U slast...= Citat =:
Izvorno postao The Great Duck
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...od_Hot_Dog.jpg
Printable View
U slast...= Citat =:
Izvorno postao The Great Duck
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...od_Hot_Dog.jpg
I što bi sad to trebalo značiti?
idem na Juru Stublica 25.10.
danas. medika. :gitara:= Citat =:
Izvorno postao skitkid
Kupio karte za Rammstein (fan pit) i Sunn O))), makar se zasad čini da ću na oba koncerta sam ići. :|
Konacno, Rammstein...
Za rodjendan cu se pocastit njihovim koncertom, i znam da mi nece bit zao tih 400kn... :gitara:
Jučer sam bio na Sunn O))) koncertu, pa evo, da nabacim par dojmova.
Eagle Twin, američki sludge metal duo, su počeli uz lagano kašnjenje - doduše, ne njihovom krivnjom, treba vremena da se naštima dva metra visok zid pojačala postavljen nasred pozornice. Nastup je bio vrhunski - užasno glasan i masivan sludge koji je dobro došao kao zagrijavanje za Sunn. Publici su se očito svidjeli, dvoranu su popunili jednako kao i headlineri, a u svojih 45 minuta su odsvirali većinu prvog albuma bez ikakvih prekida među pjesmama. Ne bi bilo naodmet još koji puta ih vidjet uživo.
Nakon kratne pauze, počeo je dvosatni (ili sat 45, tako negdje) hipnotizirajući drone-fest koji je doslovno prošao kroz cijelu publiku. Prije početka, dok su štimali gitare i pojačala, tip na pozornici je potegnuo jedan akord koji je zatresao cijelu dvoranu - reakcija publike : "Ovi nas sve oće pobit". Cijelo vrijeme sam imao čepiće ušima, kao i ostali u prvim redovima, pa nisam iskusio punu glasnoću koncerta, ali osjećaj kad odsviraju riff, odnosno drone, je najlakše opisat kao ogroman zid zvuka koji prolazi kroz cijelo tijelo i trese sve ispred sebe. Od silnog titranja se čovjeku stvori knedla u grlu, pa ne čudi što se par cura u prednjim redovima stalno primalo za vrat na početku koncerta. Prije dolaska na pozornicu, zadimili su cijelu dvoranu da ljudi ne mogu vidjet dva metra ispred sebe, i ponovo puštali dim dok su donosili razne rekvizite. Nakon jedno dvadeset minuta drone-festa, pojavio se vokal - ni manje ni više nego legendarni Atilla Csihar iz Mayhema, zbog kojeg je cijela atmosfera više podsjećala na ritual nego koncert. Prvo je nosio nešto što liči na Rorshachovu masku prelivenu voskom, a pred kraj se presvukao u plašt s komadima slomljenog zrcala, kapu poput one na Kipu slobode, samo s više bodlji, i najmetal detalj ikada - rukavice s laserima koji izlaze iz prstiju. Svaka mu čast i na vokalnim sposobnostima - pričao je, šaptao, stenjao, izvodio goregrind growl, pjevne dionice, gregorijanske korale i okultne chantove (ne bih znao hrvatsku riječ za chant). O'Malley i Anderson nisu bili ništa lošiji, zvuk je varirao od morbidno glasnog do laganijih dijelova s naglaskom na Atillu, a par puta se pojavio i Steve Moore, četvrti član benda, zadužen za trombon i samplove.
Ukratko, riječ je o uvjerljivo najboljem koncertu mog života - orgazmičan auditivni doživljaj, vrhunski scenski nastup i podrhtavanje koje dolazi s time. Vidio sam jedan komentar na last.fmu s kojim se potpuno slažem; "Sunn je bend kojeg se sluša cijelim tijelom".
Ok, idući put ih definitivno ne propuštam :) Baš me zanima, jesu se čepići za uši dijelili na ulazu ?
nisu i nije bilo baš preglasno.
meni malo pretjeran cirkus to bio sve al sve u svemu ok. :thumbs2:
Istina, čujem da je glasnije bilo kad su u Pauku svirali. Al jučer me cijeli dan glava ubijala, pa nisam htio bez čepića.
