Predu zapravo vise nervira sto ljudi odbijaju debilne anime pizdarije koje im predlozi, ovo "SF" mu je [s:32brwr1p]cisto okolisanje[/s:32brwr1p]Ssamo jedan od elemenata sto ti naslovi sadrze. Madoka Magica ftw
Printable View
Predu zapravo vise nervira sto ljudi odbijaju debilne anime pizdarije koje im predlozi, ovo "SF" mu je [s:32brwr1p]cisto okolisanje[/s:32brwr1p]Ssamo jedan od elemenata sto ti naslovi sadrze. Madoka Magica ftw
Fantasy knjige su mi draze od SFa jer nekako lakse shvatis knjigu i svijet dok me neke SF knjige u startu zbune i teze su mi na pocetku za citati.
Plus, generični SF je najgljuplji setting ikad.
Naročito RTS-ovi sa "u vidi imamo kul robote i lasere jebote" settingom.
Plus, generični fantasy je najgljuplji setting ikad.
Naročito RPG-ovi sa "u vidi imamo kul čarobnjake i vilenjake jebote" settingom.
Neki RPG-ovi su sa upravo takvim settingom postigli zakon priče i imerzivnost :D
Baldur's Gate, ne?
Supreme commander ima lasere i pun kurac robota pa je isto popularan tj ispo dobar.
Jedan od RTSova koje nemrem dobro igrati ni da se potrudim :/
Ako hoćete dobar i originalan SF odigrajte Perimeter.
To se jos uvijek pokusavam natjerati da igram
Sane nedaju, brijem da vam placaju da dodjete jebem ti alaha, na svakom uglu bolan bolan :@= Citat =:
Izvorno postao Kenyi
ARGH KAKO OTVORIM JEBENA VRATA U STROJ ZA PORUKE AAAAAARGH
Bičam po zagonetkama u avanturama. Mrzim ih, mrzim ih sa strašću. Zašto to onda mora biti žanr koji ima najbolje priče, karakterizacije, vjerojatno i settinge? :(
*ide tražiti walkthrough za Grim Fandango*
Nekak sam više govorio o Bebopu, GitS-u i Akiri. Madoka je fentasi, čak iako je QB elijen. A odnosi se i na igrane filmove, kako mi jebeno diže tlak kad netko neće ni pogledati trailer za film jer je na Imdb pročitao da ima SF u sebi. -.-'= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Also, jedi govna.
E, plus million.= Citat =:
Izvorno postao Duke of Earl
Tim više što svi forsaju taj prokleti fentasi i čarobnjakiće vilenjakiće, više iz paštete iskaču.
On topic, bičam po prekidanju odjavne špice i fegetima koji to rade. To je isto dio filma, ne zajebavajte.
Pogotovo kad u nju bude ubačena još neka scena pa ju propustiš. >_>
Evangelion.
silly predo misli da nekog zanima
[quote=PR3DAT0R]Nekak sam više govorio o Bebopu, GitS-u i Akiri. Madoka je fentasi, čak iako je QB elijen. A odnosi se i na igrane filmove, kako mi jebeno diže tlak kad netko neće ni pogledati trailer za film jer je na Imdb pročitao da ima SF u sebi. -.-'= Citat =:
Izvorno postao Kid A
Also, jedi govna.
E, plus million.= Citat =:
Izvorno postao "Duke of Earl":2rrljfja
Tim više što svi forsaju taj prokleti fentasi i čarobnjakiće vilenjakiće, više iz paštete iskaču.
On topic, bičam po prekidanju odjavne špice i fegetima koji to rade. To je isto dio filma, ne zajebavajte.
Pogotovo kad u nju bude ubačena još neka scena pa ju propustiš. >_>[/quote:2rrljfja]
E vidiš, fantasy je kulniji.
Na jednoj strani imaš jebačke dwarfove u ultra teškim armorima, elfove s jebenim lukovima i strijelama + zmajeve, orkove i ostale ružne beštije.
Na drugoj imaš neke fancy likove s malim laserskim "pištoljima" ili puškama koji se bore protiv nekog čudovišta iz pijeska nekog udaljenog planeta.
Šta nije veći kulnes kada netko izmrcvari +9000 orkova sa sjekirom?
