= Citat =:
Izvorno postao amd freak
Bloody ameri
Printable View
= Citat =:
Izvorno postao amd freak
Bloody ameri
Od sljedećeg mjeseca definitivno prestaje prodaja Intelovog četverojezgrenog procesora Q6600, pa tko je imao namjeru, neka kupi što prije.
Model koji će ga zamijeniti će biti Q9200.
Razlog obustave proizvodnje je zastarjela 65 nm tehnologija.
To bi značilo da prodavači moraju srezati cijene procesora kako bi ih što prije izbacili iz asortimana.
Osobno čekam nove linije, a poprilično sam zagrijan za novi i7.
:shock:
A kolko dođe taj Q9200?
Novo napajanje iz Corsaira
Corsair je lansirao najnoviji proizvod iz HX linije napajanja, HX450W. Napajanje je bazirano na istom dizajnu kao i nagrađivani HX1000W, ima jedan 12V rail, iskoristivost preko 80%, te modularan dizajn.
Novi HX450W je dio Corsairove profesionalne serije,i kao takav koristi komponente koje osiguravaju stabilne i pouzdane voltaže sa ukupno 88% izlazne snage na 12V railu. Novi HX450W ima jedan 12V rail koji može isporučiti 33A struje i dolazi sa ATX12V v2.2 i EPS12V 2.91 podrškom.
MTBF ovog napajanja je 100 000 sati,a napajanje je hlađeno sa jednim 120mm ventilatorom. HX450W koristi tanke modularne kablove koji osiguravaju maksimalni protok zraka u kućištu.
HX450W bi trebao već biti raspoloživ u Europi i Aziji,a dolazi sa 7 godina jamstva.
http://www.fudzilla.com/images/stori...sair_hx450.jpg
http://www.fudzilla.com/index.php?optio ... 8&Itemid=1
op op... ako ovo bude oko 500-600kn, morat cemo rijesit nesta... :wink:
"stari" imaš tek 14 godina...daj živi malo.Za te gluposti ti ostane vremana nakon tridesete :D .= Citat =:
Izvorno postao Karlo_from_Bjelovar
pa racunaj da je ovaj moj cors 680kn... utopim ga za 500kn i za 500kn nabavim ovog, ako nista drugo barem preko veze... :D
hebeš život, kompovi su zakon :D= Citat =:
Izvorno postao bezimeni
dal imate kakve teme na forumu o i7,novim socketima 1366 i memorijama dd3? i da li već netko ima nove procesore,pitam jer nisam puno pronašao
osim onoga što se pisalo u ovoj temi, nema ništa, ako imas kakvu ideju, osvrt ili bilo kaj slobodno piši... a čisto sumnjam da je netko s foruma prešao na i7 jer bi se već pohvalio...= Citat =:
Izvorno postao m4x
neka administratori otvore raspravu o i7,novim čipsetima i ddr3 memorijama,da otprilike saznam koje nove matične vrijede,testove i kad će cijena postat prihvatljivija= Citat =:
Izvorno postao IGoR_2803
znam da skoro svi vlasnici intel quad procesora neće tako skoro na nove i7 al ipak...
Osobno sam mislio uzeti
INTEL Core i7 920
Gigabyte EX58-UD5
Kingmax 2GB, DDR3, 1333MHz x2
Ali pričekat ću da Intel prvo povuče kompletnu 65nm tehnologiju, i da AMD stabilizira tržište. Procjena je siječanj-veljača 2009.
od trenutačna tri i7 proca niti nema smisla ići na ništ drugo osim 920 imho jer se taj bez problema kloka na taktove 965 extreme, a razliku u cijeni od 5.5k kn ne moram niti spominjati...= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Sa 3,7 na 5,5 GHz
Iako smo i mi davno pisali o tome da Nehalemi (procesori sada poznati pod imenom Core i7) ne trpe pretjerano overclockiranje jer podizanje napona RAM-a može dovesti do uništenja procesora - moramo povući sve što smo rekli. (Što da vam kažemo, bili smo zavedeni…)
Japanskom entuzijastu s "kodnim imenom" duck tako je uspjelo procesor Core i7 Extreme Edition 965, koji nominalno radi na 3,73 GHz, potjerati na 5,51 GHz. Za tu svrhu je korištena Asusova matična ploča ROG Rampage II Extreme koja u BIOS-u podržava razne (perverzne) načine overclockiranja svega i svačega.
