Ja polagano prelazim Thieves Guild. Ono što mi ovdje smeta je što se prelako možeš nakupiti para. Poslije jednog prođenog dungeona bez problema zaradiš jedno 1000 do 1500 golda. To je inače uvijek bio problem kod sandboxova, primjerice u GTA serijalu, Assassins Creedu, nikad u Elder Scrolls. Mislim da je možda mrvicu previše loota uokolo.
29-12-2011, 15:30
IGoR_2803
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Ja polagano prelazim Thieves Guild. Ono što mi ovdje smeta je što se prelako možeš nakupiti para. Poslije jednog prođenog dungeona bez problema zaradiš jedno 1000 do 1500 golda. To je inače uvijek bio problem kod sandboxova, primjerice u GTA serijalu, Assassins Creedu, nikad u Elder Scrolls. Mislim da je možda mrvicu previše loota uokolo.
previše loota, ali premalo legendary itema... i to mi ide na živce... to mi je glavna mana u igri... pa jebote konj, ako sam ja lvl 27 i zakoljem nekog epic majmuna onda hoću i neki jebeni sword, axe ili bow, a ne da mi padne faking nord ancient sword samo pod drugim imenom i sa usranih 20% dmg od onoga koliko mi sad mač radi... :(
29-12-2011, 15:35
cham3leon
Tako nešto, da. Srećom, ako bude neki mod kao što je za Oblivion bio OOO, i to će se popraviti.
29-12-2011, 15:44
IGoR_2803
da se razumijemo, ne želim ja da mi na svakom koraku ispadaju epic itemi, ali barem s vremena na vrijeme, kad pokosim nekog dasu, a ne ovako... namučim se da zatučem nekog iber necromancera i onda frajer baci iron dagger... :shock:
29-12-2011, 16:14
Bartuc
Jučer sam našao 10 golda iza Master level vrata :D Potrošio jedno 6 lockpicka i hrpu živaca zbog 10 golda xD
29-12-2011, 16:39
marijanovic
I narastao ti je lockpicking. Nije sve tako crno.
29-12-2011, 17:01
Zeko149
al zivci su zivci
29-12-2011, 18:05
Viper33
= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Jučer sam našao 10 golda iza Master level vrata :D Potrošio jedno 6 lockpicka i hrpu živaca zbog 10 golda xD
tako to obicno i bude, master lock a iza max 12 golda( jos sam ja imperial pa bi kao trebao nac vise) a iza otkljucanih skrinja znam nac i po 300-400 golda
29-12-2011, 18:14
Deadwalker
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Normalno da zaradiš više kada radiš za lopove. :)
29-12-2011, 18:37
cham3leon
Kad sam se učlanio u Thieves Guild imao sam nekih 10k golda sa sobom i kuću u Whiterunu.
U Oblivionu sam se obogatio tek u TG-u kojeg nije bilo baš lako naći kao ovaj u Skyrimu. Ono, uđeš u grad i prvi lik koji se nađe odmah ispali da je tu Thieves Guild, samo što te još ne lupi laktom pod rebra pa pokaže gdje se točno možeš joinat.
29-12-2011, 18:38
Deadwalker
Da, to je i meni bilo lame koliko je jednostavno pronaći TG. Al ajde, jedini quest line u Skyrimu koji mi je bio zanimljiv.
29-12-2011, 18:49
Neven <R>
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Ono, uđeš u grad i prvi lik koji se nađe odmah ispali da je tu Thieves Guild, samo što te još ne lupi laktom pod rebra pa pokaže gdje se točno možeš joinat.
S
?
Ja nisam imao pojma di je thieves guild, tek sam ga našao kad sam pročitao onu (in game) knjigu guide to skyrim.
29-12-2011, 19:33
cham3leon
Dobro, moraš otkrit u kojem je gradu, ali čim se tamo nađeš, praktički te povuku za rukav da im se joinaš. U Oblivionu mi je TG bio puno bolji.
29-12-2011, 19:44
crnisokol
Rijetka stvar gdje je Oblivion bolji od Skyrima...
29-12-2011, 19:53
Neven <R>
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Dobro, moraš otkrit u kojem je gradu, ali čim se tamo nađeš, praktički te povuku za rukav da im se joinaš. U Oblivionu mi je TG bio puno bolji.
A u OB kao nije tako? lolz
29-12-2011, 20:08
cham3leon
Ne. U Oblivionu si samo čuo glasine i ništa više. Nisi dobivao nikakve očite hintove kako da ih nađeš. Također se TG nije pojavljivao u javnosti. Ljudi po gradu su sumnjali da uopće postoji. Naravno, kao igraču ti je odmah bilo jasno da postoji Thieves Guild, ali nije bilo uopće očito kako doći do njih.
29-12-2011, 22:55
Windwalker
Razočarao me Dunmerski ghetto.
Pet Dunmera, bezvezna 'krčma' s dva gosta i to je to.
I ništa im ne znači što sam ja pripadnik njihove rase. :(
Mogli bi napravit ekspanziju Return to Morrowind, gdje vodiš ekspediciju koja ga želi ponovno naseliti.
