Izvorno postao C
Ne znam zašto učite taj program, kada modelirati nešto u tom programu se koristi kod teh. industrije, i tada se većinom upotrebljava AutoCad i/ili CATIA. Ja sam naučio raditi u AutoCad-u 2000, 2004, 2006, 2007 i 2008 (LOL, jesam pametan) i u CATIA-i RV6, no zavisi za šta planiraš koristiti takve modele. Za igru sigurno ne. Za animacije je opet upitno, kakve animacije. U glavnom uvijek oko tehničke industrije.
I, dali pitaš kako napraviti texturu u PS-u ili kako texturu staviti na model?
@Može, malo PS-a, bump mape i sl., i tek onda dođe oriđiđi, jer kada sliku slikaš i staviš je na model, ispasti će kao da je na modelu tapeta, a ne textura modela. naravno, textura kao textura je najbolja i najrealnija kada je slikana, pa mrvicu prerađena, pa da se primjerice spaja lijevi dio sa desnim, a gornji sa donjim, gdje se ništa ne gubi, ali u 3D-u ta textura ovisi o modelu, o drugim texturama, o sjenama, tj. svjetlu, i sl.
Npr. napraviš valjak i na njega staviš texturu drveta. Textura će biti dobra, ali akda sve u globalu gledaš, izgledati će kao da si na model nalijepio tapetu.