-
Re: Tribes, take two - rasprava
Ali i ti pridodajes tome,umesto da konsolidujes svoj polozaj,ti srljas napred,najverovatnije u smrt. :(
Tako je i meni bilo,2-3 godine su mi bile ocajne,i pao sam na 60 odraslih osoba,50 madih,ali sam na vreme stao,birao manje rizicne akcije i sad je sve ok,pa sad opet krecem u rad i napredovanje.
-
Meni je trenutno najvažnije uništit pčele. Ili ih porobit. Žalci bi mi njihovi dobro došli, ili da ih eventualno pretvorim u nekakvu vrstu pasa.
-
*facepalm* ti tehnicki ni nemas vojsku nego seljake koji vole tuci malu djecu :/
-
Ja od sve resavam diplomatijom.I tajnim agentima.
Naravno,to nije primenljivo u nekim slucajevima,pa cu za svaki slucaj imati standardnu vojsku. (za sada imam +1 na odbranu i valjda,ako me kocka bude posluzila,+1 na napad?-dakle,jos samo vojna gradjevina.)
-
Hmmm da.Pa to ce ti biti jedan dio tornja koliko sam shvatio.
-
Da,to je moja ideja,umesto da radim vise manjih gradjevina par turnova,sve cu to spojiti u jednu veliku kulu,to mi je nekako ekonomicnije i bolje resenje.
-
Sad su mi počele padat na pamet ideje za oružja, koplja s vrhom od riblje kosti ili strijela sa tim istim vrhom pošto je kost lakša od kamena, a i onako bi bila strijela za jednu upotrebu.
-
Tek sada,a pogubit ces ljude na osama :P?
-
Pa kolko znam, akcija s njima mi ovisi o rollovima, a ne o tome jel imam oružje i oklop kao bonus, ili ima tu nešto što ja neznam?
-
Za sada je na rollove :P a tebi ne idu.Ovaj put ces dobiti bonus jer napadas (finally) al ono neces ih sve uspijeti pobiti.Kasnije kad se warfare napravi to ce imati neku sasvim drugu razinu.
-
Aha. Ja sam se već bojao da u slučaju da napadam pčele da onda koristi se i attack pa sam praktički do sada mogao sa dobrim oružjem ih već pobjedit, al dobro, u tom slučaju bi vjerojatno još lošije prošao.
-
Kasnije ces morati koristiti attack and all :D al trenutno smo tek napravili karakteristike za obicne seljake pa necemo jos sa time..samo zbog tebe cu morati pcele raditi :D
-
Oho,dakle,vec smo zasli duboko u vojne vode,uredu,onda da se polako i ja pripremam.
Btw:da li da krenem sa razvijanjem medicine,nauke,prava,trgovine,ili je jos prerano za to?
-
Medicine, vjerojatno ćeš manje likova gubit na lošim rollovima.
-
Hmh da,tako sam i mislio,onda ce moja Imperijalna kula biti-
1.Sprat: Vojne odaje imperijalne garde.
2.Sprat: Bolnica i biblioteka.
3.Sprat: Kvintorove odaje i vecnica,kao i vrh kule koji sluzi kao osmatracnica.
Nije losa zamisao huh?
-
Nice, jedino će ti biti možda problem ako je bolnica na drugom katu, kako ćeš onda ju proširit ako bude potrebno?
-
Ne treba,ce postepeno rasti,za sada je ovo sasvim dovoljno.
(posle 5-10 godina cu zapoceti izgradnju 4 i 5 sprata,pa ce se sve pomaknuti iznad.)
A naravno,ja planiram da ova kula bude veoma visoka,30-40 metara.(ako ne i vise)
Medjutim,10-15 metara ce biti uski vrh kule,osmatracnica.
-
Nice, jedino, dal misliš da ti je bolja promatračnica napravljena od drva, lakše bi se mogla oblikovati, a imam dojam da bi za ljude u njoj bilo lakšije jer bi automatski u njoj bilo svjetlije.
-
Warfare je oficijalno napravljen! YAAAAY!
Hrco zbog toga imas dopustenje da mijenjas akciju.
-
= Citat =:
Izvorno postao sickpetey
@Foregner...hmmm...ma može
@Delirium- istražuj hranu više pobogu ti si najgori sa njom
@Outmind-da isto kao što je i Delirium..al ćeš ju morati napuniti al za to trebaš posebnu akciju..ako oćeš pošto imaš veliku hranu možeš odlučiti da ako ti hrana bude roll 4-6 da ostali bonusi idu na roll za punjenje jer bi bilo realnije. Da ne bude da je roll na hranu 8-10 a ono nemreš smočnicu napuniti lol :P
I del..nemaš bonuse da možeš vojsku raditi jedino možeš prvo
a) dati osnovni trening (+1 na def ili na att)
b)napraviti oružje(+1 att)
c)napraviti oklop neki
d)napraviti nekakvu strukturu za vojnike
And as I said,vojnike tek možeš trenirati (prave vojnike) kad imaš +1 na att,def i strukturu.Ne pratiš Del razgovore tu hmm :P vrati se par stranica unazad.
pa dobro bre, a sta ja radim
eto u ovom turnu imam trening i oružje, jel se sve mora napravit u jednom turnu? il nekim posebnim redosljedom? neznam?
-
isteko mi edit :D
jel se šild računa u armor?
