I ja imam tu mogućnost. Ako će sedmicu dat uopće za dwnld, zasad je samo XP i Vista.= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Printable View
I ja imam tu mogućnost. Ako će sedmicu dat uopće za dwnld, zasad je samo XP i Vista.= Citat =:
ako su dali XP i sedmicu, ne vidim razloga zasto nebi i sedmicu. Vjerojatno ce biti ric o proffesional verziji...
kako bi se sedmica vrtjela na računalu sa 512mb rama,nekom jadnom,vjerovatno integriranom grafičkom i procesorom od nekih 2 GHZ,jel neko probao instalirat wi7 na takav komp?
Zato sto bi htio jednom liku to stavit a neznam kakva će situacija biti sa driverima i hoce li se sedmica normalno vrtjet.
Pa trebala bi raditi normalno. Jedino bi mozda bio problem nedostatak rama, al to se moze rjesiti tako da se iskljuce nepotrebni servisi...
U minimalnim zahtjevima je navedeno najmanje 1GB rama. Ali to ne znači da sam OS poždere cijeli gig rama, ne??
Meni ždere 850 rama,doduse,imam hrpu programa pokrenuto,cpu je na 100% 0-24,neznma,mislim da budem supio,ono,pogasim hrpu nepotrebnih servisa i bude to islo.
Da, ako pogusis servise, default potrosnja ce biti oko nekih 500-ak mb rama. Al svejedno vise rama nebi skodilo... :wink:
tesko je nac takve rama,nemam pojma ni koji je tip,DDR mislim sali nisam siguran.
pa provjeris s everestom...al da, ako je u pitanju DDR, teze ces naci
znam da DDR2 sigurno nije,nemogu provjerit sa everestom zato sto kmp nije tuz.
Znači, ukoliko se u međuvremenu ne nađe nikakav bug ni drugi razlog za promjenu, ovaj Win7 će biti isti kao onaj za šire narodne mase koji dolazi u 10. mjesecu?
Upravo to ;)
Bartuc,odmah,daj mi popis koje procese trebam ugasit na wi7,instaliram ga na prastari komp,P4,2,8 ghz,512mb rama,komp se se vecinom koristit za surfanje i muziku pa bi htio optmizirat wi7 što je bolje moguće.
Skinuo sam si sedmicu RC, i imam sve potrebno za reinstall, al sam lijen to napravit. :( Sada mi sve normalno sljaka na Visti i mislim da cu ipak preskocit RC i pricekat 10. mjesec...
= Citat =:
Izvorno postao Constantine
Možda ti ovo malo pomogne:
http://www.askvg.com/master-tutorial-to ... uper-fast/
Tamo imaš i popis procesa koje smiješ stavit na manual:
http://www.askvg.com/windows-7-services ... to-manual/
Uglavnom, nisu loši guideovi.
Samo da pitam. Gdje ste vi našli Win 7. Pretpostavljam da je to beta pa ju treba samo skinuti s neta ili što?
Dakle, samo skinem, instaliram i to je to? Tnx.
Naravno da moras podnjeti zahtjev za key koji se naravno đabe djeli.
jos sam vise impresioniran sa wi7,uspio sam ga jucer instalirat na komp sa Pentiumom 4 na 2,8 ghz,512mb rama i nekom jadnom grafičkom i radi savršeno.
Ja ću ga probat puknut na P4 1.7, 512ram i GF4 Ti4200= Citat =:
Izvorno postao Constantine
Jel ikoja firma osim MSana dobila RTM?
Nemam pojma, vidio jucer da su to dobili iako me to ne dira tak puno 8)
Ja sam htio neki dan instalirati sedmicu(primila me volja :) ) i onda mi nije htjelo bootati dvd. U biti, skinuo onaj poweriso file od sedmice, extractao i poprzio na dvd i kada sam stavio u biosima dvd-rom kao 1.boot device, nije mi htjelo bootati dvd, nego mi je samo normalno podizalo winse koje imam...weird :?
pa zasto ne instaliraš normalno,ono odaberes C disk i ta se particija formatira a D ostane.= Citat =:
Cek malo, ne moram izvoditi foru sa mjenjanjem first boot devica? Samo stavim dvd i pokrenem instalaciju? Jer prije sam uvijek mjenjao boot device i van windowsa radio novu instalaciju...
ne kuzim te,mislim mozes ti da ti se bota preko cd-a ali nema potrebe,samo spržiš windowse na dvd,pokrenes instalaciju,odaberes ono drugo,odaberes glavnu particiju i normalno se instaliraju windowsi a ostaci starih windowsa se spreme u folder windows old.
A sta ce mi ti ostaci starih winsa, samo mi mjesto zauzimaju na disku...ja bi samo formatirao C particiju i na nju instalirao sedmicu. Zanima me samo da li se to moze ovako u winsima, bez mjenjanja boot devica(posto mi to nekim cudom nece sljakati... :? )?