-
Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014.
Baš je dobro sinoć Sammir igrao. Ništa strahovito upečatljivo i majstorski, ali je radio svoj posao kako treba.
Općenito je igra bila ok, jedino je na početku bilo scary, ovi su stisnuli visoko i zatvorili Modrića, nisu naši mogli ni zadržati loptu. E, da, šta nije onaj odbijanac koji je Mandžukić pospremio na kraju bio iz zaleđa?
-
Pa pucao je na gol a ne dodavao iza obrane, po meni nije zaleđe.
-
Nema nikakve veze što je pucao na gol, a ne dodavao. Jedan igrač Kameruna je zaspao na lijevoj strani pa Manđo uopće nije bio iza zadnjeg igrača obrane. Da se ovaj dolje vratio u liniju na vrijeme, vjerojatno bi bio dosuđen ofsajd.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Hexfire
Isto ko u tenisu, ak je lopta milimetar na crti, u igri je.
navodno ovaj goal line technology ima 5mm fore. dakle ako je toliko na crti, računa se kao gol...
-
= Citat =:
Izvorno postao
cham3leon
E, da, šta nije onaj odbijanac koji je Mandžukić pospremio na kraju bio iz zaleđa?
Bio je dosta kasnije prikazan taj gol ponovo, bio je ispred onog igrača što je bio neposredno kraj njega, ali jedan igrac Kameruna skroz desno je ostao duboko, Mandžukuć nije bio ni blizu zaleđa.
Inače, super odrađena utakmica u teškim uvjetima. Sammir je bio ok, ali je imao i ono jedno dodavanje pogrešno iz kojeg je Kamerun otišao u kontru, to je moglo biti opasno. Čini mi se da smo ih puštali previše da nam se približe golu, moramo držati ekipe više na distanci. I Pranjića su uništavali tamo na boku, radije bi Vrsaljka vidio tamo. Drago mi je što su Kovačić i Rebić dobili 20 min, oni su budućnost repke, Rebić ima odličan pregled igre, šteta što Rakitić nije uspio onu loptu što mu je dodao Rebić ugurat u gol na kraju, išao je nešto komplicirat, to se treba odma puknut.
Protiv Meksika će biti napeto. Imam povjerenja u naš napad, ali obranu ne toliko, a Meksiko je sličan nama po tome, jači su naprijed.
-
Da, obrana je slabašna. Imali su kamerunci puno prilika koje su stvarno mogle rezultirati golom, tako da su naši imali dosta sreće. Još slabija točka je nemogućnost zadržavanja lopte. Ne bi uopće mogli složiti neki sporiji napad sa puno kombiniranja u veznom redu, jedino Modrić ili Kovačić mogu pronaći nekog trkača i povesti brzi proboj. Olića pak treba držati skroz naprijed na krilo ili u sredinu da ga gađaju ubačajima, da stvara pritisak ili mu daju loptu u prostor, ali ne da se vraća u vezni red i igra nekog lijevog veznog jer za to stvarno nije sposoban. Svaku loptu koju treba zadržati u nogama ili dodati nekome zasere.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Rad R4C3R
šteta što Rakitić nije uspio onu loptu što mu je dodao Rebić ugurat u gol na kraju, išao je nešto komplicirat, to se treba odma puknut.
Ma to sve treba iz prve pa kud pukne, pogle van Persiea i Cahilla.
-
Sammir dobar? Sammir je bio daleko najgori igrač sinoć. Nemam ja ništa protiv njega ni kao Sammira ni kao crnca, al loš je bio.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Hexfire
Isto ko u tenisu, ak je lopta milimetar na crti, u igri je.
Samo što u tenisu lopta prvo mora pasti u polje, a dalje ju možeš lovit po tribinama ako hoćeš dok opet ne padne.
-
Zapravo ne mora prvo pasti u polje, ali ako ste gledali tenis znate što mislim.
-
E da, i mi neznamo aut izvest, to bi trebali bolje uvježbat. Svaki aut koji izvedemo je 50-50 da ćemo izgubit posjed, nitko se ne nudi za primit loptu.
-
Kada izvodiš aut suigrač klasično radi lažno kretanje. Recimo trči lijevo pa naglo desno da se oslobodi suparnika kako bi lakše primio loptu.
-
Aha, al naši budu previše statični kod auta, uvijek imam dojam da protivnička ekipa puno lakše i preciznije izvodi aut.
-
Teško je non stop trčat po takvom vremenu pa vjerovatno rade malo lakše kretnje u tim situacijama kako ne bi izgubili snagu. Kamerunci i Brazilci možda lakše podnose takve uvjete.
-
Ja sam mislio da je teren trava.
-
-
Sad baš gledam situaciju i mislio sam da mu je Mandžo možda namjerno priječio put ali izgleda da je baš tražio putanju da se uključi u protunapad.
-
= Citat =:
Izvorno postao
W3DR4N
Ja sam mislio da je teren trava.
Nije ti ovo farming simulator.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Hexfire
Sudački kriterij određuje da li je nešto faul ili ne. Ne određuješ to niti ti, niti nekakav Beusan koji ima 100 kamera i opet ku*ac vidi.
Da se vratim na ovo: malo sam razmišljao i treba reći da si na neki način u pravu. Ja inače imam problem da volim tupiti previše pa znam sve zapetljati :)
nhf
-
= Citat =:
Izvorno postao
Vedro
Čovjek samo igra nogomet i ništa više. Super igra.
Wat.
-
-
Šta je šta je? Oš se tuć pičko?
-
= Citat =:
Izvorno postao
Vedro
Sta je sta wat?
U kom je fakin svemiru Damir igrao dobru tekmu protiv Kameruna?
-
Ja se sjećam samo jedne situacije kad je izgubio loptu.
-
= Citat =:
Izvorno postao
McPingvin_v2.0
U kom je fakin svemiru Damir igrao dobru tekmu protiv Kameruna?
Nije dobro odigrao možda tu tekmu zato jer nema puno nastupa za repku pa se možda ne snalazi još među ekipom ali je inače dobar igrač. Kovač mu je dao priliku a i nedavno je prešao u La Ligu. Nemojte mi govorit da je loš igrač.
-
-
Mislim da je pogotovo teško kada uđeš u novu ekipu baš u sredinu terena. Možda je puno lakše igrati na bokovima ili u napadu gdje nije tolika gužva.
-
Loš je igrač. Al ne ozbiljno sad, nije baš toliko loš, ali nema što raditi u repki. Mislim još u Getafea nije ništa igrao godinu dana, frajer partija i ne radi ništa cijelu godinu i onda ga se zove u repku. A glede ove zadnje utakmice nije ništa brutalno usrao al je bio nevidljiv, ovi naslovi fantastična igra Sammira i slično su za proljev. Ja bih Vukojeviću dao šansu protiv Meksika, jest da je smeće ali se bar neće tako lako došetati do gola pokraj njega ako ništa drugo.
-
Vukojević je trebao bit u tekmi protiv Brazila gdje je trebalo čim ranije pritisnuti i tamo negdje u veznim redovima zaustavljati njihovu igru u sredini.
-
treba Rakitića gurnut više naprijed, odnosno na poziciju Kovačića/Sammira u prethodnim tekmama i stavit Vukojevića na zadnjeg veznog...budući da nam je obrana slaba treba nam jedan pravi destruktivac na mjestu zadnjeg veznog