-
Re: Fakulteti-Preporuke-Pitanja-Upisi
Al mene zanima slucaj kad ti predmet nosi 0%.
Onako, recimo da faks trazi hrv i eng A razinu, te svaki nosi 50% za upis, a mtm je B razina 0%. Sad, nitko mi nije tocno rekao sto ce biti kad ti i jos netko imate isti broj bodova za upis, a pisali ste razlicite razine mtm. Tj. tko ce biti na boljem mjestu u rang listi, dal ce mtm nosit neko znacenje ili slicno.
-
Ako padneš višu razinu ko da si pao nižu jebe im se koliko si bodova dobio, pad je pad. Jedini način da dobiješ ekstra bodove je ako prodješ višu razinu a faks traži nižu. Tako sam ja sa 55% više razine imo ko 80-90% niže za matematiku plus neki faksovi davaju još dodatnih bodova za to.
Sad dosta se izmjenjalo u ove dvije-tri godine al mislim da ti je to još uvijek ista shema.
edit: ako pišeš B razinu a faks traži A dat ce ti pedalu bez razmisljanja.
-
@kroati
Sumnjam, ali bolje ti je onda stavit višu razinu za svaki slučaj. Znam par ljudi kojima isto nosi 0% i svi su stavili nižu da se ne zamaraju.
@petar
Nama su objasnili da ako padneš višu a faks ti traži nižu kad se sve to preračuna najvjerojatnije prolaziš. I meni djeluje nelogično.
-
Mozda bi se naso neki faks koji bi to prihvatio al ja ne vjerujem previse u to a i ne bih se ni uzdao u te price.
-
Stvar je da niti koordinator nije 100% siguran. :(
Vjerovatno su upisivali neki faks gdje nije velika potraznja ili predmet nosi malo bodova.
-
-
= Citat =:
Izvorno postao Paran0a
Probaj mailat faks
To je jos najbolje. Tajnice odjela znaju gotovo sve u vezi upisa i shema kako se upisati na odredjeni smjer, a njihove mailove bi trebo imati na stranici odjela.
-
Kakav je filozofski fakultet,smjer informatologija? (jel ide neko?) I da li znate koji se tacno poslovi mogu raditi poslije tog fakulteta?
(Molim vas bez onoga tipa odi na njihovu stranicu i procitaj jer procitao sam i nisam bas shvatio)
-
-
Išla ja 2 godine, u princpipu bi trebao moći raditi u knjižnicama, muzejima, arhivima, odnosima s javnošću, nakladništvu i bilokakvim informacijskim ustanovama (rad s bazama podataka i tako to)
-
-
Zbog love, upala sam s plaćanjem iako sam prijemni prošla bez greške jer mi nisu bodovali nijedan predmet iz srednje kao
"informatiku" što je nosilo taman toliko bodova koliko mi je falilo. Imala sam love za prve 2 god i ne za treću, a nisam uspjela nagurat prosjek iznad 4.20 jer sam bila lijena.
-
Pingu smanji homolust.
@Kistra
Ja sam na informatologiji u kombinaciji sa sociologijom, uglavnom smjer je jedan od najlakših na faksu. Od kolegija imaš OIT, gdje učiš onak, dijelove računala iz teorije a iz prakse Office te možeš to proć komotno bez učenja osim ako si imbecil. Zatim UIZ gdje na teoriji učiš o organizaciji i pohrani znanja, a na praksi o tome kako se rade seminarski radovi. Ak nisi lijeno đubre i napraviš par zadaća i seminarski rad kako spada, prođeš bez problema. Još imaš i engleski za informatologe al on je isto smijarija. To su svi obavezni kolegiji ako si dvopredmentni. U slučaju da si samo na informacijskima, onda još imaš matematiku gdje ćeš evenutalno morat nešto više vježbat i rješavat zadatke. I možda logiku, nisam siguran je li ona obavezna.
Poslije toga fakulteta možeš, ovisno o diplomskom, bit bibliotekar, muzeolog, informacijski stručnjak. Uglavnom bilo što vezano uz baze podataka. No uzevši u obzir našu državu, vjerojatnije je da ćeš skupljat boce.
Općenito bolje ti je uzest dvopredmetno, jer u konačnici imaš više mogućnosti.
-
Nači ako uzmeš kao dvopredmetni možeš 'ladit jaja bez matematike? kul
-
Možeš je ti uzet svejedno, al ti nije obavezni. Ja sam si ovaj semestar za izborne uzeo Društvo i tehnologiju te Sociologiju spolnosti, s time da je DiT isto sa sociologije, a ne sa informacijskih. Izborni na sociologiji su super jer svi nose po 6 ECTS bodova, što je gro.
