X360 premium košta 4200, PS3 4777kn, tako da cijela ta x360+wii=ps3 matematika debelo pada u vodu. Ako želiš xbox elite, koji je najbliži trojki, cijena im je otprilike ista.= Citat =:
Izvorno postao Empe Tri
Printable View
X360 premium košta 4200, PS3 4777kn, tako da cijela ta x360+wii=ps3 matematika debelo pada u vodu. Ako želiš xbox elite, koji je najbliži trojki, cijena im je otprilike ista.= Citat =:
Izvorno postao Empe Tri
ma sad nevalja kupovat kasnije kad budu dolazile novije igre laser ce ti bit preslab pa ce ti igre radit probleme
sve su konzole smeche osim nintenda. :yuck:
I to onog starog, 8-bitne kutije, s kockastim joystickom= Citat =:
Izvorno postao MasaKrisT
Taj joystick je bio blindiran, hebote - kad se sjetim koliko puta sam ga zakucao u zid svom snagom i nije mu bio ni vrag... piči bez problema... :)
Istina, nemreš ga razorit ni tenkom, joystick ko da je od armiranog betona.= Citat =:
Izvorno postao Aerial_51
Ja sam ponosan vlasnik SNES-a. NES mi je krepal.
Znam da je totalni offtopic ali jeli itko zna gdje kako i ako mogu skinuti igrICE za NES a da rade na kompu.
Riječ je o ROM-ovima, a pošto su romovi ilegalni ako nemaš originalnu kazetu na kojoj se nalazi igra, ovdje nesmijemo o tome.= Citat =:
Izvorno postao mravojed20
Nisam bas neki fan o konzoloma(pogotovo sad kad sam obnovia pc)ali me ps3 privukaoi sad sam neodlucan izmedu ps3 i xbox360 elite edition sa 120 GB hard diskom! pa me zanima vase misljenje!
pogledaj koje igre izlaze za koju konzolu, to neka ti bude glavno mjerilo za odluku
5000 kn je prebolesna cijena za sad...budem razmislio za koju godinicu :roll:
Al za koju godinicu će i današnji high-end strojevi biti poprilično niske cijene i velike isplativosti.
Bolji je X360 puno jeftiniji i po meni bolji vjerovatno cu ga kupit ako mi ostane love od kupnje pc-a jer i nije tako skup
Sve ti mogu potpisati, ali da je bolji, to nema šanse. Obzirom da sam oba imao priliku probati, vjeruj mi na riječ kako ga PS3 šiba već u startu za 80000 okretaja. Morate vidjeti GT HD, da ima još malo FSAA, ne bi kužili razliku od TV prijenosa. Opačina teška.= Citat =:
Izvorno postao Jopax
Koliko sam čuo o PS3 to je zvjerka od konzole. Stvarno su svašta natrpali. čuo sam da ima X-Fire na njemu :roll:
možda jest najbolja konzola ali gamepad je očajan, barem po izgledu
Meni je od gamepad od Play Stationa oduvijek bio najbolji, kakav Xbox, koristio sam nejgov gamepad i ušasan je. Od PS-a je puno bolji, pregledniji, dvije analog palice, ma mrcina.= Citat =:
Izvorno postao Prince-Artas
Ali ga je zato lijepo držat, a imaš i drugih kontrolera sa različitim izgledima koji su po meni kič(imaš ovaj kontroler, a ti nećeš jer želiš da ti ljepše izgleda)= Citat =:
Glupost
Jao, kud si baš gamepad našao :) Od legendarnog Sony kontrolera još od PSX-a nema boljeg. Analogne gljivice rulaju! :rotfl: :rotfl: :rotfl:= Citat =:
Zbunjen sam...
Jel PS 3 ima onaj banana gamepadSili onaj "obični"S??
onaj obični, koji je dosta lakši zato što nema rumble iliti vibru, i u sredini ima ps button
Šta se te vibre tiče, u svakoj igri posotji opcija da ju isključiš ili uključiš, tak da...
EDIT:
Mass-Harass says (23:33):
PS3 nema vibru, afaik
Helena says (23:34):
njet?
Helena says (23:34):
ups :oops:
Hihi, my bad. :P
Ovaj drugi. Ono po čemu je različit od prethodnog je to da je još malo manji, ima žiroskop umjesto motora za vibraciju i R2 i L2 su sad triggeri umjesto tipki. Osobno, koncept gamepada je prestar i ne pašu mu promjene ako se kompletan ne promjeni. Premalen je, prelagan i djeluje plastično.= Citat =:
Izvorno postao Aerial_51
Novi Sony PS3 gamepad nema dual-shock drmanja zbog six axisa, tj detektora kretnje koji vam omogućuje "veslanje" po zraku. Drmanje bi previše zbunilo "žiroskop" pa su odustali od toga. Pored toga, R2 i L2 gumbi su prilično čudni, jer su napravljeni kao nekakvi okidači-papučice, a ne puni gumbići, pa treba malo vremena dok se naviknete. I na kraju, novi joypad je bežičan, što vam omogućuje puno više slobode i komocije.
