Ima li netko dobar savjet kako da pripitomim papigu tigricu? Imam je već par mjeseci, al još uvijek bježi od mene.
Printable View
Ima li netko dobar savjet kako da pripitomim papigu tigricu? Imam je već par mjeseci, al još uvijek bježi od mene.
Daj joj keksa= Citat =:
Izvorno postao keko
Ili seksa.
A, ček, ptica... Ne bih znao ^^
Kod njih to dosta zavisi i koliko su dugo kod tebe.
Ja sam imao dvije... jednu sam dobio dok je već malo odrasla i nisam ju uspio pripitomit koliko god sam se trudio, dok je druga bila kod mene od malena i bila je nešto najposlušnije što sam u životu vidio. Samo sam trebao zazviždat da mi dođe na rame, a čak je dolazila i spavat kraj mene kad sam bio bolestan, strašno. ^^
E, meni trebaju načini na koji da ju pokušam pripitomit: da pričam s njom, dajem joj hranu ili što..?
Probaj joj pružit prst da ti sjedne na njega, a sa drugom rukom dati neku hranu. Neće sigurno htjet od prve, no kod njih moraš biti uporan. :)
Kao što je rekao Raz, zviždi joj...= Citat =:
Izvorno postao keko
Pričaj s njom, pjevaj joj, pa moraš joj dati hranu, šta ti je.
Mazi je, daj joj malo čokolade, i osvojit ćeš je...
I voli je, jer to životinje kuže. Budi dobar prema njoj i ona će bit dobra prema tebi.
Hvala na savjetima, znao sam otprilike da treba životinji pokazati ljubav, ali ipak je to lakše s psom kojeg maziš i osvojio si ga, nego s pticom koju ne možeš taknut.
Ma pomalo, i ona je životinja (osim ako je bolesna, onda su nemoguće i divlje-to prvo provjeri) budi uporan, neka se navikne. Stjeraj je u kut krletke i mazi je. Ako te ugrize za prst, obljepi ga flasterima:) i nastavi. Ako sam ja mogla pripitomiti pilića, možeš i ti papigu.= Citat =:
Izvorno postao keko
To već radim, i uopće me ne grize jako, onako malo gricka, znači to da se već možda malo priviknula?
Da, mislim da se malo priviknula. Nakon što se u potpunosti pripitome vole doletjet na rame i malo grickat uho. :)
Također, nesmiju biti ni stalno zatvorene u krletki. Moraju imat slobode i malo letjet po sobi (naravno, kod zatvorenih prozora ^^) da se priviknu na okolinu oko sebe. :)
Evo da malo oživimo temu: moja papiga se totalno pripitomila, skoro cijelo vrijeme je sa mnom u sobi dok sam na kompu, hoda po tipkovnici itd.
Evo slika:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_5567b8c3.jpghttp://www.imagesforme.com/thumb/thumb_57e103a8.jpg
Ajme kako je slatka, ma predivna jee :))))))))))))))))))
Daj joj pusu od Angel xD
Kako si je pripitomio? Moja je užas, totalni, kad ugrize pod obavezno ima krvi. Nikako je ne mogu pripitomiti, pokušavao sam ali neće. Inkubatorska ptica, boji se nekih stvari (recimo malih ljestvi, igračka tipična za ptice, ona se boji). I opet je volim :(
E, super što si je uspio pripitomit. Lijepa papiga btw. :)
Pa u biti sam samo pričao s njim, s vremenom je počeo letjeti na glavu i igrati se kosom, onda treba biti miran da se ne uplaši i da shvati da je sve u redu. Inače, da, papagaj je stvarno predobar.
Imam džukelu. Odaziva se na ime Liza, jer nisam imao priliku da joj nadjevam ime (koje bi vrlo vjerojatno bilo Milhervina ili tako nešta). Neznam koja je pasmina, skače ko luda, trči, parkur ovo ono.
Mr.Ker..zapravo se zove Nero
pola šnaucer,pola terijer,otvara vrata,trci preeprokleto brzo,i laje nonstop i dize zivce ukucanima i okolini i jede nametnike kao muhe,žohare,skakavce i ostalu gamad
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_c1bc6891.jpg
Evo i jedna slika mog psa, ime Floki, pasmina je koker španijel. Baš je super, cijelo vrijeme zaigran, a nekad i previše :) , ta zaigranost je mali problem kad uspije doći do susjedovih kokoši, inače sve pet.
Trebam pomoć, tigrica mi je pobjegla. Vidio sam u kom smjeru je odletio pa me zanima koliko mogu letjeti i kolike su šanse da ga opet nađem? I gdje će se većinom zadržavati, na drveću?
= Citat =:
Izvorno postao keko
0% sry
:( , ipak sam mu postavio krletku na krov da bi ju mogao vidjeti s veće udaljenosti, možda ipak doleti natrag. Inače živim u selu tako da mislim da imam veće šanse nego da živim u gradu.
U jebote, što ako pojede nekog? :shock:= Citat =:
Izvorno postao keko
Meni je druga tigrica jednom pobjegla (ovo sad mi je 3. ako ne racunamo jednu koju smo nasli pa je udomili), uglavnom odletjela je dosta daleko, ali je bila ful pitoma. Najdraze joj je mjesto bilo nekom stajat u rukavu, valjda joj je bilo toplo ili sto, jednom je cak i staroj snjela jaje u rukavu. Uglavnom, našo ju je jedan stariji bračni par jer im je sletjela na balkon, jer je valjda čula glasove na balkonu i totalno se pustila da ju uhvate bez ikakvog straha, i sutradan nam je papigica vraćena.
Kasnije si s njom mogao i vani izlazit na ramenu, nebi se micala haha....
Zato sam i postavio krletku na krov, i moja tigrica je dosta pitoma pa se nadam da bi se možda mogla i vratiti. Stvarno bi mi bilo žao da se ne vrati, jer sam se priviknuo na njega i baš ga zavolio.
Feanore, na kojoj je to udaljenosti otprilike (taj stari bračni par)? Zna li netko koliko otprilike tigrice mogu odletjeti? Mislim si da je vjerojatno za vrapcima letio jer je to ipak društvena životinja.
http://i42.tinypic.com/6hhwty.jpg
Kitteh. Zove se Momo (punim imenom Momo Adachi >:3) i da, ima zvono oko vrata.
jadan mačić,izgleda ko krava sa tim zvonom oko vrata :(
Constantine, ti nikada nisi vidio kravu, jel?
mislim na milka kravu :roll:
Da, ovo mače nije ljubičasto.