Da, nedostaje nešto u stilu Ald-ruhna i ovaj...svih gradova Morrowinda. Još jedna stvar u kojoj Oblivion saksa
Printable View
Da, nedostaje nešto u stilu Ald-ruhna i ovaj...svih gradova Morrowinda. Još jedna stvar u kojoj Oblivion saksa
I sam si rekao da onaj Deviath Fyr zivi vec pun k, znaci da su Dunmeri vrlo zilavi i da ne umiru lako.= Citat =:
Izvorno postao FireSpirit
koliko san do sad vidia previse kamenih kuca ima, balmora i vivec meni stvarno ocajno izgledaju, suran malo popravlja situaciju, ali samo malo
Balmora je prvi veliki grad u koji dođeš i učlaniš se u gilde. Ima vrlo ugodnu atmosferu.= Citat =:
Izvorno postao Lord Myrkul
Balmora i čitava Hlaalu arhitektura općenito su odlično - baš nekako idilično izgleda.
je, pa barem nisu svi isti, svaki grad je poseban...= Citat =:
Izvorno postao Lord Myrkul
Ja bi ovako to sročio...= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Hlaalu - normalna arhitektura
Redoran - normalna arhitektura
Telvanni - čudna arhitekura koja ostavlja dojam da njezini vlasnici konzumiraju previše skoome
:wink:
A dobro, tko je osim Aryona uopće normalan u Telvanni houseu.
Dratha je feministkinja. Therana je mentalno poremećena. Baladas je povučeni emo koji ne želi da ga itko smeta. Neloth je egoistični kreten.
:scared:
nisi normalan... :)
unakazio si red mountain
slažem se arbiterom, balmora i hlaalu arhitektura ftw
hehe, Tel Hellboy :rotfl:
Još jedna stvar koja znatno usporava Oblivion i otežava igru - svaka put kad hoćeš nešto prodat moraš stisnut "OK". vrlo, vrlo iritirajuće...
No wai!= Citat =:
Izvorno postao FireSpirit
Ti naravno znaš da su njihove nastambe ljuske/oklopi mrtvih kukaca/rakova/čega već?
kad kažem normalno, mislim na RL arhitekturu. Do svakog levele svoje kuće možeš doći normalnim putem, tj. na noge. U telvaniiju moraš sa sobom uvijek imati fakin levitation.
Zamisli da imaš kuću koja u dnevnom boravku ima rupu na stropu...ta rupa vodi do tvoje sobe na katu, do kojeg nema stepenica. Što ćeš, otići u Konzum i kupiti Levitation spell? Ili preko Lamon TV prodaje kupiti daljinski koju uključuje levitaciju u stanu?
:wink:
da, ali bi ti onda ljestve zaklanjale tv, i što bi bilo kad bi slomio ruku, a trebaš učiti?
a soba ti gore
sa slomljenom rukom?
prevelik rizik, a ne želčim izigravati Sylvestera "Cliffhangera" Stallonea...usput, offtopič, vratimo se temu
Jbt ja mislio ona lezba :D= Citat =:
Dratha je feministkinja.
morrowind je bolji, oblivion mi je prelinearan i cyrodiil mi se nije previše svidio
definitivno morrowind bolji 8)
makar nije ni oblivion los i ima dobru grafiku al sto se igrivosti tice morrowind = bolji! ima podosta stvari sta su mi tamo bolje.
Jednom mi je frend rekao da je bilo koja TES igra linearna onoliko koliko igrač želi da bude i mislim da se nije prevario.= Citat =:
Izvorno postao Azura
POTPUNO se slažem s Arbiterom.
Igram sve TES igre dugo vremena i niti jedan mi se nije činio linearan. Problem je u tome što ako ne igraš neku igru da bi se zabavio već samo zato da ju igraš, onda nemaš volje igrati nelinearno i vidiš samo questove koje treba završiti.
Na primjer, nekima se Arena čini linearnom dok se meni čini najslobodnijim TES-om od svih jednostavno zato jer me nije briga za ništa drugo osim uživanja u igri.
sto se tice onih gradova... u cyrodiilu je svaki drukciji...
anvil ima onako redguardski stil, skingard neki neznam kak se zove al drukciji stil xD, Kvatch ima uber-razoreni stil xD, Bruma mi je jos najidilnija, onako snjezi, u brdu ukopana, strmi krovovi i kuce onako malo ukopane u zemlju, IC je rimski-like city, chorol tipicni gradic srednjeg vjeka, cheydinhal mi je super s onim potokom nasred grada i šicastim krovovima xD :D , Leyawin je neki swamp grad, a Bravil stinko-grad, smrdi makar ga ne osjetis....
nelinearnost podrazumjeva izbor, gdje sam ja u MW il OB mogao birat završetak main questa? briga me za neke sporedne questove koje mogu prijeć na više načina, ja oću pravu nelinearnost u priči i main questu= Citat =:
Izvorno postao Akul
koliko god mi MW bio drag ta linearnost mu skida ocjenu za najmanje 10%
Problem kod TES igara je taj da moraju održati nekakav kontinuitet nastavaka i zato, valjda, ne mogu igračima ponuditi drastične izbore kroz igru. Naravno, ovo je službena verzija, ali po meni je to više zato jer je u pitanju čista lijenost devsa i ograničenja medija (mislim, kao da bi bilo nemoguće ponuditi više završetaka main questa i uzeti jedan na kraju službeni kraj?).