Sve ostalo je koliko mi se čini ostalo nepromijenjeno u odnosu na dobri stari PSX dizajn. Ukoliko nemate nekakve vanserijske šape s debelim prstima, bit će vam savršen.
Griješiš, W1k1nže. Najmanji je problem drmanje i žiroskop - mnogo veći problem je sudski spor između Sonyja i Immersiona koji drži patentna prava za to. Stvar nije prošla povoljno za Sony, pa je onda Sony izmislio tu priču o smetnjama, samo kako ne bi ispali gubitnici. Međutim, koliko čujem, nedavno su se napokon dogovorili oko toga, pa će vibracije biti uvedene u nove gamepade. Jedini problem je sada što su mnogi developeri otpisali vibracije pošto je konzola launchana bez njih, pa većina dosadašnjih PS3 igara uopšte nema podršku za to, bez obzira imao ti gamepad s vibracijama ili ne. A kako će se stvari odvijati u budućnosti, to ćemo tek da vidimo...= Citat =:
Izvorno postao W1k1n6
Sviđa mi se onaj podatak "free online play", što god značio :)
Nije mi jasno sto kazu da dolazi i XFire za PS3. Sto ce se online moci igrati igre i protiv PCa?
Škola:
"Dobio sam trojku!"
"Iz čega?"
"Plejstejšn!"
*smijeh*
Mda...
/svrš= Citat =:
Izvorno postao Lord of Darkness
Inače, Xfire je izmet.
Nista drugo nemam rec samo da je previse ishvaljena neznam zasto.
ps3 :twisted:
Sve si reko da se zna koliko igras online. Ja imam punu verziju All Seeing Eye (placenu) ,ali od kad sam presao na XFire vise ga ne koristim uopce. Bas me zanima s cim se ti spajas kad znas da je izmet.= Citat =:
Inače, Xfire je izmet.
Čekam UT3 koji bi trebao predstaviti tipkovnica+miš igranje na konzoli. Ako EPIC uspije u tome, više mi nikad neće pasti na pamet kupiti ili nadograditi računalo radi igara. Više je razloga za to, o čemu ne bih ni počeo ukoliko nema neke zainteresiranosti za diskusiju.
I dalje ostaje problem kolicine para za jednu ps3 igru u odnosu na x360 a pogotovo u odnosu na pc verziju te iste igre ako se razumijemo.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Nikad se neće igranje igara prebacit samo na konzole, jer tko bi onda kupovao novi hardware?= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
E to mene smeta, igre su postale samo razlog za kupovinu novog hardware-a. Danas niko više ne kaže" u bit će to dobra igra" neg većina kaže"jebote, ko će to pokrenut, trebam novi komp"= Citat =:
Izvorno postao ssalG
Treba napravit protest i dat do znanja gaming industriji da ne želimo grafiku, neg želimo igre, želimo inovativnost, želimo najviše IGRIVOST.
Kaj dobijete sa današnjim igrama?
Evo primjera.
Danas kupite igru i sretni ju instalirate. Pokrenete ju i jedva čekate da vidite što ste to platili 300 i više Kn. Pogledate uvodnu animaciju, ono cool, dobro su ju napravili jebote, krene loadanje same igre. Uđete u igru, zinete od grafike, malo se prošećete, zadržavate se uz monitor sam da vidite kakva je igra grafički, samo vas grafika tjera dalje da se divite samim sjenama, svjetlu i ostalim eye candy stvarima. Nakon par sati skužite da je cijelo vrijeme isto, samo idete i pucate po likovima, ništa novo, onda vam dopizdi i ugasite ju, a što onda s njom? Upalite ju još 2-3 puta i vidite da je ta igra šuplja, da je cijelo vrijeme sve ista fora, lokacija jedva da se izmjeni, a onda ju izbrišete s kompa.
I što se desilo? Bacili ste 300kn na par sati divljenja.
Kada bi se igrivost razvijala tim putem, da igre imaju kompleksu i zanimljivu priču koja vas uvijek tjera dalje, gdje bi sada bili? Čovječe pa to bi bile igre. Danas svi developeri briju na grafičku prezentaciju. Što prvo spomene developer u svojim previewima i trailerima? "Stunning graphics" jelda? Zar nije istina?
Zato bi trebalo napraviti proteste, primjerice na E3 ili Tokyo games convetion, da damo developerima do znanja da NE ŽELIMO GRAFIKU VEĆ IGRIVOST I PRIČU.
Pogledajmo stalker, igra je više manje temeljena na igrivosti, a to je ono što tražimo? Ili ne?
Evo da dođem konačno i na naš forum.