Svi njegovi argumenti padaju u vodu jer je neviđeni licemjer i također izbjegava gledati neke stvari jer su određenog žanra :'(
Preloše :'(
"ajd probaj ovaj RPG genijalan je"
"nemože fentazi je"
PO ČEMU SI DRUKČIJI MAJMUNE.
Hehe kak si pametan.= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
Reko sam da mi je na plen to voč, ali kako mi meka nije najdraži žanr, imam bitnijih stvari za prije gledat hehe.
Tipa Samurai Shamploo i GitS: SAC hehe. I Planetes i Boogiepop Phantom hehe.
Inače super mi je kako gdjegod nešto postam, pederi poput Karabaša to derailaju na anime, mada ga osobno nisam ni spomenuo.
Hardkor otakuji jebote.
@Chevap
Ne jer su dwarfovi i vilenjaci pizde.
Also kaj mi ide na živce kod fentasija je, što kad se neki problem, kriza desi, samo izvuku iz dupeta neki skriveni magični drek, neki hokus pokus il nešto i situacija riješena. Kod SF-a barem imaš science dio, pa je ipak sve zasnovano na nekakvoj realnosti, ili nekom osnovnom principu kako nešto funkcionira. Also SF prikazuje stvari koje bi se prije ili kasnije zbilja mogle dogodit pa mu je to +pecto na kulnes.
A sjekire fakat nisu vremenski ograničene, kaj misliš da su Klingonci jedini u SF-u koji vole oštre predmete? :)
Po tome da sam probao i zasitio se. Osobe o kojima govorim odbijaju SF žanr lajk, faking oduvijek.= Citat =:
Lol, samo opći setting je zasnovan na mogućim situacijama, nisam vidio nijedan SF koji je riješen bez nečeg nadrealnog.
Ono, Star Trek je fantasy koliko i SF.
Star Wars se ne mora ni spominjat. A i Dune naravno.
koji gik talk svemir ce implodirat aaaaaasrgh
Hoho, vidiš, zato žanr u nazivu ima faking fiction.= Citat =:
Ako je neka stvar neobjašnjena ili zasnovana na nečem u stvarnosti nemogućem, jebiga hoho.
Steampunk recimo, je često vrlo detaljan i ima milion opisa kako i što razni strojevi rade... Ali opet, cijeli polazi od premise da je moguće postići veću iskoristivost parnog stroja, jer bez toga ništa ne bi išlo. I šta sad. Mora imati neki nadnaravni dio bokte, inače nebi bio SF nego dokmentarni program ffs.
Pa u čemu je onda razlika bokte.
Poanta je da se tebi subjektivno ne dopada fantasy i izmišljaš gluposti, nema sf nalijepljenu oznaku "prihvaćeno od vodećih stručnjaka" na sebi pa je sofisticiraniji. Ako imaš silu ili proročke vizije ili ČOVJEKA KOJI SE SPOJI SA PJEŠČANIM CRVOM, realnost cijelog settinga pada u vodu i on ima smisla samo u svom univerzumu, kao što magija ima smisla u fantasy univerzumu (u nekima je čak i kul objašnjena).
I ja ne vidim probleme s tim.
Još da dodam, ima low fantasy svijetova koliko hoćeš, u kojima su magične pojave minimalne, ne postoje rase osim ljudi itd. Bilokakav SF nije ništa realniji od toga.
...
Okej, da, subjektivno mi nije interesantan fentasi jer su mi mutavi čarobnjakići koji bacaju šarene spellove i mali seksi vilenjakići na koje ti prolly atm fepaš.
Ali ono zbog čega mi stvarno ide na prozor jest nenormalna generičnost popularnog fentasija, i to što se ta generičnost prodaje ko luda. Ono žišku, koji god fentasi film ili RPG vidim, uvijek ista priča, bradati dwarfići sa sjekirama, ljepuškasti vilenjakići sa lukovima i strijelama... I uvijek neko govno zlo koje prijeti zemlji njihovoj... Sve ripoff Tolkiena. S time da su sad još nakon čarobnjaka postali popularni i vampiri i vukodlaci pa sad svi i na njih drkaju.
Kod popularnog SF-a, s druge strane, osim što ima jedno milion načina na koji se razvija, od utopija do post-apokalipse, od ogromnih space cruisera do manipulacije genima, imaš ogromnu raznovrstnost priča i settinga. Onak, ajde nabroji mi poveznice između ST, SW, Doktor Who i recimo Matrixa. Sigurno ih fakat puno ima.