-
i protesti ti postanu najnormalnija stvar
-
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Pingu smanji homolust.
@Kistra
Ja sam na informatologiji u kombinaciji sa sociologijom, uglavnom smjer je jedan od najlakših na faksu. Od kolegija imaš OIT, gdje učiš onak, dijelove računala iz teorije a iz prakse Office te možeš to proć komotno bez učenja osim ako si imbecil. Zatim UIZ gdje na teoriji učiš o organizaciji i pohrani znanja, a na praksi o tome kako se rade seminarski radovi. Ak nisi lijeno đubre i napraviš par zadaća i seminarski rad kako spada, prođeš bez problema. Još imaš i engleski za informatologe al on je isto smijarija. To su svi obavezni kolegiji ako si dvopredmentni. U slučaju da si samo na informacijskima, onda još imaš matematiku gdje ćeš evenutalno morat nešto više vježbat i rješavat zadatke. I možda logiku, nisam siguran je li ona obavezna.
Poslije toga fakulteta možeš, ovisno o diplomskom, bit bibliotekar, muzeolog, informacijski stručnjak. Uglavnom bilo što vezano uz baze podataka. No uzevši u obzir našu državu, vjerojatnije je da ćeš skupljat boce.
Općenito bolje ti je uzest dvopredmetno, jer u konačnici imaš više mogućnosti.
Hvala vam na odgovorima :)
Ali ne razumijem to sa dvopredmetnim,kako se to odabire(i kakav izbor imam),odnosno jel nije informatologija jednopredmetni studij?
-
@kistra
I jednopredmetni i dvopredmetni.
-
= Citat =:
Izvorno postao Kistra
Ali ne razumijem to sa dvopredmetnim,kako se to odabire(i kakav izbor imam),odnosno jel nije informatologija jednopredmetni studij?
Početni problem je što nismo razjasnili u kojem si ti gradu i na koji faks planiraš ić. :)
Ako pričamo o FFZG, tamo sigurno postoji i jednopredmetna i dvopredmetna informatologija. Vidjet ćeš tamo na popisu kad budeš preko neta upisivao, to će ti valjda već profesori objasnit kako radi. U svakom slučaju, ak uzmeš jednopredmetnu onda samo gledaš jesi upao i to je sve. Ako uzmeš dvopredmetnu, onda si moraš na listu stavit još nešto dvopredmetno na tom faksu- ima puno toga- te onda moraš upasti i na informatologiju i na to drugo da bi mogao upisati godinu. Ako nemaš neki poseban interes, najbolje ti staviti par random stvari pa gdje upadneš.
-
= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
= Citat =:
Izvorno postao Kistra
Početni problem je što nismo razjasnili u kojem si ti gradu i na koji faks planiraš ić. :)
Ako pričamo o FFZG, tamo sigurno postoji i jednopredmetna i dvopredmetna informatologija. Vidjet ćeš tamo na popisu kad budeš preko neta upisivao, to će ti valjda već profesori objasnit kako radi. U svakom slučaju, ak uzmeš jednopredmetnu onda samo gledaš jesi upao i to je sve. Ako uzmeš dvopredmetnu, onda si moraš na listu stavit još nešto dvopredmetno na tom faksu- ima puno toga- te onda moraš upasti i na informatologiju i na to drugo da bi mogao upisati godinu. Ako nemaš neki poseban interes, najbolje ti staviti par random stvari pa gdje upadneš.
U Osijeku.
-
E onda moraš sam vidjet što tvoj faks nudi, jebiga. :)
Prolistaj fino popis svega što imaju, ak vidiš 2 puta informatologiju, jedna bi trebala bit dvopredmetna.
Ostalo sve stoji.
-
Na www.postani-student.hrSgdje odabirem fakultete koje bi htio upisati,mogu samo odabrati informatologiju kao jednopredmetni studij...
-
Onda nemaš dvopredmetnog. Samo u ZG.
-
A ne znam vise sto odabrati,prvo sam mislio elektrotehnicki fakultet ali sam odustao jer ima puno matematike i dosta je tezak,a i za maturu moram
polagati fiziku koja je dosta teska takodjer,a ne ide mi ni matematika ni fizika bas nesto.
