Odličan je, nemam riječi, savršen zapravo, ali engleski mi je najdraži i najljepši jezik, tako se i Tolkienu nisam mogao vratit na hrvatskom nakon što sam ga prvi put pročitao na engleskom.= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Printable View
Odličan je, nemam riječi, savršen zapravo, ali engleski mi je najdraži i najljepši jezik, tako se i Tolkienu nisam mogao vratit na hrvatskom nakon što sam ga prvi put pročitao na engleskom.= Citat =:
Izvorno postao Arbiter of Change
Nije da smo puno očekivali od Pottera. Nakon 2. filma, sve je pošlo k vragu.
Kvragu!
Sad će biti Zelena milja na Novoj, a signal na fucking Novoj mi je loš, negledljiv.
Un Chien Andalou (An Andalusian Dog) (1929)
http://cinephile.files.wordpress.com...en-andalou.jpg
Kultni film spanskih umjetnika Luisa Bunjuela (reziser) i Salvadora Dalija (slikar).Ovaj film se uzima kao pocetak nadrealizma u kinematografiji. Bunjuel je prikazao neke scene koje i danas djeluju prilicno konfuzno,a vjerovatno najpoznatija scena iz ovoga film je scena sjecenja oka britvom dok istovremeno jedan tanki oblak prelazi preko punog mjeseca.Neke narocite povezanosti u radnji nema,slike se nizu kao u snu,sto u stvari i jeste glavna ideja scenarista - prikazati slike iz sna.Ko malo dublje analizira film vidjece dosta slicnosti sa ostvarenjima Davida Lyncha,Edmunda Eliasa Merhigea,pa i Daria Argentoa.
Jednostavno,film koji je ostavio neizbrisiv trag ne samo u kinematografiji,nego u svjetskoj kulturi uopste.
To nama u školi pustili...
Ne vidim neku poantu takvoga filma ali ako neko to cijeni ko' umjetnost nek mu bude.
Miss March
Fora mi je film
7,5/10
vezano uz novog Harry Pottera,na imdb je dobio 7.8/10 i cuo sam da je ovaj nastavak najbolji
Problem je u tome što se u filmu jako malo konkretnog dogodi... u biti je samo poveznica za zadnja 2 filma.
Specijalist
James Woods je predobar :pray:
Odgledao trecinu "Brune"...i odustao...
Na Boratu sam se nasmijao do suza, dok mi ovo cudo nije izmamilo nikakvu emociju...
Mozda sam sprzio smijuljak, kako bi rekao sveznajuci SpuzvaBob...
iako mi je taj film u top 10 filmova, ne volim ga gledat jer sam uvijek u depri poslije :/= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
Dreamer Deceiver bem te ja, muha mi več 2 sata hoda po monitoru i sad vrtim dolje stranicu i eto ugledam opet muvu na ekranu i puhnem a to tvoj avatar. A lol...
Ja pogledo Robocop 1 2 3. Tj 2 je bio pre dosadan pa sam ga po djelovima pogledo i izgasio odma... 1 je prva liga, treči je ok ajde, drugi je dosadan totalno... sve iste fore bzvz. Sače remake robocopa u 2010... brijem da če opet ispast neka glupost.
...but sometimes, oh God, the Green Mile seems so long. :( Ja sam ga pogledala i otišla čitati knjigu.= Citat =:
Izvorno postao Dreamer Deceiver
meni je 3 daleko najžalosniji, 1. je u rangu sa Conanom Barbarinom= Citat =:
Izvorno postao tigerija
Kako su samo ti iz djetinstva filmovi dobri, još samo moran pogledat Predatora.
Draw! (1984)
Solidan western. 7/10.
Mad Max 2
Sram me reći, ali pogledao sam ga sad po prvi put u životu (jedinicu sam gledao prije).
Odličan film.
Vidi se od kud su Fallout i sve ostale postapokaliptične igre i filmovi pokupile uzor.
9/10
Ja jedino trojku nisam do kraja pogledao.
Uvijek je pogledam negdje do pola, ali čim počne ono "Petar Pan", odmah izgubim volju za daljnjim gledanjem. :(
Stephen King's Maximum Overdrive
http://www.stephen-king.fr/wp-conten...-overdrive.jpg
Jos jedan film od Stephen Kinga, ovaj je njegov prvi film. Film nema puno smisla, i nije bas neki horror, ali imaju neke dobre scene, i originalan je, i sveukupno mi se svidio.
7,5/10
Stephen King's Silver Bullet
http://www.obscurehorror.com/silverbullet.jpg
Ovaj film mu je bio drukciji od ostalih, drugi su dosta bolesni i cudim se kako ih je smislio, ali ovo je klasican film, vukodlak, ljudi koje vukodlak ubije, i oni koji ubiju vukodlaka. Nije mi se bas svidio, ali je ok.
6/10
Da da baš zato ih i gledam, kad su mi bili dobri filmovi kad sam bio mali.= Citat =:
Izvorno postao Anarion.Umarth
BTW odgledo sam ječe Andromeda Strain (1971) i danas ču odgledat 2008 remake koi sam čuo da nema nije nešto i nejdu baš po knjizi... 1971 je zanimljiv film dosta. Vjerojatno nikad čuli ali dobar je film. Interesantan.
Također Dark City ču pogledat xD, pogledajte trailer pa čete se sjetit haha. Evil Dead ču isto pogledat sad koi dan, to je legendaran film i upravo se rade remake.