SSlažem se s ovim.= Citat =:
@ Hellboy - Znam da postoje takvi modovi, ali to jednostavno nije isto kao pridruživanje Sixth House-u bez modova.
Kao što je Arbiter rekao, problem je Bethesdin stav oko višestrukih završetaka.
obliviona sam fan ali danas kupujem morrowind. svi ga tako hvale i sve a muzika me zaintrigirala. vidim da je jeremy soule samo to malo ubrzao LOL. skidam ja njemu kapu ali opet bezobrazno. :D ja nisam baš igrao morrowind ali oblivion mi je stvarno zakon.
Pogledaj prvo high-rez gameplay filmiće negdje na netu da te ne bi morali svrstati kao još jednog od onih koji su, čim su vidjeli slabiju grafiku i malo usporeniji igru, proglasili igru lošom.
ma ne ne. ja sam vidio morrowind i vidio sam ga kako izgleda pa uopće nije loše. nisam ja sad poklonik neke dobre grafike pa naravno da više volim kad je igra dobra i bez grafike. kupit ću morrowind zbog drugih pohvala. a i ono što sam vidion čini mi se dosta dobro :D
Ja nikad nisam shvatio zašto ljudi kažu da je MW grafika loša. Imala je bolju grafiku nego bilo koja druga igra tog vremena i nakon tog vremena.
Drugi problem je u tome što TES igre imaju previše questova da bi svi bili toliko nelinearni. A tek sva ta skriptiranja da se svijet promjeni ovisno o završetcima igre...= Citat =:
Zato se oni i vesele Falloutu 3 - manje questova = nelinearsnost je lakša za napraviti.
Da, ali jako malo od tih questova su globalni i ne bi zahtjevali previše mjenjanja, možda malo savijanjaSda nastave raditi. To sa skriptiranjem na kraju stoji, ali tko kaže da alternativni krajevi moraju biti grandiozni?
Odličnu grafiku ima Morrowind, baš ono, do jaja! Jedino kaj bi možda volio malo dinamičnije poteze mačom u Morrowindu! Da zadrži onu metodu fulavanja ukoliko "ne baciš dobru kockicu :D", ali da je sve malo dinamičnije i bolje animirano! Ostalo je sve SAVRŠENO u toj igri!= Citat =:
Izvorno postao Akul
Ma drekec... kaj dobivam s tim? Jel valja ikaj ili samo naruši stabilnost igre?= Citat =:
Izvorno postao Hellboy
Uz to i još jedan-dva moda dobiješ kombo poteze (više nanizanih udaraca ako dobro tajmiraš udarce).
A stabilnost igre? Svi znamo da sve TES igre pate od očajne stabilnosti, ruše se ko pimpeki od penzića :D
Ne znam, budući da je to jako subjektivno, ali meni se nije zbog toga rušilo.
Hvala na info! Budem ga malo proučio na netu... A sad odo njonjati :P
Laku noć svima!
Always glad to help. :)
U vezi grafike, ja mislim da je mnogima sada loša iz jednostavnog razloga zato jer nema toliko napredan lighting engine kao moderne igre niti se oslanja na let-lemp-direkt-u-oči, pardon, Bloom. Ono što je grafiku Morrowinda podizalo iznad prosjeka je po meni stil koji je bio odličan (realno utemeljen, a opet tako stran da je mamio igrače željne egzotike).
I jopet ti s tim - ja skoro uvijek u raspravama pričam o vannila verzijama igara. :)
Ja sam si skinuo samo neke modove za poljepšanje knjiga, srebrnine, gemova, potiona, signova i tak! Nisam dirao temeljnu grafiku pošto sam zadovoljan njome! A ove sitnice ti opet malo osvježe igru...
ja sam danas baš puno hepi!!! zato što sam naručio morrowind sa svim ekspanzijama i to za samo 70 kn ali jebemu poštarina od sophoslaba do makarske 40 kn koje ikad vidio poštarina 40 kn ali nema veze dobit ću morrowind sa svim ekspanzijama coooooooooool. :D :D
Jebemti koj dobar deal :pray: Pa kak je to tak jeftino!?!? Kaj je igra već u soldout verziji po dučanima :shock:
i mene je začudilo. ovo je morroiwnd game of the year edition koje košta 70 kn. a oblivion game of the year edition košta 450 kn. LOL. pa kad je uopće morrowind izašao 2000 ili 1999 nisam baš sad siguran