Onda sam mislio ekonomski i to smjer financijski menadzment,ali cuo sam da kazu,da se za ekonomski dosta njih prijavljuje i ima puno ekonomista koji nemaju posao.
I na kraju aj da vidim tu informatologiju ali kad ne znam sto bi tacno radio.Moram jos razmisliti.I jos sam razmisljao o poljoprivrednom fakultetu smjer
agroekonomika,koji mi je na 3. mjestu...uglavnom tezak izbor i tesko se odluciti...
-
Koliko je zajeban onaj test intelektualnih sposobnosti?
-
Na FFZG? A ono, ko standardni IQ test, sličice i ostale đinđe-minđe. Puno je veći problem vremensko ograničenje nego li sama težina zadataka. Ja sam imao 202/300 bodova, što je zapravo prilično dobar rezultat, pa moš mislit.
-
A oke, to mi ide relativno dobro. Samo, čuo sam da dosta ljudi pada na tome pa ono :)
EDIT: Koliko traje ispit?
-
= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
A oke, to mi ide relativno dobro. Samo, čuo sam da dosta ljudi pada na tome pa ono :)
EDIT: Koliko traje ispit?
A padaju bome, pogledaj samo rezultate iz 2012. :Đ
http://upisi.ffzg.unizg.hr/rezultati/r/ ... i-2012.pdf
Test traje... Dugo... Oko 3-4 sata. Podijeljen je u par dijelova između kojih postoje pauze od 15 minuta. S time da je to onda opet podijeljeno, pa za svaku skupinu zadataka imaš 10-15 minuta i onda moraš preći na sljedeću. Rješenja upisuješ sa strane na papir kao i na maturi. Ak ne stigneš, bubni, nema negativnih bodova.
-
-
A posebno je zabavno što si sa još 50 ljudi u neklimatiziranoj učionici usred dana u srpnju. :Đ
-
= Citat =:
Izvorno postao LukA33
= Citat =:
Izvorno postao 1van
metal scena je za pedere.
vec vidim da si ti jedan od onih malih pedercica sto se pale na dubstep i ostala sranja sto slusaju curice od 14 godina
>2013
>metal
Nego...
@PR3D0
Jel na FFZG idalje ima test opce kulture ili je sad samo ovaj test inteligencije?
-
Samo inteligencija, ukinuli su opću kulturu još prije par godina ak se ne varam.
-
[s:p3b75id7]Strpite se malo, moram ovo pocistit.[/s:p3b75id7]
Sad cete dobit drugi thread za sve ostalo uz faks + oni ostali postovi..
-
Da li treba na postani student priložit svoju sliku kad se potvrđuju podatci? :(
Rok je danas.
-
-
Valjda se ne treba, ja nisam stavio.
-
Pitao danas u školi, ne treba.
-
= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Pitao danas u školi, ne treba.
Škola, lol :)
= Citat =:
Izvorno postao Kistra
A ne znam vise sto odabrati,prvo sam mislio elektrotehnicki fakultet ali sam odustao jer ima puno matematike i dosta je tezak,a i za maturu moram
polagati fiziku koja je dosta teska takodjer,a ne ide mi ni matematika ni fizika bas nesto.
Onda sam mislio ekonomski i to smjer financijski menadzment,ali cuo sam da kazu,da se za ekonomski dosta njih prijavljuje i ima puno ekonomista koji nemaju posao.
I na kraju aj da vidim tu informatologiju ali kad ne znam sto bi tacno radio.Moram jos razmisliti.I jos sam razmisljao o poljoprivrednom fakultetu smjer
agroekonomika,koji mi je na 3. mjestu...uglavnom tezak izbor i tesko se odluciti...
Ako se bojiš da nećeš nać posao informatologija definitivno nije rješenje :) A ETF u Osijeku ti je smiješan. Stvarno je nemoguće past ako si išta radio u srednjoj. Čak i imaš rješenja kolokvija/ispita od prijašnjih godina (ne mijenjaju se) tako da za neke kolegije imaš besplatan prolaz.
-
E predatore kakav ti je prosjek bio kroz srednju? I kako si maturu napisao?
-
3,52 - 3,49 - 3,52 - 3,49 - tako nešto otprilike. Maturu sam prošao hrv. viša 3, eng. viša 5, mat. viša 3 te politika 3. Tbh tih 202 boda na upisu su najviše zaslužni što sam upao, s time da sam i na soc. i na inf. dvopredmetno bio među zadnjima, dok sam s druge strane jednopredmetno na oba smjera bio među prvima na listi.