Mail je potpuno promijenjen. Malo sam izgubljen, ali možda je ovako ipak preglednije.
Btw, preglednik od Arkoda ne prikazuje sve opcije koje bi trebao. Nije na starijoj Operi, a ni na novijima.
Printable View
Mail je potpuno promijenjen. Malo sam izgubljen, ali možda je ovako ipak preglednije.
Btw, preglednik od Arkoda ne prikazuje sve opcije koje bi trebao. Nije na starijoj Operi, a ni na novijima.
Kako je moguće da bez ikakve nadogradnje Opere ili flash playera instantno preko noći dobijem problem da ne mogu gledati videje niti nikakav drugi flash sadržaj na Operi? Video se ni ne pokaže, a za koju sekundu browser ode u Not Responding. A taman što sam se riješio nemogućeg buga koji sam imao na starim windowsima gdje mi je Opera konstantno štekala, sad ovakvo nekakvo sranje? Mislim, Opera mi je najbolji browser koji sam ikad vidio ali ovakve gafove nema ni Internet Explorer. To je stvarno za tuć nekoga.
Tko kaže da je stvar u Operi? Na novoj mašini već pola godine Opera radi bez problema. Naravno, može bit da se nešto kod tebe u međuvremenu dogodilo al eto, kaj da ti velim ^^
Zato jer se ni u jednom drugom browseru to neće dogoditi. Prebacio sam se na HTML 5 i nadam se da neće više bit ovakvih sranja jer se nemam živaca zajebavat s tim. Našao sam na službenim forumima opet par rješenja ali neću ni pokušavati jer znam da neće raditi. To je Opera. Jednostavno ću pričekati da izađe idućih 3 verzija pa se možda stvar popravi.
A Opera uvijek mora imat neke specifične mušice, ali ne da mi se navikavati na nešto drugo. Meni se zna dogoditi da mi nakon gašenja ostane u procesima i troši 500 mb memorije.
Meni isto, ali nije mi problem tih par puta kad se to dogodi ubit ju, al ovakve stvari mi dižu živac. Inače sam se naviknuo na Operu, tako da ovdje imam sve mejlove i ostalo. Uostalom, osim Opere na Windowsu koristim još jednu Operu na Linuxu, Operu mini na iPodu, a ako nabavim kakav laptop bit će i na njemu Opera, i sve to povezano Linkom tako da password koji sam jednom ukucao na jednoj Operi više ne moram ponavljati na ostalima, bookmarkovi i sve ostalo se isto tako lijepo sinkronizira.
Sad kad to spominjem, Linux verzija Opere koja je sigurno slabije dorađena od Windows inačice nikad, ali baš nikad nije imala nijednu štucavicu. Sve radi ko urica. Nju ne koristim baš često, ali opet.
Upravo updatealo na 11.61 verziju ;)
Moj problem je misteriozno nestao. Ili ga je popravio Windows Update (wow!), ili je možda imalo neke veze s time što mi se grafička pregrijavala.
*fixed*
Imam problema s youtubeom, gleda san njihove forume i nisan bas nista korisnog nasa. Neki videi mi sruse operu, neki nece opce da se ucitaju, digod full screen nevalja, i poneki zapinju, ne svi, i vecinom samo jedno od ovoga je problem, al dovoljno je cesto da nemore vise tako.
Pa jel ima ko ideju sta bi moga provat bia bih mu zahvalan, ili mi nema druge do instalirat iopet Chrome?
Probaj preko HTML5 gledati youtube ili se vrati na flash ako ti je već uključen HTML5! To ti je negdje na youtube opcijama!
meni se isto zadnje vrijeme youtube gubi... ne radi mi medium-sized player, mogu gledati samo u onom najmanje prozoru ili full-screen i to neovisno o browseru...
još jedna stvar, koja mi se doduše događa samo na poslu, ne i doma, je to da mi nakon što se pojave neke reklame na samom početku videa, cijeli se video pomakne dolje i desno za nekih 300njak pixela i taj dio s desne i donje strane se, naravno, ne vidi... pomogla je instalacija ad-block plus u chromeu tak da se reklame ne pojavljuju pa samim time i nema tog sranja...
sve u svemu, moje iskustvo s youtubeom je poprilično buggy u zadnjih tjedan dana...
na chromeu se isto to sa jutubom zna desit
Uzasno je spora ova Opera,Chrome je duplo brzi,dok mi je interfejs ipak ljepsi kod Opere...
@ igor - to s micanjem videa 300-tinjak px se događa kod svih browsera, bar kod mene! Premda nisam testirao na IE-u!
To se i meni znali događat, al zadnja dva tjedna je sve ok. Inače, sve leti turbo.
U novoj Operi 12 beta, odnosno na Operi Next, dobra stvar je i tek sam to sad skužio, 64-bitna podrška za Windowse.
Mogli bi lagano preimenovat temu, jer Opera12 je vani :D
64bit podrška, brutalno brza, brutalno dobra.
da, osjeti se porast brzine i nakon dosta vremena, evo me s Chromea natrag na Operi... :)
Otkrio sam zašto mi je Opera žderala previše memorije u zadnje vrijeme - navodno program čuva ikone za sve sajtove ikad i to usporava stvari, a riješava se tako da se obriše "bookmark visited data", što sam ja glupo zanemario iako brišem podatke gotovo svaki dan iz navike. Zablokirao mi browser na 10 sekundi i instantno pao na 80 megabajta memorije sa preko 150 (bez ijednog taba otvorenog).
Lol.
Katastrofa, ne bi te bookmark ikonice brisao nikada, jedino tak mogu birat stranice u bookmarksima kad surfam, hejtam one fakin zvijezdice. Najgore mi je kad mi tog nema, popizdim. Iako, nemam problema sa memorijom, općenito sa operom, pa i nisam razmišljao o tome ^^
Ja samo speed dial koristim pa mogu bez toga.
I ja :D Plus stotinjak bookmakrsa sa lijeve strane u panelu...
Na Operi Next je došla nova verzija, uskoro će i pravi update za standardnu operu. To kaj su tu napravili...ma ne, i prije je bila bolja od svih preglednika zajedno al sad...rastura. U speed dialu možete sad radit foldere u koje ubacujuete stranice, pa imate stash u slučaju da nešto istražujete, promijenili menije itd, brdooo novih stvari. I što je najvažnije, brzina! To bi trebala bit Opera13 (piše 15 pa neznam točno) kako brutalno izgleda.
Šta nije sadašnja verzija 13?
EDIT:
moj bed, 12-ica je.
Da, ovo će biti mislim 15. Zaboravio sam napomenut, najvažnija stvar u svemu ovom je ta da su prešli na potpuno novi engine. Next naravno nema neke feature koje ima stara 12-ica ali treba čekat pravi update za standardnu verziju. Downisde je što su maknuli integrirani mail klijent (neznam zašto?!?!), pa je sada funkcionira kao odvojeni program. Srećom, ne koristim operin mail ali opet. Treba pričekat finalnu verziju, u ovoj pola toga fali.
Damn, pa mail mi je jedna od glavnih featurea Opere. Kako odvojeni program? Skidat će se zasebno od browsera?
Kolko sam skužio da. Valjda zato kaj su prešli na webkit...
WebKit? To je ono što Safari koristi? :(((
I Chrome. Sad zapravo samo IE i Firefox koriste svoj engine.