Re: Koji album sada slusate(ako slusate ijedan : )
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
SHala Strana - FieldingS
Lik izvodi tradicionalnu folk glazbu inspiriranu raznim državama istočne i srednje Europe, točnije njihovim selima. Definitivno nešto što zaslužuje pažljivije slušanje, uskoro ću valjda.
SPrikrpao sam se na tvoju last.fm preporuku i mogu reći da je album veličanstven, gotovo opipljiva atmosfera, a i paše uz ovo zimsko vrijeme vani.
Stoner/doom metal masivnih riffova koji jednostavno "pritišću" slušatelja tijekom cijelog albuma. Doduše, kad god mi dođe da pošteno poglasnim ovaj album, odustanem zbog prevelikog štekanja/titranja na jeftinom zvučniku kojeg koristim. Već bi bilo vrijeme da nabavim neku poštenu liniju i zvučnike, ovako imam osjećaj da pola glazbe preleti kraj mene zbog loše kvalitete zvuka, pogotovo kod jazza, psytrancea, klasike i mnogih drugih žanrova.
15-12-2009, 23:03
Insert
= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Mastodon - Martini, protresen, ne promješan the Skye
Mastodon mi je postao čista opsesija u zadnje vrijeme, pogotovo ovaj album.
Odlična glazba, odlični tekstovi, odlična atmosfera, odličan cover.
Uz Gojiru najbolji metal bend "novog kova", ako ne i najbolji.
U zadnje vrijeme meni najdraži album :)
Studijski je odlično obrađen, svaki put kad slušaš skužiš nešto novo, a onaj bubnjar definitivno nije normalan.
Svaki prokleti put kad ovo slušam, razmišljam kako trebam češće. I sad isto. Genijalan neoclassical album sa uznemirujućom atmosferom. Pogotovo growl, naježim se. Dijelovi na pianu su... neopisivi.
Preslušao... klasični je dio odrađen odlično, dok mi sam growl općenito baš i ne paše no ovdje je bio u redu jer te je na trenutke dosta pridonosio atmosferi.
15-12-2009, 23:29
Jopax
= Citat =:
Izvorno postao Mafioz0r
= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
SHala Strana - FieldingS
Lik izvodi tradicionalnu folk glazbu inspiriranu raznim državama istočne i srednje Europe, točnije njihovim selima. Definitivno nešto što zaslužuje pažljivije slušanje, uskoro ću valjda.
SPrikrpao sam se na tvoju last.fm preporuku i mogu reći da je album veličanstven, gotovo opipljiva atmosfera, a i paše uz ovo zimsko vrijeme vani.
/cut
Now you got my spider sense tingling, do tell moar, where getz ???
15-12-2009, 23:38
skitkid
Znam da nije baš ovo dobra tema, ali je među najposjećenijima, pa da pitam. Trazim neki bend koji radi ovakvu glazbu, znači neke lagane solažice na gitari sa postojanim ritmom, bez vokala, malo elektronike ugl. check it kako bi to trebalo zvučat...
EDIT: + preporuka za neki dobar acid jazz i trip hop da se i ja malo navučem na to... :D
16-12-2009, 14:46
Raz
Ovakvog nešta?
16-12-2009, 14:49
Duke of Earl
Homicide's illegal and death is the penalty
What justifies the homicide, when he dies?
In his own iniquity it's the
Master of the Mantis Rapture comin at cha
we have an APB on an MC Killer
look like the work of a Master
evidence indicates that's it's stature
merciless like a terrorist hard to capture
the flow changes like a chameleon
plays like a friend, and stabs you like a dagger
this technique attacks the immune system
Disguised like a lie paralyzin the victim
you scream, as it enters your bloodstream
erupts your brain from the pain these thoughts contain
movin on a nigga with the speed of a centipede
and injure ANY MOTHAFUCKIN CONTENDER
16-12-2009, 14:51
Feanor
Budem nabavio hvala Raz, ovo je odlično, ali ipak da bude malo modernije(više elektronike) i s malo manje tribal bubnjeva te da zahtijeva malo manje koncentracije, više onako relaksirajuće nešto :D
Recimo God is an Astronaut su mi ok, ali mi malo premalo instrumenti dolaze do izražaja, if you catch my drift...
16-12-2009, 15:02
Raz
Ne mogu se ničeg drugog trenutno sjetit. Do sad sam od instrumental stvari većinom slušao instrumente poput, klavira, violončela i takvih stvari. :)
16-12-2009, 15:32
str1k3r
= Citat =:
Izvorno postao Feanor
Znam da nije baš ovo dobra tema, ali je među najposjećenijima, pa da pitam. Trazim neki bend koji radi ovakvu glazbu, znači neke lagane solažice na gitari sa postojanim ritmom, bez vokala, malo elektronike ugl. check it kako bi to trebalo zvučat...
EDIT: + preporuka za neki dobar acid jazz i trip hop da se i ja malo navučem na to... :D
Pa što se tiče ovog prvog mislim da frontman Porcupine Tree-a ima neki ambijentalniji projekt pa bi to trebao provjeriti. Također poslušaj Bucketheadov album Colma. E ako ti se Colma onda sviđa pošalji pm imam još neke slične albume.
A što se tiče trip hopa ako već nisi poslušaj Ki-Oku od Dj Krusha i Toshinore Konda (nije da ovaj album nije spomenut već X puta u ovom topicu, a i šire)
= Citat =:
Izvorno postao Feanor
Ovo tek sad primjetih, pa da se nadovežem na bebu, uzmi prva dva albuma Massive Attacka, i sva tri od Portisheada, to je onako i više nego obavezno. Moram još Trickya ozbiljnije poslušat, ali ono što sam čuo je bilo odlično, tako da i za njega preporuka.
16-12-2009, 18:11
Kid A
+ Martina Topley Bird - Quixotic
(ako si igrao Fahrenheit,ova stvar ce ti biti poznata)
16-12-2009, 18:32
Feanor
Hvala ljudi, sada imam što za slušat preko praznika, a i na putu do Zagreba... :D
EDIT: Mozda jesam malograđanin i nevidim neku uzvišenu kulturu u Trip Hopu, ali ovo za auto dušu dalo. xD
16-12-2009, 18:57
Sonic_Moronic
Jedini album koji slušam od njih, ali još uvijek mi je dovoljan. Gotovo savršeno, svaka stvar je genijalna, i tako to. Šta da kažem, sentimentalna vrijednost.
16-12-2009, 21:33
str1k3r
asti prošle su već četri godine [američko izdanje prije 3 :D ]Sod kad je ovo izašlo. :pray: meni njihov najbolji album uz akuma no uta i altar sa sunnom. :thumbs2:
ovak neš ni my bloody valentine ne bi mogli snimit kad bi novi album radili. :D
17-12-2009, 00:05
Kid A
Naletio sam par puta na to ime.De opisi ga malo ovo ono...
17-12-2009, 00:15
skitkid
ha ono, japanci. ime uzeli po pjesmi melvinsa pa bi to moglo i opisat dosta zvuk neki generalno. al svega tu ima.
od dronea preko stonera do shoegazea. sve je tu. ovisi o albumu. :D
čekiraj si PINK ovaj album evo za početak. tam je uglavnom rokčina. :gitara:
17-12-2009, 00:16
Kid A