Ništa posebno: par gradova, par Daedric ruinsa, i ostalo velika pustoš.
A ostale provincije neka ostave za punokrvne nastavke, a ne ekspanzije.
29-12-2011, 23:23
Akul
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Osim imena, dva guilda ni ne dijele išta.
OB-ov je bio skrivena organizacija za koju večina ljudi ne vjeruje da i postoji. Kradu od bogatih i daju siromašnima, koriste prosjake kao špijune i uglavnom su dobro momci koje vodi Robin Hood.
SR-ovi TG je mafija koja služi klanu Black-Briar i drugima koji imaju novca. Dok OB-ovi žele biti skriveni, ovi žele da ih se svi boje i štite se korupcijom, ucjenama a njihov glavni sponzor je redoviti korisnik usluga DB-a. Dok OB-ovi daju siromašnima, SR-ovi daju bogatima i stvaraju siromaštvo i bijedu.
To da ih odmah nađeš je i cijeli smisao svega: svi znaju da postoje i gdje se mogu naći a nitko im ne može ništa nego samo gledati kako se ulice pune prosjacima a bogati postaju još bogatiji.
29-12-2011, 23:26
cham3leon
I to sam primijetio. Misije u kojima treba prijetiti vlasnicima krčmi i trgovina ne spadaju nimalo u onaj robinhudovski TG.
30-12-2011, 00:01
GDra
= Citat =:
Izvorno postao Akul
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Osim imena, dva guilda ni ne dijele išta.
OB-ov je bio skrivena organizacija za koju večina ljudi ne vjeruje da i postoji. Kradu od bogatih i daju siromašnima, koriste prosjake kao špijune i uglavnom su dobro momci koje vodi Robin Hood.
SR-ovi TG je mafija koja služi klanu Black-Briar i drugima koji imaju novca. Dok OB-ovi žele biti skriveni, ovi žele da ih se svi boje i štite se korupcijom, ucjenama a njihov glavni sponzor je redoviti korisnik usluga DB-a. Dok OB-ovi daju siromašnima, SR-ovi daju bogatima i stvaraju siromaštvo i bijedu.
To da ih odmah nađeš je i cijeli smisao svega: svi znaju da postoje i gdje se mogu naći a nitko im ne može ništa nego samo gledati kako se ulice pune prosjacima a bogati postaju još bogatiji.
Cilj TG questlinea je da se guild vrati na staro, kada guild dobije novog guildmastera bi se stvari mogle promjeniti.
Dobra ideja za DLC. :)
30-12-2011, 01:12
Akul
Vratiti na staro znači ne failati preko 70% misija radi nesreće koju Nocturnalina kletva stvara. Jedino je igrač, možda jer je Dragonborn, bio izvan utjecaja njene kletve i bio ga u stanju spasiti.
Tjekom njihovih misija nisam vidio nikakve želje da budu sličniji Gray foxovima momcima a misije su ono što radi činjenicu da su mafija očitim. Jedina dobra stvar kod njih je to što ne vole ubijati, ali to je čisto radi profesionalnosti i odnosi se samo na ne ubijanje onih koji bi privukli oči pravde (mada dosta članova napada nevine prolaznike izvan gradova jer "policija" nikad neće znati da je TG ubio putnika a ne banditi). To da su prije bili dobri kompači Dark Brotherhoodu ti isto govori da je Skyrimov TG uvijek bio takav kakav je.
Bilo bi dobro da DLC-evi dodaju i nek guild za stealth likove koji nije zao. Radi Markarta imam želju da igram s Batmanom :P
30-12-2011, 11:54
Deadwalker
Slažem se s Akulom oko TG-a. No opet, pristup im je mogao biti malo diskretniji po pitanju joina u guildu.
30-12-2011, 12:54
cham3leon
Uglavnom...
30-12-2011, 17:44
Windwalker
24 sata igre, LV24, 7 main questova i par side questova, i već sam si napravio Daedric armor i sword.
Sad ću cijeli ostatak igre trčat u istom. Hmm...
30-12-2011, 18:05
hansi
ja polako, lvl 9 i 14 sati igre, svako par dana odigram po koji sat
30-12-2011, 18:18
Bartuc
60 sati i L47 8) Imam End Game opremu koju nisam overpowerao, ali opet mi je master postao pre lagan, pa si možda napravim novo, još slabije oružje!?
30-12-2011, 19:37
Ps1ho
nadam se da ce im dlcevi imat malo dublje razrađenu priču neg bilo šta iz skyrima, sve je super i lijepo i ima puno stvari al nije niš baš previše razrađeno skroz :/
30-12-2011, 20:56
cham3leon
Stavit ću opet ovaj video ako je netko propustio...
I skrenuti pažnju na prvi komentar:
"One Handed increased to 76"
:)
30-12-2011, 21:55
W3DR4N
Sve me boli jetra koliki je ovaj Akul mrtvi geek.
30-12-2011, 23:27
hansi
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Stavit ću opet ovaj video ako je netko propustio...
I skrenuti pažnju na prvi komentar:
"One Handed increased to 76"
:)
ako neko na ovu zensku uspije izdrkat svaka mu cast moguca, dotako je dno zivota