Izvorno postao
Izgubljeni_v2.0
Daj prvo ne izmišljaj činjenice. Radni staž dobiješ godinu dana kao i novu kvalifikaciju u radnu knjižicu preko stručnog ispita kojeg polažeš na kraju ugovora. Tih 1600kn će sad biti 2400kn tako da to više nije toliko ni loše. Drugo ta mjera nije zamišljena da ti osigura stambeno stanje nego kao odskočna daska (ili barem kao nekakav pomak) prema pravom poslu kojeg ti očito nemaš. Kad već nakon pola godine-godinu vidiš da nemožeš naći posao ta opcija uopće nije loša. Pa posao ti naravno ne garantira nitko ali postoji mogućnost da tu ostaneš nakon toga. Znam iz prve ruke da je PBZ tako uzeo 11 vježbenika i sve ih ostavio, pa ljudi sad imaju dobar posao s normalnom plaćom.
Pa normalno da radim i dobar dio plaće ostavim doma, a onda ostatak trošim na svoje hireve i svakodnevne troškove. Daj ne vjerujem da se hvališ kako si krvavo radio punih 3 mjeseca lol. Što si to konobario sezonski ili nešto tako? Kako sad živiš, pa ono da meni uletiš daj mi za piće/pojest/kartu za tramvaj ili na što već trošiš svakodnevno pa uzeo bi tu tipkovnicu i dobro te opizdio svaki put kad bi me pitao za nešto.