Većina vas je tvrdila da im nije bita grafika, da oće igrivost, a kada je izašao stalker, što ste prvo napravili? POPLJUVALI GRAFIKU. "Joj ta grafika nije nešto, HL2 puno bolje izgleda, ovo nije Oblivionu ni do koljena". Tražili ste igrivost, to ste dobili, a onda se žalite na grafiku.
I onda kao grafika vam nije bitna?
Ovo se ne odnosi na sve ljude, neg baš kak sam čitao stalkerov topic sam uočio takve stvari.
Kukate kak nema inovativnih igara, onda dođe stalker i onda se žalite na grafiku.
Pa, u biti, i nije baš - konstatna konfiguracija na konzoli ne zahtjeva nikakav upgrade za nove igre, dok PC to zahtjeva. Tako da, iako su igre skuplje, ne trošiš lovu na sistem.= Citat =:
Izvorno postao dugi
Crysis za PC, recimo, neće koštati 349 kn, koliko bi inače koštao, nego će koštati cca 4000 kn, jer ćeš za to njesra morati kupiti novu grafulju i utrpati još keksa u PC.
Zato, gledano u cijelini, svaki sljedeći nadolazeći naslov za PC će koštati skuplje i skuplje u odnosu na konzolu...
:ekipa: :pray:= Citat =:
Izvorno postao Lord Jambrek
that's the spirit! :)
To što ti dugi nemaš morala i intelektualno vlasništvo nazivaš pljačkom, tvoj je problem. PS3 igre su 15-20% skuplje od pc igara, šta je razumno s obzirom na veličinu i medij na kojem dolaze.= Citat =:
Izvorno postao dugi
Ono o čemu ja pričam je PS3 kao igraća konfiguracija koja ima offline i online igranje i ne zahtjeva nadogradnju u idućih 5 ili više godina. Naravno, čak će i tada igre izgledati fenomenalno, a ići će u konstantnih 60 sličica.
= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
a nepotrebno, kao da ne mogu na dvd stavit, mogu se kladit da maximalno iskoriste 7gb na blue ray-u.
mislim da bi i developeri za pc isto radili igre koje bi mogle pokretati i za 5 godina u 60fps-a da im netko kaže "evo imate takav i takav hardver na raspolaganju pa vi izmišljajte i radite igru. Ali eto radi se kako se njima sviđa, neki pokušavaju sniziti zahtjeve na minimum drugi ne, jer imaju tko zna kakve ugovore sa proizvođačima grafičkih, procesora i bla bla...
PA se događa stvar poput "KUPITE NAŠU IGRU" ali da biste je igrali morate kupiti i onu kartušu za FIZIKU ! ? :shock:
A zašto bi to kupili?!
Zato da možemo vidjeti 200 bačvi kako se kotrlja niz stepenice i razbija u komadiće :D zamisli
Da ja sam nemoralan do srzi i takav namjerav ostati.Kaj mozes nemozemo svi u raju zavrsiti.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Ne znam da li si ikada imao konzolu ali da potraje 5 godina cak i nemodificirana ako se intenzivnije igras je pun pogodak.Ako je to tako dobar proizvod kako to da dobijes samo godinu dana garancije ili se varam.Danas 90% pc konponenti dolazi sa 3 godine garancije.Neke konponente imaju i duzu garanciju cak do dozivotne.
Imao sam prilike vidjeti kako igre rade na ps3.Vjerovatno ne toliko koliko ti ali ipak sam se mogao uvjeriti u tu "premocnu" konzolu.Nisam joj pristupio sa predrasudama jer sam poprilicno konzolas.Vjerovatno sam vise psx i ps2 igri odigrao od tebe.Na zalost ono sto sam vidio me poprilicno razocaralo.Na primjer neka igra u kojoj imas neke superjunake Spiderman + jos nekoliko istovremeno na ekranu ta sa njima prolazis kroz neke hodnike.Igra je djetinjasta ali eto da probam.Prvo razocarenje ;igra TRZA a ne izgleda nista posebno, drugo razocarenje;ucitavanja su svako malo(nije ni cudo kad konzola radi sa samo 256 mb sistemske memorije), trece ;konzola mi uzivo izgleda porilicno ruzno.Ovo zadnje je stvar ukusa i najmanje vazno ali naspram x360 izgleda ko kramp.
U svakom slucaju sretno sa kupovinom i uzivaj u konzoli na kojoj su 9 od 10 igara cisto djecije arkadno sranje te ces nakon kupovine i dalje nadogradjivati vlastiti pc ako se zelis kolko tolko kvalitetno igrati.
I sto se moralnosti tice skidam kapu kada si imao hrabrosti baciti kamen na gresnika posto si sam bez grijeha. :|
da i ja sam se zaprepastio kada sam vidio lika da igra sonic-a na plejki 3, kad ono igra trza!! nisam mogao vjerovat