Stvarno se kuži čovjek, to stoji. :thumbs2: Izgubio sam se kod kockica. :D
Printable View
Stvarno se kuži čovjek, to stoji. :thumbs2: Izgubio sam se kod kockica. :D
= Citat =:
Izvorno postao MA4A1 aka. Wicked Weasel
Zaključak := Citat =:
Izvorno postao Burek_fr0m_SPACE
Aftermath := Citat =:
Izvorno postao Burek_fr0m_SPACE
I to bi bilo kratak overview diskusije. Hvala na pozornosti i doviđenja. Dajte sad nešto novo...= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Burek care
:rotfl:
E ovako, imam problem. Vidio sam na puno foruma po internetu da ljudi imaju jako puno problema sa crashanjem obliviona na desktop, ovakvi su inače bili problemi: -memory could not be read(mislim da svi znamo), - obični send/don't send report i najčudnije: normalno Oblivion se vrti, sve pet, i samo najednom se pojavi oko, tj. na rubovima ekrana/monitora, pojavi se prozor od windows xp-a tj. oblivion je u prozoru windows xp-a i jednostavno stane igra i baci na desktop, ali igra se nastavi vrtjeti, ponovno uđeš u igru(koja se još uvijek vrti), i dok uđeš nestane prozor xp, tj. oblivion više nije u prozoru, ali se više ne možeš kretati sa likom već slika samo stoji. Glazba iz igre još uvijek se vrti, ali koraci, zvučni efekti i to ne, tako da ne vjerujem da je u grafi problem. meni osobno su se događali svi problemi, ali nijedan tako često kao sada, nakon 160 sati igranja(na početku igranja nije bio nijedan crash, a sada gotovo svakih 10min). Najviše mi se dešavao -memory could not be read, najmanje send/don't send, a ovaj zadnji 3-4 puta tj. srednje. Nisam nigdje u ovom topicu našao ovakav problem, tako da vam se sada obraćam za pomoć...
Moja konfa:
MSI K8N Neo4
AMD Athlon 64 3000+ 1.81 GHz
ATI Radeon X800GTO 128MB
2x 512DDR 400MHz
160GB SATA Seagate Barracuda
Također, Oblivion Autoplay mi je stavio na Auto Detectu High Quality, tweakao sam jedino grass distance(skroz do kraja smanjio i puno si poboljšao fps).
I modovi koje koristim(možda oni imaju neke veze sa crashanjem):
-Knights of the Nine(+ svi službeni dodaci)
-OOO 1.31
-Castle Domrose(ne znam točno koja verzija)
Ekspanzija: Shivering Isles
U nadi da je možda netko našao nešto na netu... ili ću morati slati Bethesdi da već jednom izda taj jebeni patch koji riješava crasheve... ako je uopće takvo šta moguće...
Koje drivere imaš? Jesi li patchirao igru? Jesi li pročitao readme? Odgovori su obično u tim kategorijama.
Imam Ati-jeve Omega drivere, skinute i instalirane prije negdje mjesec dana. Patchao sam igru, jer da nisam ne bih mogao igrati SI, i pročitao sam readme i našao par riješenje(ono ffdshow i to), ali ni to nije zaustavilo crashanje igre. Jedino što mi još pada na pamet je defragmentiranje diska prije instalacije Obliviona. Jel je to nekome pomoglo?
Defragmentacije nakonSinstalacije pomaže. A crash-evi su ti čini se dosta česti nekim ljudima u Oblivion-u, a nitko nema pojma zašto.
Pročitao sam da je Oblivion vrlo "overclock sensitive" odnosno ako imate OC-anu mašineriju dosta se češće ruši nego ako je sve na default taktovima (procesor i grafička)!
Probaj ako imaš OC-an komp vratiti sve na default i vidi dali bu se isto toliko rušilo! Znam da buš zgubio na performansama ali bolje da malko trza (tj. da si malo smanjiš detalje) nego da te ubija u pojam sa kreševima!
Ja sam imao OC-anu 7600GS kada sam je igrao i redovito mi se rušio jednom ili dva put dnevno... Kad sam je vrati na default onda se rušenje smanjilo na jedan put u dva dana :D
Nažalost, ni to nije kod mene problem... Nemam OC stroj, također smanjio sam rezoluciju na 800x600 i maknuo view distance na najmanje, ali ipak mi se nakon 15-ak minuta ruši igra... Ali, skužio sam da kad saveam dost često(jednom u 10 min) da mi se ne ruši, ali prob je u tome što se ja jebeno uživim u igru i nekad zaboravim saveat.
P.S. Autosave me spasio punooo puta
Ne znam, još bi nekaj rekao da imaš samo 512Mb memorije ali 1Gb je sasvim dosta! Moguće da se OOO ne podnosi sa ostalim modovima, ili pak neka druga kombinacija se ne slaže! Zato ja i ne volim preveć te modove jer dosta naruše stabilnost igre koliko god oni bili profesionalno izvedeni!
Još nešto, u Morrowindu kojeg sam prije igrao(legendarna igra :) ) nije mi se nikad rušio, ali tamo nakon što sam ubio Dagoth Ura, Alamaexiu(Tribunal) i Hircinea(Bloodmoon), te krenuo u istraživanje Vardenfella, dogodila se još čudnija stvar. Recimo nekad bih napravio neki quest i saveao i zatim drugi dan loadao i quest mi više nije bio u journalu niti je bio riješen, mislim da je u pitanju bio jedan quest u kojem si kao trebao onog Orca u Calderi(ista zgrada gdje je i Creeper, mislim) nagovorit da napravi, tj. izradi kip od jednog Daedra Lorda (ne sjećam se točno kojeg). No to je vjerojatno bio u pitanju bug, a ja nikad nisam skidao patch jer u to vrijeme još nisam imao net :cry: , tako da, ono, samo sam htio spomenuti...
