Osim kad ja štimam gitaru, pa onda puknu žice, pa kupim željezne žice koje mi se ne sviđaju i predebele su mi, pa kupim druge za klasičnu, pa mi pukne čivija, pa to popravljam, pa sve skupa dođe 200kn.
Printable View
Osim kad ja štimam gitaru, pa onda puknu žice, pa kupim željezne žice koje mi se ne sviđaju i predebele su mi, pa kupim druge za klasičnu, pa mi pukne čivija, pa to popravljam, pa sve skupa dođe 200kn.
Pa, stari(fala Bogu da on plaća)mi kaže da dođe 1000kn za frika koji dođe štimat!= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Sam da me nepočne žicat (al, mislim da bude. Ionako je to moj klavir)! :D
tko drži epiphone u hr?
Ok, kupio sam si onaj adapter za džitru, spojio ju, i instaliro gitar rig i one drajvere.
Šta sad?
Gitar Rig je muchos kompliciran, i stalno se spominje Rig Kontrol, kojeg ja nemam i ne mislim nabavljati, pa bi htio pitati, jel može kako bez toga?
guitar rig ti je zapravo dosta jednostavan ako se bavis osnovama samo.ja jedino ne kuzim kak da kad ja nekaj sviram na inštrumentu koji je uštekani u komp da čujem distorzirano ili s nekim efektom koji uključim.jer meni se niš ne čuje,stavim record,pustim->tišina .ali inače mi sve štima,dok sviram čuje se na zvučnicima od kompa ali guitar rig ko da ne prepoznaje...impuls= Citat =:
Izvorno postao Sajmon Drimr
E tak je i meni, uz još jedan dodatni problem, meni se na zvučnicima čuju samo 4, 5 i 6 žica, a prva i druga ne, dok za treću nisam siguran.= Citat =:
Izvorno postao Hanzaplast
Neznam jel to hardverski ili softverski problem, jer imam 5.1 creativov zvučni sustav, i iz nekog razloga mislim da mi neki zvučnici naprosto ne šljakaju.
Ja sviram bass gitaru i klavir sam naucio kao klinac.
Kolko razreda?= Citat =:
Izvorno postao J4CK
Rainbow music shop u vlaskoj i masarikovoj.= Citat =:
Izvorno postao ivan
oho! ima jedna njihova poslovnica i u karlovcu, pa ću baš otić pogledat jel imaju kaj od modela izloženo i malo isprobat(valjda će dat).
E, ovaj, u vezi Guitar Riga.
Sad, skinuo sam si i one ASIO drajvere, ali imam problem. Kada spajam gitaru preko tih drajvera, ona se čuje bez kašnjenja i bez grešaka u zvuku na mojim zvučnicima, ali Guitar Rig uopće ne prepoznaje zvuk i nemože se distorzirati niti ništa drugo.
S druge strane, kad spajam gitaru izravno preko drajvera zvučne, zvuk kasni i pun je grešaka, dosta je loš, ali ga GR skroz prepoznaje i dopušta mijenjanje zvuka...
Otvori guitar rig, idi na file>audio+midi settings
Interface stavi ASIO, samplerate 44100, output device Asio4All
klikni na Asio config
Gore lijevo na novootvorenom prozoru bi trebala biti zvucna i to sa zelenom ikonicom ako je sve u redu
stavi ASIO Buffer size na 96 (slider dolje lijevo) pa exit
Provjeri output latency, to ti je kasnjenje zvuka u milisekundama.
Idi na routing, provjeri ulaze i izlaze, pazi da je zvucna odabrana, a ne "not connected" ili nesto drugo.
Midi ti nije bitan osim ako ces koristiti midi kontrolere pa idi na ok.
Da li taj "clean" zvuk ujes i kad je guitar rig ugasen (a gitara spojena, naravno)?= Citat =:
Kada spajam gitaru preko tih drajvera, ona se čuje bez kašnjenja i bez grešaka u zvuku na mojim zvučnicima
Meni je na 224samples, 20ms latencij, je'l dobijem što ako smanjim buffer?= Citat =:
stavi ASIO Buffer size na 96 (slider dolje lijevo) pa exit
Da. Uopće se ne mijenja, upalio ja gr ili ne...= Citat =:
Izvorno postao DrunkyDuck
A sad ću probat ovo što si mi ti rekao...
EDIT: Evo, problem je u tome što kad namjestim na ASIO i odem na routing, pod input nema ništa na odabir osim Not Connected 1 i Not Connected 2 i samo onako -not connected-.
Da, to bi mogao biti problem. :)
Reci, kad otvoris ASIO control panel, vidis li zvucnu karticu i zelenu ikonicu?
