Čudna mi je nova Opera za mobitele.
Printable View
Čudna mi je nova Opera za mobitele.
Fenomenalna je, samo moraju srediti da ne blura tekst kod zoom-ina (na staroj operi je odmah kristalan). Ali onaj Discover im je genijalan, drito kao Blink Feed koji su uveli sa HTC One. Instantno se učitava pošto su valjda bajtovi podataka, a da ti brzi pregled svih vijesti koje te mogu zanimati.
Osim izdvajanja maila, ima još kakvih novina koje su posljedica uvođenja WebKita?
Pa to trebaš sam vidjet :) Trenutno je na nextu tak da je poluprazna, nadam se da će se to promijenit. Zasad ekipa bitcha ko luda al treba čekat final release.
Da, samo što ne možeš stavit kao widget i ne možeš postavit stranice s kojih želiš da ti povlači novosti.= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Ovako imam instaliran Pulse koji isto nema widget, ali u njemu nariktam stranice koje pratim i tako uvijek imam brz pristup onome što me zanima.
Na novoj Operi mi je prikaz nekih stranica (uključujući forum) totalno u banani, neke dijelove teksta pokaže u čitkom fontu, a neke u skroz malom fontu.
Što se tie samog Blink Feeda - nadao sam se da će doć update za HTC Sense s kojim se dobije i Blink Feed pa da ga mogu koristit na svom One X ali ništa od toga ;(
I ti imas OneX, genijalan mob :D Bas sam prije 2 dana imao kod sebe SGS4 i One, mogu ti reci da mi se OneX svidja vise od oba :pray:
Sto se teksta tice, Settings i ukljuci text wrap.
ps: glasine kazu da ce HOX dobiti Sense5 sa 4.2.2 updateom, a blink feed je dolazi sa Sense5...
Uzeo si ga prošle godine za rođendan. Da, sam sebi. Drugih poklona nisam dobio.
Ti isto imaš One X?
I super onda ak dolazi u novom updateu, Sense 5 izgleda predobro.
Fina je ova Opera Next, ali fale sessioni, stackanje tabova, bookmark bar i custom search enginei. Bez toga ne mogu koristiti browser i dok toga nema, ostat ću na 12-ici.
To i je bit svega, ekipa je razočarana al nadam se da će u finalnoj verziji to sve biti jer onda je ovo samo jedan drugi Chrome, a to svakako ne želimo.
Mislim da je ovo samo test za webkit. Micanjem mogućnosti bi ubili posebnost Opere.
Pa o tome ti i pričam, pustili su taj test ajmo reć i ljudi odma popizidli, sve kaj je bit opere i zbog čega je osobno koristim je maknuto ovdje. Nadam se da će se sve vratit na svoje kak treba.
Novi engine, grade preglednik od nule. Trebat će vremena da vrate sve funkcionalnosti. U međuvremenu, nije da 12-ica nece raditi.
Ja sam još uvijek na Chromeu i nakon što sam se naviknuo na stvari koje su me smetale, sad mi je čist odličan browser. Pogotovo kad ne koristim aktivno 80% onoga što Opera nudi.
Ja sam na Chromeu cca godinu i pol dana i ne vidim potrebu mijenjanja browsera.
Možda i bolje da rade na WebKitu jer znaju mi se u ovoj verziji Opere događati razne gluposti, tipa YT video koji poremeti cijeli render stranice i raspolovi, pomakne ili duplicira tekstove i druge elemente oko videa.
Opet sam se vratio sa Chromea na Operu. Uvijek me razveseli savršeni scrolling <3
Opera NEXT je lijepa i brza :D
Ipak, neke stvari koje rade u 12-ici još ne rade na NEXT-u tako da ću koristiti klasičnu verziju dok sve ekstenzije ne budu updateane i stare mogućnosti implementirane... osim za youtube, tu koristim NEXT XD
Jel samo mene stalno jebe fleš u Operi? D;
Stalno neće nešto plejat, instaliram novi, pol sata kasnije opet neće niš plejat i traži novi. Dafuk.
Normalna stvar za Operu.
Prije bio problem ali ovih dana rijetko kad imam taj problem (osim što Youtube malo zafrkava ali kad izgubim živce samo stisnem desni klik i otvorim u Operi Next stranicu).= Citat =:
Izvorno postao PR3DAT0R
Isuse instalirao sad ovu novu Operu 16, koje smeće. Kako nešto može imati manje opcija nego Chrome. :(
15, ne 16 :) Al da, sranje je. U biti, bilo da fenomenalna da ima opcije kod 12-ica. Za sad ostajem na staroj inačici dok se nekaj ne promijeni...
:v= Citat =:
Version: 16.0.1196.62
Iskreno ne znam zake uopće nude to na stranicama kao deafult download kad nema ništa.
Nisam ni znao da je 16-ica izašla iz bete. Očekivao sam da će se updateati preko 12-ice. x)
EDIT: bleh, Opera Link još ne radi na novoj verziji.
Čudno, 12 se neće updateat na 15 (pošto su odvojeni buildovi) pa sam skinuo 15-icu kao posebnu instalaciju, što je logično. Sad idem probat 15 pokrenut i jebeno se pobrisala, looool.
edit: dobro, instalirao 16-icu, ništa novo
Prešaltao sam se na Firefox. Operu 12 je jednostavno vrijeme pregazilo, dosta je slabija na testovima od ostalih. 16 je barebone zasada, izgleda da će tek verzija 18 dovesti sync i bookmarke. Dotada ću ostati na FF-u.
Razmišljam si da li da pređem na Operu Next... Ova "obična" se toliko teško nosi sa Javascriptom da bi ju nadmašili svi postojeći browseri i IE.
Na Operi Next su maknuli mogucnost otvaranja novih tabova sa srednjim klikom, jel se moze to kak vratit? Nevidim nigdje pod settings opcije za mijenjanje shortcuta :/
Lol Opera godtier
Tu se nekaj kiselite oko novih opera, što ne valja? Koja je najbolja verzija?