Sonik se tješi jer ništa drugo neće moć upisat.
Printable View
Sonik se tješi jer ništa drugo neće moć upisat.
cracked.com
Što fali crackedu?
Ali zbilja. Skoro sve šta si nabrojao pod god tier i okay tier ne valja. Prvo, ne valja zato jer su studiji koji se izvode na filozofskom faksu lošiji i neorganiziraniji. Čak ako se radi i o informatici ili nečem sličnom. A drugo, koja je poanta studiranja toga? U školama se jedva nađe posao, i to ako imaš jebačku vezu, a plaća je užas, a u McDonaldsu primaju i sa srednjom školom.
zato sam ja i upiso drugi faks, završio jedan (tj. imam još završni) i sad krenu ispočetka. Doduše, uz to da imam još jednu diplomu, jedan od glavnijih razloga je to šta želim ostat u rijeci pošto je povratak u labin sa 22 godine ravno socjalnom suicidu
Oh vidi, jel to Sonik hoće samnom na filozofski?
:D
Kolko sam shvatio dosta ljudi s foruma će na filozofski.
Misliš na burzu.
Pa ono, radije ću u McDonalds onda nego studirat nešto što ne želim i potratit vrijeme.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Pitanje: gdje će tebe pustit da se upišeš?
Pa ćeš radije potratit vrijeme na nešto šta ti ništa ne znači u životu. Ha, dobro.
Realno, da se naći kvalitetan job sa bilo kojim faksom... Ako pored tog faksa radiš i detaljnjije učiš to polje koje studiraš. Jer, jebiga, ako odeš studirati antropologiju, bez obzira koja ti ona tier bila, i nemaš volje/ želje pričati s profesorima, raditi seminare, eventualno koji rad s njima pitat ćeš me koju čašu želim uz moj veliki bacon menu.
Isuse te čaše, kako je krenulo samo njih ću u stanu imat. :)
Anyway, jebo FFZG, upisi u kolegije navodno su trebali bit 24.9. a na Studomatu još vraga nema. I još moram sutra u referadu jer mi nisu evidentirani podatci...
Da ne govorim kako nemam vraga pojma gdje bi se trebao prijavit za grupe na određenim kolegijima ili pak TZK.
Izvrsna organizacija.
Tjelesni na ffzg? Jel to ono kad trcite na vrh medvednice i natrag?
Ovisi. Možeš ti i jogu i pilates radit.
Ako se mene pita to će najvjerojatnije biti šah.
Sereš? Ili se stvarno može šah izabrat?
Šah nije pravi sport.
Yup. Iako doduše, za šah, klizanje i još par stvari ima nadoplata od 30kn po semestru.= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Što se mene tiče, ja samo tražim nešto gdje neću morat bit sa hrpom znojnih tipova.
Najs, nisam to znao.
A sad ozbiljno pitanje.
Starci mi tupe s tim faksom po glavi.
Ocjene hvala Bogu imam. A i uvjeren sam da ću i kompetentno moć napisat maturu kad dođe do toga.
Moja dilema je Učenje onog što mi je zanimljivo VS. Učenje nečega sa čime ću se moć zaposlit.
Svi faksovi koji su ikad nabrojani kao "dobri" i "Instant zaposlenje" se meni čine kao najdosadnije stvari još otkad je napisana Ilijada.
A oni koje bih volio studirat su vječno negdje u SHIT TIER u tim vašim listama.
Šta sad? Da stisnem zube i radim nešto pun kurac dosadno?
Da studiram nešto što volim pa da me to tješi dok jedem jeftini parizer iz konzuma kojem je prošao rok?
Evo, kažu da pametni ljudi pitaju za savjet pa ću i ja to pokušat bit.
EDIT: Najviše se zapravo bojim da ću upast u neki HURRR DURRR TEHNIČKI FAKSEVI SU INSTA DOBAR ŽIVOT krugodrk i onda visit na burzi sa ljudima iz tog istog krugodrka jer se sve promjenilo u par godina. A to sam mogo i da sam studiro nešto što volim.
Definitivno ono što voliš. Kao što je pingvin rekao, ako te to zanima, ako sastrane još učiš (što ne bi trebao biti problem jer te zanima jel) i ako si sposoban po meni imaš šanse za dobar posao kasnije. Mislim, ja sam sad tek prva godina ali idem po toj logici, nema šanse da studiram nešto što me ne zanima kao većina ljudi koji upišu faks samo da maknu starce sa vrata.
Ilijada nije dosadna :(= Citat =:
Izvorno postao Delirium
= Citat =:
Izvorno postao StormCr0w
Eneida >>>>> Odiseja >>>>> Ilijada
Točno to.= Citat =:
Izvorno postao Delirium
Ako si dobar u onom za šta si obrazovan, nać će se nešto uvijek.
= Citat =:
Izvorno postao Delirium
Odiseja prva. Ali daleko od toga da je Ilijada dosadna.
Ne postoje instantjob fakulteti, to je jedan iznimno glup ulični mit. Tipa da FERovac dobije posao za tri dana, al zato šta je dobio diplomu u petak, inače bi odmah idući dan. To je bullshit prve kategorije. Poslodavac će te tražit diplomu, da, lako moguće da će gledati i ocjene, ali najbitnije od svega, postavit će ti pitanje ili dat zadatak sličan onome što oni rade i gledati kako se nosiš s tim, ili tako nešto.
Čak i na takvim fakultetima moguće je proći štreberski i nailat sve ispite, a ne znat ništa, iako malo teže. Ne znam kako je takvima kad traže posao, ali ne bih im volio bit u koži.
S druge strane, ako na filozofiji briljiraš, opet nemaš gdje radit.
= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
ovo mi je jedna od najboljih stvari koje sam čuo nekad :D
definitivno studirati ono što voliš i želiš, jer ako se sa strane baviš takvim stvarima, u tom si krugu ljudi koje to zanima itd itd, ako si svakodnedvno okružen time, prije ces naci posao definitivno
Poučen iskustvom svog brata, najbolje je na postdiplomski van otići. Ne toliko zbog kvalitete obrazovanja, nego jednostavno iz razloga što uspostavljaš veze s ljudima iz raznih država, čime si otvaraš više opcija. On sad završava postdiplomski, prijatelj iz Južne Afrike ga je obavijestio da je prazno mjesto na faksu na kojem on radi, tako da je već predao svu dokumentaciju i čeka rezultate. Inače posao je 4000 eura mjesečno :D, a tu mogućnost ne bi imao da je tu ostao.
Treba biti mobilan i fleksibilan. Naravno, ako se mi ponudi posao u Hrvatskoj, ipak ću ostati tu, s obzirom da mi je tu praktički cijeli život, ali ako ne ide, treba probati i drugdje, što bi ulaskom u EU trebalo biti još lakše.