I skitkid, sumnjam da je tebi išta preglasno, vidim na last.fmu da svaki drugi dan na neki koncert odeš. :)
a ti koncerti su puno tiši al je zvuk grozan pa glava puno više boli. valjda. ne znam. :D
mene je atila upilal onim guturalnim guslarenjem na sredini koncerta i da tog nije bilo bilo bi najbolje ikad. :D
Ne znam, meni skroz solidno zvučalo :)
Nego, da vas čujem ljudi, ko sve ide na Isis?
Idem= Citat =:
Izvorno postao Mafioz0r
a Ko ide na rammstein čuja san da će bit u 3 misecu
Bar nema kilometarski post o Rammsteinu na početku prethodne stranice.
VALHALLA - 11.12. - We Come One & Angel Of Fire @ Željezničar, Zagreb
http://www.tportal.hr/showtime/glazb...-u-Zagreb.html
dakle, ide li tko? ja definitivno idem, makar nitko od mojih ne sluša cohena i vjerojatno ću ići sam, a za ovo sigurno kupujem kartu prije rammsteina, makar još nemam para ni za jednu
Zašto,o zašto u Spaladium Arenu ne dolazi nitko osim Thompsona,Zečića,Grdovića i Bulića,a svaki dobar koncert mora bit negdje u ZG? :(
jer od 2 seljačka gradonačelnika, zagrebački sluša bolju muziku :P
E da,da je po njegovom došao bi Freddie Mercury u ZG. :D
Al čuo sam da je i on bio na Buliću u Njemačkoj nedavno,da "se dodvori dijaspori"...A i ovi su pjevali prije nego je Kerum postao gradonačelnik,mislim da je to jedini koncert koji je bio tamo...
na ovo idem makar morao banku opljačkati... tip je totalni kralj i ovo se ne propušta... jedva čekam... :)= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
Jedva čekam Tokio Hotel
[quote=IGoR_2803]na ovo idem makar morao banku opljačkati... tip je totalni kralj i ovo se ne propušta... jedva čekam... :)[/quote:1edbfehf]= Citat =:
Izvorno postao "Da_killah":1edbfehf
a još ako 3 dana nakon toga uleti i rammstein, selim se kod prijateljica u zagreb :)
evo je, moja je... :D
http://www.imagesforme.com/upload/4387549c.jpg
navodno su već rasprodane ove za 450 kn...
grr, ja jučer pitao u dallasu, ima još karti i za ramštajn i za cohena ali hoću ih što prije
IIIIII ČEK DIS AUT!!!!!!!!
http://img199.imageshack.us/img199/2406/2mecnjr.jpg
:pray: :pray: :pray:
Kila đoje i piči na koncert :pray:
Bio sam prošle godine na njegovom koncertu koji su organizirali frendovi. Konc i opčenito atmosfera koju lik radi je bila nešto, stvarno, nema mu ravnoga na ovim prostorima.= Citat =:
Izvorno postao Lord Jambrek
Al kad govorimo o zelenome...imao sam osiječaj da je tu večer marijana bila legalna, svi su šili, od zaštitara, izvođača, rulje....prije si mogao užicat to nego cigaretu, beautiful! :cry:
:D
neeeeeeeeeeeee , istu vecer kad i guetta u bestu :s
Da, stvarno težak izbor :(= Citat =:
Izvorno postao pimp
Kolko vidim, objavljena satnica svih bendova na N.O. Jazz festivalu:
http://www.sczg.hr/nojazz/program/
Odlično, Six Organs u nedelju počinju u 21.30, bit će gotovi do 23, pa stignem i na zadnji bus. Pogledat ću i onaj Gala Drop, po opisu zvuče taman po mom ukusu. Sad sigurno idem, sam se nadam da će bit karta na ulazu. A ostale dane ću slušat na live streamingu :)