Ja zapravo većinu vremena stavljam u sleep jer mi se ne sluša vent; no fakat rijetko stvarno gasim.
Printable View
Ja zapravo većinu vremena stavljam u sleep jer mi se ne sluša vent; no fakat rijetko stvarno gasim.
Probudim se, upalim komp, odem pišat i umit se, vratim se i evo me na desktopu. Čudesa.
Also, kad grmi.
Nemamo zaštitu :(
Kakva zaštita? Već sam part puta doživio da ljudi gase komp zbog oluje. Zar ne bi onda trebali sve u kući pogasit?
Pa gasimo lel
Osim škrinje, ona se gasi kad je baš uragan.
Meni spržilo komp jednom, baki i djedu dvaput.= Citat =:
Izvorno postao Xero
Misliš da ti se ne može dogodit dok se ne opečeš.
Onda si se već predao i oluja je pobjedila. Isto kao da je stvarno nestalo struje.
http://en.wikipedia.org/wiki/Berkeley_O ... _Computing= Citat =:
Izvorno postao Sonic_Moronic
NEĆU DA MI VLADA SKENIRA RAČUNAR
Ja u Zg nemam problema s nestajanjem struje dok grmi. Na Korčuli imam UPS.
Svaku noć ga ugasim, svako jutro (ako sam doma) ili kada dođem doma ga upalim, čista navika. Ne bih ga nikad pustio preko noći da radi, nije da je baš glasan dok se niš ne igra, ali smetalo bi mi. Jedino sad kad nemam vremena i dođem doma tek navečer pa sam relativno malo doma za kompom, onda ga samo stavim na sleep.
a koja je razlika izmedu sleep i hibernation? hibernacija ne izbrise memoriju iz rama? ili obrnuto?
Hibernacija spremi RAM i ugasi komp u potpunosti, dok sleep i dalje cucla struju.
Svog stavljam navečer u hibernaciju, a preko dana radi više manje stalno. Iz hibernacije se digne za sekundu dvije pa ne vidim zašto uopće gasiti komp kompletno.
Gle, ti si isto iz Konjščine.
Nego, zasto bi netko zbog Steama drzao komp upaljen 24/7?
Ja ga gasim svaku večer, osim ako stavim skidati nešto sa Steama ili Torrenta. U jutro ga upalim i 40 sekundi poslije sam već zaspamao pola foruma :P
Primijetio sam da Windowsu često treba pravi restart negdje tipa jednom u 2 dana ili tako neš da se počiste nepotrebni procesi i te gluposti, makar mislim da mi je par puta u zadnje vrijeme bio samo na sleepu dosta dugo pa nije bilo problema.
Uglavnom, tko koristi 8-icu, po defaultu mu je podešeno da se tokom shutdowna koristi djelomična hibernacija (to je tajna onog magično brzog boota osmice, bez toga se boota isto ko sedmica i sl.), što bi trebalo biti idealno rješenje za većinu ljudi.
Ja zgasim do kraja i nije mi tesko pricekat 50ak sec da se upali... cak i vise puta dnevno.
Moj se sam gasi zato, smeće.
Da, primijetio sam.= Citat =:
Izvorno postao FaTaL_mRkvA
@charmeleon
Na win 8 koristim hybrid sleep. Pošto je na SSD-u, gašenje i ponovno paljenje je više manje instantno.
Meni je fascinantno što meni komp henga prva 24 sata nakon restarta iz nekog nepoznatog razloga. Možda mu treba da se razbudi :)= Citat =:
Izvorno postao cham3leon
Ovako, danas dok sam surfao osto sam bez neta, troubleshoot je izbacio "DNS server isn't available". Ok, izguglo sam to preko moba, manualno podesio DNS i radi sve. Ali, sad na mobu nemogu nista podesavat. Na mobu jos uvjek stoji da je on spojen na WiFi, ali ne otvara niti jednu stranicu niti ista.
Jel zna itko kako rijesit problem?
Služba za korisnike.
Htio sam to izbjec. :( Iako sam naso i na mobu promjenit DNS, ali nazvat cu sutra da mi naprave reset modema opet.
Ako mob ne radi na netu, samo pobrisi wifi konekciju i upali/ugasi mob sa vadenjem baterije. Trebalo bi bit dosta.
Jos da mogu na mobu izvadit bateriju. :D Rijesio sam problem. :)
Ako je Android, odabereš Static IP i uneseš sve što treba, uključujući i primarni i sekundarni DNS.
Daj delete haha.
Bogohulniče.
Ma rjeseno je, ok. Ali zanima me zasto se to dogodilo.= Citat =:
Izvorno postao McPingvin_v2.0