Sve miške, zahvaljujući boxu i covjeku koji nas trenira (specijalas iz ATJ Lucko, nekad dodje i frajer iz BSDa).
Noge su mi dosta snazne i izdrzljive.
Printable View
Sve miške, zahvaljujući boxu i covjeku koji nas trenira (specijalas iz ATJ Lucko, nekad dodje i frajer iz BSDa).
Noge su mi dosta snazne i izdrzljive.
What Kenyi said. Ali freerunning ćeš teško počet učit na ''ulici''.
Ja znam da nisam za frontflip imao muda na livadi napravit, a kamoli na betonu.
Dok je parkour puno lakši. Bar meni, jel.
Zgibove cesto radim, noge su mi dosta snazne.
Sto se tice kondicije i snage, nece mi bit problem.
Mislim da ak ce pocet free running da mu je lakse backflip prvo..= Citat =:
Izvorno postao BigBongman
Najbolje je otic negdje na bazene i skakat dok ne usavrsis to da se izravnas prije nego si u vodi..
Nakon toga na livadi moze da dobije stabilnosti kad skoci i onda moze nakon toga na betonu bez beda..
Bigbong, koliko dugo treniras parkour?
Oko 3 godine. Računajući da sam prošle godine imao upalu pluća(-6 mjeseci) i bio sam nogu slomio(-2 mjeseca).
I kako si zadovoljan time? Što si sve naučio?
Parkour mogu reć da sam poprilično dobar. Mogu preskakat zidove svoje visine bez ruku(wallrun-am), poboljšao mi se odskok, doskok, roll, kondicija i sve poprilično. A od trikova znam(tj. znao sam, sad moram ponavljat gradivo zbog gore navedene upale) Kick the moon(J-step gainer), back i front flip, front tuck, kong, speed dash i još neke vaultove.
Ja evo 2 god i 9mj. (to -4mj. posto sam 2x strgo tetive na obje noge)
Ja sam jako zadovoljan, najvise zbog toga sto sam puuno pokretniji od svojih vrsnjaka, tak da to dobro dodje u svim sportovima..
Prvi dan mog parkour treninga sam naucio roll, to nikad nec zaboravit koliko je to brutalno bilo vjezbat na parketu, dalje sam ucio monkey vault, kong i tako dalje..
Nakon vecine vaultova razvio mi se neki osjecaj za improvizaciju i odonda sam dosta brzi i puno lakse prelazim prepreke nego kada slijepo idem tipa "Aham, tu je stol, tu trebam napravit kong vault"..
To i jest smisao parkoura. Art of running.
A ako te zanimaju trikovi probaj nekako nabavit dvoranu. Ja sam se znao uštekat s frendom koji je treniro rukomet, pa dok bi on treniro njegov trener bi mi dao da vježbam tamo di su strunjače. 20 puta lakše.
Citam i ne vjerujem. Kvalitetan offtopic. Nice... :)
Pa valjda taj klub ima neku dvoranu, pa da mos vjezbat, a u slobodno vrijeme, ljivada is your friend. :)= Citat =:
Izvorno postao BigBongman
Danas sam naučio više o šuzama nego ikada. Baš sam se zainteresirao i pregoogleao hrpu izvora o formi stopala te prilagođenju tenisice baš za to stopalo i vrstu trčanja/podloge.
Samo kaj sam sada pao u bad pošto vidim da mi 300kn nije dosta za kvalitetne tenisice. Eventualno Adidas Duramo ili nešto jeftino iz New Balance branda. To ću sutra pogledati kako izgleda u RL, preko neta su ružne, ali to je tako kod tenisica za trčanje :( One koje mi se sviđaju i koje su pravo kvalitetne koštaju od 900kn pa na dalje. S time da ima čist dobrih i za cca 100€, ali to mi je puno previše za non pro aktivnost.
Mada bi si morao priuštiti bolju tenisicu s obzirom da planiram trčati, a koljena (meniskusi) su mi u qurcu. Isprobati ću ove jeftinije, ako ne valja, onda ću štediti za nešto bolje i do tada voziti bike :D
Da imam $150 viška i da planiram trčati...
http://img402.imageshack.us/img402/1...ounceshoes.gif
blood, je da je bilo 50 postova između, ali neka. ako igraš jednom, max 2x tjedno u dvorani, onda si uzmi te predatorke ili f10. ja osobno nikad ne bih. ne znam koje su bile adidaske točno, ali te su mi najviše trajale od svih tenisica za nogomet (god i pol), a uništavam ih vjerojatno brže nego itko :D
nike i sam znaš da se brzo raspadaju, diadore su mi bile dobre al su đonovi otišli nakon godinu dana i mošgajebat, pume se relativno brzo raspale, lotto isto, sad imam mizuno jedno 7,8 mjeseci, dosta dobro se zasad drže, jedino mala rupa na desnoj unutarnjoj strani, al možda su se đonovi počeli trošit,jome su navodno sad najbolje za mali nogomet, zbog toga su i neš skuplje, još mi nijedne nisu došle na red da ih i sam isprobam, al svi ih hvale :D
e, da, ono da ćeš u jednim adidaskama bolje tehnicirat, a u drugima bolje pucat, moš objesit mačku o rep ;) meni su možda i najbolje za pucanje bile neke no-name koje sam dobio iz srbije, al raspale se nakon mjesec dana
Nadam se da pazis za koju podlogu ces uzet tenesice :D= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Hvala puno, zapravo mi je najbitnije to da su cvrste i da nakon 2 tjedna ne izgledaju koda sam ih prije 2 god kupio....= Citat =:
Izvorno postao Da_killah
Narucio sam na kraju oba para, sad cekam da mi stignu, f10 cu vjerovatno nosit ovako za stalno, a predator tu i tamo, ali vecinom za nogomet, u dvoranu idem 4x tjedno a preko vikenda odem na teren i igram 3x3h nogomet, valjd ce mi izdrzat..
