Izvorno postao Mafioz0r
Odlična recenzija, Duke.
Pridručujem se pohvalama, pogotovo na improviziranje, stvarno nisam očekivao da će u dijelovima pjesama gdje na studio verzijama uleti flauta ili sličan instrument biti ubačene free jazz improvizacije.
Evo i dojmova sa jučerašnjeg zatvaranja N.O. Jazz Festivala :
Prije početka koncerta sam se upoznao s Bebom bez zvečke, i spoznao da Duke-ov info o dva metra visine pada u vodu. ;D Uz petnaest minuta kašnjenja, TransitionalSsu počeli sa svirkom u 20:45, i nadmašili sva očekivanja. Riječ je o industrial rock bendu s prilično sporim i masivnim riffovima uz koje dolaze glasni programirani bubnjevi, te masa pozadinskog drone-a i distorzije koji se provlače kroz sve pjesme. Uz koncertni razglas, takva glazba može pošteno zatresti sve pred sobom. Vrhunski nastup, šteta što je trajao jedva 30 minuta.
Nakon kratke pauze, na red dolaze Dälek, hip-hop bend čije eksperimentiranje s industrial, shoegaze i noise žanrovima oduvijek privlači široku publiku. Bili su prilično glasni, što takvom bendu i priliči, a sve su odsvirali gotovo bez pauzi. Masivna distorzija je često znala glasnoćom prekriti pojedine samplove, a na nekim pjesmama i vokal, što je jedina zamjerka, uz slabu komunikaciju s publikom. Inače, MC Dälek je prije i poslije koncerta stajao kraj merch stola i mirno razgovarao s fanovima, a većinu nastupa je proveo u "tough gangsta dude" pozi, i rijetko se obratio publici. Doduše, nije to utjecalo na ekipu u prvim redovima, vidi se da je dobar dio ljudi bio nabrijan na koncert.
I na kraju headlineri, Isis, za koje ne mogu reći da su me oduševili. Fenomenalnu izvedbu je pokvarila setlista; od deset pjesama koje su svirali, pola ih je bilo s novog albuma, a ubacili su i par stvari s Absence of Truth, koji je po meni potpuni promašaj, dok su jedva tri bile s Oceanic i Panopticona. Završili su koncert s Altered Course, odličnom pjesmom na albumu, ali prilično lošim izborom za kraj nastupa. Žalim dečki, ubacivanje improvizacija i solaža dok pjesma usporava jednostavno ne pali. Također, čudim se da na ovoj turneji redovito zaobilaze In Fiction, apsolutni kult u njihovoj diskografiji.
I za kraj, da spomenem pritužbe koje kruže Cmarnetom - naime, neki ljudi iz prednjih redova se žale na Aarona Turnera, koji je pljuvao na sve strane, između ostalog u publiku, jednog tipa je u rame pogodio. LOL.
EDIT
Merch sekcija me pomalo razočarala na jučerašnjem koncertu, mislio sam kupit Isis majicu, ali imali su samo Dälek. Doduše, izbor CD-a i LP-a je bio odličan, makar ponešto skuplji nego na Six Organs of Admittance. Kupio sam Absence od Däleka, pošto nisu imali zadnji album Transitionala, a na prethodnom koncertu sam uzeo novi Six Organs za 10 Eura.
Sve u svemu, nadam se jednako kvalitetnom Jazz Festu sljedeće godine, a ako bilo koji od navedenih bendova ponovo dođe, neću ih propustit.