja protiv skill levelanja i bonusa. Pa ono, ako si klasično borbeno orijentiran (smashing skulls with mah claymore) nećeš ići dizati Intelligence pa se žaliti da imaš slabe bonuse pri level up-u... ili obrnuto ako si čisti mag pa ideš dizati Strength. Ne kontam vas jer je sistem intuitivan ako osoba koristi zdravo zemaljsku logiku i ima nekakav koncept lika u glavu, sa prednostima i nedostacima. Ne biti ograničen je i bit, ne znam kako ti je to promaknulo.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Ovo sa "magija na ruku" je loš i Fable 3 je već pokazao da ne radi baš tako da mi je to trenutno zamjerka za Skyrim. Strike one.
Meni je to previše slobode i na kraju htio ti to ili ne, imati ćeš jack of all trades lika. Onda je bolje uopće izbaciti odabir klase, pošto nema apsolutno nikakvog smisla. Rađe bi imao definiranu klasu, nego slobodu da postanem bog.
Najbolje da ih ni ne shvatiš ozbiljno. Tako se nećeš razočarati kad igra izađe, a već ćeš se samo moći ugodno iznenaditi ako stvarno bude tako :rotfl:= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Bartuc, nije da im ne padaju te ideje na pamet već ono što oni žele obično nije ono što ti želiš (a većina onoga što ti želiš je suprotno onome što ljudi vole u TES-u).
Što se tiče magije na ruku, to je donešeno jer se ne želi da Knightovi i Heavy Warriors budu prejaki. Skyrimov Paladin bi stvarao spellove koji dugo traju (znači castao ih prije borbe... kao da se moli bogovima da ga zaštite prije nego što pođe u boj) i Enchantao armor da mu daje zaštitu. Ustvari, to je i bliže onome što bi Paladin trbao biti IMO. Spellswordovi i Battlemageovi su nazivi za one koji vole mješati borbu i magiju (a Restoration u TES-u nije sveta magija kao u većini RPG-ova već samo... magija).
Pa odabir klasa i JEST izbačen XD= Citat =:
Meni je to previše slobode i na kraju htio ti to ili ne, imati ćeš jack of all trades lika. Onda je bolje uopće izbaciti odabir klase, pošto nema apsolutno nikakvog smisla.
I sad će biti teže biti Jack of All Trades: svi skillovi se usporavaju s vremenom (ne samo oni koej koristiš) i što koristiš više skillova, to ćedu tvoji skillovi biti manje efikasni. To što jedni Perkovi blokiraju odabir drugima također znači da jedan skill ne možeš koristiti u sve svrh
-There are 5 major cities, 20 minor cities and 100+ dungeons (but we already know that)
-minor cities contains 10+ buildings (znači nema gradova od 2 kućice)
-there are fishes that jump out of the water
-the hud appears only when you fight. you will see the three status bar and the compass (očekivano... bilo bi iritantno tražiti NPC-eve u velikim gradovima ili ne imati ga tjekom random questova)
-every weapon has a damage stat and a block stat
-it appears that there are no birthsigns
-there is a "local map" for every zone of Skyrim
-it will be possibile to play after the main quest
-you can't create spells (prva velika negativna stvar Skyrima IMO... wonder how it will affect enchanting... mada razumijem razloga izbacivanja... still, it is sad)
-there are houses which you can buy
-there are many puzzles in the dungeons (great... just great...)
-cities, dungeons etc will be added to the 3d map as soon as you encounter them
-soulgems are also used to regain magicka (usporena ili izbačena regeneracija mane pretpostavljam)
-you can set oil on fire
Source
Anyway, lijepo je imati i negativne informacije. Kod Bethesdinog PR-a to je uvijek jako korisno!
Hoho, vidi se da čitaju PCP forum i da su me poslušali 8) :D To mi je full drago za čuti, ako već nema definiranih klasa, barem da postoji nešto što će te obilježiti (primarni skillovi i perkovi). I ovo što kažeš za Paladina uopće ne zvuči loše, da ga okrenu vjeri i da se na taj način buffa :pray:= Citat =:
Izvorno postao Akul
Kako su nam mogli izbaciti klase, već je tradicija da uz igru dobijemo nevjerojatno loše klase koje nitko pametan neće igrati, to je obavezno :cry:
Yeah, it would be just not wise to use against dragons... jer na kraju krajeva, vrhovni bog carstva je ovdje glavni antagonist :P (Alduin je Nordovsko ime za Akatosha)= Citat =:
SI ovo što kažeš za Paladina uopće ne zvuči loše, da ga okrenu vjeri i da se na taj način buffa
Ne vidim u čemu je problem sa spellovima i oružjem:
Napraviš loadout 1 - mač + štit
loadout 2 - mač + nekakav heal
loadout 3 - mač + nekakav resistance spell
loadout 4 - ofenzivni + defenzivno spell
I šaltaš po potrebi, jednostavno, zar ne?
Nemogućnost pravljenja vlastitih spellova je kao što ara reče totalno bez veze... nema više 400dmg over 10 sec combo-a, ili, ne znam, bound dagger na 1 sekundu easy conjuration upgrade spellova...
