svaka čast drunky :pray:
koju gitaru sviraš, ak se smije znat? :)
Printable View
svaka čast drunky :pray:
koju gitaru sviraš, ak se smije znat? :)
Prilično zakon, Drunky...
Hvala. Kompletan intro je gotov, idem dalje.
Yamaha EG-112= Citat =:
koju gitaru sviraš, ak se smije znat?
Imam problem. Npr. ako odsviram E na nultoj poziciji sve je u redu naštimano, ali ako odsviram na 12. zvuk odtsupa za oko 1/2 tona. Znam da je problem sa harmonijama, ali nisam siguran kako naštimati sve to, ima tko kakve savjete?
Problem je na 6. žici, na ostalima su manja odstupanja ali isto bi se trebalo popraviti. Ovo se naravno događa kad je gitara normalno naštimana.
Na bridgeu gitare imas 3 vijka za svaku zicu:
http://i5.photobucket.com/albums/y17...Help/2010n.jpg
Spoji gitaru u komp., pokreni Guitar Rig i njegov stimer, nastimaj praznu zicu i nakon toga nastimaj harmonics na 12om polju, ali pomocu vijka za stimanje harmonicsaSkoji ti je oznacen na slici.
Moze biti da su ti i zice vec stare i rastegnute na raznim mjestima pa zbog toga dobivas razlicite tonove prema pickupovima.
U tom slucaju promijeni zice i nista ostalo ne diraj. :)
kul 8)
ja skupljam pare za pacificu 112... uzeo bih je u zimu. razlozi: popust u euro-unitu :D i da vidim hoće li me proći volja za gitarom uopće(čisto sumnjam)
polagano kužim "spiku" pa sam skužio da mi je potreban i mali prst :)
imate koje vježbe za nj?
@Drunky: Hvala!
@Ivan: Pa najbolja po meni vježba za prste je improviziranje u raznim ljestvicama (najbolje pentatonske za početnike), tako najbolje shvatiš gdje kako i što na gitari. Najbitnije ti je na gitari upamtiti da svaki prst ima svoje polje.
@Ivan, nabavi si neku od onih silnih knjiga o sviranju rock gitare, obično takve obiluju primjerima za vježbanje.
gdje ima tih knjiga? ovdje u klc baš i nema :(
ma meni bi trebala za StotalnogSpočetnika jer mi teorija (ljestvice itd.) totalno suxa, a želi bih pošteno naučit kad sam već započeo...
za plaćat satove instrukcija nemam vremena...
Zapravo je vrlo lagano...= Citat =:
Izvorno postao ivan
C dur- Od c do c bez predznaka
A mol- od a do a bez predznaka
G dur- od g do g s predznakom fis
e mol- od e do e s predznakom fis
D dur- od d do d s predznacima cis i fis
h mol- od h do h s predznacima cis i fis
to su ti prva šest...
Nemogu sad ostale, stari me tjera s pc-a
Nadam se da sam pomogo
http://www.all-guitar-chords.com/
imaš i ljestvice, arpegio... sve :)
Pliz, jel možete preporučit neku knjigu za učenje sviranja gitare za totalnog početnika koji nema pojma šta je to c dur i a mol i šta ja znam već?
Stvarno mi je velika mi je želja naučit svirat gitaru.
Stranica u mom prijašnjem postu ti je savršena za učenje akorda...
Knjige? Ne bih znao :)
= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
Problem je u tome što ja neznam ni što su akordi i zato mi treba neka knjiga za njubare.
Svejedno tnx.
poceo prije 6 mjeseci scirat akusticnu gitaru, pa eto planiram nekad u skorijoj busducnosti kupit el. gitaru... hajd mi nesto preporucite, i dajte slike ako imate???
kolko para?
ne znam, vi stavite gitaru i recite cijenu, pa cu vidjet sta je najpovoljnije :D
Tesko je to reci, najbolje bi ti bilo malo obici music shopove, raspitati se za gitare koje tebi odgovaraju po cijeni pa svaku malo isprobati.
Ako ces uzimati paket "za pocetnike" (gitara+pojacalo ~2000Kn), mogu ti preporuciti Yamahu 112-EG iz osobnog iskustva.
Takodjer, mogao bi razmisliti o kupnji gitare bez pojacala, ovo malo je samo za sviranje "po doma", a za to postoji bolje i jednostavnije rjesenje:
= Citat =:
Izvorno postao DrunkyDuck
thx :wink: ajd razmislicu, pregledacu sve shopove, pa valjda nadjem nesto dobro :)
Radije kupi neku malo skuplju džitricu, za nekih 2,5-4k kuna, a za pojačalo koristi komp ili mikropojačala ili frendovo pojačalo...
A opet gitara ovisi o tome šta bi htio svirati, ali za početak bi ti jedan Fender pasao.
Squier, Strat, tako nekaj.
Kupio žice d'addario i dijeli se tjedan dana triala za nekakve glazbene lekcije, našao sam par zanimljivih stvari pa ako netko kupuje žice neka obrati pažnju ako ga zanima.
Da li bi nekog zanimalo par primjera vjezbi za lijevu i desnu ruku (gitara)? Sklepam vam nesto.
da... mene :D sklepaj
čuj, ako ti se da, samo naprijed :)
daj sklepaj par solazica i ljestvica...= Citat =:
Izvorno postao DrunkyDuck
Drunky jesi nesto sklepo?? :D ja zeljno iscekujem... :)
da fakat...i ja isto Drunky!!! :D= Citat =:
Izvorno postao Stormcrow
Bio je naporan tjedan. Mozda preko vikenda uhvatim nesto vremena.
http://www.ultimate-guitar.com/tabs/i/i ... ar_pro.htm= Citat =:
Izvorno postao Dreadlock
Skinite si ovaj tab. Pjesma je prejebena. Ja ju trenutačno vježbam.
Booby, ako ti se svidja Leyenda, potrazi i Malaguenu. Imas i jednu zanimljivu kompoziciju koja dolazi s Guitar Pro-om. U njegovom direktoriju:
/Demo files/Romance (Jeux interdits).gpx (x = verzija GP-a) - dobra vjezba za jacanje lijeve ruke i trzanje prstima
Ja sam to prosao u glazbenoj. :)