Duck je, inače, prošle godine već "ušao u povijest" kada je overclockirao Pentium 4 631 na 8,14 GHz.
bug
kad točno izlazi windows 7 i dx11?da li su moguće kakve kombinacije da se promjeni i utor za grafičke?= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
inače mislim da iduće godine(1 ili 2. mj.) izlazi i USB3 tako da ne vrijede nove matične osim ako se proizvedu posebne jedinice sa usb3 pa se samo priključe na postojeći sistem(to je mislim moguće)!?
e imam jedno pitanje dali je moguce staviti novu grafu u laptop serije hp 6820s trenutna grafa je ati mobility radeon x1350 128MB pise jos kao da ide do 324MB prosirivosti?? molim odg hitno
Kakve veze ima tvoje pitanje s topicom??= Citat =:
Izvorno postao szeljkos
Ima veze sa starostima iz hardware svjeta :P
Jednostavno mu napravi novu temu.
Intel u 32 nanometra
http://www.bug.hr/foto/slika.asp?sli...-56462.160x200
Intel je danas službeno potvrdio da je dovršen razvoj 32-nanometarskog proizvodnog procesa nove generacije koji je već ranije najavljen. Puštanje nove generacije u proizvodnju planira se za četvrto tromjesečje 2009.
Intel će sljedećeg tjedna na međunarodnom skupu o elektronskim uređajima (International Electron Devices meeting, IEDM) u San Franciscu otkriti brojne tehničke pojedinosti o 32-nm procesnoj tehnologiji te o nekoliko drugih tema. Ovime se Intel pridržava svog ambicioznog ritma konstruiranja i proizvodnje novih uređaja kojem je nadjenuo naziv "tik-tock" strategija. Suština je toga plana otprilike svakih godinu dana naizmjence predstavljati potpuno novu procesorsku mikroarhitekturu, a zatim vrhunski proizvodni proces. Ako sljedeće godine proizvede 32-nm čipove, Intel će četvrtu godinu za redom ostvariti taj cilj.
U Intelovoj prezentaciji o 32-nm tehnologiji opisuju se logička tehnologija koja je spoj nove generacije high-k tehnologije tranzistora i metalne upravljačke elektrode, 193-nanometarska imersivna litografija za ključne slojeve uzorkovanja te napredne tehnike za naprezanje tranzistora.
Intel će na IEDM-u predstaviti i niskoenergetsku verziju svog 45-nm procesa sa sustavom na čipu, tranzistore utemeljene na složenim poluvodičima, projektiranje supstrata radi poboljšanja performansi 45-nm tranzistora, integraciju kemijskog mehaničkog premaza na 45-nm čvoru i drugdje te integraciju mreže silicijsko-fotoničkih modulatora.
---------------------------------------------------------------------------------------
GeForce GTX 295 na CES-u
http://www.bug.hr/foto/slika.asp?sli...-56463.160x200
Nvidia na nadolazećem sajmu CES, koji se početkom sljedeće godine održava u Las Vegasu, namjerava predstaviti dvoprocesorsku grafičku karticu naziva GeForce GTX 295, piše VR-Zone.
Kartica će biti već viđenog Nvidijinog GX2 sendvič dizajna s dvije zasebne kartice, a ne s čipovima na jednoj tiskanoj pločici, kako je to slučaj kod ATI-jevih Radeona HD 4870 X2. Osnova svega su dva 55-nanometarska GT200 grafička procesora, no nisu u igri novi GTX260 modeli s 216 stream procesora. Radi se o 240 stream procesora po čipu (ukupno 480) uz ukupnu širinu memorijske sabirnice od 896 bita (2 x 448 bita).
Ovo čudovište posjeduje još i ukupno 1.792 MB GDDR3 grafičke memorije, dok točni taktovi memorije i procesora nisu poznati. Ukupna potrošnja iznosi 289 W, a za cijenu i ostale detalje valja pričekati 8. siječnja, kada počinje CES 2009.
Bug.hr
zašto jednostavno ne prodaju dvije takve u "kitu" i mirna bosna...
Al ovako koristi samo jedan PCI Express x16 slot.
ma znam, to sam ja vise iz podsmjehivanja...= Citat =:
Izvorno postao R@pt0r
errr.. tolko o jeftinim napajanjima :D= Citat =:
Izvorno postao R@pt0r
Lako tebi reć, ovo tvoje čudo ga pojede za doručak :D
pa na to sam i mislio.. sad će konačno ljudi prestat kupovat jeftina napajanja, jer neće moć komp bootat uopće :D
kupiš napajanje od 500W, a grafa kaže drugim komponentama: "meni 300W, a vi se možete slikat", na što je procov odgovor "ungghh.. zakržlj"
Ja definitivno u slijedeću konfiguraciju ubacujem minimalno 750W
uuu... ce kostat 400 il 700kn? :D
ogavna mi je...
Također izgleda odvratno i ne kuzim cemu bi to trebalo sluzit,sto,svaki put kad hocu igrat moram ustekat novu tipkovnicu