Erm 20.000 milja pod more?= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Printable View
Erm 20.000 milja pod more?= Citat =:
Bilo je podmornica daleko prije toga lol.
Inače, želim izraziti kako me boli glava od usporedbe Arcanuma sa Indexom.
Napravljena je knjiga o podmornici vec i prije? Lijepo sto sam to sazno.
U mad? Možda sad briješ na neke pradavne skripte koje spominju podvodno plovilo ili svemirsku letjelicu, ali nije to to, ja ovdje govorim o konkretnim opisima i detaljima. Recimo, 20 000 Milja pod Morem.= Citat =:
Istina, Verne zna vući na fentasi, ali svi opisi rada, funkcija, mogućnosti, te ilustracije Nemove podmornice... Čisti SF, koji je kasnije inspirirao i prave graditelje podmornica.
Ista stvar i sa Put na Mjesec. True, one stvari koje Verne nikako nije mogao znati su krive, ali što se tiče nekih izračuna, veličine letjelice i drugog, neke stvari je odlično pogodio. Ak se ne varam, čak i mjesto lansiranja nije previše fulao... I to je isto dalo ljudima inspiraciju. I zato je zakon.
http://www.drgeorgepc.com/turtleConnRiverMuseum.jpg
Mda.
Barem guglaj ak niš drugo.
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Aaaa ne pametnjakoviću, POSTOJALI, a ne "postoje". Koliko god stvari ti "naučiš" iz SF-a (jer, ako mi film mora davat ideje za nove izume onda sam stvarno nemaštovit) toliko ih opet i nađeš u fantasyu (ispada da sam neki hardkor fantasy fanboy al nije), dakle katapultovi, oružja (sjekire, mačevi, luk i strijela, čekići), borbene formacije, način života u nekom povijesnom razdoblju, arhitektura... a SF, ah pa sad fantasy uglavnom kopira srednji vijek i ostalo, pa je uglavnom sve "preneseno" iz stvarnog života na platno/papir. A SF je uglavnom izmišljen, zgrade, okoliš i ostalo su... ajmo reći unaprijeđeni modeli današnjih objekata (znaš na šta mislim, lijeno mi pisat).
Ne razumijem zašto ne, u vrijeme srednjeg vijeka svijet nije bio bogzna koliko mnogo istražen, moguće je da se negdje u Americi, Australiji, Africi ili baš bilogdje održavali neki obredi, mađijanje i slična sranja. Kad mogu izvanzemaljci onda može i ovo jel. Zmaj je mogao bit obični jebeni pterodaktil, i tako dalje.
Ma uglavnom, SF mi je užasno naporan na trenutke. My humble opinion.
@Sonik
What does it run on, cock power?
Ali fine then, Verne je izmislio moderneSpodmornice.
Žišku, sa strujom end šit.
@Chevap
Ne bi vjerovao koliko izuma, neki od kojih su nam danas potpuna svakodnevica, se prvo pojavilo u SF-u.
Random primjer: automatska vrata.
Ali koja je ovo glupa rasprava majketi. http://virovitica.info/forum/images/...s/facepalm.gif
Nema loših žanrova, pogotovo nekih ovako srodnih.
Odite u knjižnicu, jel' imaju SF i Fantasy odjelci, ili možda samo FANTASTIKA?
Prvi je počeo! Rekao je da su uber ratnici sa sjekirama manje kul od SF likova. Ne može to tako.
Ne, ja sam reko da hejtam osobe koje uvijek odbijaju SF bez da ga i pogledaju...
... A onda je Sonik krenuo sa "generični SF laseri roboti najveće smeće ikad".
Pa neznam što više reći tu, SF i Fantasy su popularni žanrovi i u svakom ima sranja koliko hoćeš. Ostalo je subjektivno.
Isuse predo.
moze prevod za nas koji ne pricamo anglohrvatski= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
@Sonik
Na čemu se pogoni, kurčevoj moći?
Okej onda, Verne je iskonto futurističkeSpodmornice.
Kontaš, sa strujom krajnje govno.
@Chevap
Ne bi vjerovao koliko izuma, neki od kojih su nam danas potpuno normalni, se prvo pojavljuju u SF-u.
Nasumučni primjer: automatizirana vrata.
Evo.
end = krajnje?
:I
Pa nije and nego end. Znaci krajnje.
vuk + engleski = end = and = i
najbolja rasprava ikad :pray:
Prijevod. :pray:
Kako ond aoni razlikuju end i and?
Ima mnogo stvari koje ne razlikuju i to me nervira.
their there they're
your you're
weather whether
flour flower
Ipak, najviše me nervira kaj nitko ne zna napisati 'DEFINITELY'. Svatko piše 'definAtely'. Kripli prokleti nepismeni.
Sve pobit.
u logore.
@Fentasi rasprava: Bar ne raspravljate o ukusima. I SF se može podijeliti na razne podžanrove sa potpuno drukčijim obilježjima. Ne možete uspoređivati npr. Odiseju u svemiru i Dune. A između te dvije krajnosti ima jako puno lufta za razne druge varijacije. Ja se recimo jako koncentriram na tehnologiju i izmišljam razne interesantne tehnološke koncepte za koje mi se čini da djeluju prilično razumno i mogu se objasniti. Ne kažem da je to bolje od stila u kojem se uopće ne dira tehnologija i samo se dogmatski prihvaća da ona radi, zato jer se u takvom stilu može više pozornosti posvetiti drugim elementima i mašta može biti još manje ograničena što je dosta bitno za fikciju. Ja to jednostavno tako radim jer mi je to zabavno.
Fantasy mi nikad nije bio previše interesantnan samo zbog već isfurane jedne te iste mitologije, klišeiziranih bića i rasa, a postoje samo varijacije na temu. Ako je dobro napisano, sve valja, ali ako mogu birati, ja biram SF prije fantasyja.
Fantasy je kul
inace bicam po tome sto nema ea skate za PC :(,tako sjajna skate igra i nemogu je igrat ako nemam ps3 ili neku drugu konzolu
Jedina dobra skate igra je Tony Hawk na PS2.
Koji dio?Ili mislis na cijelu seriju :D= Citat =:
Izvorno postao Xero
Pro skater 2
Bičam po ovoj dosadi :(
Šta radit ?
http://trollpics.com/img/face/SexyTime/FapFap.png= Citat =:
Izvorno postao Looky