Nema ništa loše sa kolekcioniranjem, ali to je mala manjina.
Printable View
Nema ništa loše sa kolekcioniranjem, ali to je mala manjina.
Slažem se, dokle god cijene ne variraju previše.
Ali mislim da zaboravljaš da je rekao da bi POLOVICA plaćala 10 PUTA VEĆU CIJENU.
Mislim ono, dati 10x keša za istu stvari, ali zbog kutije je totalno besmisleno.
Ajde da je on to rekao metaforički, pa bezveze bubnuo, ali fino se potrudio i stavio crvenu boju, da naglasi. Joj što me živcira sad to. :D
Mora da je ugodno čistit prazne police!!1
Nebih znao.
7 godina za što?= Citat =:
Izvorno postao Maloki
Ja na PC-u stavim nešto u optički drive možda 2-3 puta godišnje, a takva situacija traje već zadnje dvije do tri godine. Povoljnije cijene digitalnih kopija prilično je teško ostvariti ako imaš veliki used market, troškove pakiranja i logistike i da ne nabrajam dalje. Izdavači u konačnici žele zaraditi, uz dodatno plaćanje naknada Sonyju i Microsoftu.
Koliko vidim, Microsoft je htio realizirati svoju verziju "Steama" na konzoli, al jbg kad im je PR bio jedno veliko smeće.
Generalno jedino što mene zanima je povoljnija igra i kvalitetnija usluga - sve što mi Steam pruža. Ne vidim problem zašto to nije moglo odmah zaživjeti na konzolama.
Ne možeš znati bi li igre koštalo masno, a ako uključiš malo logiku, možeš biti prilično siguran da ne bi. Jer ništa ne uvodiš ako od toga nemaš ekonomske koristi, već sam ranije objašnjavao zašto.= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
U konačnici, zbog takvog razmišljanja "kupio bih boxed da košta 10 puta više", konzole su ostale tu gdje su i bile s prošlom generacijom. Nije novina da se ljudi opiru promjenama i tehnološkom napretku. Korištenje optičkih medija je s današnjim kapacitetom diskovnih jedinica i internet veza po svim ekonomskim kriterijima nepotrebno, skupo i zastarjelo.
Microsoft može ići uvodit ''konzolaški Steam'' tek kad se dogovore s Sonyjem da će i oni napraviti isto
Koštale bi masno, jer bi bilo glupo da ne koštaju masno.
Ako nešto možeš prodati skuplje, nema smisla da prodaješ jeftinije.
Logika ftw.
U 2014.-1 vi se raspravljate s Windwalkerom.
I to što kažeš.
Kada bi cjepidlačili, nisi vlasnik igre, nego samo licence, tj. imaš ju pravo koristiti pod strogo definiranim uvjetima. Proizvođač (u slučaju igara izdavač) je vlasnik i on ima apsolutno sva prava da regulira koja ćeš ti prava imati s licencom, uključujući mogućnost preprodaje. Također jedna velika zabluda Microsoftove PR katastrofe da će kupci izgubiti vlasništvo nad igrama - realno, nikad ga nisu ni imali.= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Hipotetska situacija u kojoj bi se izdavači/proizvođači konzola riješili trgovinske konkurencije... te potom snizili cijene digitalnih igara. Zašto? Iz dobrote i poštenja nekog? Naravno da ne bi, samo bi više stavili sebi u džep jer bi se riješili jednog posrednika i zaradili više po prodanoj igri. Ne znam zašto svi misle da bi to dovelo do snižavanja cijene digitalnih igara kad igrač nema drugog izbora nego kupovati samo i jedino kroz ovlaštenu digitalnu trgovinu.= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Kad kažem snizili, mislim na mogućnosti češćih rasprodaja i drugih oblika dilanja kodova kod ovlaštenih trgovina. Ne vjerujem da bi se standarne cijene spuštale ispod sadašnjih 50-60€.
Realno je sve ovo temeljeno na pretpostavkama - no meni retail izgleda isključivo kao zastarjela tehnologija i nepotreben trošak. Vjerojatno bi i konzole bile jeftinije da nemaju u sebi blu-ray player.
Spalimo sve knjige!
Papir fuj!
Pa malo ti je glupa usporedba jer je iskustvo čitanja knjige na papiru i na nekom readeru potpuno drugačije, a imao ti kutiju ili skupinu podataka na steam serveru dođe ti na isto.
Ali ionako trolaš sada pa nema veze.
