Šta carinik može napravit? Može ti ocarinit i poslat dalje što mu je i posao, što i očekujem da napravi. Jel možda airosft oružje zabranjeno ili ikako opisano u zakonu u tom svjetlu? Nije!!! Zato on ne može ništa nego činit svoj posao. Sigurno da neće poslat natrag repliku ako ti sve uredno platiš.
7% i 15% nije velika razlika, no ajde, recimo da je 7% (15% je worst case scenario koji si sam uvijek računam zbog svih troškova koje mi mogu nabit, pa se toga i držim), jedan JG G36C kod Hriste dođe 1200 kuna, dok ako ga naručiš sa ehobbya po cijeni od 65 dolara, na kraju dođe do tebe 863 kune worst case scenario. Znači ako stavimo tvojih 7% onda te iziđe 810 kuna. 1200 - 810 = 390 kuna. Dok jedan A&K LR 300 ako ga naručiš također sa EHobbya te iziđe worst case 1397 kuna, dok u Hristo shopu košta 1800 kuna. Ja ne osuđujem nikoga, gospodin ima svoju trgovinu i prodaje najbolje kako zna, a također drži i svojevrsni monopol i to jako "školovano" iskorištava - ali moje mišljenje je, ponavljam moje mišljenje je da su cijene ipak malo previsoke, a ove cijene mogu ispast i puno manje jer se čak dešava da ti ne ocarine repliku ili ti smanje neke troškove.
I pazite kada odabirete vrstu dostave, gledajte ako ima airmail, jer express mail može završiti u InTime-u, a oni znaju biti mnogo zahebani likovi ;).