Ja nisam nikad pogledao. Nijedan. Nakon 10 minuta prvog, zaključio sam da je sranje. Možda dam još jednu šansu.= Citat =:
Ne samo to, nego je onaj njegov oklop skoro pa doslovna replika onog leather oklopa u prva 2 Fallouta (bolje rečeno obrnuto).= Citat =:
I da, nemoj po Conanu.
@GrimTheReaper:
Silver Bullet ti je filmska adaptacija kratke knjige "Cycle of the Werewolf" aka. "Ciklus Vukodlaka" koja je gomilu puta bolja jer pokriva u detalje kako vukodlak ubija svaki mjesec po jednu osobu, često ispričano iz perspektive žrtve. Film je osrednji.
Zna li itko išta o onom filmu G-force, neki mišići. Kada to dolazi kod nas?
Pogledao dokumentarac: "Worlds strangest UFO stories"
:pray:
Prokleto dobro sam se nasmijao na ono sto su ljudi tu sve ispripovjedali.
:pray: :rotfl:
The Da Vinci Code
- odličan film, za nijansu bolji od fenomenalnih Anđela i Demona. Fakat do jaja...
My Bloody Valentine
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ine3dfinal.jpg
6.5/10
Nije nešto posebno, ali OK je. S tim da ga nisam gledao u 3D-u.
Da jesam, ocjena bi valjda skočila.
anđeli i demoni
6/10
nezanimljivo, pomalo dosadno i previše predvidivo
(nisam čitao knjigu niti sam gledao ili čitao da vinčijev kod)
branimir centar? :D U kolko sati? Ja imam rezervirane 4 karte za predstavu u 21:20. Ja i dečko vodimo moju sestru i staru u kino gledat pottera. -.- Yey, ludi provod... Moja stara je pitala da zakaj tak kasno idemo gledat... :roll:= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Erm, film sa zamorcima u glavnoj ulozi... :|= Citat =:
Izvorno postao Hansi Kürsch
31.7. izlazi u Uk, znači tak bu negdje i kod nas.= Citat =:
A specially trained squad of guinea pigs is dispatched to stop a diabolical billionaire from taking over the world.
@Helena. Da, Branimir u 18h. Trebalo je biti kasnije ali su sva dobra mjesta rezervirana :(
PS: Film traje 2,5h + 15min foršpani + barem 15min pauza :D Tako da si vani iz kina tek iza ponoći :P Mrzim kada ne računam na to, a ne idem autom... Pa nemam busa do doma i moram kružiti po čitavom ZG-u da se kući vratim :D
Ja do avenue malla fino, 3h besplatnog parkiranja a poslije 21h je 1kn/h, divota :D Ono, izadjem iz kina u pol dva ujutro, ni zive duse nema xD I onda ponekad rejs do kvarta, zena dobi mlade uvijek :D Mislio sam ic gledat harija al posto nisam gledao niti jednog...necu ni ovog :D
evo baš pogledal T4
a ono, niš posebno, jedna dobra scena i to je sve, ona sa robotom na benzinskoj
kasnije i pojava švarcenegera nije me neš razbudila
sve u sve film za izgubit vrijeme,ne zaslužuje neku posebnu pažnju tipa "moraš pogledat"
= Citat =:
Izvorno postao Aral
Tak je i u Branimiru, 3h besplatnog ako gledaš film... Ali kaj kada mi se 2x zalomilo da nisam išao autom :cry:
Pogledao saam film Identity prije nekih tjedan dana,odusevio me film i volim takve filmove,ako neko zna neki slican neka kaze-8,3/10
Osim toga nist nisam gledao,samo neke kvalitetne dokumentarce,posebno mi se svidio onaj o Ruskoj carskoj obitelji na NG-u,kad dođem kući planiram pogledat watchmen DC blu-ray,valjda bude ok.
Da, bio sam i tamo ces gost al sad sam se nekako prebacio na avenue mall, valjda zbog zene i shoppinga usput :)= Citat =:
Izvorno postao Bartuc
Planiram danas pogledat Miss March ;)
Crank 2 - užas :(
Da, totalno smece :o
= Citat =:
Izvorno postao Helena
Haha, kako sam happy sada što sam pogledao Transformerse 2 još jednom umjesto tog isprdka :D
@Aral, ja još nisam bio u Avenue Mall Cinestaru, mada smo htjeli već 2x tamo ići... Ali uvijek odustanemo. Trebali bi vidjeti kako je, ipak je nekoliko godina noviji ambijent nego u Branimiru.
Artificial Intelligence
Nevjerojatno!
Očekivao dvosatnu dramu o teškoćama prihvaćanja robota u obitelj, a pretvorilo se u avanturu modernog Pinokija.
A onda sam se sjetio da je Spielberg iza tog filma, i sve mi je bilo jasno.
Čak je i izvanzemaljce ubacio na kraju.
Priča je lijepa, kraj je i sretan i tužan.
A kad razmisliš, Spielberg je napravio film u kojem je istrijebio cijeli ljudski rod (!).
Ali neću više filozofirati, svidio mi se film.
Film je genijalan!= Citat =:
Bio bi mnogostruko bolji, da ga je uspio zavrsit gos'n Kubrick, ali sta cete...smrt ga snasla...
Posse
OK western, ali ništa posebno.
Neki djelovi su mogli biti puno bolje realizirani, no svejedno gledljiv film.