Je li tko zna podatke za split? Kladim se da on ima najveći postotak glasova za DA od gradova.
Printable View
Je li tko zna podatke za split? Kladim se da on ima najveći postotak glasova za DA od gradova.
Skoro 70%.= Citat =:
Izvorno postao Sh4m4n
Imaš ovdje sve što trebaš
http://www.izbori.hr/2013Referendum/...rezultati.html
S jedne strane mi je i laknulo da Split nije imao 90% ili tako nešto užasno. Ima i gorih, eh.
Recimo, u mojoj općini skoro 90% za.
http://www.24sata.hr/politika/zivotnim- ... nja-343604
Znači, na mijenjanje naziva se potrošilo 47 milijuna.
lol jedini argument je "potrošilo se 50 milja kuna"
u zadnjih 20 godina kolko su Sanader i kompanija pokrali ovih 50 milja je ništ
Vidošević sam ima doma u medvedu 50 milja
kad glasam na "točno"= Citat =:
The submitted form was invalid. Try submitting again.
toliko o demokraciji....
Not the point.
očito je
kad svaku anketu koju sam vidio se spominje kolko se para potrošilo
Opet ste glupi sa tim "argumentom" "ako mogu drugi možemo i mi". To što je Sanader ukrao više od 50milijuna kuna ne znači da je u redu bacit JOŠ 50 milijuna na nešto nebitno.
I kod mene isto 70% glasalo ZA. Sramota me. :(
Pa da, šta je čudno, klasično trošenje love na idiotarije, nisam ni sigurna koji je dio toga potrošen samo za to, a u koji ispod stola raspodjeljen za neke druge potrebe.
Jel' mi može netko kao potpunom laiku objasniti zašto točno treba toliki iznos love da se održi refenerdum?
Anyways, odvratni smo, Osječani su se kao fol izjasnili "protiv", imali su akcije po trgu i slično, al' eto, opet je većina...ma joj, e.
Turizam, recimo, gg jebena Hrvatska, ajmo napisat table u gradovima da nitko nije welcome i aj bok.
Upravo to mi nije jasno, shvaćam da su mnogi protiv pedera i lezba, al zar ne vide koliko bi mogli zaraditi ako bi usmjerili turizam na njih i dopusili im da se tu vjenčaju.
Triba valjda platiti sve te što rade na referendumu, to je par milijuna, isprinat par milijuna tih listića, poslat ih diljem svijeta i tamo platit za prostor i ljudima koji će raditi, skupi se valjda tako nekako tih 47 milijuna o kojim smo toliko slušali.
47+ milijuna za printanje papira ZA i PROTIV? I jel ne bi prostor trebao biti besplatan, s obzirom da su to većinom neke mjesne zajednice ili slično. :(
Ma na stranu novac, pokazali smo svoj mentalitet jako dobro cijelom svijetu. Većina je apatična, lijena, gotovo katatonična masa koju ne bi trgnuo požar da se ustane sa stolca, ali bome kad se nešto napiše na pismu koje postoji stoljećima, ajmo divljački razbijati sve. Ajmo poslušati Cecu, Lepu Brenu pa odmah nakon toga Thompsona, izvikivati kako mrzimo Srbe, udariti ženu, udariti frenda, tuči se zbog nogometa...pa onda srati o braku, ljubavi i bezuvjetnoj božjoj milosti. Ajmo mrziti cijelu susjednu zemlju zbog onoga što su napravili ljudi prije 20+ godina, ajmo pokušati iskorjeniti sve drukčije i sve ono što ne možemo razumjeti i ajmo zabraniti ljudima osnovna prava pod krinkom da nešto štitimo.
Muka mi je u želucu.
Federacija Istre i Kvarnera <3 Sve ostalo je nešto drugo <3
A štoš, bit će možda jednom bolje.
A sada malo Melodije Irske i Kvarnera.= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
So edži. Al ono, da se moglo nekako glasat ili potpisat protiv održavanja referenduma uopće, pa da se ne troše te jebene pare, ne bih ni oklijevao. Mislim da bi čak bilo i pošteno.= Citat =:
Izvorno postao Dania
Da, baš sam edži što sam rekla svoje mišljenje, baš edži, bolje da šutim jel, ipak sam žena hahaha?
Moglo se NE potpisati za referendum, ali skupili smo 750k potpisa da se on održi, eto vraga.