Sto vise sampleova, to je moguce vise efekata koristiti bez "stekanja". Nazalost, to utjece i na vrijeme obrade zvuka pa se javlja veca latencija. U Guitar Rigu mi se cak nije ni dogodilo da sam morao povisiti zbog kolicine efekata.= Citat =:
Meni je na 224samples, 20ms latencije, je'l dobijem što ako smanjim buffer?
Koristim 96 sampleova jer mi je ugodna latencija na toj postavci (3ms), a nema nikakvih problema sa zvukom.
Naravno, kad snimam to ide drugacije.
Vidim, Realtek Hda, zeleno je, sve vredu.= Citat =:
Hmm, cudno. Probaj ovako, idi na ASIO control panel, pa advanced, otvori menije ispod zvucne (krizic) pa pogledaj da li je sa "IN" sve u redu.
Otvori control panel, idi na sounds and audio devices pa na "audio" tab provjeri da li imas recording device ili sta vec.
Zadnje, idi na start>run, upisi sndvol32 pa stisni enter.
options>properties, pod "Show the following volume controls" sve upali pa ok, ono gore ostavi na playback
sve slidere stavi na 50%-75%, pod microphone stavi "mute" da ne bi imao clean gitaru stalno upaljenu (tako da guitar rig pali po potrebi). Takodjer, ako pod microphone imas "advanced" tamo ugasi "boost"
opet options>properties, izaberi "recording" i opet sve upali pa ok
Tu sve slidere stavi na 50% i odaberi microphone kao aktivan (select), opet ako imas, klikni na advanced (pod microphone) i pazi da ti je "do not monitor" ugaseno, to jest, bez kvacice
Mozes ugasiti "Record control", idi testirati GR.
Ako nije nista od toga pokusaj uninstalirati ASIO drivere, nakon toga zvucnu, restartirati pa reinstalirati.
Jos jedna stvar, zasto slideri pod recording moraju biti na 50% - guitar rig zapravo radi preko tog slidera, to jest, njime kontroliras glasnocu inputa. Ako pretjeras, neces dobiti na glasnoci jer guitar rig svejedno motri izlaz i stisava ako je odredjena granica glasnoce predjena. Ono sto ce se dogoditi je to da ces dobiti manju kvalitetu i vise feedbacka. Tako da je najbolje glasnocu kontrolirati:
1)na zvucnicima,
2)u "Playback Controlu" pod "playback/master" i "wave"
3)Volume sliderom u GR ali pri tome pazi na Output levele, ako ide u crveno, pretjerao si i zvuk ce biti automatski stisan sto ubija kvalitetu (najbolje staviti na +0.0dB i regulirati ovim pod 1 i 2)
Redoslijed je bitan.
Stavio na 96ms i pri malo većem korištenju CPU-a (40%) zašteka, vratio na 224ms, sad vidim da mi je latencija 6ms, a ne 20.
Uopće nemre naći sndvol32, ni kad kliknem na volume gumb kod sound recordinga u sounds and audio devices, samo piše da windowsi nemreju naći sndvol32.exe, da ode na add/remove i instaliram, a to je zato kaj sam nešto ozbiljno brisao po windowsima, pa nemam iz tog razloga ni paint, te ću morati prvo reinstalirati windowse, ali hvala što ste mi ukazali na problem...
Sajmone to se isto meni dogodilo, mislim pri instaliranju SP2. Na sreću GR 2 mi radi. :P
Ljudi šta vam to nepiše u uputstvima? Mislim da bi trebalo...
Nesto s cim se zezam trenutno:
Klik me.
Just a preview.
Evo, sredio sam ovaj sndvol32, i napravio šta si mi rekao da napravim, ali još uvijek imam slične probleme.
Naime, kada gitaru spojim preko mic-ina od računala koji se nalazi naprijed na kućištu, ona svira direktno preko zvučnika, ali ga guitar rig uopće ne prepoznaje, niti preko asia.
S druge strane, kada gitaru spojim iza, guitar rig ju prepoznaje i preko ASIO-a, ali zvuk je i dalje čudan, onako isprekidan, kasni, i općenito zvuči jako loše.
Probaj povecati broj sampleova u ASIO postavkama. Idi malo po malo.
Zaboravio sam napomenuti da ja imam ASIO zvucnu, mozda zato mogu namjestiti na jako male latencije.
jebada :pray:= Citat =:
Kako si napravio zvuk? Rotator + reverb?= Citat =:
Možeš reći kako?= Citat =:
Evo, sredio sam ovaj sndvol32
Skinuo sam, i poslo u D/Windows/system32, evo tu ti je link.= Citat =:
Izvorno postao Neven <R>
Muchos gracias.
Keines Problemos :)
Hvala :)= Citat =:
Izvorno postao Hanzaplast
Flanger + delay. No mogao sam slicno dobiti i s tvojom varijantom.= Citat =:
Kako si napravio zvuk? Rotator + reverb?