I ja isto najvise vjerujem adidasu, te patike postanu toliko udobne, takodjer sam imo jedne, neznam model, ali to je bilo bozanstveno nosit ih...
Za ovo tehniciranje bla bla, al ima tu malo istine, lakse je tehnicirat s patikama koje su teske 100g nego s nekima koje imaju pola kile, npr. Puma Speedcat III sam kupio jer su te bile najblize šuzama za nogomet kad sam doso u taj neki shop, u pocetku su bile dobre, ali nakon 2mj. su se toliko istrosile da imam valjda 1cm lufta u patici(u širini mislim..)
Joma nemam gdje kupit, mogu preko neta, al nemam gdje isprobat veličinu..
Evo novih kežualki, k tome cu ih nositi i za maturalnu vecer.
Moje su dosta svjetlije samo.
što se izdržljivosti tiče, adidaske su meni najbolje, iako ih sad već dugo nisam imao, većinom se bacam po betonu i najbolje su za to ;)= Citat =:
Izvorno postao blood4me
a da, s veličinom se nemoj zajebavat, posbno kad žuljevi dođu. inače nosim 45, ove mizuno su mi 43 i još ima prostora u njima, a jedan frend stalno na jednoj nozi ima žuljve jer na njoj nosi broj veću tenisicu jer mu je jedna ozljeda sjebala stopalo, pa operacija, ovo, ono
Lajk.= Citat =:
Izvorno postao Kenyi
Kenyi - dobar opanak :D
ma de bike je zakon... moš i u papucama vozit... nema gnjavaže oko skupih patika ^^ osim ako si power cycler pa ti trebaju šprinterice <_<= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
@Kenyi
Šemica :wink: inace volin patike s bilom potplatom
Kupio sam si tenisice za trčanje, i to kakve :pray:
Bio sam u hrpi dućana i odabir je bio između Adidas Duramo 3 za 370kn i New Balance (ne znam ime modela) za 460kn. Na kraju odem danas do Arene u Intersport i vidim Mizuno Wave Hawk 2 snižen sa 700kn na 490kn pošto je bio zadnji broj i to taman moj broj :pray:
Tenisice su fenomenalne i fakat mi je drago da nisam kupio kvazi trčkaralice Duramo ili New Balance (budget brand). Ipak su Mizuno i Salomon vrh tenisica za trčanje. Pre jebena mi je ova mrežica, vidiš si prste kroz nju koliko su prozračne, ma sex.
PS: Čak i nisu pre ružne :D
http://www.pohrani.com/f/l/FM/1nNMXgnL/12052011736.jpg
http://www.pohrani.com/f/2H/LA/2EuIuJ62/12052011738.jpg
PPS: A dan prije sam otišao u Hervis i na nogu stavio Mizuno za 1200kn, takvo savršenstvo nikad nisam imao na nozi. Tenisice su ružne ko pas, ali ne osjetiš ih na nozi, peta se utopi u zračnim jastucima, oblik je takav da te samo prevagne na prste kako bi lakše trčao :pray: Ali nema čanse da kupim nekaj takvoga :(
nhf al su pre faking ruzne.
kao i sve ostale tenisice za trcanje.
Imam osjećaj da ljudi trče dok nema sunca baš zbog ružnih tenisica, a ne zbog toga što je lakši zrak :D Ali da, sve su apsolutno ružne, neke više, neke manje. Kakvih sam sve vidio posljednjih dana, ove su još i OK. Ne razumijem zašto se iživljavaju na tim tenisicama :(
Broj 43. Nosio to u 6 razredu osnovne. Good old times kada sam mogao naci patike za sebe.
da, 43 >.> to je sitno.. furam 45-46 komotno, ak je manji model znao sam i 48 furat :(
ma u svemu se može trčat kad se oće,pogotovo ak te murija lovi :rotfl:
ot imam neke žuto/zeleno crne vensice,bas su mi sexy
Bartuc trči, vauuu :) Di rokakš, ziher samo ženske naganjaš.
Danas kupio ove:
danas sam kupio patike slicne ovima u zg-u:
http://goo.gl/AR4Is
samo sto nemaju ove rupice između crta.
Jesu tvoje isto crvene?
P.S. Adidas old school patike rulaju prebrutalno. Toliko su moćne da pašu na sve.
jesu.
Starke također... nosit cu ih kad se budem ženio xD= Citat =:
Izvorno postao Niko Bellic
Starke ne stoje svima. Ako imas veliku nogu i usko stopalo starke su zaku***. Eto. Razumes?
A istina... frend ima ogromnu nogu i nemože navući starke... ali zato ima neke kožne šuze također od conversa ^^
http://www.highsnobiety.com/uploads/...ring07.jpg.jpg
moje su kao one gore lijevo : :pray:
Zakon opanci za štalu :pray:
Nemoj se naljutit, ne podnosim starke :P
tužno je u tome što će za par mjeseci biti opanci za štalu------kako je lijepo biti seljak :cry:
Uzeo mali predah od Sketchersica i kupio si:
http://www.soholab.com/c/img/product...24433_GYBK.jpg
Nevjerojano udobne. I jako se usmrde.
Napokon sam si nabavio nike lebron patike