Plus opet, umnogo je kulniji jer je ipak povezan sa stvarnim svijetom. Neke tehnologije se mogu razviti, stvari dogoditi. To što je tu i tam neka činjenica ili brojka pomaknuta, jebiga, ipak je sve to napravljeno da zabavi čitatelja/gledatelja. Možeš ti bez problema gledati Discovery dokumentarac o prvoj ljudskoj misiji na Mars u 2071., ali nije li zabavnije gledati Spajka i ekipu kako u istoj toj godini tamo ganjaju kriminalce? :P
http://en.wikipedia.org/wiki/Planescape
http://en.wikipedia.org/wiki/Arcanum:_O ... ck_Obscura
Milijun puta spomenuti od mene i ostatka foruma.
Igraj pa seri. Neću ni komentirati post jer si potpuno pristran i tu je cijela priča. Ima puno loših fantasy filmova i igara? U jebote, pa tko bi reko.
Arcanum je kombo SF-a [Steampunk]Si fentasija, ko i štajaznam, A Certain Magical Index.
Što samo znači da bi ja igrao na science strani i rejpao fegete sa međik štapićima.
Planescape je koliko vidim sličan đir.
Samo što nije loš i ne vrti se oko kavaj curica nyaa :3
Planescape nije sličan đir, Planescape nije nikakav đir. Najčudniji setting koji sam vidio u igri.
Predo, za ono što si rekao da su pizde. Govno jedno, to se ne oprašta.
I lol na ono, "SF se može ostvarit u budućnosti" ili tako nešto. Onda su magija i sve one ružne beštije mogle postojati, zar ne? Ti danas možeš naići na svakakve high-tech stvari, ali bome možeš i na neobjašnjive, tj. "magične" jel. I različite teorije, tvrdnje i misterije, sve to može biti magično ako ćemo već tako gledati.
A, ono, ti skuži bolju priču za fantasy. Mogao bi ti napisati ogromnu knjižetinu o političkim i društvenim odnosima nekog vilenjačkog naroda s patuljcima pa ti je uspjeh upitan. Ja npr. od SFa viđam isto tako slične scenarije; Zemljani plove svemirom u brodu i tako iz epizode u epizodu rade sranja po galaksijama. Druga mogućnost - Zemljani kolonizirali nepoznati planet, probudio se drevni narod nekakvih N'gharrŁo'tto Masała letijebača, istrijebili ih i ostatak bacili u robove, i sad ostala mala šačica ljudi koji se protive ropstvu i tako oni bježe s planeta, skupljaju saveznike itd. itd.
...and boldly go where no one has gone before!
Jao ti gej čarobnjaci i elfići animeji su stoput bolji!
Jer su curice od 12 godina.
Rofl, jesi ti glup, ili... Daaaa, magija i beštije bi mogle postojati, evo otvorit će se sutra u Mrduši Donjoj portal u čarobni svijet Nljgdreghr'dreljegh i svi ćemo tamo jahati magične Grblnjerđžidrhove i jebati Zvončice.= Citat =:
Izvorno postao SharpDressedChevap
Kulna stvar s SF-om je kaj je zasnovan na stvarnim predviđanjima i tehnologijama u razvoju, ili pak obrnuto- tehnologije koje netko zamisli u SF-u, toliko zainteresiraju ljude da ih na kraju zbilja i ostvare. Gdje se prvi put pojavila podmornica, rakete? SF, that's where. A da ne govorim kako još od prvog Star Treka ljudi istražuju kako stvarno napraviti holograme i teleportere, i dosta su toga i otkrili. Napredak znanosti potiče ljude da zamišljaju budućnost i pišu SF, a pak SF potiče ljude da smišljaju rješenja i istu tu budućnost stvaraju. I zato je zakon.
Ova dva primjera koja si naveo, prvi je očito ST, a drugi Avatar- iako bi na prvi pogled mogao biti i Dune, ali to samo znači da si slabo upućen u Dune svemir.
A ja i dalje stojim s onim, 4 popularna naslova, Dr.Who, ST, SW, Matrix. Nabroji poveznice.
Ne.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
U animejima.