Ali modovi mogu tako dobro poboljšat igru, tako da jednostavno im ne mogu odoljet...
meni se skoro svaki put kad izađem iz igre javi ono sent/dont sent
Slavni CTD (Crash To Desktop), a situacija nije ništa bolja ni sa CS-om. :(= Citat =:
Izvorno postao Prince-Artas
Ma to oni namjerno naprave tak da mislimo kak nam je komp u qurcu i kupujemo još memorije i ostale điđe i baje :D
Kak bi Lio Getz rekel (iz smrtonosnog oružja): "They fuck you with CTD! They fuck you with CTD! Cas' you know why, they fuck you with CTD!" :rotfl:
Uglavnom loša optimizacija utječe na te kreševe! Bilo od strane proizvođaća ili od strane korisnika!
Pričekati ću patch od Bethesde, a nadam se da će ga uskoro objavit, koji će napokon riješi problem crashanja na dektop...
-Minimum System Requirements:
* Windows XP -> imam :D
* 512MB System RAM -> imam 768
* 2 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor -> imam 1,8 intel pentium
* 8x DVD-ROM Drive -> imam
* 4.6 GB free hard disk space -> Nemam...
* DirectX 9.0c (included) -> imam
* 128MB Direct3D Compatible Video card and DirectX 9.0 compatible driver -> imam geforce 6600 sa 256 mb
dakle? itko?
2.4 ghz cpu
768mb ram
ati radeon 9550i 256mba
jel moguce da rqadi na najnizoj rezi al da ne steka...
FAKJEA i više od najniže bez trzanja 8)= Citat =:
Izvorno postao Pippen47
cek stavio sam sve detalje na low reza 800*600 a opet trza... stavio sam one object fade i to na najmanje ali ne znam gdje smoanjiti detalje opcenito kao iskljuciti travu potpuno... help
samo smanjiš travu, BTW možeš još scrollati prema dolje :rotfl:
pentium, celeron, amd?= Citat =:
Izvorno postao Pippen47
celeron
apsolutno sve na low, isključi sjene i travu
jesam ne steka vise al na 640-480 rezi je= Citat =:
Izvorno postao Prince-Artas
oce li brejkat na 800-600?
pokušaj
stavi na 720xnešto izgleda lijepo i oštro na 17`, a naravno manje je zahtjevno= Citat =:
Izvorno postao Pippen47
Evo jedna totalno luda modifikacija koja je tek počela... mislim, pročitajte što je lik samo napravio i koliki se bonus FPS dobije.
http://www.bethsoft.com/bgsforums/in...owtopic=681629
Postoji li cheat pomoću kojeg se riješiš vampirizma?? (u oblivionu) plz :pray:
@Arbiter of Change jel to samo za SI?
Za sada samo palača u SI, planira se daljnje širenje.
E vi cheateri :D , evo nešto šta bi moglo pomoći:
http://vgstrategies.about.com/od/obl...ionVampiPC.htm
thx :wink:= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
BTW nije to zbog cheata nego sada ču kupiti SI pa ne bi želio biti vampir, inaće mrzim čitove a pogotovo na igrama kao što je oblivion.
ljudi molim vaaaas :pray:
kupio sam oblivion originalni cd, nasnimio sam ga, sve uredno kako spada , udjem u igru , kreiram lika malo se micem lijevo desno i vise se nemogu micat......sve oko mene ide (onaj smrad u kavezu prek puta me zajebava, dosli kralj i 2 strazara) a ja se nemogu pomaknut ni micat misem.....izbrisao sam igricu, pocistio registry i ponovno nasnimio i opet isto, u rku 2 min mi se freeza..... ( dok sam ja freezan svi likovi normalno pricaju i rade svoje)
sta da radim...ocajan sam :boohoo:
Pa koje su ti specifikacije kompa i to. Također preporučam da pročitaš readme i možda posjetiš Bethesdinu službenu Elderscrolls stranicu jer oni bi trebali imati odgovore na tech pitanja (ili postavi pitanje na njihovom forumu).
To se i meni dogodilo, ali kasnije kada sam opet instalirao bilo je sve ok. :o
konfa mi je :
Intel Core (2) Duo 2 x 1,86 GHz
1024 Mb DDRam
Maticna ASUSTek P5B
NVidia GeForce 7900 GT/GTO
nista mi od toga nije bilo na half-life 2 i doom 3 i na morrowindu.,..
hmm...probaj staviti nove drivere za grafičku, ali ove maknuti doslovce, reinstalirati igru i pokušati opet, onda bi trebalo raditi, ukoliko imaš problema javi se na offical siteu.= Citat =:
Izvorno postao Choso Diablo
u pitanju drivera:
http://www.ngohq.com/home.php?page=F...&dwn_cat_id=10
igre su mi se preporodile nakon ovoga, sve što mi se prije chrashalo nakon ovih drivera je prestalo.
+skini 1.2 patch sa bethesdine stranice.
hm,.neznam di drugdje pitati ovo:
kako raditi screenshotove u oblivionu,..?
..davno prije to sam u igrama radio sa nekim programom(nesjecam se koji),.pa me zanima,.koji sve nacini postoje.
Trebaš u Oblivion.in (My Documents->My Games->Oblivon) promjeniti:
bAllowScreenShot=0 u bAllowScreenShot=1
evo upravo radim sve sto ste mi naveli pa cu vidit...
Hvala vam svima puno!! :D