Ma nemoj.
Meni je užitak izvadit disk iz kutije i stavit ga u stroj.
Jedini način da se zabaviš sa konzolom.
Morao sam.
A meni platiti 10x manju cijenu.= Citat =:
Izvorno postao Windwalker
:pray:= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
:D
:rotfl:
Drugi način su vibracije kontrolera, jelda?
Pa 7 godina za pokazat konzolašima čari digitalne distribucije i pripremit teren za sustav koji funkcionira samo na taj način.= Citat =:
Izvorno postao Deadwalker
Recimo Sonyjeva brija sa kupovinom pomoću mobitela, postavljanje downloada sa mobitelom, odvojen download SP-a i MP-a te downloadanje samo određenog dijela igre da bi mogao počet igrat je par koraka naprijed. Organiziranje redovitih i kvalitetnih akcija bi bio još par koraka naprijed.
Ne kužim kako used market tržište utječe na cijene digitalnog. Publisher/developer od rabljene igre ništa ne zaradi, dok od popusta zaradi. 2-3 mjeseca nakon izlaska igre stavi akciju na -33%, pol godine kasnije na -50%, ako je prodaja bila relativno slaba i na -75%. Prodati 1000 komada za 15 €/$ će donjeti puno više zarade nego 10 za 60 €/$. Mislim vidi samo koliko je THQ zaradio na humble bundleu. Nije ih spasilo od propasti, ali su izvukli dobru paru.
Na konzolama je dugo trebalo da digitalna distribucija zaživi zbog malih diskova.
Plejka je izlazila u tri verzije fat-slim-super slim i to s diskovima kapaciteta 40-80 GB, 120-250 GB i 12-500 GB.
Sony je s izdavanjem retail igara na PS Storeu počeo tek 2011., ali od ove godine je uveo obavezu izdavačima da svaku retail igru moraju izdati na Storeu.
I sad je to fino krenulo. Već je The Last of Us bilo dovoljno skinuti do pola i početi igrati, a ostatak igre se skidao u pozadini. To će na PS4 biti po defaultu.
I redovito imaju akcije. Ništa strašno, ali opet su popusti.
Velim, tranzicija treba bit lagana, postepena, ništa rigorozno.
Ako budu igrali pametno već u ovij generaciji bi se digitalno tržište na konzolama moglo izjednačit, možda čak i nadmašiti retail tržište.
To je nedostatak konzolaškog zatvorenog formata - tehnologija iz godine u godinu ide munjevito naprijed, a konzole se zatvore na narednih 7 godina, uz manje redizajne. Zato se toliko sporo probijaju neke stvari koje se na otvorenijim platformama uzimaju već zdravo za gotovo. Naravno, ima zatvoren format nekih svojih drugih prednosti, al meni je smiješno uopće bilo kakvo korištenje optičkih formata u vrijeme kada na računalima sve više ljudi uopće ne ugrađuje optičke uređaje jer su suvišni.= Citat =:
Izvorno postao W3DR4N
Bilo bi kul kada bi Sony omogućio kupnju povoljnije plejke bez blu-ray uređaja - sigurno bi konzola bila jeftinija za par stotina kn. Mene recimo fizičke kopije igara uopće ne zanimaju niti ih mislim kupovati - blu-ray mi je nepotrebni trošak.
Više ne. Blu-ray je na početku proizvodnje PS3 koštao 125 dolara za jedinicu na velikim količinama. Blu-ray je danas sića, možda kakvih 20-30 dolara.
Vita je izašla bez UMD-a koji je bio standard za PSP. Igre kupuješ u voucherima koje upišeš i igru skineš na memorijsku karticu, pa je svejedno jako skupa za handheld.
Sony konzolu nikad ne bi izdao bez optike jer su svojevremeno ljudi kupovali PS2 zbog DVD playera i PS3 zbog Blu-ray playera.
kljucna rijec svojevremeno
@Weky
Duplo veća cijena zapravo ako gledaš maloprodaju.
Mislim, jasno je meni što je to konzola i kakvu publiku cilja (zato i sve ove prilagodbe idu postepeno), al ne bi bilo na odmet kada bi se ponudile malo veće mogućnosti kupcu. Ne volim plaćati stvari koje ne koristim.
Vita je jako skupa za handheld jer je to Ferrari te kategorije. Šteta što se još kod igara adekvatno nisu iskoristile tehničke mogućnosti koje pruža.