Brod </3
Bilo bi zanimljivo vidjeti raspodjelu po stavkama, jer ovako na prvu to izgleda kao jako puno.= Citat =:
Izvorno postao Dania
Pretpostavljam da najveći dio odlazi na ove naknade. 300 kuna po članu odbora, 6 članova. Uz to još ljudi u lokalnoj općini koji provjere podatke, pa ljudi na razini županije ili grada koji obrade podatke itd itd. Na ovaj potrošni materijal isto odlazi dio sredstva.
Što se tiče samih prostora, pretpostavljam da se u nekim manjim mjestima još uvijek glasa kod nekoga u kući. U tom slučaju općina plaća i naknadu toj osobi. A ako je to u mjesnoj zajednici, znači društveni dom ili možda škola, šta već, opet su tu troškovi struje, plina i vode koje pokriva lokalna zajednica. U mom mjestu npr. je jučer bilo glasanje u vatrogasnom domu. Ne možeš očekivati da će vatrogasci iz svojih ionako malih sredstava još izdvajati za ovako nešto. Nikako ne može biti besplatan taj prostor.
Zanima me kad će se ozbiljnije razmišljati o elektroničkom glasovanju. Sad sa OIB-om napokon svatko ima jedinstven broj i ne vidim zašto se ne bi omogućilo takvo glasanje za dio ljudi.
47 milijuna za balvan papira i litru boje? je ,kak da ne :D
[quote=McPingvin_v2.0]
Krmio sam.= Citat =:
Izvorno postao "The Boz":hey4wbz5
Svako biračko mjesto broji za sebe. Izvještaj sa svim glasovima i ostalim materijalima nose u ispostavu DIP-a (u Zagrebu je to u zgradi Gradskog poglavarstva) gdje službenici unose rezultate u sustav, a sve glasove i to u arhivu. Kasnije se određena količina glasova nasumice provjerava u samom DIP-u.[/quote:hey4wbz5]
Sori, trebao sam biti precizniji.
Mislim na princip vrednovanja glasa. Jel 2 glasa za u BjBil županiji plus pet glasova protiv u Istarskoj = 50% ili 71% protiv?
Nema vrednovanja glasova, jer je za referendum cijela Hrvatska s dijasporom jedna "izborna jedinica" :)
Ah. Spanks.
= Citat =:
Izvorno postao Hexfire
el.glasanje i nije baš profitabilno hehe
Ne može bit OIB za Internet glasanje, kad svaki drugi dan negdje nekom daješ OIB za sve i svašta. Heck, i Internet provajder ima moj OIB.
Pa normalno da će biti neka dodatna vrsta registracije iza toga, a ne da je OIB dosta za glasanje. Odeš na mjesto zaduženo za registraciju "elektroničkih glasača" i na temelju OIB-a dobiješ lozinku i password za pristup takvom obliku glasanja.= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Heck, imam i ja ako mi kažeš broj osobne ili mbg= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
= Citat =:
Izvorno postao Dania
haxz0r
Inače, čuo sam da u Švicarskoj, u kojoj živi otprilike dvaput više ljudi i gdje imaju i po desetak referenduma godišnje, isti koštaju oko 800-900 000 kn jer je ljudima čast volontirati za biračke odbore.
Opet ste pesimistični.
De daj Varaždin i Čakovec kao vanjski teritorij, nešto kao Kaliningradska oblast za Rusiju. Mirnije duše bih studirao, a ne se vraćao u vukojebinu od Požege.= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
eo vam novi wall
Još nek im daju posvajanje djece i sve pet, ne mora se zvati brak.
S posvajanjem djece će se vjerojatno pričekati par godina dok društvo u cjelini malo ne sazrije, ali to je logičan korak nakon ovog.
To baš ne bih dopustio da se mene pita. Eventualno ako je jedina opcija ili to ili sirotište, ali moš mislit da bi se LGBTUIAEHRIHAENRF parovi zadovoljili s time što bi kod posvajanja imali niži prioritet od heteroseksualnih.
Iskreno ne vidim problem u tome, pod uvjetom da se i u okolini gdje to dijete odrasta na tako nešto gleda kao na normalno. Naravno, za to će trebati vremena.
Pa zato jer će pederi odgojit pedera do'h.
I onda će za 20 godina ući u Ustav da je brak zajednica istospolnih osoba.
I to SAMO istospolnih osoba.
A onda će legalizirat pedofiliju, e.