Pa ja to sviram, samo me neki malo brži djelovi hebu u mozak... nemrem taping na sadašnjoj gitari, zbog nedostatka pravog pojačala.
Printable View
Pa ja to sviram, samo me neki malo brži djelovi hebu u mozak... nemrem taping na sadašnjoj gitari, zbog nedostatka pravog pojačala.
zelim do savrsenstva :D
zelja mi je da ovo naucim svirat... :( ajd kad dobijem elektricnu gitaru, pa cu sjest i ucit... :) covjek predobro svira, vec sam ranije cuo ovo, super je...
Je li? Valjda osjecaj splasne kad osoba cuje stvar 100 puta, i jos 10x vise prerada.
Ne znam, svoje dragocijeno vrijeme s gitarom u ruci mogu i bolje iskoristiti.
^A i to što kažeš.
Ma bezveze su mi dijelovi sa tapingom, nepotrebni i relativno loši, inače je u redu. Draži mi je Mozart Rock od Mattracha.
Evo ovako, imam pitanje za iskusnije gitariste.
Slučajno sam našao na tavanu tatinu staru gitaru iz kamenog doba (nisam siguran je li klasična ili akustična, ali nije bitno) i odlučio sam naučit svirat.
Našao sam na netu neke lagane tablature i vježbe za početnike i zapeo odmah na startu, ne mogu nikako uskladit pokrete lijeve i desne ruke, ako se koncentriram na lijevu ruku i stiskanje žice zaboravim na desnu ruku i trzanje. Sad me zanima je li to normalno na početku ili sam stvarno anitalent i trebam odustat od sviranja?
1) Nitko nije antitalent koji bi trebao odustati od sviranja.
Nemoj se odmah zamarati sa ritmovima, prvo izvjezbaj lijevu ruku tako da mozes uhvatiti bilo koji akord kad to zelis.
OK.Hvala.= Citat =:
Izvorno postao DrunkyDuck
A jel bi mi možda mogao preporučit neku stranicu ta vježbanje akorda, ali da bude malo lakše.
Hmm, mislim svima je teško tako na početku, ali moje je mišljenje da prvo trebaš vježbati desnu ruku i trzanje, prstima i trzalicom, po praznim žicama, otvoreno i zatvoreno, a onda tek uključivati polako tonove.
Erm, dosad se nisam susreo s tim pojmovima. Kakvo je to zatvoreno, a kakvo otvoreno sviranje?= Citat =:
Izvorno postao Sajmon Drimr
[quote=M@T3J]Erm, dosad se nisam susreo s tim pojmovima. Kakvo je to zatvoreno, a kakvo otvoreno sviranje?[/quote:308ue7bk]= Citat =:
Izvorno postao "Sajmon Drimr":308ue7bk
Prstima, zatvoreno, koje u biti ni ne koristiš ti je kad ti prst nakon trzaja ode na drugu žicu, osloni se na sljedeću žicu. Ruka je položena više prema sebi i izravnana.
Otvoreno je kad ode u zrak, prema gore, kad ti je ruka oblika kugle i to je uobičajeni način trzanja.
Evo jedna lijepa vježbica za prste (i lijeve i desne ruke) za akustičnu gitaru:
Morbid Angel - Desolate Ways
http://www.tabscout.com/guitartab/w6pGv ... te%20Ways/
Skinite si ovu tabulaturu i komentarišite, nisam bezveze tražio ovu pjesmu 20 minuta po internetu!!
:gitara: :gitara:
moja prva vjezba na gitari bila je izmjenjivanje u sviranju prve i druge zice...
a za pocetnike: prvo sam naucio G,D,A.....to pokusaj uhvatit pa cemo poslje na bare "zahvate"
Isuste, ja sam s F živce izgubila. :? Sad ga odsviram bez pol muke. :D
i bez gledanja :D= Citat =:
Izvorno postao Helena
Ja sam počeo s ovimSprije 3 tjedna. Sad sam na 5. lekciji. Za sad mi se sviđa...
Ima li iko da mi objasni što mi je sve potrebno da napravim da mi radi električna gitara na kompu!? Čitao sam i prethodne stranice ovog topica i nabavio sve što mi treba,prikjučim gitaru i namjestim sve kako ide ali opet nema zvuka??Imam 5.1 sistem zvučnika!Skinuo sam i Guitar Rig 2 i ASIO što ste također rekli ali opet neće...dakle može li mi itko objasniti kako da namjestim da mogu svirati??
