= Citat =:
Izvorno postao Aerospark
afaik extreme power je dragonforce
SNot rly. :)
Osim eventoalno blastbeatova, nema ništa "ekstremno" u njihovom zvuku.
Extreme power je power metal s minimalnim elementima deatha, uglavnom su to growl ili blastbeatovi. Children of Bodom, Kalmah, Skyfire i slični. Po meni sve to spada u melodeath.
Kalmah - The Groan of Wind
A melodeath je... hmmm, melodeath. Prije sam bio veliki fanboy, al s vremenom sam skužio dosta nedostataka žanra i prestao ga tolko slušat.
= Citat =:
Izvorno postao Mafioz0r
OMG OMGZ MELUDICK DETH METIL R SOOOOMG AWESOME IT HAS TEH MELODY AND TEH BROOTALITY!!!1!!
Ili tako nešto.
Bendovi koje trpaju pod melodeath zapravo nemaju prevelike veze s deathom. Po riffovima su većinom power metal, a od death elemenata koriste, kao što sam spomenuo, polu-growl i blastbeatove. Istina, to bi moglo značit da je sve to extreme power, al nije. Ima tu dosta death metal bendova koji su s vremenom unijeli više melodije u zvuk, bendova koji koriste riffove death metala i kombiniraju ih s klavijaturama, samplovima, orkestrom ili folkom, metalcore bendova koji su "prežestoki" da ih se trpa u metalcore, itd. Melodeath je širok pojam i u njega se ovih dana trpa sve s dosta melodije i growlom. A vrsta vokala nije dovoljna da nekom bendu odredi žanr.
EDIT :
Za Disarmonia Mundi znam već neko vrijeme, al dosad nisam našo neku pjesmu vrijednu spomena koja bi me natjerala da ih više proučim. Nihilistic Overdrive je vgg, mislim da ću nabavit album Mind Trics. Ak mi se svidi, budem poslušo Fragments of D-Generation, vidim da ima dobre ocjene na Archivesima.