-
Pa jos pise da se racuna.Ma mozes ti to u istom turnu...ako rollovi budu ok tj.
al ono mogao si reci od cega bi to radio and such kao hrcak :/
-
okej... onda cemo vako
stavi ti to meni sve u jedan turn da se uštedi na vremenu i da manje kompliciramo
znači uz traženje hrane dodaj
2) Pokušaj pravljenja štitova
3) Pokušaj Pravljenja koplja
4) Pokušaj Treniranja sa prije spomenutim
-
Suuuuure...ovo ce biti zanimljivo.
Ti btw kontas da ces trebati jos strukturu nakon toga? Trening ti je samo da ih ojacas il da ne trebas armor raditi.
-
:rotfl: znam
:*
EDIT: a ta struktura, sta sve spada pod to?
-
Pa,neka zgrada,barake,podzemna odaja,u mom slucaju kula.Nesto kao komandni stab.
-
Novi uniti su dodani u warfare.
-
Ok, još jedno pravilo, pošto je vrlo izgledno da ako određeni nastave ovako da štancaju djecu uskoro će doći do situacije u kojoj imaju više djece nego odraslih.Zato broj djece koja odrastaju se dupla za svaku stotku, dakle ako ste dobivali troje odraslih jer imate preko 75 djece to se pretvara u osam ako pređete sto (znači umjesto po jedan odrasli na svakih 25 djece sada idu dva).
-
Hrčak gotov ti je update.
-
= Citat =:
Izvorno postao Jopax
Ok, još jedno pravilo, pošto je vrlo izgledno da ako određeni nastave ovako da štancaju djecu uskoro će doći do situacije u kojoj imaju više djece nego odraslih.Zato broj djece koja odrastaju se dupla za svaku stotku, dakle ako ste dobivali troje odraslih jer imate preko 75 djece to se pretvara u osam ako pređete sto (znači umjesto po jedan odrasli na svakih 25 djece sada idu dva).
Baš sam te zaposlio? :D
@Petey
Jeeee
-
Joj sad kad mi dvadeset jedan lik krepa od kojekakvog urušavanja... sva sreća pa mi mogu tri čovjeka manje po akciji krepat. btw, znam da nije baš pametno odavat vlastitu strategiju, no želim sa vama podijelit kako ću razvijat vojsku da me netko ne počne kopirat. Dakle, moji, iako ću ih trenirat itd će više sličit pobunjnicima nego pravoj organiziranoj vojsci. Dakle u pitanju je guerilla warfare - postavljanje zasjeda, uzdanje u zamke i diverzije, otrovna oružja i sl. Bilo bi fora da svatko ima svoj poseban i prepoznatljiv način ratovanja, da ne dobijemo na kraju 2 identične vojske kojima je jedina razlika boja uniforme.
-
Hm.Ok.
Evo moje ideje-
Legija.
Tesko oklopljene trupe,veoma dobro organizovane i opremljene.Vodi ih champion i njegovi savetnici.
Dakle,roman empire style,cista suprotnost Outmindu.
-
Moja vojska:
špijuni i slično: za početak sexy žene koje će biti ubojice te će bez problema moći ubiti neprijateljske zapovjednike
pješadija: za blisku borbu: light armor, koplje, štit, mali mač na početku, kasnije ćemo vidjet
za dalekometnu borbu: na početku koplja za bacanje i mali mač za blisku borbu, kasnije luk i strijela, mali mač i neki mali štit reda radi
konjica: laka konjica, light armor, mač, štit, koplje, kasnije poštaju nešto između lake i teške
militia: štit i koplje, u rijetkim slučajevima koplje za bacit ili eventualno mač, light armor
honor guard: najbolji od najboljih, štite glavne ljude u selu, idu u bitke gdje nitko drugi nejde, heavy armor, mač/mornigstar, štit
Vojska će osim u baratanju oružjem biti i razvijena u melee borbi, napadi će biti brzi kako protivnik nebi stigao reagirati na vrijeme, bliska borba tek ako archeri ne zaustave neprijatelja. Honor guard su posebni, mogu imati heavy armor i barataju svim oblicima oružja.
-
Vec sanjate o kruhu a brašna niste vidjeli :D.
-
I imam pitanje, jel će biti moguće zarobiti neprijateljske vojnike i pretvorit ih u nekakvu vrstu svoje vojske, imam jednu ideju.
-
Pelitaeii-Nizi stalez,obavezni su da odsluze vojni rok,nesto kao militia.
Caiuser-Obican vojnik,nosi veliki stit i koplje.(koplje koje je moguce baciti ali i koristiti ga u melle borbi)
Ostalo je drzavna tajna :P.
I da,podrzavam ovo sto je sickpetey rekao,daleko smo svi od profi vojske,a o konjici i honour guardu da i ne pricam ;p.
-
Reče čovjek koji ima savršenu vojnu strategiju - pokaže se na bojnom polju sa "konjicom" na pticama.. Bilo koji protinik pri prvom pogledu na ta stvorenja se počne valjat po podu od smijeha - instant pobjeda za sicka.
-
Sickpetey,sad kad smo svi postali (oh da) oces uraditi update?(osim ako ne zavisis od Jopaxa)
-
= Citat =:
Izvorno postao hrčak
I imam pitanje, jel će biti moguće zarobiti neprijateljske vojnike i pretvorit ih u nekakvu vrstu svoje vojske, imam jednu ideju.
Više bi imalo smisla da postanu pow-ovi ili robovi.
-
Ili ih šaljem da napadaju ose za slobodu umjesto da ih pobijem s time da ako žele biti slobodni moraju uspješno izvršiti zadatak koji im je naređen.