:gitara:
erm, ja sam pred neki dan počeo na klavijaturama svirati. Postoji koji net udžbenik za to ?
ja danas kupio akustaru
silujem je cjeli dan :boohoo:
Da vidim tko ce pogoditi sto je ovo (a da nije Sonic Moronic):
Guess!
gitara!
Nije nego hyperlink!
:P
E nemam pojma šta je to al prejebeno zvuči!!! Koja je to je pjesma??= Citat =:
Izvorno postao DrunkyDuck
Calling You
Preporuka - potrazi verziju koju je izveo Jeff Buckley.
Tnx!! :thumbs2:
Maloprije sam kupio novu klasičnu gitaru. Yamaha 800 čuna.
Sada da je znati svirati. :p
Jel može tko dat neke linkove od nekih latino i nekih ljubavnih pjesama za guitar (TAB).
http://www.911tabs.com
sve ima, ko hrelić.
thx :D
imali neka dobra klavijutura a da nije bas skupo.ako moze link jer razmisljam da kupim jednu
Imas 2 izbora, mozes ubosti "samostojecu" klavijaturu ili MIDI kontroler pa svirati preko racunala.
Sto se tice onog prvog, misilm da Yamaha ima nekoliko tipova jeftinijih klavijatura, ~1400kn. I nju mozes spojiti na racunalo ali ces za to trebati MIDI kabel i slobodan MIDI portSkojeg bas i ne vidjam cesto zadnje vrijeme.
MIDI kontroleri - ne daju zvuk bez hardvera (zamisli tipkovnicu npr. ali sa vise mogucnosti). Dakle, spojis, recimo, u racunalo i preko softvera sviras. Tada zvuk ovisi o kvaliteti softvera a ne zvukova ugradjenih u klavijaturu pa su i mogucnosti vece. No isto mozes i sa gore spomenutom pod uvjetom da imas slobodan MIDI port. Inace kontroleri cesto dolaze i sa USB portom tako da u ovom slucaju nebi trebao imati problema. Neke jeftine:
-Ekeys-37S(450kn) - tipke nisu osjetljive na jacinu pritisla, dakle, udario ti jace ili slabije, glasnoca zvuka ce uvijek biti jednaka, takodjer, tipke su "mini"
-Keystation 49eS(700kn)
Ja doma sviram po tipkovnici!!!!
A da vidite kak sviram visoke tonove kad gubim u nekoj igri, ali uostalom nije tesko tipkovnicu svirat slicno je ko klavijature, samo ipkovnicu moras malo jace lupit ! ! ! :killyou:
jel svirao tko ibanez gax30 jeftinjaru?
zanima me koliko bi kostala jedna bas gitara i pojacalo da su rabljeni?
I zanima me koliko je tesko svirati bas ako sviram gitaru?
cist me zanima jer bi htio probat nes novo pa da vidim kak bi mi islo :D
ovisi o gitari i pojačalo, možeš dobit ono mini pojačalo za 150kn i gitaru lošu rabljenu za nekih 500-600kn...= Citat =:
Izvorno postao Dreadlock
Gitare teško da ćeš u oglasniku naći za ispod 100€... pojačalo... tu negdje.= Citat =:
Izvorno postao Dreadlock
nije teško, samo će ti u početku prsti otići jer su žice puno tvrđe :)= Citat =:
Izvorno postao Dreadlock
kako ste vi ucili svirati gitaru, glazbena skola ili privatno?
ja bi svirao nesto samo ne znam obicnu ili bass.
ja sam samouk, nikakva škola.
gle, kron, najpametnije ti je kupiti neku rabljenu akustičnu za što manje novaca i na njoj učiti hvatove i akorde 2 godine...
možeš ju nositi na izlet i barit komade, a poslje ako oćeš svirati bass bit će ti lakše jer ćeš znati točno gdje su ti koje note i kako najlakše uhvatiti više njih, a električna je dosta slična akustičnoj po strukturi...
ja sam takodjer kuci sam naucio, kupio sam novu klasicnu gitaru za 150 KM, sto je veoma jeftino... evo vec 9 mjeseci sviram :D
samouk tipa GP5, DVD vodiči ili?= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0
cek, je li svirati elektricnu i akustičnu isto ili je električna malo teža? ili više teža? uglavnom, znas sto mislim. to me sve puca malo pomalo i mislim se ono ma proći će me i onda evo ima 2 mj i neće me pušta.
e da, zna tata sto valja :oops:= Citat =:
i barit komade