Info is Španjolskog časopisa:
-dragons are scary, the earth trembles when they land
-they refer to wolves as "skeevers", they also mention "dragon priests"
-they talk about while talking to people a dragon might attack and you'll see them running for cover and guards running to their posts
-they talk about potion/poison making and enchanting (crafting basically) as if you'll only be able to do it in towns (znači, potrebna oprema? Logično... uvijek mi je bilo čudno kako moj lik nosi u džepu svu onu Alchemy opremu)
-the unique moves of each weapon and unique special FX of each spell make combat spectacular and vibrant
Source
Ne nosi u đepu, vec u dodatnoj torbi koja nazalost nije prikazana. :) (A kad furas 5-6 full plate armora onda nije cudno.)
Sto vise vozemo nositi to bolje IMO. A ne da se svako malo moram vracati u grad kako bi prodao par krpica jer ne mogu vise nositi.
Bas me zanima kako ce strijele ispasti. Ako cu se svako malo morati vracati u grad radije si mod nabavim pa da sam miran.
Osim ako cemo bas SVAKU strijelu moci natrag pokupiti. Onda nece biti problema jer se inace u OB-u na 5-6 ispucanih strijela izgubis bar dvije.
Za mixanje potiona mi je odlazak u grad vec rutina. Tu i tamo si zmixam par potiona na putu. Ali inace obavezno se vratim u Bernius Manor, (Imam svoj vrt tamo) napravim si potione koji mi trebaju i natrag na putovanje i istraživanje.
Ali najjače su mi fore tipa - smiksaš sir, komad kruha i krumpir... U NAPITAK, i onda to popiješ da si napuniš staminu. Priceless...
Stamina se tako brzo puni da ti potioni uopce nisu potrebni, ali da ima zanimljivih recepata. :)
SKYRIM Techno Viking TRAILER
Mapa Skyrima... Fan Redraw that is:
Oh da, Solitude je sjedište Empire Nordova a Winterhold Rebella.
Ovo bi mogao biti TES koji će me zadržati više od 15 sati.
Za one koji ne žele slušati (ne mogu ga kriviti), evo lista spomenutih stvari: LINK
Cijenim, dosta mi ga je već bilo od Fallout 3 najava. :)
Ako mi se Skyrim bude rusio isto kao Oblivion zdrobit cu ga.
(Danas sam reinstalirao Oblivion, 0 bodova.)
Jos se nisu odlucili hoce li imati mountove u igri. :(
kako ti se oblivion može tako rušit, ne kužim? To stvarno još nisam vidio.
Ne znam sta da ti kazem. Jednostavno mi se to desava. Fakat ne znam.
(Budem jos probao iskljuciti vecinu modove koje imam i ostaviti cu samo custome race i unofficial patcheve, pa cu vidjeti sta se desava.)
(Samo da nije zbog Shadow ranger moda jaooo... moram jos sutra vidjeti, danas ne stignem.)
- Multiple endings : not ready to answer.= Citat =:
Izvorno postao Akul
Znači moglo bi biti. :)
Prosao sam Oblivion 2 puta.. Cak mi i je bilo zanimljivo prolaziti drugi put jer sam sa puno vise posvetio istrazivanju i sporednim misijama.. Zacudo izabrao sam opet istog lika s istim karakteristikama :roll:
I uvijek dobijem zelju da ponovo zaigram Oblivion po treci put ali nikako da to realiziram, jednostavno nema nista novosti i zanimljivosti sto bi me potaknulo da zaigram ponovo. Dosadan je nakon 2 puta..
Pokusao sam treci put, ali kad sam se sjetio da me cekaju iste spilje, iste misija sve isto.. odustao sam nakon 1h igre..
Nadam se da tako nece biti s Skyrim.. mislim da cu samo radi zmajeva igrati vise puta :D i naravno izbor klasa..
Ne mogu vjerovat al zapravo sam poslušo cijeli razgovor :rotfl:
Doduše zaspo sam na djelu kad je nešta pričo o HUD-u al sam se ubrzo probudio kad sam počeo sliniti po tipkovnici. Nije mi se dalo vračati nazad što sam propustio tako da sam nastavio. A nije da znam šta je s HUD-om, da ga nema sve dok te ne napadne neko I guess.
Al ono. Sve u svemu de dosta priče kad će više jedanaesti mjesec :D
(dotle si pripremam komp lololo za Skyrim, 5850 je stigla trenutno, znači najmanje s njom idem na Skyrim ako ne padne nešta jače od nje do studenog <3)
= Citat =:
Upravo dosao iz Kvatcha do Cheydinhala na konju bez rusenja. Mislim da je za sve kriv moj wolf companion iz Shadow Ranger moda. Zao mi je Bethesda sto sam sumnjao u tebe. Ispricavam se.= Citat =:
Ne mogu vjerovati da sam odigrao cca 130 sati sa konstantim rusenjem. Mod mi je bio prezakon, sad moram traziti zamjenu, a tesko da cu je naci.
Sto se partya tice, radije bih vodio 3-4 lika koji imaju osobnost nego 10 panjeva sa sobom. Ne kuzm zasto su se odlucili na hrpu companion-a bez personalitya.